63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    A cserélődő kép oké, interaktív (linkelt objektum) is oké, amit én spec (aztán le lehet szavazni, nem csak én vagyok itt! :P) nem, az-az animált/csilli-villi banner. :)
  • grizzly21
    Hm, a baj az hogy gif: ezért nem szép, ezért lassú. Legyen flashbe, megoldható. Ja és Xmas: tehát hull a hó, telizsák:)
  • ThomasGins
  • Free
    nem te lennél ha nem lenne benne teapot :c)
    Énm meg most este kamiont pakoltam úgy testmozgás képpen és nem leestem a lépcsőn egy 150 kg osd bála társaságában ? ... holnap meg mehetek dokihoz lehet hogy most több szbadidőm lesz mint szerettem volna mert dagad a lábam :c)
  • ThomasGins
    Egy ilyesmihez miccónál? Óránként cseréli a képet.Ha lehet a fejlécbe include-olni php-t.
    Persze elég jpg is nem ilyen bazinagy gif:)

Ha kell valakinek szabadon letölthető:D
  • K.András
    Szerintetek melyik prg a jobb maya vagy max?Mert egyikkel sem tudok felszállni, nem kezeli a joy-t :D
    LOL, nem birtam kihagyni :P
  • grizzly21
    Nos: én nem képes lószarra gondoltam hanem konkrétan:
    egy flash banner, töltéssel, és a lényeg: le kellene modellezenni egy gyönyörű tájat- vagy lopni is jó ha nincs időtök, a lényeg hogy hóesés távolban kis kunyhó kis lámpásokkal csillagok csillognak stb, és én flashben összerakom az egészet. a flasht meg tudom csinálni, csak a 3dsmaxban nem vagyok olyan szinten
  • Aldaryn
    Ez nem igaz, már nekiláttam, csak nem szeretném, hogy a maya3d.hu sorsára jusson. Ha sokan most hülyén néznek rám, meg fujjognak, akkor szivesen lerk pár oldalt a maya3d-s sztoriból. ;)
  • Aldaryn
    Lol. Igérem, ha hazajutok, fabrikálok egy Xmay project bannert. Lehetőleg már flessben, mert a nép, ahogy látom, azt szeresse (bár én rühellé). Pénteken leszek otthol egközelebb. Bocsi skacok, de nincs zsém, hogy idefenn albiban is legyen gépem, igy hétközben kicsit csorba vagyok.
  • Free
    itt az sg topicnak van már domainje amit tele lehetne rakni a 3dmax.hu lenne az csak még senki nem állt neki elkészíteni
    elképztelések vannak miunt privát galériák önéletrajzok faq meg miegymás csak idő meg energia meg lellkesedés nincs. én adom a szerveremen a helyet álltam a domaint de nekem eddig futotta.
  • norbre
    Üdv!

kipróbáltam az Ink'n Paint materialt, tök jó.
    Még egy extra kérdés ezzel kapcsolatban:
    van egy jelenetem, amiben van egy tárgy (akármi), egy target spot felülről ami csak félig világítja meg a tárgyat, meg egy kamera.
    Azt jól megcsinálja, hogy a kitöltött részt (Paint) csak ott rajzolja meg ahol a megvilágítást kapja a tárgy, de körvonalakat (Ink) mindenhol, függetlenül attól hogy a tárgy adott részét éri e fény.
    Van arra megoldás hogy az Ink rész is csak ott rajzolódjon ki ahol fény éri a tárgyat?
    (A súgójában nem találtam erre választ)
    Köszi
  • grizzly21
    Ti tudjátok, én csak vendég vagyok itt:) de ha lenne ambicio...hu elképzelni is szép milyen lehetne:)
  • grizzly21
    értem köszi
  • Maxer
    Hmm... hát igen, ez az egyenlet is eléggé sokváltozós... és igencsak kevés benne a konstans... én még emléxem a DOS-os 3d studio-ra, azzal csak kb csak box-okat meg spehere-ket tudtam rajzolni :) pláne, hogy pentium 75-ös gépekkel nem is nagyon lehetett komplexebb scene-ket csinálni, mint három kocka meg két golyó. Utána a 2.5-ös max-el foglalkoztam komolyabban, volt valami 500+ oldalas Aurum-féle könyv, azt többé-kevésbé kiolvastam, utána valahogy abba is maradt az egész maxozás. A legutóbb és a legkomolyabban pedig a 6-os max környékén fogtam bele ismét a munkába, és ekkorra már teljesültek sok évvel ezelőtti vágyálmaim, vagyis a külső renderprogik teljesítményének megsokszorozódása, és egyáltalán az alternatív külső rendererek megjelenése. Itt már rengeteg tutorialt csináltam meg, és sok-sok saját modellem, valamint még több félbehagyott munkám van. Nem szeretek mindent belinkelni a fórumba, mert pl egy félbehagyott nagyobb projektet nem szeretek sokaknak megmutatni (habár tudom, hogy ez a fórum egy relatíve zárt közösség, mondjuk egy prohardveres AMD vs. Intel fórumhoz képest biztosan, na meg amúgy is :), mert mire a végére érek, már sok mindent máshogy csinálnék, de újrakezdeni általában nincs kedvem. Inkább akkor egy kicsit hasonló, de mégis más témát választok.
    Sokat írtam... bocsi.
  • Malakai
    Sztem jó az eddigi stílusban a banner... :P
  • grizzly21
    bár nincs sok időm, de elgondolkoztattál: egy hangulatos, interaktív, látványos bannert össze tudnánk hozni, gyönyörű lenne. SG legszebb bannere...Csakhát az idő -amiből gondolom nektek sincs sok
  • ThomasGins
    És ha Al ugy van ezzel is mint a szülinapokkal...?:)
  • Free
    Al légyszi készíts egy új bannert a következőverl.
    "Karácsonyi projekt"
    mindeki valami karácsonnyal kapcsolatods dolgot mutathatna. pl karácsonyfadízsek ajándékok kopmlett fa mondjuk karácsonyfadíszekkel meg ajándékkal, havas táj kjarácsonmyfával miergymás. kicsit feldobná a hangulatot mert ezeket a dolgokat is gyorsan össze lehet dobni szerintem
  • GixEr
    az is mindenkinek mas...
  • grizzly21
    igazából egyikre sem gondoltam: nem az érdekelt, hogy mennyi idő az elkészítés: nyilván mindenkinek más, hanem hogy mennyi idő alatt lehet és milyen forrásokból érdemes az elsajátításhoz szükséges tudást megszerezni?
  • norbre
    köszi, majd kipróbálom
  • ThomasGins
    Meg amit a főnökeink szeretnek elfelejteni,hogy lemásolni valamit,meg nullárol kieszelni, nem ugyanaz:)
  • GixEr
    A tiszta modellezes max 3 ora lehet. az anyagozas kb 2ora (kiveve, ha kezzel festett az egesz), bevilagitas 1-2. A render meg annyi amennyi (illik elotervezni legalabb egy skiccet az aranyok miatt). A Renderen lehet sporolni ha fake gi-t hasznalsz, de itt nem az volt a celja
  • Maxer
    A kérdés nekem nem teljesen világos... mármint, hogy mennyi idő kell annak, aki nulláról kezdni a max-et? Vagy mondjuk egy középhaladó embernek mennyi idő kell hozzá? Nekem speciel kb egy éjszaka volt a modellezés, még egy éjszaka a materialok belövése, utána a harmadik éjszaka meg a bevilágítási kísérletek jöttek, ez a tipikus "vakoskodjunk" időszak, amikor 160*120-ban (vagy 80*60-ban :D) renderelgetek, és végül nyomtam valami 1600+ -os végrendert, amit még a régi masinám kb 7-8 óra alatt számolt le (2800+ Barton, 1 GB ram).
  • ThomasGins
    Ink'n paint materialt adsz rá akkor rajzfilm szerüen megrajzolja az ojjektumot,de még sose használtam:)
  • norbre
    ja és max 7-em van
  • norbre
    Üdv!

Azt szeretném megkérdezni, hogyan lehet olyan képet renderelni, aminek a kimenete egy kontúrvonalas kép (nem tom mennyire érthető mit akarok). Tehát nem árnyalt, csak kitakartvonalas, a nem látható élek nem látszanak.
    Kerestem a neten a megoldást, de nem találtam. Se tutort, se plugint.
    Plz help
  • Aldaryn
    hehe... :)
  • ThomasGins
    Lopok hozzá berendezést és 2-3 óra:)
  • Aldaryn
    Nekem 2-3 hét. :o)
  • nenad
    2-3 nap.
  • grizzly21
    na akkor most utoljára kérdezem meg igérem: ahhoz hogy valaki egy ilyet meg tudjon csinálni mennyi idő, milyen könyv/segédlet-et kell megcsinálni?
  • 4D
    Ja jó, azt hittem, vmi a kamera beállítással.
    A textúrákat, még majd simogatom Bodypaintben (azt most tanulom).
    A GI-nél, meg még finomítani kell, mert a bal oldalon tök setét még az árnyék.
    A 6-os alatti utolsó véréjt használom, jöhet a tanács.
    Ja meg arra szösszenjetek, hogy ha az amúgy beállított fénynél, ha egy felületen multi sub object mat ra váltok, (bár a slotokban ua-ok a textúrák) miért válik a kép "túlexponált" fényűvé?
    Túl világossá?
    Miért is?
  • Aldaryn
    Irányba igazított, külön egyedi felületekhez passzintott textúrák, majdan jobb minőségű GI, kcsiit nagyobb felbontású mesh-ek, ilyesmikre gondoltam. Így most olyan, mint egy profi vázlat.
  • Free
    köszönöm.
    :c)
  • 4D
    Mire gondolsz a szépen összerakással?
    Fülelek.
  • Aldaryn
    Ja! Sorry! figyelmen kívül lettél hagyva. :P elnézést, kcisit szétszórt vagyok. furnér mapot PS-ben heggesztettem 2-3 standard fa textúra felhasználásával, pontosan annyira élethűnek, mint amennyire itt szükség volt. :D

itt a texmap. MEglepően gagyi, mi? :)
  • Aldaryn
    Nagyon hangulatos kép, jó lenne, ha szépen összeraknád! :)
  • Dunkey
    üdv, találtam ami kellett, ha esetleg mást is érdekel kézikönyv maxhoz (igaz 4-hez van...) akkor tessék
    http://kac.poliod.hu/gzoli/web/dokumentumok/3D Studio Max4.pdf
  • 4D
    Hahó!
    Hát igen, aki 1x maxot ragad ugye... az visszatér ide.