63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Ronin666
    A kocka egyik oldala direkt átlátszó?
  • Ronin666
    na ezt hogy csináltad ? :D
  • Aldaryn
    Nem a causticssal van baj, hanem a shadereddel. Affect shadows-t kapcsold ki. :) Meg IOR lgyen nagyobb 1.0-nál. :P
  • Free
    Mi a baj a caustikkal ?

• Aldaryn
    Igen... régi szép idők. :o)
  • Dichter
    Ismeretlen volt a név is, és keveselltem a számokat is :)
  • Aldaryn
    kíváncsi voltam, ki veszi észre. ;)
  • Dichter
    Gyorsreagálású hadtest, vagy csak bug? :)

Válasz 'DEx-' üzenetére (#1)
  • Aldaryn
    Mutassad azt a masha-t, és szvsz kiderül, hogy mitől "világít" a bőre. De minden bizonnyal a shaderrel van gond. Nem szereti a renderer, amit használsz. Ha a textúrák adottak, akkor könnyűszerrel összerakhatsz egy új, testreszabott vray shadert a kedveskének.
  • Papirzacsi
    Alicia jó, csak hát mégse Masha. :-D De tény, neki nem világít a bőre. :-)
    Két kérdés ezzel kapcs. Alicia nálam ha a saját system unitomban használom, akkor 11 méter magas, ami még egy óriásnál is nagy, nem hogy egy nő esetében.
    Erre van vmi megoldás, hogy a becsontozott nőcit az átlagos női magasságra méretezzem vissza?
    Illetve, hogy hogy állítod be ilyen pózba? Mármint ,hogy igazgatod a csontokat, vagy van a maxnak vmi általam nem ismert funkciója, aminek segítségével könnyen, és gyorsan természetes testhelyzetbe lehet hozni?
  • Aldaryn
    Hmm... Ackro, én ezt nem értem. Ez a modell alapból nem 30-40E polygon? Nekem a turbosquides adatlap alapján annak tűnik. Amúgy engem is érdekelne a hölgyemény, főleg, ha fel van csontozva, egy kompozíciómba épp egy csontozott, skinnelt nő kellene, kb hasonló testi adottságokkal, Aztán a végére kiderül, hogy a környezet, ruhák, kellékek, arc modellezése mellett lesz-e majd időm még testet is. :D
  • Evogordon
    Jah bocs ugyanahoz tartozik? Akkor nem tom
  • Evogordon
    ALT+X gombal átlátszó lessz.
    Jobb klikk Freeze Selection-al lefagyasztod.
  • montressor
    lehet olyat, h eltuntetni atmenetileg egy objektum reszet? Ugyanahoz a dologhoz tartozo resz takarja a dolgot amit szerkeszteni szeretnek :) A see-through-tol nagyon zavaros lesz a kep...
  • Evogordon
    De különben ronin666 te mondtad jól én is az alatta lévőt akartam kiemelni :D:D:D::D:D
  • ThomasGins
    Drága mulatság a nő tartás:)
  • Malakai
    Csak 40.000 HUF. :-)
  • Free
    Be is van csontozva a leányzó -? mert akkor érdekelne. feltehetnéd valahova :c)
  • montressor
    colby van egy 12mb pgf-em, de gozom sincs hanyas max...
  • ThomasGins
    Szép kannái vannak:D
  • Ackro
    kis nfp (napi felesleges pózololás) felüdülés vertexweldelgetés közben, mert még mindig nem írtak olyan programot ami normálisan optimalizál, szóval elkalandoztam kicsit és találtam egy új modellt ő alicia (a hasonlóság masha-hoz csak a véletlen műve )

a rational reduceren és a polygon cruncheren valamint a weldelgetésen kívül ismertek valami hathatós ezközt vagy módszert? 300k poliból 30-40ezret kell csinálni...
  • Evogordon
    Kössz nenad & Ronin666
  • Ronin666
    Bocs, én a képen a bejelölt rész alattira írtam.

Kicsit elnéztem, de nenad már úgy is írt...
  • Ronin666
    Vray másképp működik. A tükrözödés és annak a glossy beállításaival tudsz hasonló hatást elérni (csak ebben az esetben valós kiszámított tükröződést kapsz). A glossyt állítgasd főleg.

Anyag függő, hogy mire érdemes állítani (pl. tükör/üveg:~1 , Fa: 0,5-0,7 , Króm: ~0,85 stb)

Én ilyesmi beállításokat használok, de persze ezt mindenki saját ízléséhez állítja.
  • nenad
    diffuse az diffuse,
    a speculart a glossynessel tudod allitani, van ott egy lock kapcsolo azt kapcsold ki es akkor kulon tudod allitani a ray traced glossyt meg a masikat.
    egyebkent ha nem kell ultra realism, akkor kapocsold ki az opbioban a trace reflectiont.
  • Evogordon
    hy a VRAYmetarial-ban holl találom meg ezt a funkciót?

kép
  • Colby
    Nincs Dc -sem , sehol sajnos.....
    Valahi ha tud valami linket magyar 3dsmax4 kézikönyvről akkor szívesen venném.
    Előre is kösz.
  • montressor
    a fatol az erdot... kocike
  • Papirzacsi
    Igyekszik az ember.
  • Papirzacsi
    1. Tudom ,hogy nincs árnyéka, csak nem tudom miért, mert amúgy minden vet árnyékot. Azóta kicseréltem fotometric lájcra. Elvileg szebb a színvilága a dolgonak, viszont az se világít szépen.
    Menet közben rájöttem, hogy a vray shadownál nem állítottam át az u méretet 10cm-ről kisebbre, így már világos iért nem volt árnyéka. Már egy fokkal jobb elvileg. Ugyan ezt alkalmaztam az ágy feletti kislámpára is, de ott még mindig tré a dolog. a lámpa hátulja nagyon világíg. Per pill ezt nem tudom ezzel a megoldással kiküszöbölni. És csak fotometric világításnál.
    Itt egy északai hosszabb render eredménye:
    KÉP

2. Az a baj, hogy a self illumination 0-ra van állítva, ahogy ezt írtam korábban is. Ezért sajna gőzöm sincs mi a bánat okozhatja hogy világít a bőre. Vagy én nem találom hol lehet még ezt állítani.
  • nenad
    ujabb

• ThomasGins
    Jobb oldalt alul van egy arc rotate ikon ott tudsz választani.
  • montressor
    koszi
    a perspektivikus nezet elforgatasi kozepontjat, h lehet megadni?
  • Malakai
    Global Illumination.
  • montressor
    most mar kivancsi vagyok, eleg ha elarulod minek a roviditese...
    graphic import?
  • nenad
    akkor targytalan.. :) maszhat egymasba.
  • montressor
    koszi, es mi az a gi?
  • nenad
    hopsz, valami elszallt :)

en nem ajanlom az egymasba logast, neha problemat okozhat, foleg gi-nal.
  • nenad
    az eredeti cornell boxban, a boxok amik belul vannak feherek nem?
    nincs valami jo leiras?, ez a script tok gagyi, nem veszi figyelembe hogy milyen unitba vagy + nem parhuzamosak az oldalak, nincsen vastagsag stb.

jo az extrude, annyi hogy a belso reszre rateszel egy edit mesh modositot es megvaltoztatod a belso fal Id- jet (multi sub object material) vagy szimplan detacholod ha a falak keszen vannak. Az elozo elonye hogy a extrude aktiv marad.. ha valtoztatni kell esetleg.
  • montressor
    Hali!

Olyat szeretnek kerdezni, h keszitenek 1 hazat, es line/extruddal csinalom a falat, de kesobb jo lesz-e emigyen, ha texturazni szeretnem kulon a kulsot-belsot? Masik kerdesem, h milyen szinten kell az egymasba logo reszeket elvalasztani (ertem ezalatt, h pl a kemeny `benne van` a haztetobe, akkor a kemenybol `vonjam ki` a tetot, hogy ne legyenek metszo elek)?
    koszi