63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Roger6
    Hát nem tudom. Én itt, a munkhelyen Mac-el dolgozom, és teljesen meg vagyok elégedve vele. Otthon van egy erősebb PC-m, de azt hiszem, hogy csak a papírok szerint erősebb. Nekem bejött a Mac, bár csak egy éve használom. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Bár a legújabb Power G5-ök már intel alapú processzorral rendelkeznek...
  • 4D
    Hm. A régi dal maci vs. pc. 10 éve még egyértelműen a mac volt előrébb.
    Ma már ahogy látom, tökmindegy.
  • Ronin666
    Nekünk régen volt egy Power Book 3-as Mac-ünk. Hát hogy az mekkora szopás volt. Amint a kezembe vettem a MecOS9 fagyott. DVD lejátszó volt benne, de DVDt nem lehetett rajta nézni, mert akadt :). A gépet egyébként faterom vette és anno 1 milliót fizetett ki érte, de az akkori PCm 200eFt-ért verte mint a sz*rt.

Mellesleg érdekes vége lett a gépnek. A mién nagyon kímélt volt, de valamiért tönkrement a táp vagy az aksi. Bevittük szervízbe, de a szervízből elopták, majd a szervizesek adtak egy ugyan olyat, csak az szét volt strapálva. Persze rá 1 hónapra ugyan azzal a hibával elromlott és azóta a polcon porosodik. Részemről ennyit a mac-ről, maradok a PCnél...
  • Malakai
    Egy haverod? ;)
  • mcsaba
    Sziasztok, most szólt egy haverom hogy magyarok 3d animációt csináltak, már két rész megjelent, Egon és Dönci a cime, egy macskáról és a gazdájáról szól, a honlapjukról ingyen letölthető, én is most szedem, de mindenkinek ajánlom aki szereti a 3d számítógépes animációt!
    cim: www.egonanddonci.com
  • nenad
    csak ugy beoffolok,
    kb egy hetig ejjel nappal egy macet zuztam, (1,2 GHZ, G4, macosx 10.4.x)
    es azert egy ket dologban le a kalappal, pl a screen recording, siman nem zavarta a 19xx*10xx es felbontas (batar 21 szelesvasznu LCDre colt kirakva)

Hogy hogyan hozzta ossze a kis proci erejebol?
    Es a video tomorites is vagany volt, nagyon kicsik lettek a fileok.

vannak benne jo poenok, de pl drivertamogatassal sulyos szopas van.
    Szoftverpark meg mindig limitalt, de azert van ra par dolog.

A bongeszo sajnos gyerul adja elo magat, sokminden nem mukodik, (pl gmailben jopar dolog nem jon elo)

A photo kezelo cuccok, gazosak, egy infranview vagy hasonlo kenterbe veri az osszes iphoto stb-t

De egyebkent nem rossz, megbaratkoztam a felulettel is, amit eddig csak szepnek tartottam.
    Szoval ha valaki emailezni akar vagy melozni es megvan ra a szoftvere hasznalhato.

Ja es volt fagyas is, szoftver, parszor (unexpectedly quit) de maga az os-el nem volt baj, pedig kemenyen meg lett dolgoztatva.
  • Aldaryn
    megy vray, mr, meg minden alatt is az.
  • GixEr
    Volumelight egy omnira aminek a fallofja csak akkora mint a legkor??? (termeszetesen exclude the earth) Ott van noise, suruseg es mappal szabalyozhato hogy hol legyen egyaltalan. (bar ez csak scanline mukodik szerintem)
  • montressor
    de vicceltem, tokk jo
  • montressor
    meg egy kis zenei alafestes sem artana :)
  • Papirzacsi
    Amikor a videó készült, akkor még nem volt feltéve a felhőréteg. Azóta bumpostul mindenestül ott van, ahogy látszik az a tegnapi képeken. :-D

A légkörrel meg bajlódom. Majd lesz belőle vmi eccer, de most ihletet kaptam, és visszatértem egy picit a szobához. :-D
  • Ronin666
    Légkört esetleg úgy is csinálhatnál, hogy raknál a gömböd köré még vagy 3-4 gömböt. Erre húznád a felhőket, egyéb jelenségeket.Ha van egy kis eltolódás a rétegek között, akkor már szerintem jónak kéne lennie.
  • Ronin666
    Meg valami légkörszerűség. Nagyon lapos az egész. Valami külső réteget még kéne rá dobni. Ezen felül valami ragyogás szerűség a széleken jól mutatna.
  • Aldaryn
    Tudom már mi hiányzik... felhők. :D
  • Papirzacsi
    Ez a videó még tegnap készült a földről a világítást bemutatandó.
    föld

A glow-t kipróbáltam a légkörre. Hát vannak vele problémák. Jó lenne úgy falloff-ot adni neki, hogy az árnyékokra működjön, de nem tudok. :-)

A fényekkel majd foglalkozom, de most per pill nagyobb gond ez a légkör mizéria. :-)
  • ThomasGins
    Ez az, köszi!:)
  • Malakai
    LookAt?
  • ThomasGins
    Azt hogy tudom megoldani hogy egy ojjekt a pivot ponjánál fogva, egy adott point helper irányába forduljon el?
  • 4D
    Dehogynem. Csak nagy polyszámnál, a max már sajnos nem bírja szusszal.
    Ez a scene 33 milla poly felett volt...
    Ezért inkább a modelinget maxban, majd azt át a vue outdoor scenebe célszerűbb.
  • ThomasGins
    Sztem kezd ujra egy szűz scene-nel:)
  • Aldaryn
    Nem rossz ez. Tök retro hangulat. :) Viszont azt vedd figyelembe, hogy állítólag nem nagyon lehet látni a föld éjszakai fényeit a világűrből. Ilyen távolságból példul szvsz már egyáltalán nem.
  • montressor
    Nem egeszen ertem, h ha minden fenyt kikapcsolok: a max default skylightjat, a vray default skylightjat, a render panelen a az osszes lightot es magat a gi-t is (mert a tutor epp azt adja tudtomra, h a vraylightmtl a gi-nelkul nem kepes elni, mivel az nem direkt fenyforras, hanem first bounce.) akkor, hogy letre a reflection/refraction? Mert hogy a renderelt kep nem tok sotet, hanem refl./refr megjelenik rajta? Biztos nincs mas fenyforras a scene-ben.
  • ThomasGins
    Maxba nem lehet importálni?
  • MrGeE #29642
  • ThomasGins
    az ojjektumra jobb klikk/properties/obj ID 1,effecteknél add lens/glow, glow element/options és obj ID 1
    :)
  • Papirzacsi
    Nos van ott egy 100km magas légkör, jobb hijján most egy falloff matériával, hogy lapos szögben ne lehessen átlátni rajta. Persze így egyáltalán nem az igazi. De ha megmondod hogy dobjak rá glow-t , akkor dobok. :-D
  • Free
    Süti a kép de ha megfogadsz egy tanácsot készíts légkört mert így olyan mintha nem lenne. valami plussz gömb ami áttetsző. csak hogy ne legyen ennyire éles a perem
    Vagy dobhadsz rá egy kis glowot vagy hasonló

Kb úgy ahogy ezen a képen van hogy legyen légkör hatás
    kép
  • Papirzacsi
    Picit szórakoztam ezzel a föld dologgal. (az apollo a max dvdről van)
    hold, föld
    visszatérőben
  • 4D
    Vue.
  • 4D
    A Gombák, a középső fa, meg egy szakadt kerítés, de azt kivettem.
  • Aldaryn
    Ebben mi a MAX? :) Mellesleg kellemes...
  • ThomasGins
    Szép!
    Render miben készült?
  • 4D
    Egy kis NFR.
    Max,Vue+egy csipet alienskin

Nagyobb
    Glade
  • oryon
    AutoDesk
  • Palinko
    melyik a 3dstudio amx legújabb verziója?esetleg link a letöltéshez? köszi
  • ThomasGins
    Gamékhoz mintha lenne ilyen windows átverő progi,de nem tudom a nevét...
  • Free
    akiket érint a másik topicban hagytam egy üzenetet
  • Evogordon
    Hy nem hallot itt még senki olyanról hogy az ATI r x850xt-t valamilyen programmal átlehetne alakítani hogy firegl-nek ismerje fel. mert az nvidiánál van az hogy a 6800gt-t feltudja ismerni quadro kártyának és akkor a kárya számol...
    ???
  • Papirzacsi
    Köszi, de pont ezt használom. :-D
    Onnan pattant ki az ötlet, hogy csinálok úgy próbából egy földet, hogy találtam a vinyómon régről pár képet a bluemarble prodjectből. :-)
  • Papirzacsi
    ööö.. Felfoghatjátok annak is, szal jöhetnek ide ötletek a témával kapcsolatban. Én mindenféleképpen jól járok vele, mert legalább elmozdul a MAX tudásom a padlóról felfelé. :-D