63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    emailcimet :)
  • nenad
    Geccoka, ha leszeded a trialt abban benne van a cinema 4d exporter.
    a doksihoz privatozz,
  • nenad
    ha ez postba akarod akkor meg lehet oldani gond nelkul sztem.
  • Aldaryn
    Az én megoldásom egyelőre csak photoshopos, soklayeres, HDRképes blendelős, mert egyszerűen elképzelésem sincsen róla, hogy programozástechnikailag ez hogyan oldható meg.
    Én egyelőre leragadtam az adatbáziskezelők, soros porton led villogtatók, és bugyuta 2D-s játékok között.
    Mert példul egy ilyen glare systemben lövésem sincs arról, hogy hogyan keverjem bele a diszperziót. Vagyis, ha most nekilátok gondolkozni, akkor papíron van, de ahhoz már 3D-ben kellene valamit modellezgetnem, és kilépni a sima 2D transzformálgatásból.
    Na mindegy. :)
  • Aldaryn
    Szerintem nagyon laza...
    http://img148.imageshack.us/img148/8752/vampglare1po.jpg
  • nenad
    realworld mp scale nem megy, max valamit scale-z a mapon sajnos.
    pedig az jo lenne.
  • nenad
    muti a te megoldasod! :)
    sikerult megcsinalnom az UVW exporttot! GYa!
    sajnos egyenlore csak 1 mapchanelt tamogat RQ.

Ez a max bazmeg total kesz. En ennyire K.O cuccot meg nem lattam.
    Tennap este probaltam a scriptet, es nem ment, ma reggel olvasgatok doksit mit basztam el, semmi, elinditom a scriptet es megy.
    Ecsem...

• Aldaryn
    Jh, és a vicces az, hogy kísértetiesen hasonló az outputja az én megldásoméhoz. :P
  • nenad
    fasza a glare
  • nommy
    Szerintem az uj metroarculat egy weboldalhoz hasonlit leginkabb, mondhatni webdesign-t kapott. Szerintem rendben van azon kivul, hogy nemtudom megkulonboztetni az allomasokat.
  • Aldaryn
    ezek szerint hamarosan VÉGRE lesz ilyen feature-is Vray-ben. :P hehe. gonosz voltam, mi?

http://www.maxwellrender.com/forum/viewtopic.php?t=14163
  • Aldaryn
    Jajj... nekem már a piros metró átépített verziójától is feláll a hátamon a szőr. A minimalizmus egy dolog. Az meg egy másik, hogy leszállva a metróról egy kutatólabor beléptetőzsilipjében érzem magam. "Üdvözlöm, Dr. Freeman" kb... :D
  • oryon
    Nekem ettől függetlenül tetszik... csak egyből a babafejes képed ugrott be és... :o)
  • FRenkie
    Ha tele lenne graffitivel meg mocsokkal más jelentése lenne. Ez volt a terv, így van kész. Persze nem nagy szám, mondhatni Heti Felesleges Render.
  • oryon
    hehe, épp most néztem meg az Underworld-öt ... szal így tökre tetszik :DDD
    Jó kis Darkos hely :)

Félre a tréfával ... tetszik, csak üres. Fejleszted még v. most ez volt a cél?
    El tudnám képzelni, hogy tökre leamortizálnád minden félével :)
  • FRenkie
    Sziasztok! Rég jelentkeztem.
    Metro4 Lázba hozott a 4es metró gondolata :)
  • Rees
    Sziasztok!
    Most kezdtem el ismerkedni a vray-el. Letöltöttem a vray_max7_14803_full-t, felinstalláltam de a renderingben nem találom. Hol kéne lennie?
  • Malakai
    Négy éve még biztos jó volt. :)
  • Free
    nekem nem jön be ez a jpg

The User directory you requested does not exist.
    www.nexus.hu/foxi/match.jpg

• Malakai
    :-))
    Jaja, az.
    Más dolog:
    Akinek van kedve véleményezze már egy kicsit:
    http://www.nexus.hu/foxi/match.jpg

?
  • Free
    most akkor az jó ha én mindent cm ben készítek , élethű méretben ?
    Már a 4. hozzászólásnál elvesztettem a fonalat
  • Aldaryn
    ajj... megint elbeszélek melletted. nemjóez. igazad van.
  • nenad
    MAXodnak lehet, de pl a Maxwellednek nem.
    es elobb utobb a tobbi is kovetni fogja, lasd ujabb vrayben is mas modon is be lehet allitani a fenyerto w/m2 stb.
  • Aldaryn
    Szerintem a MAX-omnak tök mindegy, hogy centiméternek, lábnak, wattnak, tömegnek, vagy akár sárgarépának nevezem el a számokat.
  • nenad
    emitter pl.
    1*1 cm - 100watt [cm] = 1sqcm/100watt
    >[m]
    100*100 cm - 100watt = 10 000 sqcm/100watt
    valszoszinu eppen ezert dolgoznak multiplierrel hogy ezzel ne kelljen szamolni, egyebkent baromira nem ugyanaz. A tavolsagrol nem is beszelve.
  • Boba
    Pompasan gondolod.
  • Malakai
    Kivétel, hogyha a System Unit Scalet módosítod, de gondolom az marad 1. :)
  • Boba
    De aranyokkal, unitokkal dolgozol. Ha 10unit*10unit a szoba, es 1unit nagysagu az ego akkor az ugyan annyira fog vilagitani mintha 100*100 unit lenne a szoba es 10unit nagysagu az ego. Aranyok nem valtoznak, csak a megadott mertekegyseg.
  • zenoka
    Szabad belekotnyeleskedni? (nem ertek hozza)
    s mi van a photometkrikus fenyforassokal ahol "valos" fizikaval dolgozik? ott nem szamit a system unit? tehat egy egyszeru 65 w os izzonak azert nem mindegy hogy egy 20x20 m-res vagy egy 20x20cm-eres szobaba van nem?
    egyebkent a kepeid s hozzaszolasaidbol tanulom a vray-t(tanulgatom)
  • Aldaryn
    mér nem? Nekem mindkét esetben 20 system unit. A métert, vagy centit úgyis mén íratom csak hozzá. Azzal, hogy egy kocka 20m egy virtuális világban, csak magunkat kábítjuk, nem? Van egy alapegység, ami EGY, és nincs semmi mértékegysége, mert felesleges. Aztán ebből lehet leképzéseketz csinálni "hétköznapibb" dolgok felé.
  • GixEr
    ha mastol kapok valamit ami be van allitva, akkor abban a pillanatban, ahogy allitok valamit el is romlik.
    pld ez 5 milla foton es szemcses (MR)
  • nenad
    mar hogyne jelentene, nem mind1 hogy 20 meter vagy cm a search radius...
  • Aldaryn
    Én is cm-ben nyomom, de szvsz egyáltalán nincs köze a unitokhoz. Nekem eddig kb. tök ugyan olyan outputot produkált, bármilyen méretezésben is dolgoztam. Persze, lehet, hogy ez inkább azt jelenti esetemben, hogy eddig az összes photonmapos képen egy rakás trágya, és még nem láttam rendes képet. :)
  • nenad
    jonak kell lennie, mert masnak is megy, meg nekem is. :)
  • GixEr
    cm-cm mindig az unit beallitasom
  • nenad
    unit setup

nommy, nem lehet pivotot animalni - esetleg scriptel.
    a csovet tudod mozgatni egy splineon

• GixEr
    en hadilabon allok minden caustic-al. nekem mindig csak fenyes kis ponthalmazok. Utalnak a photonok, van ilyen... (mentalray es vrayban is) Sot a Mentalray egyaltalan nem baratom meg GI-ben sem
  • nommy
    Hi!

Lehet-e pivotot animalni? Egy gorbe csovet szeretnek atnyomni egy lyukon, hogyan kene ezt? Ahhoz, hogy lyukon maradjon a cso a pivotjanak ott kene allnia egyhelyben. Le lehet fixalni, vagy lehet animalni egy pivotot?
    koszi
  • Dichter
    Ja kép alatt. Sorry /me=
  • Dichter
    Ezen nincs AA? Vagy miért ilyen.. Szúrós?