3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nemtom reprodukalni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

reggel sem 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Biztosan csak éjjel megy 😛

Azt akkor nem ártana kikapcsolni nem? 4 pass az nagyon sok szerintem
bencsab, most meg normalisan mukodik...
nem ertem. mindket beallitasnal ugyanannyi megint az ido.
😞

20 keves lehet interiorre.
az amugy sem szamit memorianal, az csak az adott mintahoz hany sugarat lo ki.

-4/-5 lehet hogy van interpolated glossy bekapcsolva, az pl.

jó rendben, végül -4/-5-el kezdtem el, bár fura hogy 4 passt csinál. Ezt mi határozza meg?
nyomd be a render feliratúgombot és megtudjuk.

-5/-3 -ra raktam és 2800*2200-as felbontásra, a QMC subdivis-ét 50-rõl 20-ra vettem. Így jó lesz?
Oké köszi!!!

Már alapozódok itt mellettetek 😄
ecsem az alap-alapjaival nem artana tisztaban lenni.
<csak mint jotanacs..

bakker jozsi....
4000*3000
ha 1024*768 ban -3/-1
az 4000*3000 ben -6/-4 nek felel meg, minoseg romlas nelkul.
ha -6/-3 ra teszed tokeletes lesz.

tul nagyok a csikok, ha rovid lenne es ki is fadelne akkor jo lenne.

~950 mega le volt mar fogalalva es meg kellett neki egy kicsi ~1.6 mega de mar nem volt annyid 😄
hasznalj dynamic modot, vagy rendereld command lineba.
3dsmaxcmd -scene

kifogytal a memoriabol ocskos.
Memory allocation failure; 1680000 bytes requested;990511720 bytes alredy in heap.

light cashe jobb? Most olvasom, hogy azt ajánlottad, bár a régi Vrayben nem volt azért nem arra állítottam. Azt hogyan állítsam be?
szerintem az az 50-es qmc subdivs is sok szedd le 8-ra.

800*600-as felbontásban 10 óra az egész render, itt a másoidik pass lefe volt meg 10 óra alatt és átszámolva a 10 órából olyan 5 nap lenne az egész render,csak ha megáll az elején így nehéz lesz.
Aldaryn
Próbálkozok a kamera effekt implementálással... szanalmas.hu tudom...

per aspera ad astra

szerintem, a vray light-oknál be lehetne állítani, hogy tegyebele az irr map-be .az a 10 óra krv sok. s ez még csak az elsõ pass. milesz a végén?

Pontosítok 22db Vray light van, de nincs mind bekapcsolva, viszont most be akarok még párat nyomni, mert a beépített hangulatvilágítások is ilyenrõl mennek.
Aztán még az is lehet, hogy a Vray light-ok subdivis-ét kellene visszábbvenni, mert van bent vagy 10-12 nagy panel Vray light és ez is lehet kicsit sok neki a maguk 150 körüli subdivisükkel, meg ugye a direkt spot ami a napos szolgálltatja.
Oké köszi megpróbálom, bár még picit várok a többiek véleményére is, mert nem 2 perc amire kiderül, hogy mûködik vagy sem. Most is 10 óra volt mire behalt. 😞
hát, ennek menni kéne.
szerintem vedd le az irr map-ot -4-3-re
Hsp-50
interp.-20
qmc samples:noise trsh:0,015, min samples:4
szerintem light cache-sel csináld a secondary bounce-t, de ahogy gondolod...

Én dobozokból (box) építettem magamnak a házat 😄, de már azt csinálnám, hogy az alaprajzot lerajzolom vonalakból és kiextudálom. Át editable poly, normalok kifordítása és onnantól rávagdosnék pár polyt és kialakítanám az ablakokat, ajtókat. Aztán meg bútorok burkolatok fények stb stb.

De valaki próbáljon segíteni az alap kérdésemben. Szerintem az irradiance map lesz sok, de hogyan és mire állítsam, hogy még mindig szép legyen, de kevébé gépigényes?
repvez
Ez nagyon jo!Láttam az elözö rendert belöle és nekem nagyon tetszik<#wave>.Élethü.Van valami kiindulási alap hogyan kell ugymond "házat, belsöteret késziteni"?
Ja és displacement map-ot nem használok, így az sem lehet gond (azaz van benne, de igen csakély mennyiség a padló burkolaton 2 csíkban).
Van bõven poly, de szerintem nem túl sok. Én nem használok MeshSmootot álltaláan, hanem high poly objektek vannak többségben, de ez szerintem mindegy.
Mellesleg 800*600-on vagy 1024*768-on meg sem rikkan, úgy már több tucat képet csináltam.

De itt egy Wire is, bár nem hinném hogy segítene:

szerintem displacement map, vagy rpc cuccok okozzák a problémát. vagy pedig eszement sok polygon és kevés instance objekt.

HY
Lenne egy nagy problémám. Elkezdtem kirenderrelni a nagy felbontású képet a pályázatra. Elõsször 4000*3000-res felbontásban kezdtem. Még a irradiance map az elsõ pass-t számolta. A felénél leállt és kaptam egy üzenetet amit mindjárt leírok. Jó mondom, nem gond lejjebb veszem a felbontást. Vissza is vettem 2700*2035 környékére, ami már nem olyan nagy, de még így sem lett sokkal jobb, mert kb. 10 óra render után a második pass fele táján halt be. Gondolom valamit az irradiance mappon kellene állítanom.

--------------------------------------------------
A hiba a következõ:
UNHENDLED EXCEPTION: Memory allocation failure; 1680000 bytes requested;990511720 bytes alredy in heap.
Last marker is at P:\dev\lovalVVS\vray\src\material.cpp, line 2727: VrayMlt::Shade()3

Please send the file c:/vraylog.txt and, if passible, a part of your scane to [email protected]

Press Cancel to abort rendering or OK to Continue.

--------------------------------------------------
Szóval nagy gond van most, én meg holnap mennék le Balatonra és jó lenne, ha hazaérek már készen lenne a render. Van valami ötlet? Azért az irradiance map beállításait is berakom.

Mellesleg van 1Gb ram a géppen és még 2 volt virtuálisba engedélyezve, de néztem a ramot és 1650-1750 között ingadozott, gondolom vinyóra írta.

Aldaryn
Hmm, emberek, nekem kell egy ilyen HDR lencseeffekt implementáció, mint ami a frenkie által linkelt cuccban van. 😄 Nem tud valaki japánil? 😊

per aspera ad astra

Free
roger...<#nyes><#nyes><#nyes>

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Ezert kuldtem a Wings linket (marminthogy o is kepes ra)
Aldaryn
Renderelj egy kukát tele roncsokkal...

per aspera ad astra

Aldaryn
Nos, szvsz a MAX jelenlegi UV-je egy nagy rakás trágya, ami az egyszerûséget és könnyû használhatóságot illeti. Kezdõdik az egész azzal, hogy nem jegyzi meg, hogy hagytam a szerkesztõablakot... aztán folytatódik ott, hogy a kontrollok hozzá külön handle-el rendelkezõ ablakban vannak. Pfúúj... ezt ki találta vojon ki... ha maximize-t nyomok a szerkesztõablakra, akkor a controllok eltûnnek. Én szeretnék úgy UV-zni (és szerintem sok helyen) hogy az egyik monitoron a VP a másikon az UV van. Kényelmes, és jól átlátható, de akárhányszor megnyitom az UV szerkesztõ ablakot, állítgathatom be megint.
Aztán ugye ott van, hogy a normális alapú mappolásokból támogat egypárat, gömb, cilinder (ami nagyon fontos...) nincs... yeah. Cserébe van sokfajta box, az mondjuk jó dolog. Aztán a selection kezelés... hát az maxban egy szörnyûség alapból, hogyha sok dolog van egymás mögött, akkor káosz, ez UV edittorban hatványozottan elõjön. Meg sok apró zavaró dolog. Az egész UV edittort ki kellene dobni a francba, ot van a PFlow PView ablaka, vagy a graph edittorok, azok jók, meg használhatók. Egy ilyen durván gamefejlesztésre kihegyezett feature settel rendelkezõ progiban hogy engedhetnek meg ilyen gáz UVzást...

Arról ugye nem is beszélve, hogy MAX 8-ig várni kellett egy oylan egyszerû funkcióra, mint az UV tér export bitmapba...

per aspera ad astra

Free
hajrá hajrá .. neked legalább készûl
Én meg vagy a 8. veziót dobom a kukába..

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Evogordon
Már a kocsim 60 százaléka megvan még 1 hét és felrakhatom a képeket 😊

oryon
Végülis az a gondom vele, hogy a kijelölt face-eket csak planar eljárással tudja kiteríteni. De hol a henger pl?
Persze megoldottam pár konvergálás és egynéhány mûvelet árán, csak kissé körülményes és kényelmetlen.
Valóban jó lenne egy olyan, ahol a szétvágái éleket kijelölve rendes kiterítést csinál és nem kell hozányulni...ezt hívják álomnak tudom 😄
Bár állítólag más szoftver képes rá... pl.: az ingyenes Blender is, ha jól tudom.

Oryon

Aldaryn
Hát, lassan ott vagyunk, hogy az unwrap minden más szoftban fejlettebb, mint MAx-ban. 😊 hehe...

per aspera ad astra

oryon
Bizzunk benne, mert túl sok idõ alatt lehet szétteríteni Unwrappal.
Mayában gyorsabb, mert több mindent megenged.

Oryon

Malakai
Tudom én is, de fejlesztenek rajta elméletileg max8-ban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az unfold jelen van mar a MAX6-tol, de inkabb kaoszt okozott mint rendes kiteritest.
ez a sajatom 😊 a szarnyakat veletlenul vagattam szet vele loop selectiont kertem es ezert korbefutott a vagasi el es nem lattam 😞 . ez kb 15perc volt MAXexport(OBJ)->Wings->MAX
uv
Malakai
Azért max8-ban fejlesztenek, kíváncsi vagyok pontosan milyen is lesz...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

na nem azert a tiz fillerert de valami olyan objecten is bemutathattak volna olyan polygonfelepitessel ahol azert nehez uvwnzi.
mind1 vegulis nemigen vagyok erdekelt az ugyben szerencsere 😊

Ez tetszik 😊 jobb mint a max sajatja. Wings UV ezt a linkel lehet, hogy a discreet-es fiuknak is el kene kuldeni.
Probaltam bonyolultabb alakzaton es ott is mukodott.
Aldaryn
Egy VP screenshot nem elég?

per aspera ad astra

Jah még egy nagyon láma kérdés, de még életemben nem renderreltem ki Wire-t.
Megkérdezhetem, hogy hogyan kell 😊
r

<#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs