63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Talán vastagság? :) Pixelben, meg unitban adhatod meg, add meg unitban, akkor midnen felbontásban ugyan olyan vastag lesz.
  • Aldaryn
    Van egy Make Planar parancs editable polyn belül. Amellett van speciálisan egy XYZ gomb is, értelem szerűen az adott tengely mentén make planar. (Object space-ben, nem worldben!)
  • Ronin666
    Viszont ennek sem találom a beállításait és ha nagy felbontásban renderrelem, akkor a fekete szegélyek nagyon vékonyak lesznek. Még azért átnézem, hogy hol lehet beállítani, de az envriomentnél csak be lehet dobni a lisába. Beállítást valahova eldugták (ha van).
  • Ronin666
    ok thx épp most akartam írni, hogy nem az igazi a Ink Paint. Ez a vray toon sokkal jobb és gyorsabb.
  • montressor
    ha van egy sikbeli sokszugu valamim, aminek a pontjai a terben elmozdultak, hogy tudom egy sikba terelni oket fajdalommentesen? Valami align kene az objektum pontjaira...
  • ThomasGins
    Van még az environmenteknél az atmosphere-nál egy vray toon,azt is próbáld ki.Vagy mág swift max pluginnal meg tudod oldani vektorosan is akár,és akkor nem kell 300dpi-ben renderelned:)
  • Aldaryn
    WOW...
  • Ronin666
    ez egy vray material?
  • Ronin666
    AZAZ! THX DUDE ;)
  • fle go
    Ha jol emlekszem az Ink Paint Vray materiallal ez megoldhato
  • montressor
    az nem ink and paint material? helpben inkre keress ra, vagy majd vk megmondja
  • Ronin666
    CSő mindenkinek!

Lenne egy elég égető kérdésem. Maxban kellene egy képet renderrelnem kb. 10000*7000-es felbontásban. Egy tabló háttere lenne. Egyszerű objektek, egyszerű textúrák stb stb.

Stílusban hasonlót szeretnék, mint ez: link

A kérdésem az lenne, hogy maxban hol lehet a render előtt beállítani, hogy az objektek széleire ilyen fekete peremet rakjon, mintha kicsit vektorgrafikus lenne, meg mintha kézzel rajzolt volna. Valahol rémlik, hogy volt benne, de fogalmam nincs minek hívják. Sokat segítenétek! 3 napom van megcsinálni a tablót és a koncepció elég bonyolult és macere és sehol nem vagyok.

köszi!
  • montressor
    jo 5let volt a poli, de elmagyarazna vk, hogy ha extrudalok egy elt, akkor mi a tokert csinal melle meg egy par elt, meg vertexet?? ha a segedpanelen keresztul csinalom es leveszem a base erteket 0ra akkor is cseszexik....
  • fle go
    Koszi, az egeszben nekem valahogy a kanna arnyeka nem stimmel...
  • vafeN
    flegos, jó lett nagyon.
  • ThomasGins
    Zsiiir!:)
  • fle go
    Namegegyszer...
  • montressor
    kiprobaltam illesztheto...
  • montressor
    mesh es poly osszeillesztese elott ugyanarra a tipusra kell hozni oket, vagy illeszthetoek?
  • fle go
    NFR ha jol emlekszem meg nem volt ilyen:))) Reszeges teapot:)

• montressor
    ez az, koszonom szepen :)
  • ThomasGins
    Bár gőzöm sincs mi az,de he elmentesz egy maxstart.max nevű fájlt akkor az lesz a default induláskor.:)
  • montressor
    viewportban a selection bracketet kiszedem, de minden ujrainditas utan default ertekeket hasznal. Hogy tudom vegervenyesen rogziteni? A save custom UI nem tartalmazza a viewport konfigot...
  • ThomasGins
  • montressor
    upsz a fule lemaradt...
  • montressor
    Megszenvedtem vele, de megerte... hasznos volt, kar, h magamtol nem menne igy :(
  • ThomasGins
    Megtetszettek ezen a képen a fények,olyan cornellboxos, kicsit nfr-kedtem vele:)
    link

NFR
    Nem szép,de legalább nem is hasznos:D
  • nenad
    gc() -(szemetkidobasra) meg rovidebb dolgokra.
  • ThomasGins
    Van az a mini-listener vagymi,használja azt ember?:)
  • montressor
    aha, akkor vegul is mindegy koszike
  • nenad
    ?
  • nenad
    nem, mivel alapbol is egy default materialt tesz ra, csak azt nem ered el, mert automata, Csupan egy diffuse colorbol all.
  • ThomasGins
    te azt a listenert mire szoktad használni?:)
  • montressor
    ha default anyagot teszek ra akkor is tobbet szamol renderelesnel, mintha nem lenne rajta semmi, nem?
    mukodik koszonom:)
  • nenad
    miert nem teszel ra egy masikat? Hogyhogy ne legyen anyag rajta?
    Akkor minek van az objektum a sceneben?

jelold ki az objectet aztan usd be a listenerbe

$.material=undefinied (uss entert)
  • montressor
    ha anyagot rendelek valamihez, hogy tudom torolni rola? Tehat nem egy ures anyagot szeretnek, hanem h a properties materialja none legyen...
  • nenad
    egy ilyet sikerult osszesharpenelnem.
    nehol mar zavaro, egyebkent meg homalyos, tragya.

• nenad
    megkaptam koszi, el is kuldtem, majd lehet jelentkezik a csavo!
    Koszi Szepen!
  • Fisch
    itt vagyok, bocsesz, hogy nem válaszoltam azonnal... :(
  • Free
    Már Fisch is hazaküöltözött ott eléggé szar a klíma :c)))