3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
vagy ha adaptic qmc AAt hasznalsz akkor annak az ertekeit.
vagy a qmc samplerben a noise trehsold erteket, 0.001-0.002 re
amugy sztem tok jo csoki feelingje van a rozsaszin kivagast leszamitva 😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egy kis segitseg kellene, valahogy javitani szeretnek a csoki anyagan, hogy ne legyen ennyire szemcses, viszont ne is reflektaljon ettol jobban😊

\"So always look on the bright side of death\"
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ezeket a kepeket hogyan lehet letolteni? sehogy sem jon ossze a websiterol sem
http://julia.hanovercomputer.com/lamp/nov01/catalog/gallery4.htm
az irja hogy klikk a thumbnalinel de semmi sem tortenik, 😞
ezen eleg jol latszik, csak itt kisebbek a kontrasztok a megvilagitas homogenitasa miatt.
Oryon, simcloth3.
Nagyon szuper lett. Grats.
Oryon
ruha az uvegben projekt. 😊 vegul ketto kerult bele. nem akartam nyosztetni oket igy szep termeszetesen beleestek. Elsore sikerult. Makom volt 😊
Igen most ezzel próbálkozok. Szerintem azt amit meg szeretnék csinálni, így elsrõ ránézésre ebben is menni fog. Na majd még meglátjuk.
Character Studio
CAT
Motionbuilder/Filmbox
Vagy a beepitett ik/fk+bone rendszer
(es itt el is halgatok, mert kozom sincs a karakter animaciohoz)
amugy a realflow jo valasztas,dolgozhatsz proxy objektumokkal.
A rendert megoldom, a kamerát megoldom, a textúrázás stb stb. meg lesz oldva. Ami új és nem foglalkoztam még vele, az a realflow és a character stúdió, azaz a mozgásanimálás.
Most átnyálazom a helpben a character mozgatást, most épp egy csontvázas példát csinálok, ez nagy segítség lehet majd.
A fizikai részt a maxban meg tudom csinálni, de részecskerendszerre még nem próbáltam fizikázni, szóval ezt is át kell rágnom és akkor már a realflowot veszem elõ, mert azzal lenne az igazi.
Igazából a kis modellemhez jól jönne a ZBrush, de azt sem ismerem, bár kb. fél év múlva szeretnék elkészülni a videóval, így a tanulására még sort keríthetek addig. Azzal lehetne az én modellemet a legszebben megcsinálni, mert az elképzelésem pont olyan, amit az támogat.
Na akkor megyek vissza tanulgatom a karakter modellezést...
egy 3d-s képet szeretnék csinálni vmi jó kis betûtípussal vagy sablonnal, igazából nem tudom melyik programhoz nyúljak! 3d studioval lehet vmi jó kis logót krehálni? Ha igen melyik verzióval és hogyan?
Köszi
ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W
Ha lehet en is inkabb a Rhinoban hasznalom es onnan vissza a max-ba renderelni. Egy allvanyt pikk-pakk ossze lehet benne dobni, utana meretezni, atdobni maxba egy latvany erejeig. Mikor az okos megrandelo szajtatva rebegi el az "igen erre gondoltam"-ot akkor mehet a gyartasnak a rajzok es a tiszta IGES vagy DWG a reszletek kidolgozasara (nem vagyok hajlando csavarkotesekkel meg alatetekkel bajlodni) 😊
Nezd meg a Pixar lampajat, az is egyszeru, de eletet lehelni bele nem konnyu sot... hatmeg szemelyiseget adni neki.A szor es a viz zalalkozasat egyenlore felejtd el, hacsak nem vagy ILM-nel programzo, de meg ott sem szamoltatnak szor<->viz kolcsonhatast. Majd ugy 5-10 ev mulva (vagy 1-2)
A mozgasnal el kell dontened, hogy kulcsolt animaciot akarsz (az a bizonyos ket kulcs kozott.....) vagy MotionCapture-t akarsz (ala Gollam, bar ot is kezzel finomhangoltak/igazitottak), de ehez nem biztos, hogy talalsz 100%-os capture filet ami meg is felel(biztos hogy nem).
Szoval amit meg kell tanulnod:
Modelezes, kamerakezeles, bevilagitas, riggeles, characterstudio (ezenbelul a key animacio es a motioncapture kezeles), reszecskerendszerek, szor/haj kezelese, dinamika, rendereles ja es a realflow (vagy a maxban levo particleflow), persze az utomunkakat is meg kell emlitenem
roviden ennyi, de nem azert irtam hogy elvegyem a kedved....
Szeretnék csinálni egy apró vicces figurát, de mozgatni is szeretném, de én csak azt a módszert ismerem, hogy a két frame között kijelölöm a mozgás távot meg mindent és áthelyezi. Namost ha azt akarom, hogy a figurám sétáljon, akkor ez elég macera lenne és nem is lenne szép szerintem. Hogyan lehetne mégis megcsinálni? Character Studió erre való? azzal próbálkozzak? Nem akarok bonyolult modellt, csak egy kis gnóm fejû jópofa figurát, aminek pálcika lába és keze van, de nincs teste és semmi, csak a fej és rajta a pálcika végtagok, meg egy kis szõr/haj.
Viszont úgy szeretném, hogy totyogás közben esetleg a hasa is kicsit lötyögjön, meg a szõre/haja és mozogjon. A végtagok és a mozgása nem kell hogy élethû legyen, csak valami vicces tulyogás lenne.
Mit ajánlotok hozzá, mert akkor azt megtanulom.
(jah és majd szeretném egy pohár vízbe is beledobni, ott meg pl. a szõrzetnek másképp kellene mozognia. Ezt hogy lehet összehozni? Gondoltam RealFlowal csinálnám a vizet, de akkor a szõr nem fog alkalmazkodni, ha az nem ott lett készítve.
Sok sok elonye is van a nurbsnek, hibas feluletek generelasanak az eselye gyakorlatban is (mostmar 😊 0, nagyon gyors, a felulet mindig 'vegtelenul' sima.
nagyon keves memoriat foglal a tiszta geometria (nem a kontroll polygon)
Nagyon gyorsan, es tisztan lehet benne modellezni.
A legegyszerubb pelda ahogy a program magaban tarol egy korvonal altal zart feluletet (surface) az egy negyzet, es a negyzetbol kivagando kor "egyenlete" tehat a kor kozeppontja es sugara. Ezert foglal olyen keves helyet.
Ha megnezed pl egy polyban hany vertexnek a koordinatajat kell eltarolni egy korfelulethez... Jo sokat 😊
Na mind1, en nem hallgatnak a helyedben a polymodellezos, vertextologatos """orultekre""""
😊
A hatranya az hogy bar egyszeru, a profi szintet elerni talan tobb ideig tart mig a vertexcibalos technikakkal. Komplexebb dolgoknal is megkoveteli azt hogy teljesen tisztaban legyel a formaval es a folyamattal ahogy felepitheto.
Ha ez megvan akkor kezes barany.
"Hogyan lehet használni?"
Nehézkesen. Én NURBSöztem egy ideig de aztán rájöttem hogy igazából sok haszna nincs. Leginkább 3d formetarvezésben és az autógyártásban terjedt el.
www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
A renderido nem mervado mert bennfelejtettem a refractive causticsot. Az meg rendesen meghuzza..
(hogy ne tartson sokaig 😊
Mondanál valamit róla? Renderidõ mennyi, miket használtál, fények stb... Hol van az üveg vetett árnyéka? Vagy csak nagyon halovánka? 😊
Youth
Összehajtva engedted le, v máshogy trükközted bele?
na en meg a ruhat akartam begyomoszolni ebbe az uvegfelesegbe, de a vegen a nagy relaxolasban nem vettem eszre hogy alul belevag. Mondjuk amugy is sokkal tobb ruhat akarok belegyomoszolni ugyhogy ez csak egy teszt 😊

www.gaborhertelendy.com
elõre is köszi <#help>#help>
Σοφια
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
plz.plz.<#help>#help>
Három napja kutatok utána de semmi használható. Elõször a lapjáról
Akartam le tölteni, de a reg. után nem küld semmi emailt nem küld.
Ha valaki tud segíteni, küldene egy emailt a címemre?
Elõre is THX.