63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Myster
    sracok tunna valaki segiteni egy noob kérdésben? : A viewablakomban ha csinálok egy plane objectet, akkor ha az egyik oldaláról nézem akkor látszik, ha a másikról akkor nem. Mit csesztem el? :D:D:D
  • vafeN
    Free ha ezt 1 30 percel hamarabb mondtad volna akkor feltetem volna 1 chat-et 1 ftp-re:D most töröltem le.
  • johnny1030
    Igen ismerem, csak sajna régóta áll.
  • Free
    Ha valaki ad egy jó chat motort akkor beízzíthatjuk az online helpet a 3dmax.hu n. de én most túl elfoglalt(lusta) vagyok jól működő chat dolgokat keresni
  • vafeN
    johnny1030 www.studiomax.hu -n sok mindent találsz
  • johnny1030
    Ugyan az még az R3-as korszakban volt, de tök jól működött mindaddig, amíg a túlságosan fiatalok nem vették bulira a dolgot. Utána a komolyabb emberkék egyre ritkábban látogatták az oldalt. Nélkülük meg ...... :(
  • johnny1030
    Na ná! :)
  • nenad
    online help mi?
    :D
  • johnny1030
    Igen ezt tudom. Csak olyan címet nem tudok, ahol van kifejezetten MAX-os oldal. Régen a chat.hu-n volt, de az ma már nincs, vagy csak én nem tudok róla. Sajnos.
  • vafeN
    johnny1030 az iRC az 1 chatelő program. Ahol az ilyen játékosokat találod meg. Pl: counter-strike, lineage, quake, call of duty, knight online meg az összes ilyen netes játék
  • nenad
    $ - selection
    gc() - garbage collector - szemetes, kidobja a feleslegesen hasznalt cuccokat, pl undo stb. Olyan dolgoknal ahol nincs ertelme undozni - mint pl ez, eloszeretettel hasznalom.
  • Ronin666
    Az elején a dollár jel és a végén a gc mire vonatkozik?
  • johnny1030
    Köszi a segítséget! Még egy kérdés az iRC-nek mi a címe, vagy hol találom.
  • nenad
    lustagrulz scriptsorozat #1 - imported objektumoknal altalaban minden mesg edge latszik ami kurvara zavaro tud lenni, + lassitja a viewportot.
    A script egyenerteku a kijelolod az osszes editable mesht, radobsz egy edit mesh modositot, edge subobjectmode, mindent kijelol, letekersz alulra, autoedge.
    Elonye nem kell gatyazni, es sokkal gyorsabb, foleg nagy geometrianal lehet gecc lassu, a fentebb emlitett modszer.

if $ != undefinied then
    (
    for obj in selection do
    (
    if classof obj == Editable_mesh then
    (
    subObjectLevel = 2
    meshop.autoedge obj obj.edges 24
    subObjectLevel = 0
    )
    )
    clearSelection()
    gc()
    )

• vafeN
    johnny1030. Hülye kérdése mindenkinek van. Ezekből lehet tanulni:D. iRC-n általába segítek azoknak, akik nem nagyon értenek studió max-hoz és olyat kérdeznek hogy Text-et hogy lehet csinálni.
  • nenad
    attach aztan weld
  • johnny1030
    Lenne egy nagyon láma kérdésem. Vonalat és körívet hogyan tudok úgy összekapcsolni, hogy utána szabadon alakíthassam. Pl. extrude parancs
  • nenad
    kanna elott egy lencse.
    erdekes modon igy jott ki left viewbol.
    egyebkent sztem ez nem korrekt, amit az is mutat hogy kamerabol (parhuzamost a left-el) teljesen mas jott le.
  • Aldaryn
    valamit elrontottál a kamera space exportnál? :P
  • Free
    Én egy kannára tippelnák belűlről kamerázba reflectionnal meg refracrtióval valahonnan megviolágítva :c)
  • Myster
    lol
  • vafeN
    sztem ez nenadesz
  • Lazarus
    A materiálból WC csésze jutott róla eszembe először, de ez az alakja nemokés.
    /me Nemtudja
  • nenad
    ja igen, ez a renderelt kep, semmi ps trukk vagy akarmi..
  • nenad
    na aki kitalalja mijez es hogyan keszult (inkabb az utobbi) kap egy piros pontot :D

• nenad
    nem jogos a kerdes, mert elore vagy hatra renderelve ugyanazt adja, akkor meg ertelme? Ha meg esetleg magat az animaciot akarja megofrditani (lasd feljebb..) akkor is lama, mert nem egyszerubb szimplan atneveztetni az egesz szekvenciat a vegen en masse?

de a szoveg alapjan tisztan renderelesrol van szo.
  • vafeN
    Nem azt mondtam, hogy jogos, csak szerintem leírta azt is abba a pár sórba, vagy szolj ha roszul tudom. Még csak tanulom a progit^^
  • bencsab
    Lehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem jogos az ürge kérdése....
  • vafeN
    Úgy:D
  • Myster
    és a csillagköd hogy?
  • vafeN
    aha. Értem
  • Lazarus
    fejből. Egy golyó amire kék textúrát húztam, egy omni light amire glowot raktam egy plane amire googleből szedtem textúrát, az omnit és a képet animálni kellett és kész is
  • vafeN
    Lazarus ezt fejből csináltad vagy tutorialba találtad?
  • Lazarus
    Semmi extra (1837.0 KB)
  • Lazarus
    http://www.world3d.hu/getfile.php?type=anim&id=21

Nem tudja vlki hogy ezt a felületi fénylést hogy lehet elérni?
  • vafeN
    :D
  • Malakai
    A két leghasznosabb tipp épp a banneren szúrja ki a szemed:
    Kérdésed van? Körülnéztél már?
    Ne feledd, barátod a Súgó és a Google!
  • vafeN
    www.studiomax.hu
  • PESK
    Sziasztok!
    Tudtokvalamilyen oldalt ami a programhoz ad egy kis segítséget, leírást, tippet?!
    Előre is köszi
  • Evogordon
    Na ittvan a roncskocsics változat, majd később csinálok képet a kocsiról.