3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha hallottatok mar a relax modositorol 😊
ugy eleg konnyu cylinder szeruseget gyartani.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
(\__/) ( X.x) ( } . { )
eloszor csinalsz egy cylindert amibol a poharat formazod ki,
megszamolod hany vertex van benne (szigoruan egyenkent, de vigyazz ne tevedj! 😉 aztan csinalsz egy boxot, aminek ugyanannyi vertexe legyen.
ez viszont eleg egyszeru.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Dichter: nem igazán értem ezt a kérdést sem, de ilyen akkor lehet, ha elforgatod a szegmenseket egymáshoz képest.
Hmm, mert ha igen, akkor a megoldás a köv.: Vagy átkonvertálod editable polyba, és akkor eltûnnek a nem látható élek. Én ezt nem szeretem, vagy pedig univerzálisan kikapcsolod a nem látható élek megjelenítését, amit a Preferences\Viewports\Configure driver (jó lent, alul) dialógusban a "Display all triangle edges" vagy mi a szösz (fejbõl megy, nembiztos, hogy pontos. 😛) kapcsoló kikapcsolásával érhetsz el.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Kihúzok egy boxot, vagy akármilyen testet, és a szegmenseit emelve nem vízszintesen, és függõlegesen jelennek meg a csíkok, hanem átlóban. Ezt hogy tudom állítani?
per aspera ad astra
És megvan-e vkinek?😊
\"So always look on the bright side of death\"
(csak viccelek) Egyebkent virtualdub szerintem a legjobb. Tudja a quicktime player is hamar itt tartunk.
VirtualDub azert szeretem mert egy csomo mindent lehet allitani rajta, sot egy ket pluggal csodakat lehet csinalni vele 😊
van 13svray aki lattyja szojjon 😊
evo ezt a kerdest nem ertem
per aspera ad astra
A képszekvenciát adobe premierrel összeírhatod, bár sztem a virtual dub is tudja.
Ha csak kisebb próbarendert akarsz csinálni, akkor menthetsz aviba, egyébként képszekvenciába ments, ráadásul avi-nál egy estleges áramszünet vagy fagyás esetén nem tudod folytatni onnan ahol abbahagyta és egy több napos számolásnál egy ilyen hiba után kitéped a hajad. 😊
Képszekvenciánál is érdemes pl jpg-t alkalmazni, a képfile mérete miatt, mivel az így tömörített képkockák még mindig részletgazdagabbak mint egy divx vagy xvid avi, összeírás után meg olyan kódekkel tömöríted amilyennel akarod és ha nem jó a tömörítés minõsége, még mindig nem kell újraszámoltatni.
A lementett képszekvenciát aztán összefûzheted bármilyen erre alkalmas progiban. Nem csak "professzionálisabb" szaga van ennek a munkamódszernek, de kényelmesebb is az elkészült videó szerkesztése és a minõség szabályozása szempontjából.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
sss-t csak akkor erdemes hasznalni ha tenyleg fontos kifejezni a fizikai megnyilvanulasanak ezt a reszet, es akkor is ha a vilagitas ki is hozza azt, egyebkent meg falloffmapfake 😊
Tényleg csillogósabbra kellene a cukrokat.Talán a reflecthez adj hozzá dent map-ot, vagy a cukor textúrádat, hogy csak néhol csillanjon.És esetleg még csalásként egy külön fényforrást is adni rá ami nem ennyire szórt fény.
sweep az a funkcio amikor egy(vagy tobb,pl sweep2rails) curve menten egy vagy tobb cross sectiont vegighuzunk (egymasba blendelve oket) es igy alkotunk feluletet.
A loft pedig amikor 2 vagy tobb curvet egymasba blendelunk.
Aminek viszont örülök, az a map tiling-nál a Use Real-world scale kapcsoló. Szerintem ez bizonyos esetekben sokkal használhatóbb. Például amikor egy terepre a koszfoltokat megfestem photoshopban, és az uvw-vel 1-1 ben rámaszkolom, attól még a térburkolat kaphat valós méretet anélkül, hogy osztani-szorozni kellene. Azt nagyon utáltam.
A sweep meg kifejezetten nekem való lesz úgy érzem. A loftot én utálom, de ez szimpatikusnak tûnik.
Komolyan, úgy érzem, lassan, ha lecserélnek egy ikont valami designosabbra, vagy raknak egy-két plusz opciót egy-egy eddigi feature-be, már leírnak egy +0.1-es volumenû fejlõdést... szerintem siralmas.
per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Érdekes, utoljára a kettesnek ugrott ekkorát a verziószáma.
Stitch = ClothFX
Szinte alapvetõ módosítások nélkül, csak átnevezték ezt a két plugot. 😉
per aspera ad astra