3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nem ertem. mindket beallitasnal ugyanannyi megint az ido.
😞
az amugy sem szamit memorianal, az csak az adott mintahoz hany sugarat lo ki.
-4/-5 lehet hogy van interpolated glossy bekapcsolva, az pl.
Már alapozódok itt mellettetek 😄
<csak mint jotanacs..
4000*3000
ha 1024*768 ban -3/-1
az 4000*3000 ben -6/-4 nek felel meg, minoseg romlas nelkul.
ha -6/-3 ra teszed tokeletes lesz.
hasznalj dynamic modot, vagy rendereld command lineba.
3dsmaxcmd -scene
Memory allocation failure; 1680000 bytes requested;990511720 bytes alredy in heap.
szerintem vedd le az irr map-ot -4-3-re
Hsp-50
interp.-20
qmc samples:noise trsh:0,015, min samples:4
szerintem light cache-sel csináld a secondary bounce-t, de ahogy gondolod...
De valaki próbáljon segíteni az alap kérdésemben. Szerintem az irradiance map lesz sok, de hogyan és mire állítsam, hogy még mindig szép legyen, de kevébé gépigényes?
Lenne egy nagy problémám. Elkezdtem kirenderrelni a nagy felbontású képet a pályázatra. Elõsször 4000*3000-res felbontásban kezdtem. Még a irradiance map az elsõ pass-t számolta. A felénél leállt és kaptam egy üzenetet amit mindjárt leírok. Jó mondom, nem gond lejjebb veszem a felbontást. Vissza is vettem 2700*2035 környékére, ami már nem olyan nagy, de még így sem lett sokkal jobb, mert kb. 10 óra render után a második pass fele táján halt be. Gondolom valamit az irradiance mappon kellene állítanom.
--------------------------------------------------
A hiba a következõ:
UNHENDLED EXCEPTION: Memory allocation failure; 1680000 bytes requested;990511720 bytes alredy in heap.
Last marker is at P:\dev\lovalVVS\vray\src\material.cpp, line 2727: VrayMlt::Shade()3
Please send the file c:/vraylog.txt and, if passible, a part of your scane to [email protected]
Press Cancel to abort rendering or OK to Continue.
--------------------------------------------------
Szóval nagy gond van most, én meg holnap mennék le Balatonra és jó lenne, ha hazaérek már készen lenne a render. Van valami ötlet? Azért az irradiance map beállításait is berakom.
Mellesleg van 1Gb ram a géppen és még 2 volt virtuálisba engedélyezve, de néztem a ramot és 1650-1750 között ingadozott, gondolom vinyóra írta.
per aspera ad astra
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Aztán ugye ott van, hogy a normális alapú mappolásokból támogat egypárat, gömb, cilinder (ami nagyon fontos...) nincs... yeah. Cserébe van sokfajta box, az mondjuk jó dolog. Aztán a selection kezelés... hát az maxban egy szörnyûség alapból, hogyha sok dolog van egymás mögött, akkor káosz, ez UV edittorban hatványozottan elõjön. Meg sok apró zavaró dolog. Az egész UV edittort ki kellene dobni a francba, ot van a PFlow PView ablaka, vagy a graph edittorok, azok jók, meg használhatók. Egy ilyen durván gamefejlesztésre kihegyezett feature settel rendelkezõ progiban hogy engedhetnek meg ilyen gáz UVzást...
Arról ugye nem is beszélve, hogy MAX 8-ig várni kellett egy oylan egyszerû funkcióra, mint az UV tér export bitmapba...
per aspera ad astra
Én meg vagy a 8. veziót dobom a kukába..
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Persze megoldottam pár konvergálás és egynéhány mûvelet árán, csak kissé körülményes és kényelmetlen.
Valóban jó lenne egy olyan, ahol a szétvágái éleket kijelölve rendes kiterítést csinál és nem kell hozányulni...ezt hívják álomnak tudom 😄
Bár állítólag más szoftver képes rá... pl.: az ingyenes Blender is, ha jól tudom.
Oryon
per aspera ad astra
Mayában gyorsabb, mert több mindent megenged.
Oryon
uv
(\__/) ( X.x) ( } . { )
mind1 vegulis nemigen vagyok erdekelt az ugyben szerencsere 😊
Probaltam bonyolultabb alakzaton es ott is mukodott.
Megkérdezhetem, hogy hogyan kell 😊
\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs