63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    Hy
    Valaki segítsen! :D
    Hogyan lehetne összekötni ezt a 2 arc-ot? itt a kép... ezen rajta van hol akarom összekötni.
  • Falabu #28464
    Sziasztok

Hogyan lehetne ezt a háromszöget eltüntetni,mert nagyon belerondít a dolgokba. Most kezdtem el modellezni ez az első nagyobb modellem és még nemnagyon megy a hibátlan munka!

• tilbury
    szia!
    tetszik a kép. hadd kérdezzem már meg, hogy a füvet hogyna csináltad. vagy csak sima textura?
  • Aldaryn
    hmm... tényleg fura. :D nem így képzeltem el az "adaptívságot" De lehet, hogy csak az elején ilyen nagy a különbség az egyes térrészek között... később normalizálódik. Most hagyom kicsit futni.

Tényleg... nézegetitek merre fele halad maxwell? Egész ígéretesnek tűnik az upcoming 1.0-ás verzió. Feature-list már egész kiforrott, hogy productionre lehessen használni.
  • Aldaryn
    hehe... meglesem. :D
  • nenad
    tegnap este kiprobaltam, es nekem mindenfele negyzeteket rajzolt a rendereles kozben a kepre.
  • ThomasGins
    :D
  • Aldaryn
    hogyhogy? :)
  • nenad
    ha valaki akar ganyolni RQval esetleg, a www.teamredqueen.com rol le lehet szedni a demot, doksit meg tolem lehet kapni.
    egyenlore maxos exporter nincsen, van viszont cinema4ds. Geccoka? :)
    Maxos lesz ha lesz idom es megeroszakolom magam. A geomteria export nem nagy kaland. A materialos mar komolyabb. Sajat materialja lesz.
  • nenad
    lama kerdes!
  • bencsab
    lehet
  • ThomasGins
    Ez lehet láma kérdés,de a backburner nem csak default rendernél van,lehet vrayhez is használni?
  • bencsab
    Én a hálózati rendert rendszeresen használom, és mondhatom, hogy nagyon jó dolog.

-Egyrészt lehetőség van közvetlenül a vray engine-en keresztül hálózatban renderelni. Ekkor a fő gépen újab bucket-ek jelennek meg, amiknek a tartalmát a többi gép számolja. Minél több gép van a hálózatban, annál több bucket-el dolgozik. Szívderítő látvány, mikor egy dual xeon-os, egy p4-es HT és egy amd összedolgozik összesen 7 buckettel. Ez a megoldás azonban akkor jelent hatékonyságot, amikor preview rendereket készít az ember, vagy csak egyetlen képet számoltat. A gépek közöttö folyamatos kommunikációnak a szűk keresztmetszete a hálózat sebessége, és még egy 1000Mbps-es hálózat is lassú a teljese hatékonysághoz. Pl. két egyforma gép esetében is csak kb 40-50%-os sebességnövekedés érhető el.

-A másik megoldás a backburner. Ez képkockánként osztja szét a renderelnivalót a gépek között. A leghatékonyabb megoldás, mivel nincs folyamatos kommunikáció a bucketek között, így 2 egyforma gépnél 100% a sebességnövekedés. Ha több állóképet kell számoltatni, akkor vagy batch-be össze lehet fogni őket, vagy egyenként elküldeni, vagy egy kamerát képkockánként beanimálni (én ezt szeretem). Ekkor a backburner automatán adagolja a feladatot a szabad gépek között. Ráadásul, ha az egyik lefagy, akkor átadja egy másik gépnek az adott frame-t.
  • ThomasGins
    Eccer a házmester úr leirta a helpet:#17418 :)
    De animnál sztem is az a legjobb ha minden gép csinálja a maga kis szekvenciáját:)
  • nenad
    adaptive tracing elegge bugzik..
  • nenad
    LOL
    azert ennel ezerrel tobbet er ha elolvasod a vray helpet.
    Ugy emlekszem nagyon egyszeruen le van irva..
  • piktor
    Ez tetszik! Nagyon kreatív!!!! :-)
  • Ronin666
    ha 2 géppel akarsz renderrelni, akkor egyszerű megoldás még, hogy az egyik gépnél a rendert alulról kezded el, míg a másik fentről indul és mikor összeérnek, akkor lemented a képeket és összevágod :)

Volt mikor én így oldottam meg (jobb mint bénázni a hálózati renderrel).

Több gép esetén persze haszontalan ötlet.
  • piktor
    Aham. Akkor nem olyan egyszerű. Amúgy én nem csinálok animot, csak állóképhez érdekelne. Az ember mindig akkor kezd renderelni, ha már közel a leadási határidő és ha már lenne rá lehetőség, akkor jól jönne felpörgetni a renderidőt...
  • putyi
    a gamma beállításokra is illik figyelni hálózati rendernél.
  • Ronin666
    Ott van a max mellett egy Backburner 2 nevű progi. Ez a hálózati renderrelője. Csak animáció számításra használható, ugyanis a szervernek beállított gép a feladatokat képkockánként osztja ki!
    Ezzel szerintem menne a vray is.

Velem is volt olyan, hogy animot csináltam sajátos hálózati megoldással. Az első 50 képet az én gépem, a másodikat a régi gépem a 3. 50 képet pedig tesóm gépe számolta. Az én gépem és a régi gépem készítette képek jók voltak. Nem volt eltérés közöttük. A tesóm gépe által generált képek viszont más árnyalatúak voltak és ezen felül még a képsorozaton belül is voltak eltérő képek. Valami hardver, szoftver gondja lehet, de szerintem nem (csak) a vray a hibás.
  • Ronin666
    Nem akarok hülyeséget írni, de van egy hálózati renderrelő egység a Maxba építve. Ez szerintem renderrel hálózatban és nem érdekli, hogy vray, vagy épp brazil fut alatta. Mégegyszer mondom, csak szerintem.
  • Free
    Nekem nincs vele jó tapasztalatom. de hátha a guruk többet tudnak mint én. max 8 alatt egyáltalán nem megy nekem . max 7 alkatt ment de ahol más gép számolt más procival abban a részben más lett a kép ís. vagy csíjkos lett az egész és annyival nem volt gyorsabbb hogy megérje :( Talán majd az 1.5 ben
  • piktor
    Csak úgy kérdezem: VRay-nél bonyolult hálózatban renderelni?
  • nenad
    adaptive path tracing,
    ahol tobb feny ott tobb sample, magyaran hamarabb noisementesebb kep.
  • Aldaryn
    Igyekszik ott tracingelni a pathokat, ahol zajos a kép. Így optimélisabb a minták területi eloszlása.
  • bencsab
    Feltennék egy találós kérdést:
    Az 1.49.03-as vrayben megjelent egy új kapcsoló a light cache alatt. Vajon az adaptive tracing mit csinál?
  • nenad
    megvan az RedQuuen licenszem, hasit multiban(HT) is. :)
    Sulyos... Nagyon sulyos ez a cucc. Figyuzzatok a profilokat. Tom zajos itt-ott de ez most mind1, csak tesztkep. 119 masodperc...

RQ
  • nenad
    20 perc alatt szep gi-os kepet lehet lehuzni vele, a pilacsot az imapban tarolva. Ujabb vrayekkel.
  • fle go
    az ugy tunik eleg jo ido
  • nenad
    kb 1 ora. (area dome light)
  • fle go
    Uff nagyon fajintos!
    Renderido?
  • nenad
    vedikus.
  • 4D
    Szép lesz ez.
    Hadd kérdezzem, (az épületek alapján)ez a komplex+suli, milyen irányzat?
    Buddhista, vagy valamelyik védikus irány?
  • Evogordon
    Szép... De nem túl zajos?
  • ThomasGins
    Nem gyenge!
  • Aldaryn
    Bazzeg! O_O
  • nenad
    egy wip, egy masik projectbol, - nonprofit - a sulinak.

materialok egy ket fa kivetelevel meg nincsenek belove, meg most kiderult valtoztatas lesz, ugyhogy kis pihi..

kep
  • ThomasGins
    Szép, egy kis munkát már ki se néz belőlem!
    Amugy ja,script.:)
    Amugy ez se gyenge:)
  • Aldaryn
    ez valami script outputja, nem? :D