63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Palinko
    nya,hogy felvázoljam a dolgokat.egyelőre még modemes netem van és tod mennyire drága.szóval most úgy tnaulok,hogy olvasok egy könyvet ('97 :S).ott volt v.mi a materialokról.és emlékeztem,hogy láttam valahol egy maxal készített poharat.és olyan sézp max hatása van.szóval azért nem keresek,mert drága a net,olvasni meg a kinyomtatott könyvből olvasok.
  • Free
    ehh a pofád hogy megint gyorsabb voltál :c)))

Feltetted már az aurát??? inkább arról mondhatnál valami szépet hogyan tudom azt a tűzgömbös dolgotz megoldani mint azon a weblapon van :c)))
  • Free
    nincs ilyen hogy üveg material. javaslom kicsit nézz körbe a ghoogle ban mert annyira ALAP DOLGOKAT KÉRDEZEL, HOGY CSAK NA.
    Elöbb vagy csináld végig a basic tutorokat, vagy olvasgasd a max beépített súgóját. esetleg ha beírod a gogglébe hogy max tutorial és magyar lapok között keresel tele van a net infóval.

Nem bántás képp mert senki nem úgy született hogy tudja a dolgokat de tudod ha tényleg érdekel a progi és szeretnél vele foglalkozni elöbb olvass aztán kérdezz.
  • Malakai
    Nézegesd még azt a helpet, alapvető tévedésben vagy a felépítéséről!
  • Palinko
    lenne egy kérdésem.a max 8asban nemsiekrült megtalálnom az üveg materialt.hol lehet azt megtalálni.arról nem is besézlve,hogy a fa materialt nem is lehet rátenni az ojjektumra :D
  • nenad
    sztem csak egyiktok, aztan ha nyertek akkor share! :)
  • Free
    ezeket én is. hátha :c)
  • marcee
    Hát akkor én ezeket meg is játszom! :)
  • Aldaryn
    Renderelőrendszerek. De szerintem bármiféle pluginezgetést, meg 3rd party cuccot hagyjál addigra, amikor már a program alapjait tudod.
  • Palinko
    mik ezek a vray,vagy brzil? érdemes őket beszerezni?ha igen,akkor melyik a legújabb verziója?
  • nenad
    7 11 12 64 81
  • Malakai
    Ott van az Autodesk oldalán az egész, de amúgy Google ezek mellé és nagyjából meg is van minden, ami kellhet neked.
    Ezeken kívül meg használni kell, próbálni, próbálni, próbálni.. És többet foglalkozni a progival mint postolgatni fórumokba! :D
  • Palinko
    szóval a beépített cuccokból tanultatok.nekem az nincs :D de talátam v.mi könyvet....
  • Malakai
    Itt (is) sokan netes korszak elöttről/elejéről vannak, szóval nem tutorokból tanultak, főleg nem magyarból. :)

Barátkozz meg a gondolattal, hogy szükséged lesz az angolra, ugyanis a legjobb segítség a beépített reference & tutorialok!
  • Palinko
    ok,gondoltam,hogy ez sem egyszerű,mint semmi :D meg legalább egy két hónap még otthonosan mozgok majd a progiban... magyar nyelvű jó tutorialok vannak v.hol?ahonnan ti is tanultatok...
  • Malakai
    Ha most kezded, ne kezd ilyesmivel, alapoktól, szépen lassan, ezt nem lehet két nap alatt megtanulni... Ha nincs időd/ingerenciád energiát feccölni a dologba hosszabb távon, akkor inkább felejsd el!
  • Palinko
    v.mi magyar tutorialnak angyobb hasznát venném.1. komolyabb célom egy moci lemodellezése lenne...
  • Malakai
    Tutorial Support Files alatt vannak, azt is érdemes ám értelmezni és nem a másikat szídni azért mert te előbb copy-paste-post-olsz, mint olvasol... Ezek scene (max) fileok a beépített tutorialokhoz...
    Szerk: Na inkább deleteltem a szöveg egy részét, nem akarok túl nagy flamet. :P
  • Palinko
    http://nct.digitalriver.com/fulfill/0049.034/download/2006-c42352ef0dbc33bdb61c9e8ce90cd773-3

itt találtam.leszedni,meg azért nem,mert modemes netem van és drága,meg lassú...
  • Free
    Nesze vaz konkrét kérdés csak neked...
    mik lesznek a jövő heti lottószámok ????
    :c))))

Úgy nyernék mán :c)))
    Te kegyetlen

Nem hogy beszálnál te is már a minden ami szőrös projectbe valami szép nfr el
  • Aldaryn
    Eleve, mit szeretnél? Ha egyértelműt kérdezel, akkor egyértelmű választ kapsz. Legalábbis ez eddig itt így ment.
    Ha nem tudtad, hogy ezek mik, miért nem szedtél le belőlük egyet, és nézted meg? :) Fogalmam sincs, hogy ezek most videók, vagy írott tutorok, mert azt sem tudom, hol találtad őket, de 7MB-ot manapság lekapni, és belenézni egyáltalán nem nagy időveszteség.
  • Palinko
    ok,de fogalmam nincs,hogy ezek videók,tutorialok,vagy pluginek.kösz,hogy megmagyaráztad,hogy tutorialok.ez nem kell,találtam v.mi ősrégi könyvet,majd azt használom
  • Aldaryn
    Jó, akkor most gondolkozz el azon, hogy vajon ezek a furfangos angol megnevezések, mint példul a "getting started" mit is jelentenek.

Nem tudom, biztos én vagyok a maradi, meg manapság ezt már nem így szokás, de ha én valamiből kezdő vagyok, akkor először az alapokat elmagyarázó tutorokat töltöm le. Márpedig szerintem a getting started az pont azt jelenti. Namármost, ha angolul nem is tudsz oylan jól, a "Start" szó az csak csak él a mi kis nyelvünkben is.

Szintén biztos az én logikám a defektes, de ha elolvasnék egy ilyen listát úgy, hogy semmit nem értek a 3D-hez, akkor neadj azokkal a videókkal próbálkoznék, amiknek a címe nem teljesen kínai számomra. Ha választanom kellene a modelling és a biped animation közül, akkor szerintem ki lehet találni, mit választanék.

Nem elég, hogy az ételt porból és zacskóból főzik manapság, úgy látszik, szükség lenne az előre összerágott, és megemésztett instant kaják bevezetésére is. Ma könyörtelen napom van. A hülyeség és a tudatlanság nem ugyanaz. Utóbbi lényegesen könnyebben orvosolható.
  • Palinko
    azta lehet vele kenyeretsütni? wooow

a hülyéskedés mellett inkább azt mondanád,amit kérdeztem,hogy melyiket érdemes letölteni.sajnálom,hogy csak most kezdtem el a témát és nemtudok semmit!
  • Aldaryn
    "Melyik mire való?" A "modelling" gondolom a kenyérsütés titkaiba avat be. Az "animation" valószínüleg nehézgépjárművezetés így a nevéből ítlve, ésatöbbi...

• Palinko
    szerintetek innen melyiket érdemes letölteni? melyik mire való?
    Getting Started
    - Modeling (10.5 MB)
    - Materials & Mapping (25 MB)
    - Animation (7 MB)
    - Biped Animation (5.5 MB)
    - Rendering (42 MB)
    - F/X (4 MB)

Specialized
    - AEC (43 MB)
    - Animation (1.5 MB)
    - Game Design (17 MB)
    - Bones & IK (47 MB)
    - Biped (16 MB)
    - Dynamics (72 MB)
    - Rendering (14 MB)
    - F/X (2.5 MB)
    - MAXScript (4 MB)
    - Project Management (1 MB)

Projects
    - Basic (21 MB)
    - Advanced (39 MB)
  • marcee
    Félreértettél, nem azt mondtam, hogy nem változott a helyzet 10 év alatt, sőt, hanem, hogy a változást a szoftverek fejlődése hozta.

Ronin666: Igazd van, de ebből a szempontból sincs különbség a pc és a mac között és most nem az x86 mac-re gondolok, a power proci sem volt speciálisan DTP-s munkára predesztinált platform. Egyszerűne jók, jobbak voltak rá ezek a programok.
  • Ronin666
    Igazat is adok, meg nem is. A PC és Mac között nem tennék külömbséget, hogy melyik mire való, de pl. ha a proci utasításkészletét úgy tervezik, hogy azon szinte csak renderrelni fogsz, akkor az a compúter renderrelésre van tervezve. Ettől függetlenül tudsz rajta videót is szerkezteni, de az egy sima PCn valszleg jobban fog futni. Ilyen szempontból lehetnek külömbségek.
  • 4D
    Tök jó.
  • fle go
    Bennem semmilyen indulat nincs, és úgy gondolom nem is érdemes vitatkozni, elmondtuk a velemenyünket, a tapasztalataink alapján és kész.Azzal nem értek egyet, hogy 10 évvel ezelőtt is ugyan az volt a helyzet mint manapság. 10 évvel ezelőtt szerintem sehol nem használtak DTP-re Pc-t, mert érthetetlen hibákat generált postscriptelésnél, és lényegesen lassúbb volt a Macnél. Mára sokat változtak a dolgok, a hagyományos nyomdák egyre jobban háttérbe szorulnak, és még csak ps-et se kell írni ami lényegesen felgyorsítja a nyomdai előkészítés folyamatát. Leadsz egy composit pdf-et, vagy 1 tif-et és kész. Ma már nem ugyan az a DTP szakma mint 10 évvel ezelőtt, sokat fejlődött és egyszerűbb lett jóval. Az tény hogy a DTP-s programok ugyan azok, azzal nekem se volt gondom különösebben, de ha levilágítani kellett valamit hát voltak próbálkozásaim PC-n és rettenetes szívásaim voltak, megesik az ilyen ettől még nem szar a PC de nekem a Mac DTP-s célra sokkal jobban megfelel és megbízhatóbbnak tartom.
    Nem tudom minek írtam ilyen sokat :)))) Olyan mintha még is csak azon erőlködnék, hogy meggyözzek mindenkit a Mac jobb mint a PC, de ez nem igy van, nem áll szándékomban, csak ismét beszámoltam a saját tapasztalatomról és véleményemről, de attól ez még nem törvényszerü hogy úgy is van.
    Nahh mostmár nem offolok:)))!!!
  • Papirzacsi
    Vihar egy lavor vízben? :-D

Caustics csak azért nincs, mert nem sikerült elfogadható, "újjlenyomat" menteset beállítani.
  • nenad
    poen, valami kis huillamzas jo lenne talan,
    esetleg caustics is
  • Papirzacsi
    Tegnap NFRkedtem megint. :-)
  • nenad
    Itt a szoftverellatottsag es drivertamogatas ami szoba johet igazabol, a tobbi izlesek es pofonok sztem.

• marcee
    Délután éppen válaszolni akartam felgos-nak, aztán lebeszéltem róla magam. Nem akartam szítani az indulatokat. De azért most csak leírom (így hét sör után), hogy nincs olyan, hogy egy számítógépet mire találtak ki. Csak az op.rendszertől és a programoktól függ, hogy mire mennyire alkalmas egy platform. ez igaz volt tíz éve, és ma is.
    Korábban az volt az általános vélekedés, hogy a PC (píszí) "mindenre jó, és semmire se igazán", szerintem mostanra megváltozni látszik: "mindenre jó", amit megírnak rá. És gondolom ez igaz lenne a mac-re is.
  • piktor
    Egyetértek Nenaddal. Munkahelyen Macen nyomtam, otthon pc-n. Most csak pc-n egy ideje, mióta szabadúszó vagyok. Semmi problémám a pc-vel, nem is nagyon fagy. A nyomdák, levilágítók sem reklamálnak a postsriptjeim, vagy kompozit pdf-jeim miatt. Sőt, megkockáztatom hogy a munkahelyi Mac többször fagyott mint az otthoni gép - de ez szerintem már inkább a gép karbantartottsági állapotától füg... Precizitás, kezelhetőség szempontjából mindegy. A pc előnyösebb az ára miatt és a szoftverellátottság miatt - szerintem...
  • nenad
    nemtom a magyar mozikban nyomtak e mar a "V for Vendetta" cimu filmet.
    mindenkinek ajanlom, brutalis. A Szoveg hiehetlen jo.
    Aki teheti eredeti angolt vizslassa.
    brutal Jo, most nezem masodjara, kb 2 hete nezetem eloszor, de nem sikerult minden apro reszletet elkapni, de igy masodjara,
    szenzacios.
  • nenad
    nem kotozkodni akarok de a DTP programok egy az egybe ugyanugy mukodnek, azzal az apro kivetellel hogy a ctrl helyett az apple gombot bokogeted.

color management ugyanaz, be kell loni ugyanugy a printert, kepernyot stb.

Pl?
  • fle go
    Hogy kinek melyik gep jon be jobban? Hm... az igazsag az hogy a Macet meg a PC-t nem lehet osszehasinlitani, a Macet igazabol DTP-s munkara talaltak ki profi celra, nem igazan otthoni jatek, media, internet felhasznalasra. Soha az eletbe nem csinalnek DTP-s munkat PC-n nincs az az Isten!!! A teny es ez megint csak maganvelemeny a az OSX-rendszer nincs olyan jo, mint az OS9x-esek, maga az OSX mar masfel eve van a munkahelyi gepemen meg soha nem fagyott le, valamelyik program igen, de maga a rendszer egyszer sem, nekem sok felesleges dolog van az OSX-ben, nem hasznalom ki. es a serveres felhasznalassal rengeteg problemank van foleg hogy van par PC is ami a MacOSX-es serverre csatlakozik. Allando problema van. Es az uj CS programokkal se vagyok nagyon megelegedve, ez legfokeppen az illustratorra vonatkozik, tul lett bonyolitva szerintem. PC nemvalo DTP munkara annal inkabb 3D es egyeb ehhez hasonlo dolgokhoz, Mac ezekkel nem igazan jon ki jol. Szoval en egyik gepet se dicserem tudom melyiken mit szeretek es mit erdemes naggyabol hasznalni es nincs problema:))
  • Roger6
    Hát nem tudom. Én itt, a munkhelyen Mac-el dolgozom, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Otthon van egy erősebb PC-m, de azt hiszem, hogy csak a papírok szerint erősebb. Nekem bejött a Mac, bár csak egy éve használom. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Bár a legújabb Power G5-ök már intel alapú processzorral rendelkeznek...