63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hali!
Lehet lemaradtam de most mit keresel Finnországban? :) Nem Dániában nyomultál? Vagy most mi ez a váltás ? :) -
nenad #29463 44 ora, LOL :)
nincs PC a kozelben ugyhogy ebbol most kimaradok,
(ezt is megertem, macen netezek :D)
Udv Finnbol, na itt mar van net is, meg irto sok fa, mindenutt fa.
:) -
Itt sose volt szó nyerésről... -
Vagy magasan nyer Al :) előjön tuti pl. a szőrös causticvray teapottal!! :)))) -
Minden ami szőrös ebbe beletartozhat egy csomó minden. pl. Takaró vagy fotel amin szőr van esetleg egy fotel elötte valami állati szőrrel. vagy aranyos figurák esetleg önarckép. eléggé sok a lehetőség azért jó project esetleg lehet egy olyat csinéálni hogy feldobunkm egy fejet és mindeki úgy szőrözi össze ahogy tudja ha jól emléákszem volt is valami ilyen verseny régen. szóval ami vbelefér
Szőrös autó szőrös motor szőrös fésű bármi -
4D #29459 De nemá. Akkor keressünk témákat.Vagy szelektáljunk.
Külső?Belső?Azon belül.stb. -
zenoka #29458 Viszont olcsobban josz ki csoportnal altalaban.....szegeny ember csoportba jar ha lagzira keszul:D -
Ronin666 #29457 Engem is érdekelne oktatás, de szerintem ez csak akkor jó, ha magántanárról van szó és nem csoportról. Akkor azt kérdezel amit nem tudsz és így sokkal gördülékenyebb a tanulás is. -
zenoka #29456 AAA nincs rossz tanar csak rossz diak:D
biztos ossze tudnal szervezni egy kurzust vagyunk egy paran akik tanulnanak toled...material s lightingra siman befizetnek:) -
Nem is, cornellbox pl jó volt, meg lightbulbból is volt 1pár. :) -
ááá ugyan az lesz a sorsa mint a többinek ...
Felejtésbe merűl :d -
Ronin666 #29453 Lehet félreértelek, de magyarul PS-ben raktad rá a glowt? -
Evo: Azt, hogy a mintavételezés teljesen random történik. Semmi irányvonal, semmi egyszerűsítés. Ennél bruteforcabb renderelés nincs is. :D Addig üti a fejével a falat, amíg a fal el nem kopik. Hehe.
Ronin666: Mivel HDR a kép, így nem okoz gondot a glow samplerernek kiválogatni a fényesebb foltokat. Sőt, pont ebből, hogy HDR képről van szó, következik, hogy nem is kell a pixeleket válogatni, mindenre egyformán rá lehet dobni a glowt, úgyis csak ott lesz, ahol elég erős fény volt a képen. A la real life. -
Ronin666 #29451 Nem lehetsz szarabb, mint akik engem tanítanak :) -
Szőr projecthez kellene egy szőrbanner,meg egy ezt elkészitő házigazda:) -
Kedvem lenne, de szar tanár vagyok. Párszor már a fejemhez vágták. :) -
Nemértem mit tud egy gép 44 órát renderelni egy ilyen képen?
-
Sörözzünk, ne szőrözzünk!
(hoppá hoppá, ékezet befigyel?:D) -
Ne legyel ilyen szorszalhasogato:P -
Na, szőrözésből lesz valami? :) -
Ronin666 #29444 És az erősebb fények Glow-ja mitől van? -
zenoka #29443 csak szepen csendbe jegyzem meg Aldaryn...nincs kedved tanitanitas valalni? 

-
Nah, itt van 44 óra renderelés után. Cseppet sok... hehe. :D Nem sokat tisztult az elmúlt 20 órában. Tiszta Maxwell feeling. (Igen, ez még mindig VRay, és csak hülyülök, mert van egy szabad gépem épp, aminek mindegy, hogy épp számol-e, vagy sem.)
-
Hja, PPT miatt annyi. A másfajta metódusok még kísérletezés alatt. A kis flare-ek Maxwell glare. -
PPT
-
Ronin666 #29439 naaa :)
Legalább a napocska glow effektét áruld el, az nagyon sokat dob a képen szerintem.
Alap beállításnál miért renderrel 27 órát? A HDRI bevilágítás dobja meg ennyire a renderidőt talán? -
Kész van tőled az ember:D
Szoval beraktál egy nem sima hdri-t environtbe,és ez lett belőle?:)
Ez igy nekem nem okés:) -
:) Szakmai titok. :P Amúgy majdnem minden alapbeállítás. -
Te próbáltad már ezt? Nem birom összehozni:(
-
Na, csak összejött a get real!!! :) Ahogy sejtettem, jobb beállítások mellett sem lett fullfakó a szék! De a fényel való találjozása a székeknek is élethűbb lett!!!! -
Ronin666 #29434 ja ez lemaradt: [email protected] -
Ronin666 #29433 Még egy olyan apróság, hogy ezt a HDRIt is jó lenne, ha el tudnád küldeni, vagy legalább tudnál adni hozzá egy linket. thx -
Ronin666 #29432 Akkor milyen extra beállításokat is tartalmaz ez a kép összefoglalva? Van egy HDRI bevilágítás. Irradiance map + ligthcache ha jól gondolom.
El tudnád esetleg küldeni a renderbeállítást (ha jól tudom ki lehet menteni). Vagy ha tudsz az időből levinni, hogy a minőséget ne rontsd le, akkor még játsz vele és azt küld el, ami gyors is és ilyen szép.
A napocska és fényesebb részek beégése különösen tetszik. Mintha lenne rajta valami Glow effekt. Jól látom? Ha igen, akkor azt mivel lehet odavarázsolni.
Remélem nem gond, hogy b*sztatlak, de ez baromi jó lett szerintem.
-
Mivel az 1.5höz volt irva gondoltam a verziószámot utólag irják át :) -
Alul 1.47.11 van. :) Amúgy igen, lehet (VRayLight Dome). -
Süti:)
A 1.5ös vrayról van kint kép, valami image-based lighting-rol,ez mi akar lenni,és ilyet lehet az 1.49...-el?:)
kép -
Persze ha csak a váltogató fókuszt látnánk az elég kaotikus lenne, bár nemtudom pontosan milyen gyorsan váltja a szemünk a fókuszt, de az biztos, hogy a filmből magából nem sokat lehetne látni. :) Persze ha magát az agyunk képalkotó eljárását is szimulálnák úgy már élvezhetőbb lenne. :P -
Egy gyors. :) Tök jó, a caustics fotonokat is importance sampling alapján rendereli. Ezt itt olyan 1 perc alat le is húzta. Fotonszórás meg kb 20mp... elég "laza" azt figyelembe véve, hogy egy HDR kép világít csak.
CSÚNYA KÉP -
Thx. Ez Vray. Referencia PPT render volt. (ezért is nem baj, hogy futott 27órát) Majd ez alapján jöhet a lényegesen rövidebb idejű qmc render. -
Igen, a fotósok is kezdenek rájönni, hogy több expozícióval rögzített HDR (még ha relatíve kicsi is a dinamikus rész) lényegesen flexibilisebb, és olyan faszán korrigálható postban. Mondjuk, ennek meg tutira az lesz a következménye, hogy megjelennek az emberi szem számára teljesen idegen, erősen nem lineáris képek a kísérletező kedvű fotósok műhelyéből.
Majd alábbhagy a hype.
Az is egy érdekes dolog, hogy az emberi szem sem tud olyan irdatlan terjedelmet egyszerre befogni, viszont képes arra, amire a kamerák még nemigen, hogy másodperc öredéke alatt a látott kép egészen más részeire összpontosítson egy-egy kis pillanatig, és ezekből az információtöredékekből már az agy szépen összefoltozza a látványt. Ugyan ez igaz a fókuszra is, hihetetlen sebességgel váltogat fókuszpontot a szemünk, ha ezt reprodukálnánk egy kamerával, és lejátszanánk, szerintem sokan rosszullennének a látványtól. :D