63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Malakai
    Hm, contest? :)
  • Aldaryn
    Blend shader. Egyik slotba nappali bolygó, másik slotba esti bolygó, blend mapnak meg egy falloff shader light/shadow módban.
  • Papirzacsi
    Ha már itt záporoznak a különféle kérdések ,akkor nekem is lenne egy, és vmiválaszt is remélek.. (a múltkori filletesre nem kaptam).

Szóval. Mint egy korábbi képen láthattátok,adott egy gömb, ami most a föld. Egy irányból világít a "nap". Arra lennék kíváncis ,hogy van e rá mód vray, vagy bármi más materiallal, hogy a föld sötét oldalán úgy nézzen ki, mintha égnének a városok fényei (van egy külön jpegem erre a feladatra), miközben a föld másik oldalán az eredeti föld textúra látszik.

Kipróbáltam úgy, hogy self illumination mapnak beraktam az esti kivilágítású földgolyót, ami tök jól működik is, mert este tényleg csak a városok látszanak, de viszont ilyenkor a nappali oldalon csúnya foltok jelennek meg azokon a pontokon, ahol a városok fényei lennének. Nem tom érthető volt e amit itt összegagyarászok, de ez a helyzet. Vagy jó az éccaka, de nem jó a nappal, vagy fordítva. Vmi ötlet, ki hogy valósítaná meg a dolgot?
  • Papirzacsi
    Persze, ott az include/exclude gomb. :-)
  • Atika :o)
    Sziasztok az megoldhato maxban hogy beteszek egy omnit de azt szeretnem hogy csak egy targyat vilagitson meg hogy a tobbire ne legyen hatassal???
  • Ronin666
    Az ám :)

Látom még nem az igazi, de nem is gondoltam. Még megcsinálom a causticot rendesen, aztán kerül 3db vízköpő a falra és onnan kéne valami reális vizet csinálni. Szerintem RealFlow-ban összedobom, azt ismerem és a víz is legalább szép lesz.
  • Aldaryn
    Vazzeg, ma semmi nem akar összejönni... grrr...

Ha skylight portal módba kapcsolom a vraylightokat, akkor, ha BÁRMILYEN GI is van mellette megbolondul az egész. (gyak ha bekapcs GI, akkor működnek skylight portal módban a fényeim. Nemjóezígy.
  • Free
    Én csak azt a szines padlórészt nem értem az víz akar lenni ?

Módosítás:
    vágom a dolgot ez egy uszoda rész ?
  • Aldaryn
    Hmm... érdekes színvilág. :D Its boogie time!
  • montressor
    oh igen, a skylight es a reflaction/reflection volt a ludas, koszonom
  • ThomasGins
    ...bár ez inkább ugy néz ki mintha a valamelyik environ lenne bekapcsolva:)
  • ThomasGins
    kép
    Vagy a default light bekapcsolva maradt.
  • Roger6
    Skylight? (Tipp...)
  • montressor
    ime a kep, egy tutort nezegetek, s bar nem az osszes fenyforras kikapcsolasa a cel, de kivancsisagbol megtettem. Megis van meg valahol valami light, vagy a gi ontja magabol a fotonokat...

a tutorial:
    http://www.aversis.be/extra_tutorials/vray_basic_material_settings_01.htm
  • Ronin666
    Szóval ilyesmi lesz a kép:

Még nagyon a elején járok. 1 hét kb. még amire ez kész és aztán még kell egy külső is.
  • ThomasGins
    Ha a default light bekapcsolva maradt akkor onnan.
    De ha mutatsz képet,akkor pontosabban meg lehet mondani.
  • Aldaryn
    És egy év, mire leszámol egy nagyobb felbontású mapot. :P De megéri, persze. Ez igaz.
  • montressor
    vray render ben kiszedem az osszes light-ot (lights, default, hidden), gi bekapcs, a renderelt kep nem sotet. Kerdesem, h honnan jon a feny? Mert a gi-hez elvileg kene vm fenyforras nem?
  • nenad
    en is casuticsgen-t javaslom, egyszeru es hatasos megoldas.
  • Aldaryn
    hja, ilyen esetben felejtsed el a causticsot ÍGY. Esetleges fake megoldás még, ha dobsz a vraylightok mellé SIMA omnikat, vagy még jobb, a víztükör fele néző spotokat (Az omni úgyis csak 6 spot...) az intenzitásukat nagyon kicsire állítod (pl. 0,0001) így a jelenetben nem sokat világítanak, a caustics intensity multiplierjüket meg feltolod az egekbe. Mivel point lightok, és nem areák, így a caustics képük relative kevés foton melett is éles marad majd. Have fun.
  • ThomasGins
    causticgen(330KB)
  • ThomasGins
    Felesleges, caustic generator progi,aztán a képet omni projector mapra rakod.
    Megkeresem mindjárt a progit,mert a weboldal eltünt.
  • Ronin666
    Caustikot próbálom belőni, de nem akar jó lenni. Egy kb. 20*20m-es teremben kellene egy nagy medencének szórnia a fénycsóvákat. 4db gömb alakú vraylight szórja a fényt. Ezeknek a caustik subdivis számát 1800-ra állítottam. A caustiknál pedig a Search dist 10, Max photons 150, Multiplier 6. A vízhez köveli tárgyakon egész türhető a fény, a távolabbiakon már nem angyon látszik. Majd rakok holnap még képet (most renderel).

Erről az oldalról néztem a beállításokat: http://www.3dpoder.com/endora/VRay%201.46.10/HTML/Caustics.html

De úgy néz ki, hogy ekkora térben nem igazán akar ugyan így működni. :(
  • Ronin666
    D21-en most került ki nemrég egy új verseny. City Venichle Contest

Jónak tűnik. Szerintem erre nevezni fogok. Úgy is akartam csinálni valami kocsit (már kicsit unalmas a sok belsőtér).

Ami érdekes a kiírásban, hogy leírást kell adni az autódról, idézem ,,A jármű kialakításának és működésének bemutatását". :)
  • Free
    sztem így jobb és 5 perc alatt kész volt :c)

• ThomasGins
    gyá:)
    Aztán lehet h egy displace is elég lett volna:PP
    Csinálsz róla makrót is?:)
  • Free
    nem kiröhögni de én minden modellezést az életből merítek. :c)
    Fogtam a Cilindert és 6db t elhelyeztem csillagformában. majd group és twist majd copy 5szőr az is csillagba rendezve majd group és megint twist, majd egy bend el elhajlítottam dobtam rá egy composti materialt alap barna plussz opacitin noise és azon barna noise és egy VrayFurt.
    nagyjából ennyi :c)
  • ThomasGins
    Pipec!
    Hogy készült?
    Még én is készülök egy brutálissal ha sikerül,lehet rettegni:)
  • Free
    Nah remélhetőleg ez belefér a "minden ami szőrös" projectbe. Már régóta ki akartam próbálni :c)
    Lenne mit javítani rajta de nfr nek megteszi :c)

• montressor
    nem rossz, nem rossz. Hol is van ez?
  • Geccoka
    Szep kis kornyek!!
    Free: :)
  • Free
    Nagyon jók lettek a képek

Mivel Renderelted?
  • Malakai
    Kis szándáun hangulatban, szép hely. :)
  • vafeN
    Na ujra itt.
    Így olvasgatam vissza és azt nem értem, hogy ezeket a képeket mivel érdemesebb meg csinálni? spline-al vagy pedig box-al meg ilyenekel?
  • ThomasGins
    Fákk stressz:)
    Jó kis hely.
  • nenad
    Par kep a kornyekrol ahol most vagyok.

http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=111538
  • montressor
    Tudna valaki segiteni vray-hez kene gyors draft render beallitas, ami valami ilyesmi eredmenyt ad:
    draft render
    koszonom
  • 4D
    Momentán szerintem a Vue a legjobb, főleg, hogy a maxszal is együttműködik, meg hát a növényzet rendszere eszméletlen.
    Itt: http://www.e-onsoftware.com/products/vue/vue_5_infinite/
    Nézz rá a bemutató videóra, eléggé khmm.
  • Aldaryn
    El is hiszem... :)
  • ThomasGins
    Environ-ba tegyél vrahdri mapot,és akkor nem félgombözni.