63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• 4D
    Folytatni? Pontosabban?
    Ja, de.
  • ThomasGins
    Amugy ha png-be mented is átltászó lesz a háttér.
  • Lazarus
    megtaláltam :)

I'm not certain I understand your question but have you tried checking the "don't antialias against background" option? Just look in menu/customize/preference settings/rendering.
  • Lazarus
    Lehet úgy antialisasolni a képet hogy az objektek szélei, amik határosak az enviroment colorral ne legyenek hozzásimítva? Csak a belseje.

GIF animációhoz kéne aminek átlátszó háttere van, és ha rámossa az átlátszó "pixelekre" az nemjó
  • Boba
    :) A lenyeg, hogy a nagy kep mukodik. Szerintem jo alap, erdemes lenne folytatni! (Amugy nem Mansion-t akartal irni?)
  • 4D
    Aha..Na még 1 try.
  • 4D
    Régóta a fejemben volt valami ilyesmi motívum, most volt kis időm, gondoltam megcsinálom.
    Itt van kicsiben (remélem)

És itt van nagyobban:
    Manison
  • Atika :o)
    koszi
  • nenad
    neztem ezt a gelatot, meg egy agyonbonylitott akarmi.
    maga a renderer ugy tunik baromi gyors es szep is, csak az export olyan tetu lassu, hogy vray 2x lerendereli, mig az kiexportal..
  • GixEr
    visibitity key a Track View/tracks/visibility track/add (a kivalasztott objekten)
    egy kis esti NFR
  • nenad
    ki tudod szamolni es az elfordulast hozza tudod allitani.
    nemtom mashogy lehet e, de mosmar nekem minden sciptel megy :)

szoval

kiszamolod vagy inkabb amit ajalok atvaltod az elmozdulast sebessegre,
    pl ha 1 frame alatt 10 egyseget mozdul akkor az 1000 fordulatnak feleljen meg ami 30 fokos elfordulasnak felel meg...
    stb..

• Papirzacsi
    Na akkor nekem is lenen egy kérdésem. Csak felmerült a dolog bennem, így a mutató mozgásával kapcsolatban, hogy azt meg lehet e csinálni amaxban ,hogy van mondjuk egy dummy ami egy kijelölt pályán mozog úgy hogy menet közben változik a Z kordináta is. Tehát függőlegesen is mozog. És hogy ennek a mozgásnak a sebességét mutassa a műszer mutatója? Mert azt meg tudom csinálni, hogy az elmozdulást mutassa, de magát a sebességet nem. Ez ügye egy deriválás lenne ,de kérdés a max képes erre?
    sziasztok azt hogy tudom megoldani hogy pl animalni akarok egy kockat es azt akarom hogy elindul a kocka eltunne majd ujbol elobukkanna de ugy hogy egyfojtaban mozogna.
  • montressor
    uvw map-nel szamit az, h mielott alkalmazom melyik lapok vannak kivalasztva? Es ha kulonbozo lapokat szeretnek mashogy mapolni, akkor minden uvw map ele kell egy mesh select? koszi
  • Papirzacsi
    Nem lesz semmilyen kabin. Egyszerűen csak pénteken mikor jöttem haza vilivel a sebességmérőjéről eszembe jutott , hogy csinálok vmilyen műszert. És végül a varióra esett a választásom amit tegnap este gyorsan össze is dobáltam. De aztán ki tudja. Lehet lesz belőle vmi, de most egylőre ezt a dolgot félretettem. :-)
  • Aldaryn
    Hja. :) Kicsit kiakadt szegény.
  • repvez
    Megtudhatunk többet is erröl a projectröl?Milyen gép kabinja lesz és mire akarod használni ha kész lesz (játék, video egyéb...).
  • Papirzacsi
    A lényg volt, hogy a render miatt sokat mozogjon. :-) Nem pedig az ,hogy egy tarlótűz befúvást imitáljon. :-D
  • Aldaryn
    Egész természetesre sikeredett a mutató mozgása. :)
  • Lazarus
    Légzést hogyan lehetne csinálni biped objektel? Figura módban egész jó lenne ha felnagyítom a gerinceket akkor a teste megemelkedik és kiszélesedik, csakhogy figuramódban nem lehet animálni. Azon kívül pedig nem lehet átméretezni a csontokat :(
  • Papirzacsi
    Aha,így vili.
    Próbaképpen azért lefutott egy render. A primary az Irradiance a secondary pedig Light cache, file-ból.
    Ez lett az eredmény:
    Jó nagy befúvás. :-)
  • Aldaryn
    A lightcahe view dependent solution. Azaz, ha a nézőpont változik, akkor már nem előkerülhetnek részek, amikről a rendernek lövése sincs, hogy nézne ki. Ugyan ez igaz arra is, ha objektumok mozognak. Mondjuk, kétlem, hogy a variometer mutatójának mozgása olyan lényeges változásokat eredményezne a giben. De ha animot akarsz renderelni, akkor inkább irradiance mapozz. szerintem.
  • Papirzacsi
    Kérdésem lenne a light cache dologgal kapcsolatban. Ügyi van rá mód, hogy a már egyszer kiszámolt lightcache-t elmentsem, és később a file-ból visszahívva lerövidíthető vele a renderidő, mert nem szükséges újraszámolni. Eddig vili, de ez mit is takar valójában.
    Tehát, ha egyszer már kiszámolta a dolgot, és beteszek mondjuk egy dobozt a scenebe, akkor újra kell számoltatnom, vagy jó a régi is. Illetve ha animálok vmit, és a kamera illetve a light-ok is a helyükön maradnak, csak pl az alant látható(#28912) variométer mutatója mozog, akkor is használható az előzőleg kiszámolt dolog?
  • nenad
    ja, elmeletileg nem kene neki, meg akkor sem hogy amugy nem kene hogy tortenjen semmi,

helyesen

izbize = newrolloutfloater "test" 120 60
  • Aldaryn
    nálam fagyást eredményez. Király.
  • nenad
    inditsd el maxot
    usd be a listenerbe

newrolloutfloater test 120 60 -enter...

:)
  • nenad
    agyam elszall a syntaxoktol neha :)
    updateltem a reverserendert :D
    lehet akarhova menteni a fazisokat.
    ugyanott.
  • nenad
    lehagytam :)
    d21 speedmodellingbe szalltam be es mar nem volt idom az 1 oran belulre.
    nem egy nagy kaland, csak elcsesztem egy helyen, (nem volt eleg sima a felulet, mert lusta voltam szepen beloni az iveket) es ujrakezdtem.
  • Aldaryn
    Aranyos. Ez a rágcsálód? De hogy lehet manapság középső, harmadik gomb nélkül élni? :) Én lassan szinte csak azt használom mindenre.
  • Aldaryn
    Ejha, csak nem te is pilótafülkét építesz?
  • Lazarus
    Nem lehet, ki kell renderelni a képeket aztán Ulead GIF Animátor. Ha mégis lehet értesíts plz :)
  • nenad
  • Papirzacsi
    Ma csak erre a kis nfrkére futotta
    Kép
  • vafeN
    Hey, lenne 1 olyan kérdésem, hogy 3D studió max-al lehet gifeket csinálni? mozgó gifeket
  • Myster
    jaja kösz már vágom :D, kicsit régen nyúltam már ehhez a progihoz
  • 4D
    Pipáld ki a 2 sided opciót a mat editorban.
  • 4D
    Jó sokat postoltatok pedig csak kb 2 hete nem értem rá benézni.
  • nenad
    800*600-ban
  • nenad
    vagyis egesz pontosan megeszi, csak akkor ketszer annyi memot hasznal a kepnek, ami vegulis nem olyan nagy problema kb 1.4 mega, bmp-nek.