3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyebkent meg boxbol is siman lehet poharat csinalni..
ha hallottatok mar a relax modositorol 😊
ugy eleg konnyu cylinder szeruseget gyartani.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ackro
Vehicle simulator nevû plugin sztem tud ilyet

Aldaryn
😊)) Jaj, ne csináld, a végén még tényleg elkezdi számolni egyenként! Még jó, hogy a poly edit felület kiírja az aktuálisan kijelölt vertexek számát. 😄

per aspera ad astra

Malakai
Ez inkább két custom objectnél viccesebb, egy boxba elég könnyû fölös vertexeket belepakolni, még úgy is, hogyha egyenletesen akarod õket szétpakolászni a testen.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

a pohar es a box egyenlo szamu veretexet csinalni egyszeru
eloszor csinalsz egy cylindert amibol a poharat formazod ki,
megszamolod hany vertex van benne (szigoruan egyenkent, de vigyazz ne tevedj! 😉 aztan csinalsz egy boxot, aminek ugyanannyi vertexe legyen.
ez viszont eleg egyszeru.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ackro
Van a maxban morpher modifier meg morph compound object, ha erre gondoltál, bár elég nehéz összehozni, hogy a pohár is meg a box is egyenlõ számú vertexet tartalmazzon. Inkább ffd boxot, vagy karakterek mimikáját szokták ezekkel morfolni. Inkább particle flow-val lehet olyat csinálni, hogy egy objektum átalakul egy másikká, csak közben 'darabokra hullik' és nem morfolódik.

Dichter: nem igazán értem ezt a kérdést sem, de ilyen akkor lehet, ha elforgatod a szegmenseket egymáshoz képest.

z buffered wireframe (ha tamogatja a karesz)

Aldaryn
Mit, hogy izé, merre? 😊 Szakszavakkal talán? A "kihúzol" az micsoda? Létrehozol? A szegmenst értem. A csíkok az élek? Edge? 😊 Meg "függõlegesen", arra gondolsz, hogy nem kvadratikus (négyszöges) polygonokból rajzolja ki, hanem háromszögekbõl? (ez lenne az "átlós")

Hmm, mert ha igen, akkor a megoldás a köv.: Vagy átkonvertálod editable polyba, és akkor eltûnnek a nem látható élek. Én ezt nem szeretem, vagy pedig univerzálisan kikapcsolod a nem látható élek megjelenítését, amit a Preferences\Viewports\Configure driver (jó lent, alul) dialógusban a "Display all triangle edges" vagy mi a szösz (fejbõl megy, nembiztos, hogy pontos. 😛) kapcsoló kikapcsolásával érhetsz el.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaja, BlastCode csak mayához. Errõl jut eszembe, nem ismer valaki valamilyen standalone törésszimuláló rendszert? Google-t már kifaggattam olyan kulcsszavakkal, ami szerintem erre utalhat, de csak egy két évvel ezelõtti Siggraph publikációt találtam, és az a program sem publikus, csak belsõ használatra fejlesztették talán, vagy még nem ksézült el...

per aspera ad astra

Magnum PI
Úúúúú. Bocs hülye voltam. Ahogy bejött az oldal én megnéztem a BlastCode-ot. Na az tényleg Maya alá van. Nem is figyeltem arra amirõl a link szolt

Dichter
Elõre is bocs a lama kérdésért.
Kihúzok egy boxot, vagy akármilyen testet, és a szegmenseit emelve nem vízszintesen, és függõlegesen jelennek meg a csíkok, hanem átlóban. Ezt hogy tudom állítani?

pilacsnal nem kell bekapcsolni

Lewy_
A pilacsnal is bekapcsoltam az affect shadows-t és baromira lelassult a light map kiszámolása.Most várom az eredményt...

affect shadows on.

fog color/multiplier

Lewy_
De nem kell hozzá v-ray material? Egyébként tegnap éjszaka kikisérleteztem egy elfogadhatót glossy refractos megoldást, csakhogy az árnyéka gagyi...vagyis mintha egy sima szilárd test lenne ott, pedig ennek valami "színes árnyéknak kellene lennie. Lehet, hogy nem taknyolok vele, hanem nyomok egy kieg. fényforrást amire projectorral rávetítek valami színes vackot.

Boba
Aldaryn írását még nem láttam amikor én gépeltem...😊

Boba
Olvasol is?

"Platforms: 3ds max 4, 5, 6 and 7.x/Autodesk Viz 4 and 2005"

Aldaryn
Miért érzem úgy, hogy ha valamit MAXSculpt-nak hívnak, és MAX interface-bõl vett screenshotokkal mutatnak be, akkor létezik belõle MAX-es verzió is? 😛

per aspera ad astra

Magnum PI
Ez csak Maya-hoz van.

ThomasGins
Ezt próbálta már vki?link
És megvan-e vkinek?😊

\"So always look on the bright side of death\"

azert ne toltsetek le 1cds programot egy egfyszeru osszefuzesre 😊
(csak viccelek) Egyebkent virtualdub szerintem a legjobb. Tudja a quicktime player is hamar itt tartunk.
VirtualDub azert szeretem mert egy csomo mindent lehet allitani rajta, sot egy ket pluggal csodakat lehet csinalni vele 😊

van 13svray aki lattyja szojjon 😊

evo ezt a kerdest nem ertem

Evogordon
Olyat lehet a max-al csinálni hogy van pl egy pohár és az oldalára helyzünk egy BOX-ot és felveszi az alakját a pohárnak???

A combustion sem rossz összefûzésre.
(most már nekem is megy újra, csak azért ilyedtem meg mert nem hittem volna, hogy amíg az egyik topic él, egy másik lehet elérhetetlen, meghát újabban sanyarú a fent említett téma helyzet is...)

nem...

Nekem most nem jönbe a "programok beszerzése"! Törölték a warez, 3d warez szekciót????<#szomoru1>

Nightrun
Hát köszöntem szépen, munka után ki is próbálom!

Aldaryn
Sztem Virtua Dub tökéletesen megfelel. vagy a MAX RAM playerje. 😊 Ha belefér a szekvencia a memóriába (nagyobb fileokat is tud fogadnik, de az erõteljes vinyókerregéssel, és lapozófájl építgetéssel kezdõdik... 😛) akkor érdemes ezt használni. Gyorsan kimentheted a szekvenciát olyan formátumba, és oyaln minõségben ahogy csak akarod.

per aspera ad astra

Ackro
Aldarynnak igaza van, valószínüleg nem jó codecet választottál, vagy a codec nem ismeri a megadott felbontást.
A képszekvenciát adobe premierrel összeírhatod, bár sztem a virtual dub is tudja.
Ha csak kisebb próbarendert akarsz csinálni, akkor menthetsz aviba, egyébként képszekvenciába ments, ráadásul avi-nál egy estleges áramszünet vagy fagyás esetén nem tudod folytatni onnan ahol abbahagyta és egy több napos számolásnál egy ilyen hiba után kitéped a hajad. 😊
Képszekvenciánál is érdemes pl jpg-t alkalmazni, a képfile mérete miatt, mivel az így tömörített képkockák még mindig részletgazdagabbak mint egy divx vagy xvid avi, összeírás után meg olyan kódekkel tömöríted amilyennel akarod és ha nem jó a tömörítés minõsége, még mindig nem kell újraszámoltatni.

Nightrun
Még elég kezdõ vagyok ebben a témában...

Nightrun
És milyen programmal tudom egybefüzni a képszekvenciákat?

Aldaryn
Ha animációt rendderelsz, akkor ne videófile-ba mentsél, hanem képszekvenciába. MAX-nak vannak gondjai bizonyos codecekkel, ha jól tudomm, ha avi formátumba akarsz mentegetni.
A lementett képszekvenciát aztán összefûzheted bármilyen erre alkalmas progiban. Nem csak "professzionálisabb" szaga van ennek a munkamódszernek, de kényelmesebb is az elkészült videó szerkesztése és a minõség szabályozása szempontjából.

per aspera ad astra

Nightrun
Megint van egy kis problémám. Naszöval. Megcsinálom az animációt, frankó minden, és elkezdem renderelni. Beállítom,hogy mentse el nekem AVI-ba. Nos, ez nem történik meg. Ugyanakkor, ha MOV-ra állítom, akkor meg lementi. Most akkor mi van? Találozott már valaki ilyennel? Idegesít. Persze lejátsza otthon a DVD a MOV-t is, de nekem az AVI mindig szimpatikudsabb volt. Ha tud valaki valamit, akkor tudassa!

KisQbi
Hajra számolnak ruhadinamikát....

az is lehet

Aldaryn
A sima Shag: Hair is együttmûködik a Stitch-el, csupán a jellegükbõl adódóan is, semmi plusz kódra nincs szükség, hogy a Stitch-el animált ruhára valami szõrmét varázsolj pl. Vagy ennél szorosabb az együttmûködés az új verziókban? Ha a reactor szimulációkban ezek az elemek is szerepelhetnének, sokkal érdekesebb lenne a dolog...

per aspera ad astra

Aldaryn
Sima glossy refraction?

per aspera ad astra

mappolt self illum vagy sima falloff map is megteszi.
sss-t csak akkor erdemes hasznalni ha tenyleg fontos kifejezni a fizikai megnyilvanulasanak ezt a reszet, es akkor is ha a vilagitas ki is hozza azt, egyebkent meg falloffmapfake 😊

KisQbi
na ezt nemtudtam.. Azt hittem HairFX ShagHair külön doglok... azért nem értettem mert hogy HairFX jól együtt mûködik a ClotFXel és értelemszerûen úgy hittem hogy ez lesz benne... ezek a nevek teljesen összezavarnak....

Lewy_
Szalagfüggönyhöz szeretnék valami jó textúrát kreálni v-rayben. Valaki már csinált itt olyat ha jól emléxem.Amin frankón keresztülsüt a napocska. sss-vel kell molyólni, de sehogy se akar jól kinézni. <#help><#conf>

Lewy_
Barómi jó a Scene! Csak az a baj, hogy 2 cukorral szeretem a kávét😊))
Tényleg csillogósabbra kellene a cukrokat.Talán a reflecthez adj hozzá dent map-ot, vagy a cukor textúrádat, hogy csak néhol csillanjon.És esetleg még csalásként egy külön fényforrást is adni rá ami nem ennyire szórt fény.

az igazsag az hogy ami maxban van az hivatlosan nem loft, hanem felig sweep 😊
sweep az a funkcio amikor egy(vagy tobb,pl sweep2rails) curve menten egy vagy tobb cross sectiont vegighuzunk (egymasba blendelve oket) es igy alkotunk feluletet.

A loft pedig amikor 2 vagy tobb curvet egymasba blendelunk.

Hát azért ez az adaptive tesselation már elkelt benne, mert a lightscape-ben már évekkel ezelõtt benne volt. Persze ennek csak az örül, aki a radiosíty-t használja (én személyszerint soha).

Aminek viszont örülök, az a map tiling-nál a Use Real-world scale kapcsoló. Szerintem ez bizonyos esetekben sokkal használhatóbb. Például amikor egy terepre a koszfoltokat megfestem photoshopban, és az uvw-vel 1-1 ben rámaszkolom, attól még a térburkolat kaphat valós méretet anélkül, hogy osztani-szorozni kellene. Azt nagyon utáltam.

A sweep meg kifejezetten nekem való lesz úgy érzem. A loftot én utálom, de ez szimpatikusnak tûnik.

Aldaryn
És, követve az eddigi jó Discreet programfejlesztési elveket, most sincs benne semmi érdemleges újítás, semmi új feature, amire tényleg elismerõen bólogatna az egyszeri júzer.
Komolyan, úgy érzem, lassan, ha lecserélnek egy ikont valami designosabbra, vagy raknak egy-két plusz opciót egy-egy eddigi feature-be, már leírnak egy +0.1-es volumenû fejlõdést... szerintem siralmas.

per aspera ad astra

fle go
Koszi a kritikakat, hozzaszolasokat. Es valami otletetek lenne a kockacukor anyagat illetoen mert en teljesen kifogytam mostanara. Mar mindent kiprobaltam, de egyik se valt be, ami a kepen van az lett az osszes kozul a legjobb.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hoppá!
Érdekes, utoljára a kettesnek ugrott ekkorát a verziószáma.

Aldaryn
ShagHair = HairFX
Stitch = ClothFX

Szinte alapvetõ módosítások nélkül, csak átnevezték ezt a két plugot. 😉

per aspera ad astra

KisQbi
nem értem miért a Shag Hait integrálják a ClothFX mellé...(miért nem a HairFXet...mind1...)

KisQbi
MAX 7.5 !
http://www.cgshop.org/download.htm