63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    De, arra :)
  • ThomasGins
    Kis szőrözés,1 perces állitgatás,szoval semmi extra...
    hair&c.a.t. (7.2/rar/mov)
  • nenad
    aszittem azonnal nekiugrasz tetsztelni... :)
    egyebkent elegge gyors..
  • Palinko
    ok,megtaláltam.igen a 8as max ot használom.
    akkor azért nem találtam,mert nincs is :D mert még a régebbi maxommból emlékszem,hogy az ott volt,pedig azt csak feltettem,meg leszedtem,mert akkoriban nem érdekelt engem annyira ez a téma.most szenvedek egy söröskorsóféleség elkészítésével,remélem jó lesz majd.
  • Aldaryn
    Ha új MAX-ot hazsnálsz, akkor az egy BAZINAGY ANIMATE gomb helyét átvette az "Auto KEy" és a "Set Key" gombpáros. Nagyjából aranymetszésben jobboldalról, alul. :o)
  • Palinko
    ez nem igaz.újra itt vagyok.ahogy Free mondaná pedálos kérdéssel :(

szóval nem hiszem el magam sem,hogy nem találtam az Animate gombot.azért ez már durva.hiábsa kerestemma fenti menürendszert is átnéztem az Animation alatt nem találtam semmit.(nem is próbáltam semmi,mert nem volt magtól érthetődő és még ahogy láthatjátok bizonytalan vagyok a programmal szemben)
  • Zsolo007
    NURBSra nem is gondoltam, bár nem is megy még használata, szórakoztam vele valamennyit, de nemigazán akart belőle jönni amit akartam, de majd még szórakázok vele :).

Ennyi az egész, nem bonyolult, egy henger+ ez a cső

Egyébként közben énis arra jutottam, hogy kézzel lesz a legjobb megcsinálni...

Compound objecten belül nincsen attach... csak egy connect, de nemhiszem , hogy arra gondoltál.
  • GixEr
    A boolean-al az a baj, hogy megprobalja kitalalni, hogy hogyan is lesz az szep (elarulom nem megy az neki csak ritkan) ezert neked kene kezzel felosztani ugy a fuggolegesen futo (henger-t?), hogy szep kor alaku nyilast kapj amit utana, ha kitorolsz akkor a "create/compund object/attach" -al ossze tudsz aranylag szepen kotni ha bekapcsolod a bridge+smooth kapcsolot (csak ha kulon object-ek!!)
    De igy ranezesre szebb lenne NURBS-bol ha tenyleg ilyen egyszeru amit latunk belole..
  • nenad
    mental ray path tracing, mar regota benne van :D
    hogy kell unlockolni..

http://laurent.renaud.free.fr/loran-tutorial03.html
  • Zsolo007
    Sziasztok! :)

Van egy problémám. Íme

Hogy tudom megoldani, hogy "összesimuljon" a két felület? nem sima attachal raktam őket egybe, hanem boolean/union-al mert másnál ez bevált, és egybe lehetett simítani, most valamiért nem megy így. Van más megoldás, vagy valamit elcsesztem a booleannál? (el lehet ott egyáltalán cseszni valamit? :D)

Köszi!
  • montressor
    koszi
  • ThomasGins
    :D
  • 4D
    Akartam mondani:
    One for the money two for the POT.
  • 4D
    Hehe.
  • ThomasGins
    Pedig csak a véletlenek összejátszása:)
  • fle go
    Eskudni mertem volna hogy teapot lesz :))))
  • bencsab
    A Normal Align-al tudod a felülethez illeszteni tenni.
  • ThomasGins
    Akkor én is hozzájárulnék egy szö(r)sszenettel a projecthez:)
    csak óvatosan:)
  • Free
    Basszus nagyon jó ötletek és szép kivitelezések csak így tovább majd dobok össze belőllük egy galériát a 3dmax.hu alá :d

Meg a régieket is összeszedem csak fejezzem be a kérót már
  • GixEr
    3D snap?
  • Palinko
    köszönöm szépen.
  • ThomasGins
    taper
  • Palinko
    ok,ez sikerült,de még mindég nincs meg amit keresek.lehet,hogy én vagyok az ultrabéna,de akkor is musázly,hogy ez meglegyen.idézek a könyvből,így lehet,könnyebben megértitek mit akarok...
    előbb leírja,hogy mit csinálja meg egy hengert,és utánna írja hogy:
    "Válts át a Modify parancscsoportra,majd aktiváld a Taper módosító műveletet"

na ez kell nekem...

más...

elősször erről a wc tisztítóról azt hittem,hogy egy fénykép,nemgondoltam volna soha,hogy ilyen szépen meg lehet csinálni.gratula....
  • 4D
    Mostanáig nemigen jutott eszembe semmi a szőrprojecthez.
    Tegnap reggelig.

És itt van nagyobban
    Caterpillar
  • Palinko
    Malakai:
    köszi szépen,igen,feltudok jönni,mert ha nincs e két gomb,akkor nemt tudok tovább tanulni.ha gondolod linkelek be még odlalakat,ami telvean tutorialokkal.oda még én sem látogattam el,azért,mert igen is nagoyn drága ez a szar net.nyárára már lesz wifim :D akkor majd meglátogatom őket.

Free:
    ok,köszi hogy válaszoltál.tudom,hogy nagyon alap,meg erről volt is egy szó a könyvben,csak ezt nem tudtam megoldani,hogy szedem elő az icont.köszi még 1x

Johnny1030:
    könyvből tanulok,ha érdekel megadom a linket privátban.meg az emailcímem egyben az msn címem,szóval elérhetsz,ha néha fenn vagyok.mostanában nagyon keveset.
  • johnny1030
    Javaslom, hogy vásárolj egy MAX könyvet, abból könyebben megtanulhatod az alapokat. Ha az után se boldogulsz még mindig itt lesz a fórum. Szintén kezdő vagyok.
  • Free
    ha két gomb közé viszed az egeret megjelenik egy kis kéz ugyanis a menürendszer amina gombok vannak csúsztatható főlleg ha kicsire van állítva a felbontás a monitorodon.
    De ezek tényleg nagyon alap kérdések. mintha kerékpározni akarnál és megkérdeznéd hol a pedál.. :(
  • Malakai
    Multkor linkelted be azt az oldalt. :D
    Nesze.
    "3ds Max 8 Reference" és "3ds Max 8 Tutorials" kell neked.
    Mellesleg sztem mindkét kérdezett gomb ugyanott van, mint volt és ha ilyen alap kérdésekre fel tudsz jönni modemmel, akkor csak nem lehet az olyan drága neked...
  • Palinko
    adj egy linket,akkor majd meglesz nekem is a help.

de most mond meg őszintén.fáj megmondani,hogy hol találom azokat a gombokat,és esetleg,hogy bírom kirakni a többi mellé,hogy egyszerűen elérhető legyen....
  • Malakai
    Nemhiszem, hogy sehogy se tudod beszerezni az Autodesktől letölthető helpet...
  • Palinko
    lenne egy kérdésem.hol találom meg azokat a gomobkat,amik eddig része volt a programnak.(említettem már,hogy egy régebbi önyvbl tnaulok) szóval nem találtam egy pár gombot,mondjuk a materialt,meg a modifity gombokat.(azt már hallottam,hogy a material az M billentyű) de akkor is kezd zavaró lenni...
  • montressor
    hogy tudok egy feluletet egy masikhoz illeszteni a koordinatak tudta nelkul? konkreten azt szeretnem, h egy box egyik fele felfekudjon egy poly feluletere. Mivel a poly olyan, mintha egy nagyobb boxbol tobb kisebb ki lett volna vonva, ezert az align min/max nem mukodik... 5letek?
  • montressor
    Jee, 3dvel lehet munkat is talalni??!! akkor belehuzok :)
  • putyi
    építészeti látványtervezés max-szal, budapesten.
    keresek embert 3d-s munkára először félmunkaidőben, aztán meglátjuk. fizetés egyelőre projektre, aztán fix+projekt.
    érdeklődés privátban.
  • montressor
    aaaa, nagyon tetszik!
  • Papirzacsi
    Egy csipet VrayFur volt a megoldás a szőrre.:-)

Tegnap készült még egy másik dolog is, nem szőrös, csak úgy a gyakorlás kedvéért, mert a modellezés az semennyire nem megy. Hát ilyen lett:Lencsetarto
  • Aldaryn
    Habár, de... :D ha látszódna az asztal lába, az sokat segítene.
  • Aldaryn
    Hja, fura, majd 1,5 méter van a székek és a fal között. olyan jó 4 m széles a terem, nem tudom, hogyan lehetne ezt jobban érzékeltetni.
  • 4D
    Egyre jobb.Btw nekem kissé szűkösnek tűnik a fal, és a székek között, de lehet, hogy csak a perspektíva miatt tűnik úgy.
  • 4D
    Jó lett a kefe.