63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Environ-ba tegyél vrahdri mapot,és akkor nem félgombözni.
  • youth #29584
    Tévedsz :) Ez csak egy sima logo...
  • Ronin666
    De mi van akkor ha én Vray-el szeretném renderrelni, nem pedig mentalray-el.
    Egyébként a Vue5 is hasonló progi lehet, csak talán az profibb, viszont sajna abból szerintem nincs ingyenes. :(
  • montressor
    na a sima environment mar jo, hogy tudok haterkepeset csinalni? Felbevagtam egy gombot, kiforditottam, rahuztam egy felhos bmp-t es a self illuminationt allitgattam, de ha szinnel adom meg es feheret adok meg, akkor beeg az egesz, ha meg %-al akkor meg a szaz is keves. Hogy lehet tisztesseges egboltot csinalni?
  • montressor
    koszi
  • ThomasGins
    render/environ bg colorra másold át a szinedet
  • montressor
    ha a vray renderben az environmentet bepoccintem, h override max, es nem latszik keknek a hatter mitol lehet?
  • ThomasGins
    MIben renderelsz? HDRI esetleg?
  • montressor
    megvan koszonom self illumination
  • montressor
    Hogy lehet eget kialakitani, h az vilagitson is, tehat fenyforras is legyen?
  • fle go
    Köszönöm, de sajns ez nem adott választ a problémámra:(
  • ThomasGins
    Tegnap este kipróbáltam a lite verziót,vray alatt is jó gyors,nekem bejött.
    Ha vkinek megvan a full....adott topikba...:)
  • ThomasGins
    És tényleg...:)
  • KisQbi
    jópofa lehet....

http://www.design21.hu/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C2%2C1%2C6560&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0
  • Evin
    Remélem tudsz valamennyire angolul, és ez megoldja a gondotok:
    http://www.quark.com/service/forums/viewtopic.php?t=7972&sid=f3888961af60a538b178720b063404b4
  • fle go
    OFF de nagyon!

Bocs de nagy bajban vagyok és kellene a segítségetek, hátha valaki tudja a megoldást!
    A cégünkben vannak még anno Quark 4-ben készült anyagaink, mostanáig nem volt szükség rájuk, de közben áttértünk Mac OS X platformra és Quark 6.5-re. Na most ha a 4-es anyagokat megnyitom 6.5-ben akkor a betütipusok elmásznak, hiába állítom be a bet?tipusokat az eredetire jónéhány bet? helyett csak kriksz-kraksz lesz és nem tudok rájönni miért, már mindenféle konvertálást kipróbáltam másik progiba átmenteni a szöveget kicopyzni majd visszarakni a 6.5-os Quarkba de semmi eredmény, van valakinek ötlete hogy lehetne megoldani a problémát???????
    Segítségeteket előre is köszönöm!!!!!!!!
  • Aldaryn
    Renderelj scanline-al, a sahdereid diffúz slotjába tegyél gradient ramp-ot, azttán azon belül állítsad shading vagy lightning-ra (fene se emlékszik) ekkor a rampot a világításnak megfelelően fogja felvinni a shaderre. Ezután fogod a rampot, és szépen beállítgatod rajta a fasza sávokat, meg minden. Nem vagy noob. A self illuminationt vegyed fel 100-ra, és voilá, ott a szuper, kész toon shadered. Ha meg outline-ok is kellenek, akkor télleg ink n paint, vagy vraytoon, de a példán, amit linkeltél, ilyen nincsen.

Gondolom nem kedvtelésből lesz. :) Majd szólj, melyik TV adót kell nézni.

• Free
    Mesterem igen jó volt köszönöm még1x

• Fisch
    OFF

Free: jó volt a kód?
  • Ronin666
    VrayToont használj, az szerintem szebb és gyorsabb is! Viszont nem biztos, hogy pont így fog kinézni.
  • 4D
    A már említett Bryce-n kívül itt van pár felsorolva
    Landscape
    Illetve van még a Vue 5 Infinite, amit ismerek.
  • youth #29564
    Öhm... izé, tudnál segíteni? :) msn?
  • montressor
    Nem is merem, de a bryce -szal lehet
  • ThomasGins
    Ink'n Paint,vagy VrayToon az environment/Atmosphere effectnél.
  • youth #29561
    Hali!

Hogy lehetne ilyen kinézetet csinálni v-rayel, a modell megvan márcsak azt nemtom milyen shader meg fénnyle lehetne ilyen hatást elérni:

Köszi
  • Radi
    Ha valaki tudna nekem mondani egy jó terrian generáló programot azt megköszönném.
  • Ronin666
    Úgy látszik átverés volt az egész. :(
    Faterom már az első versenyen mondta. Elmentünk megnézni a nyertes munkákat és ő ott kijelentette, hogy itt valami nincs rendben!

Egyébként meglepő volt, hogy ilyen méretű díjakat osztottak ki. Első alkalommal 2*1M forint volt a 2 első nyeremény és mintha akkor azt mondták volna, hogy azért lett 2db első, mert nem tudtak dönteni a két munka között. :/

Szerintem én már nem fogok ilyesmin indulni. Bár tavaly részt vettem egy másikon is, az nagyon korrekt volt. Egy iskola rendezte, csak két bibi volt. A zsűri ott is laikusokból állt és a nyeremények nem voltak óriásiak, bár engem az elismerés jobban érdekel. Végülis mindegy, mert aki tud, az tud és referenciák után munkát is fog tudni szerezni (most nem magamra gondoltam :D ).

Múltok egyébként szólt valaki neten, hogy volt álláshirdetésen egy építészeti cégnél és a hálószobás képemet látta kitéve valahol. Na ezen is elcsodálkoztam.
  • youth #29558
    Felhívtam őket, írtam e-mailt, írtam fórumba, le se szarnak.
    Úgyhogy ne induljatok a verseny.c3.hu -n vagyis a Szabadfogásún :) Ráadásul nem is nekem kéne a net, mert nekem már van, legjobb haveromnak felajánlottam mert nekik nem tellik rá, nekem ég a pofám hogy már fél éve nem kötik be.
  • Aldaryn
    Hja... bőven el tudom képelni, hogy ezeet semmi másért nem rendezik, csak hogy a sikkasztásokat valami "legális" ügylet mögé lehessen bújtatni. Ugye kishazánkra nagyon erősen jellemző, hogy akinek számolatlan pénze van, az midnen követ megmozgat, hogy akár csak egy forinttal is többe legyen.
  • Ronin666
    Egy értelmes versenyt láttam eddig: CGTalk Challenge
    Viszont az meg nem magyar és gyakorlatilag a világ "legjobb" grafikusai ellen kéne versenyezni... :(

Erről a 3Dsign pályázatról egyébként a c3-mas vereny jut eszembe. 19 éven aluliak vehettek rajta rész és már 3 éve rendezik. Az ugyan akkora vicc volt. Innen Youth indult még rajtam kívül (tudomásom szerint). Mi beküldünk első évben sok fasza képet (én egy videót is), erre semmi, de a díjazott pályaművek között találni millió+1 szemetet. Második év: Én még többet küldök be, hátha valamelyik megtetszik a zsűrinek. semmi. Youth ugyancsak úgy tudom több képet küld be, erre kiválasztják az egyik legegyszerűbb képét, aminél csinált jóval profibbakat és arra adnak valami díjacskát. :)
    1. díj 1 millió forint volt, de szerintem le volt zsírozva már az elején, hogy ki kapja...

Erről jut eszembe. Youth a netet már ők fizetik, vagy nem lett a díjjadból semmi?
  • 4D
    Hát az tényleg, pontosabban elszomorító.
  • Aldaryn
    "Etikus? Ebben az országban? LOL."

hehe... groteszk.
  • 4D
    Abszolút.Amúgy meg:Etikus? Ebben az országban? LOL.
    Az ötletlopás meg? Legjobb példája a jujjde "kreatív" geszti féle arc-oskodás.
    Morzsa a pályázóknak, (vagy még az se)a kassza meg nekik csilingel.
  • Ronin666
    Ötletet amúgy is tudnak nyúlni sajna. A gond csak azzal van, hogy itt valóban a saját termékét akarja reklámozni a rendezőség. Ez olyan, mintha mi hirdetnénk egy ilyen pályázatot (amúgy sportszereket gyártunk) és az lenne a feladat, hogy ki tud jobb reklámfilmet készíteni X termékünkhöz. Persze le lenne írva, hogy a készült videókat mi szabadon felhasználhatjuk. Szépen adnánk 1-2-3. helyezetnek össz 500eFt-ot és máris jobban járnánk, mintha felbéreltünk volna egy céget a reklám elkészítésére, hiszen már az is reklám, hogy az emberek megcsinálják nekünk ezt a reklámot :). Tehát én ezt a "versenyt" már nem érzem teljesen etikusnak.
  • Fisch
    Mester, mé ilyen sötét minden?
    pedig a szemem is nyitva van!
  • montressor
    kerdesem, h a rendernel glossy mit kapcsol be? mert enelkul eleg turheto a render ido, de ha bepottyintem, akkor kegyetlen lassu lesz. Viszont en eddig azt hittem, h ez a feluletek levo fenybecsillanas, de ha kikapcsolom az akkor is van. Mi is ez?
  • Zsottybobo
    Köszi!
    Hát persze, hogy lesz, de nem mostanában! Ez nekem nincs a kisujjban.
    Pár hét mire megszülöm. :)
  • montressor
    "Show GI only - when this option is on, direct lighting will not be included in the final rendering. Note that lights will still be considered for GI calculations, however in the end only the indirect lighting will be shown."
    ha becsekkolom, akkor csak a targyakrol visszevert fenyeket jeleniti meg a render?
  • 4D
    Jó lesz ez.
  • Free
    Én még csak itt tartok a dologgal :c)