3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Ezt csak ugy mellekesen ez a vege az en csokis storymnak.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Frenkie nagyon jo a paci, de velemenyem szerint azzal kezdjel valamit hogy a zold feluleteken (ha az oxidacio) ne reflektaljon az anyag. es akkor ultrafasza lesz😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
hehh ki lehet venni mi akar ez lenni😊)) szvsz a melleket ado dombokat told egy kicsit osszebb, nagy a res koztuk😊)

ez a kep roninnak szolt az uveg falanak megjelenitese miatt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Mayer
Hehe fapadló 😄.

www.gaborhertelendy.com

ThomasGins
...ja a nénit poserbõl loptam :-/

\"So always look on the bright side of death\"

Hmmmm....kertész leszek, fát nevelek..........

ThomasGins
Mostmár az lesz a cime😊
Még nem végleges a kép,csak gondoltam megkérdezem h rá lehet-e asszociálni, mert ha igen akkor nem hagyom abba.

Ackro
nem rossz, de ettõl Aldaryn szebbeket szokott ide rakni (a fene a kezit 😄)
Thomas: hmmm... mi a kép címe? a természet lágy ölén? 😊

mint a noi test neves ismeroje, az elso mikoroszekundumban bekkantant hogy ez vvmi olyasmi amire ra kell fekudni 😄
A noktol masris elnezest kerek 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Lehet ebben látni a fától az erdõt?😊
Azaz leesik h mi van/lesz aképen?
a kép

Free
És hol "vetted" meg?
:c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

de vak vagyok .... a fullos már szépen megy,megérte az árát 😛

Jahh nem rossz 8)
Nállam ez a demo iszonyatosan fagyogat :S

Malakai
Nemrossz plug az se, bizonyos szempontokból talán jobb is, mint a realflow, de van egy nagy elõnye, hogy sima particle systemekre is lehet tenni glue-t és nem csak a sajátjára, így pl particle flowra, ami nagy elõny!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Csak 10 percre próbáltam,de ma éjjel át kellene néznem mert kellene.

Free
Te próbáltad már? nekem valahogy sehogy nem akart mûködni :c(

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
a mattos jobb volt mert hihetõbbé tette hogy a zõld az idõ vas fogának az oka

mattos jobb! Koveteljuk a mattos verziot! 😊

Malakai
Az ilyeneket ritkán rakján szélfogónak. 😊
Amúgy nekem is jobban tetszett mattabbul, de lehet vhol a kettõ közt mégjobb lenne.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

oryon
Nekem így is tetszik 😄
Nagyon jó lett 😊

Bár az oldalra kiálló hátsó lába félõ, hogy nem eléggé áll ki oldalra és egy könnyed széltõl eldõlhet 😞

Mennyi idõ volt a textúrák elkészítése?

Oryon

ThomasGins
Lelakkoztad?😊
Nekem mattosabban jobban tetszett😊

FRenkie
Még 1 kép a lovacskáról:

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Malakai
NextLimit oldalán, fórumban sokmindent megtalálsz.

Amúgy density sûrûsége a folyadéknak, a részecskék számát csökkentheted, vagy növelheted a resulation értékkel (egy köbméteren mennyi részecskét jelenítsen meg).
szerk.: Ja és van beépített help, ahol van minden értéknek egy leírása.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
Ezt próbáltad már?😊
glu

Nincs esetleg egy pontos beállítás a neten, hogy milyen értékek adják meg a tökéletes víz leképezését? Vagy az alap beállítás lenne a víz modellje?
ThomasGins
LOL😊
Én is akarok ilyet álmodni😊

Itt az elsõ teszt. A caustikot kikapcsoltam, mert eléggé furcsa volt, de majd késöbb azt is megcsinálom.

Sadist
Vegyél ki egy hét szabit és utazz el valahova, mert ez már súlyos 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

almodtam, valakit eppen elraboltak es a felvett videot elemeztem, nezem a filmet mondom it valami nem stimmel ahogy a kamera, emberek mozognak,..
hiszen ez renderelt!
😄
es akkor a tefefon csongese felebresztett.

Na akkor még egy dolog. Tegyük fel fel szeretném tölteni a lent látható mélyedést vízzel. Ilyenkor az a tehendõ, hogy megvárom amíg szépen becsorog oda xy menyiségû részecske, vagy használhatnám a realwave-et is gondolom. Tegyük fel,hogy az rw nem jó, mert utólag ki szeretném önteni onnan, az meg ha jót tudom nem arra való. Szóval gondolom kellene lennie egy olyan beállításnak, hogy mekkora legyen a részecske köz. Ez ugye nem egyenlõ a részecskék darabszámának beállításával? Ezt azért kérdesem, mert ha nincs a részecskék között elég hely a tálban, akkor nagyon sok idõ lenne amire feltöltõdne és a géps sem bírná 3 hét alatt kiszámolni.
na meg is van
mûködik! Nagszarû. Az volt a baja, hogy a 0. framben voltban, bár ezért nem kellett volna szerintem kifagynia. Átraktam Vray renderre a standardot és nem fagyott ki, hanem szólt, hogy nem folytathatja, de rakjam át a 0. frame-ról. Korrekt ez a vray!
Mellesleg a képernyõn ott kellene lennie a meshnek, vagy csak valami viewerel nézhetõ meg? Most hogy forgattam a kamerát észrevettem, hogy egy nagy RW 2ds ikon van a viewportban.
Én is így csináltam. Bár kiválasztottam a mesht, de abból meg ugye minden képkockára van egy. Azokat berakja frémenként, vagy csak amit kiválasztok?
Malakai
Nah, tehát nemtudom mi a folyamata annak, ahogy áthozod a dolgokat.
0. frameen általában még nincs semmi, lehetséges, hogy oda kell, amúgy meg ne viewportra kattintva kreáld a dolgokat, hanem a create részben használd a CREATE MESH gombot!
Tehát én általában úgy csinálom, hogy max-ben utilities/scenedata saver, ott a megfelelõ mennyiségû animációt, framet kimentem sd-be, ezt viszont nem mint scene szoktam behívni RF-be, hanem mint object (kör ikon) hívom be az sd-t.
Utána megcsinálom amit akarok, export centralban mesh-t (minimum) be, ott bin-re általában. Actionnal végignyomni, hogy elkészítse a bin fileokat. Aztán maxben Create/NextLimit/RF Loader, kiválasztod a bin sequenciát és így elméletileg mûködik.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Bocsi hogy ilyen képekket rakok be, de így talán jobban látszik. Csinálok egy scane-t maxban. Át RW-be, aztán ott fizika meg minden összedobva kis rövid 20 frames anim. Kész, utánna maxban visszahívom és elméletileg vissza is teszi, de a képen nem látok semmit ami nekem gyanús (bár még nem volt vele dolgom). Azaz mégis van valami, mert megjelenik egy nagy semmit amit lehet a térben mozgatni meg forgatni. Ezután próba f9 gyorsrender max alap renderjével és állandóan ezzel jön elõ. Na akkor megint mi a sz*rt toltam el? 😞

oryon
Igen, ezt próbálgattam, de nemigen sikerült...valahol rontok 😞

Oryon

ThomasGins
Lehet h nem lesz szép vele,meg lehet h 2 deflector kell egymással háttal.

RelakSfromhome
Ja, egyébként az S is nagy 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!! 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

HTX! 😄😄😄😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Malakai
Egyszerû, vagy egy scenetree, vagy micsoda, ott van, hogy mi mire hasson rá kell húnzni, hogy egymásra is hassanak.
És van egy olyan daemon, ami a területen kívül/belül törli a részecskéket.
Az a gond, hogy nincs elõttem RF, így nem tudom konkretizálni a dolgokat. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

oryon
Megnézem. thx. 😊

Oryon

ThomasGins
Deflector a kettõ közé?😊

oryon
Akkor kérdezek: hogy oldod meg, hogy két folyadék egymásnak megy és "ütközzön" a másikkal, azaz ne menjen át rajta, mintha ott se lenne? 😊

Oryon

Le lehet toroltetni egy adott buildingboxon kivul kerult reszecskeket, igy is jelentosen lehet gyorsitani. (mar ha van ilyen)
a bogyó probléma megoldva. A Mesh optionsnál a filter methodot be kellett kapcsolni és így elõbukkant még pár beállítás. Itt a steps nevû válzozót emeltem és már jobban egybenvan a folyadés és nem szakad kis nevetséges bogyókra.
Huhh nagyon nagy 😊. Ameddig folyik a víz, vagy valamiban van addig jó, de amint szétfolyik, már bajban van itt a progi, vagy valami nincs jól beállítva. Nagyon hülyén néznek ki ezek a bogyók. Mintha nem számolna a program tapadást sem, mert szétgurul a víz!!! 😄
NA még nézelõdök. Valahol kellene lennie tapadásnak is...
Itt a mesheknél még a részletességet is kéne valhun állítani, de még azt sem leltem meg. hiába nyomok több részecskét a mesh még így is nagyon nagy bogyógból áll. Nekem nem elég reális, bár lehet ha részletesebb lenne, akkor meg a gép halna le, bár azért tán még bír egy kis plusz részletet. Gondolom a maxba valami low poli verziót érdemes átvinni és akkor ott megdobni egy meshsmooth-al.
grizzly21
Na material editort kezdem kódtolgatni, persze alap szinten.
Itt egy videó, de nem elég hatásos, akinek van 5lete a szem mégjobbani elsorvasztására, az írjon😊
http://grizzly21.atw.hu/huu.zip
40MBos videó mert quictime, de a zip csak 14MB, azért modemmel nem érdemes nekiállni😊

Malakai
Van pici tapasztalatom RealFlowal, szal kérdezhetsz, hátha tudom. 😊 ExportCentral-ban be kell állítani, hogy mibe exportálja a dolgokat (részecskék, mesh, textúra, stb).
Nekem is van egy ior táblázatom, ha nem gond az angol...
ior

(\__/) ( X.x) ( } . { )