3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Nenad tutorja alapjan keszul! Koszi a mesternek a tutort.
Az erdekelne meg a kaves cseszebe hogy lehetne folyadekot,kavet varazsolni? Max vagy PHS?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

VRAYSERVERT MINDIG MINDENKINEK EL KELL INDITANI AKI HASZNALNI AKARJA 😊 AKI NEM AZ NE IS FIGYELJEN IDE 😊

nem ertelek benneteket az egy nagyon egyszeru scene volt, egyebket a lightmap megjelenesevel, ami jo nehany hianyossagat kikuszoboli a photonmapnak elegge megkerdojelezi a letkerdeset szegenynek.
no de majd time will tell... 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
nem kellene ennyi tequilát innom és akkor menne a gépelés is :C)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
na látod?????
Én is ezt mondtam amikor kiadta a tutoprt hogy ott olyan mintha kimaradt volna egy lépés mert hiûba csinálom lépésrõl lépésre valahogy nem jön össze az istennek sem....

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Nekem WINXP SP2 max7 és VRay Adv 1.46.10 van fent nekem. Nekérdezd hogy de mûködik. Vagy két nap volt még mûködésre bírtam. Nálam el kell inditani hozzá a vrayserver vagymit mindig, és akkor tök jól fut.
Én is probalkoztam mindket dolgoggal nev/IP. Aztan nem tudom miert egyszer csak ment.

az mar jo regen volt nincsen meg a scene...
de majd kapsz masikat 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lewy_
Ha nem haraxotok egy kicsit visszaterelném a szót Max-ra.Nenadesz féle Vray tutorialból szükségem lenne a scene-re.Csak azért, mert nálam nem igazán azok az eredmények jönnek ki mint nálad. Az árnyékok elmosottak és a szoba baromi világos.Lehet, hogy arányokkal van valami guba?

Na -1 ponty a windowznak 😉
egyebkent a sr1 utan az uj windowzt mar sr nelkul tettem fel es tokeletesem megy minden. Nem vagyok haverja ezeknek a packoknak, (pl nagyon osszeakadt a quicktimeal elozo korben)
1etlen dolog ami kellemetlenebb lehet neha az usb2.0 hianya, de ennyit meger nekem. 😊

innen onnan regebben beszereztem windows kezdemenyeket, maradvanyokat, PE verzio stb, csak a poen kedveert osszebarkacsolnek egyet.

Egyebkent a mediaplayert/bongeszot/stb tartalmazo modulok 50megabol kijonnek ami nem is rossz tule. Persze van 2-300ks mukodo verzion is.

Emlekszem volt egy ilyen versen anno win98at mennyire lehet "lehuzni" valami brutalis kis meretbol osszehoztak mukodo operacios rendszert.

petesilver
próbáltam mindkettõt😞 mindegy felraktam a 09-est😞

Mission Impossible 2010: PRO Class

ThomasGins
Nekem melóban csak számitógépnévre reagált,itthon meg csak ip cimre...

\"So always look on the bright side of death\"

petesilver
Ez túlmegy már az egybõl nem megyen. 2 órája mást sem csinálok, mint próbálom beröffenteni. Én vagyok, az elõbb néztelek, de nem láttalak fent😞

Aldaryn
Nyugi. Ha egybõl nem megy, keress valamit, amit biztosan nem sajnálnál, és zúzzad porrá. 😄
Nem leledzel ICQ-n véletlen?

(Nekem SP2-es WinXP van, MAX 7.0, VRay 1.46.10 MAX 7.0-hoz)

per aspera ad astra

petesilver
SP2-es winel megy itt valakinek az új vray max7-el?

petesilver
Dögöljön meg, nem fut ezen semmi. egyszerûen nem megy. Már kikapcsolt tûzfallal is felraktam újra, úgysem találja a licenszet. Már mindent megnéztem, jó a tcp/ip, dhcp van, minden klappol, az iniben a gép mellé a licensz a 30303-as portot rendeli, azt külön engedélyeztem, és az istennek nem akar egyszerûen mûködni. Darabra átnéztem minden ip-hálózati beállítást, egyszerûen nem megy a fejembe, miért nem megy. De arra jó volt, hogy régen nem tapasztalt elementális dühöt érzek a pusztításra!!

Már olyan Microsoft bugra is ráleltem, hogy a hálókártya opciójában kikapcsolod a tûzfalat a helyi kapcsolatról, és onnantól kezdve megjelenik a kis ikon, hogy tûzfal ki van kapcsolva. De mivel nem a fõkapcsolónál kapcsoltad ki, nem lehet visszakapcsolni, mert ott zölden virít, hogy be van kapcsolva.

Aldaryn
Az szépen eltûnik. De itt valami komunikációs gondnak kell lennie a VRay License server és a VRay renderer közt. A License servert nem is tudod indítani, ha nincsen érvényes license a gépeden. ha epdig fut, akkor a renderklienseknek már azt átadja.
Viszont a renderkliensed rendben meg is találja a license servert, hiszen kér tõle adatot, és a license server ezt loggolja is. Viszont az adat valamiért nem felel meg. Semmi vírusvédelem sem fut?

per aspera ad astra

petesilver
a render ablakban ha beírtátok a számítógép nevét, vagy ip-t, akkor az authorize alatti rész továbbra is úgy kezdõdik, hogy vray coluld not....., vagy az eltûnik, ha jó?

petesilver
Ez sehogy nem megy, és a C-n lévõ logokból sem derül ki, hogy gond lenne😞 valami embertelen mérges vagyok! ilyet, hogy semmi rohadt error, vagy error log, és mégsem mûködik, ez hihetetlen!

petesilver
SP2 firewall van csak, de azt kikapcsolva sem megy, és az iniben lévõ portot már külön engedélyeztem. Amúgy a szerver logját nézve mindíg renderenként a gépen 1-esével halad felfelé a portokkal. Hát az összes portot csak a tûzfal kikapcsolásával tudom semlegesíteni, de akkor sem renderel. Téboly!

Aldaryn
Esetleg egy NOD32, vagy egy Firewall program? Mindkettõ blokkolhatja a VRay renderer hozzáférését a licensz szerveredhez. Nekem legalábbis NOD32 blokkolás esetén hasonló züneteket produkált. Azaz a szerverre bejelentkezett, de onnan adatot nem kapott.
Tûzfal progi esetén konfigold, hogy a használt port nyitva legyen. (A portot be tudod állítani a VRay renderer alatt, asszem. 😊 ) NOD32-nél pedig nem kell lemondani a progiról, csak az IMON komponenst kell lelõni. Nem csak deaktiválni, hanem magát a processt is leállítani.

per aspera ad astra

petesilver
hát átnéztem mindent, elvileg jó minden, mégsincs render😞 a vrl server engedélyezve, az iniben jó a bejegyzés ip-je, a nem render után a servernél látni, hogy port megnyílik, majd abban a percben port bezár. Az elsõ rendernél felugrik a process ablak, kis gondolkodás, és elszáll render nélkül, késõbb már nincs process ablak, csak üzenet nélküli sikertelen render😞 a plugin települt jól, a materialok okék, vraymaterial szerepel az editor slotban. tûzfal kikapcsolásakor sem renderel Nem vágom😞

petesilver
ajjaj😞 felraktam a max 7-hez a vrayt, követtem az utasításokat, és nem tudom mi van😞 betöltöttem nenad bevilágít scene-jét, és render után beadja a képablakot egybõl, és kész. Se üzenet, se kis ablakban process info, se hibaüzenet, se semmi. De még a proci sem melegszik, tehát nem kezd számolni. Ilyenkor mi van, illetve mi nincs? próbáltam még két scene-t, azzal helyzet detto. anno max 6-al simán renderelte a nenad scene-t

Evogordon
Ja jó már rájöttem mi az a scatter

Evogordon
A scatter-t holl lehet bekapcsolni???

Evogordon
Ezt a fû készítést megtanulom minden áron

Nightrun
Köszönöm, már megyek is vadászni!

fle go
KOszi!! ezt mar el is felejtettem...ritkan hasznalom.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
A legegyszerûbb megoldás, ha letöltöd a neten fellelhetõ, inygenesen letölthetõ MAX-ok egyikét, majd vadászol hozzá crack-et, amit minden sarkon találni. 😊 A MAX 7-bõl a discreet.com -on, vagy a design21.hu-n fenn lévõ verziók szinte teljesek. Ha csak nem kell SDK is, akkor felesleges külön pl. ISO-kat vadászni.

per aspera ad astra

ThomasGins
vagy drag and drop

\"So always look on the bright side of death\"

Nightrun
Nagyon szeretném megszerezni ezt a programot, nem tudjátok, hogy honnan tudnám leszedni? Jó lenne egy free oldal, de lehet fizetös is. Én is grafikával foglalkozom, de egyelöre még csak 2D-ben. (Mert a munkahelyen nem kell több, csak én szeretném magam egy kicsit tovább fejleszteni) Köszi!

Free
File/Import/3DS

fle go
Emberek a 3ds kiterjesztesu fileokat hogyan lehet maxba behivni??

KisQbi
Nenad... Pedig sokan úgy gondolják hogy pont ellenkezõleg fog ez a dolog megvalósulni... Mármint, hogy a nagy komplex szoftvereket felváltják a külön modellezõ (Silo, Zbrush...stb) Animáló és setupoló (MotionBuilder) és gondolom anyagozó meg renderelõ cuccok.

Aldaryn
Time will tell, time will... tell. 😄

Részemrõl én is azon a véleményen vagyok, hogy a "fapados" megoldások szépen lassan eltûnnek majd. A fapadosság persze nem jelenti, azt, hogy valami rossz is, sõt. Általában pont ezek az eszközök remekelnek. Azonban azt hiszem, hogy épp elég példát látni a könynen kezelhetõ rendszerek letisztulására, kiforrására. Ahol a könnyû kezelhetõség mellett megmarad a nagyfokú testreszabhatóság, és az SDK-kon keresztül biztosított rugalmasság.
Az egyszerû kezelhetõség, a gyors beállítások után is szép, pontos - elvárt - eredmény pedig szintén nagy nyereség egy komolyabb munkánál, úgy hiszem.

De tényleg igaz, majd meglátjuk. Kváncsi vagyok rá, mit hoz a jövõ. Én egyelõre nagyon jól megvagyok a kis windowsommal, és az alatt futó MAX-ommal. 😄 Bõven nem a programkönyezet határolja be a lehetõségeimet.

per aspera ad astra

fle go
Koszi a linkeket.
Pete en most 10 perces modellezesre vagyok kepes...lusta dog vagyok.

Hogy egy kicsit okuljunk:
Fu keszites+poly, image+alpha
Én csak közöltem amit hallottam! Nem kommentáltam. Amúgy meg, a vak is azt mondta,...meglátjuk.
kizart,
sztem ti nagyon felre latjatok ezt 😊
nem mintha olyan nagy windoz parti lennek, de a biztonsagi hiabakat leszamitva azert messze jobb mint 1 linux. 3d re ertem. Linuxos ablakezeles, 3d, sehonnai bitang a windowsoshoz kepest es ez meg jo sokaig igy lesz.(<<a sebessegrol nem is beszelve)
Egyebkent a pixar legutobbi filmjeben sok hatteret, reszletet maxban csinaltak, mintegy probakepp es az osszvelemeny egy szoba fogalalva
"liberating..."

Sztem meg eppenhogy az van hogy a fapados megoldasok tunnek el.
Arrafele tendalodik az egesz hogy van egy pl maxod, meg 1 rendered ami command lineba is tud renderelni. De a command line mostmar nem azt jelenti hogy programokat,shadereket kell irni, hanem csak renderer -render -res -format egy ket plusz parameter es csok.
Sot akar az editor program alol is futtathato/indithato

Nem veletlen integraltak maxba mentalt, illetve mayaba a pixaros cuccot. Mindent ezekben a sozftverekben fognak csinalni.

Ez jó. Én egy filmes havertól, még a max7 elõtt azt hallottam, hogy az lesz az utolsó windows alatti darab. Ezek, meg a jelek szerint nem beszélt félre.
Itt is vannak free modellek: http://www.3dcafe.com/asp/meshes.asp
Csésze, alátét és pohár (evermotion free stuff részlegébõl)
(valamiért a közvetlen lineklést nem vitte, ezért a forumot linkelem, ahhoz meg reggelni kell.
közvetlen link hátha ti ügyesebbek vagytok.)

petesilver
Amúgy lathe+loft, és megvan max 10 perc alatt, de az már sok.

petesilver
Kár keresni. Tudod a megoldás, hogy nincs is kanál. Tehát kávéscsésze sincs. 😊 Ne felejtsd el, ha a mátrixban jársz! 😊))))

fle go
nezelodok de nincs semmi normalis😞

oryon
Valahol fönt van az egész Utah teáskanna készlet (még a koordináta pontokkal együtt is 😊 , melynek egy darabja benne van a maxban is.

nagyobb free modell helyeket néztél már, hátha?!

Oryon

fle go
Nincs veletlenul valakinek egy kaves cseszeje alatettel egyutt? Nincs kedvem lemodellezni csak kiserletezgeteshez kellene.

fle go
Meg ez meg egy jo oldal, van egy jo par model.
http://www.3dkingdom.org/index.php?module=My_eGallery&do=showgall&gid=3&POSTNUKESID=23c5f1cbd027b77293f44be88adc8e1b

fle go
Ezt latta mar valaki?
http://www.mediagate.hu/studiomax/#

Boba
Úgynéz ki a Discreet is rájött, hogy a komoly filmes piacra csak úgy törhet be, ha kilép a Windowsor körökbõl!
(Nem flamelni akarok még véletlenül se, nehogy az jöjjön ki! Leszögezem, hogy tökéletesen alkalmasnak tartom már a Maxot is filmes production munkára. Most, hogy van külsõ renderer, és már nem annyira fontos a nurbs.)

disconnect
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el 3ds Maxozni, de sajnos sok dolgot nem vágok benne (nem csoda) tudnátok mondani pár linket, ahol 5-ös 6-os vagy 7-es verziókhoz lehet találni PDF-es könyveket (lehetõleg magyarul), vagy magyar oldalakat, amikkel meg lehet "normálisan" tanulni a Maxot?
THX
U.I.: Bocsesz, de mindenki lámaként kezdi 😊

Ha annyi esélyem lenne a lottón is, mint ahogy megszülettem...

van, de csak a program fejlesztoi csinaltak magukna ilyen verziot. egyenlore nem publikus, de sztem az lehet 1-2 even belul.