63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ps-ben hogy adod hozzá a z-depth képet?Próbáltam már de nem sikerült:( -
ingyé' nincs. Hacsak nem írsz magadnak sajátot. :) Esetleg XDof, vagy finaldof trial verziói... -
Ronin666 #24447 nincs valami max alá pakolható gyors plugin? -
putyi #24446 gimp vagy fotosop trial, vagy valami ingyenes képszerkesztő, amivel a z-depth alapján tudsz blurt adni. -
Ronin666 #24445 Vagy= vRay :) -
Ronin666 #24444 Milyen ingyenesen letölthető progit ajánlotok DOF-ra? Vagy dofja nagyon lassú szerintem és nem látom, hogy mit állítok, csak renderen derül ki, hogy jól löttem-e be a dofot :( -
marcee #24443 Ohh!!! Nagyonszépen köszi. Nekem ez a blend mat. valahogy teljesen kimaradt eddig az életemből. De most rögtön a következő problémámat is meg tudtam oldani vele, már fel sem kell tennem a kérdést! :D
A végeredmény egy fal, aminek az anyaga sejtelmesen áttetszik (glossy 0.6, refrecttion ~50-60%, tehát kiszűrődik a belső fény, illetve látszanak a födémek, válaszfalak mögötte), vonalak szabdalják szabálytalan sokszögekre a felületét (bump, és diffuse). Ezen felületek egy része világít és reklámfelirat van rajta, ami nem világít az meg átlátszik. Izzadtam már vele egy ideje, pedig csak kérdezni kellett volna! :(
A másik gondom azóta sem oldódott meg, csak ebbben a scene-ben jelentkezik bármely camera, vagy perspective nézetben a "walk trough"-val csak a nézet "függőleges" tengelye körül tudok forogni. Más scene-ben továbbra is rendesen működik. -
blend sahder. Egyuik slot.: vraylightshader, másik slot, vray shader fehér refractionnel, és 1.0-ás IOR-el. a blend map meg az átlátszóságot koordinálja. -
marcee #24441 Egy Vraylightmap-ot anyagot szertnék csinálni, ami egy textúrának megfelelően foltokban világít, ahol viszont nem ott ÁTLÁTSZIK! Ez sehogyan sem akar sikerülmi. Próbálkoztam az alpha chanel-es paraméterek kapcsolgatásával, de egyik sem jött be. A textúra a világítő részeken tökfehér, ahol nem világít és át kellene látszania ott fekete, és az alphája "üres", tehát PS-ben átlátszó.
Másik amatőr kérdés, a "walk trough" ezközöm "beragadt" és csak föggőleges tengely körül hajlandő forgatni a nézetet. Ezt hogyan lehetne megszüntetni? -
Ah, VRayt is annak reklámozzák. :) -
Jah, de legalább elmondhatod, hogy fizikailag korrektnek reklámozott renderelő engineel renderelted! :D -
Igen, még QMC-vel is be lehet szorítani kevesebb időbe, de gondoltam akkor már legyen "maxwell minőség" :o) jelenlegi MW buildek 9 óra alatt sosem adnának zajmentes képet egy ilyen setupból. -
bencsab #24437 Azért nem semmi 9 óra renderidő ehhez a képhez. Mondjuk tényleg nagyon szép és elethű. Gondolom qmc-nél az zajmentességhez exponenciálisan nő a renderidő. -
agtomi #24436 köszi -
bencsab #24435 innen -
agtomi #24434 Honnan lehet letölteni a 3d maxot? -
N.F.R. (most épp kellett egy projecthez, gondoltam megosztom veletek... :o)
-
hehe. :o) Pont fényforrásokkal és jól tweakelt (meglehetősen túlhansúlyozott... :P) caustics beállításokkal kb 10-20mp per frame a caustics prepass VRay-ben ilyen scene-ek esetében. -
bencsab #24431 Na, azért ez nem semmi:
http://graphics.cs.ucf.edu/caustics/index.php
valami hasonlóval én is elégedett lennék renderhez. Sőt, nem is kellene ennyire realtime. Elég, ha 1 fps-el nyomja :) -
nem is olyan rondák:D
menj inkább asztalosnak:D -
ez nagyon durva! minden más a textura is .g r a t -
Még több ronda szék -
lol, köszi
-
Alul van egy kereső,ird be a tutorial szót:) -
tudtok ajánlani jó tutorial lelőhelyeket?
főleg materialok, trükkök, fogások érdekelnének.
köszi
-
bencsab #24424 Pont 1M 3szög.
Amúgy nem csak most nyúltam bele, hanem folyamatosan készülget.
Igazából az a nehéz benne, hogy konkrét anyagokból kiindulva kelle dolgozni. Ásatási leletek, tanulmányok alapján, és pontosan, hitelesen kell megcsinálni. -
Megdöntöttem befelé az ülőlapot. ;) -
4D #24422 Tök jó, hogy újra rányultál!
Kis idő elteltével az ember néha többet bír kihozni egy korábbi kezdeményből, mint ha mindenáron egy szusszra akar valami nagyot.
Annak soxszor elhamarkodás, vagy belerogyás a vége.
Polyszámban mennyi az annyi?
-
nenad #24421 errol a szekrol konnyu lecsuszni! :D
Fasza a templom, nekem egy kicsit renderengines feelingem van, de lehet a vekony keretek miatt tunik ugy mintha screenshoot lenne.
A szinek nagyon faszak olyan fantasy game jellegu :)
na ma-holnap postolok en is vmit. -
bencsab #24420 A fényeloszlásról annit, hogy -4 -1 en hshp=80 számoltatom az irmapot. Ez 1024×768-ban 1-1,5 óráig tart, ezután kb 5 perc alatt lehúzza a képet. -
Tényleg zsir lett!
Legalább egy képről tényleg tehetnél ki nagyobbat:) -
nagyon szép! A fényeloszlás és az apró részletek igazá
n látványossá teszik! -
Nagyon jo lett a kép!
És köszi a mailt!
-
bencsab #24416 Nemcsakhogy textúra nem volt, de még sokminden hiányzott. Akkor vol úgy 25%-os állapotban. Most a templom belső van úgy 95%-nál, és indulok el kifelé. Persze lesznek még szépítgetések (pl. ólomüveg ablak). -
4D #24415 Helyes, már hiányoltam a képeket innen.
bencsab
Persze hogy emléxem. Anno még nem volt textúra.
Feldobná, ha pl. PS ben festenél színes ablakokat, ás jönne be a fény.
Grat. -
Bal oldalt a fal és a padló találkozása csak nekem fura? :D
Amúgy jók a székek, bár az átlag NFR szintjén még nincs (számomra). ;) -
Nem foglaltál el te semmit, nagyon szép lenne, ha nem lennének ilyen kicsik a képek. :P -
bencsab #24412 Sziasztok!
Régen postoltam már, úgyhogy gondoltam itt az ideje.
Talán emlékeztek még rá, hogy korábban mutattam egy képet egy ciszterci apátság rekonstukiójáról. Azóta kicsit gyúrtam rajta, és ez lett az eredmény.
Bocsesz, hogy így elfoglaltam a topicot. -
N.F.R. (de ez nagyon aaaazz....)
-
Valóban érdekes program, főleg az elemek imbolygása tetszik. :)
Mondjuk vannak képkimenetei. Néha az sem rossz.