63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Hat jo:) Akkor valami, ami erdekel... CgTalkon olvasgattam, hogy mennyire fontos az egyetem. Ott abszolute arra jutottak, hogy a demoreel es portfolio a legfontosabb, a kutya nem nezi, honnan tanulta az ember.

Magyarorszagon mi a helyzet? Mennyire fontos a diploma ahhoz, hogy valaki munkat kaphasson? Csakmert en emiatt is vagyok ott, ahol vagyok... (rajz vizkomm, muveszeti)
  • Aldaryn
    Nem, a hírrel *semmi* baj nincs. :) Azzal se, ha vitatkoztok, csak akkor már valami olyan dologoról, ami valamennyire fontos is.
  • Boba
    Igazad van, bocsi.:) En csak szinesiteni akartam a forumot egy kis hirrel, na mind1:)
  • Aldaryn
    Jesszusom, mi a fránya csudának ilyeneken veszekedni? De most komolyan? Boba, ha nem akarsz zébrássolni, akkor ne, 4D, ha nem akarsz mudboxolni, akkor ne. Ki a fenét érdekli, hogy melyik "jobb"? Az, hogy mit bírnak, az annál inkább fontos, de az sem azért érdekes, mert a másik szarabb, hanem azért, mert ha nekem egy 15milla polyt kezelő cucc kell, és a Zbrush nemtudja, akkor nem azt fogom használni, kész passz. Nem értem mi ebben a vitakérdés.

Attól még, hogy XY faszagyerek sztár olyan márkájó gatyát hord, mint én, attól én még ronda maradok.
  • Boba
    "Én elhiszem hogy igazad van de mért kelett ilyen otvar modon előadni mind 2 forumon?" - irtak ezt a Maya topicban

Igaza van... Sorry 4D, ha bunko voltam, es az jon le a stilusombol, nem akartam!
  • Boba
    Ne is akarj vitat, mert nem igy van.
    Az ILM irta, hogy Davy fejet szarra kellett hackelni, hogy kitudjak huzni Zbrushbol a kello minoseget. (4 millas poly limit, 4k-s texturak) Igen, hasznaltak Zbrusht mert nem volt mas... bar az ILM mar ZENO-n belul keszeti a displacement mapokat, amugymeg elsodleges mudbox tesztelo ceg volt, es bizony a legtobben igen pozitivan nyilatkoztak rola.

Legyszives azert gondolkodj mielott irsz... amig nem volt mudbox megis mit hasznaltak volna? Egyedul Zbrush volt... (ami elol menekult az ILM, azer kerult bele a ZENO-ba... ahol irjak a modellerek, hogy a ZENO kevesebb polyt kepes elviselni mint pl Zbrush, de lenyegesen jobban bennevan a pipeline-ban...) Csak egy pelda... ILM-nel Davy fejet 11 reszre osztottak, mert egyszeruen meghalt a gepeiken Zbrush, plusz nem volt meg a megfelelo textura felbontas. 4k az kutya fule ilyen teruleten.

De eleg, ha a Digices emberkeket megkerdezed mennyit szoptak a Zbrushal. (Amugymeg mudbox a weta megrendelesere keszult elsosorban... Ok sem akartak tobbet szopni.)

Ha a Zbrush 2.5 nemtud iszonyat mod sokat villantani, akkor bezony marad homeuser cucc. A kezeles... nezd mar meg. Ujszeru, de pont, hogy nem celszeru! A Zbrush egy SZUKSEGMEGOLDAS! Van vagy 150 funkcio, ami kozul 2-t hasznal az IPAR. Rendert szinten senki komolyabb nem vegez Zbrushban, ahogy a texturazast sem. Nem ez a feladata egy sculpting proginak. Bar tervezik a texture paintinget a mudboxba, de nem az 1.0as verzioba persze.

Ahogy mondod... az ido penz. A mudot megtanitani 2 perc, Zbrusht pedig 2 nap... cserebe lasabb, es nehezkesebb... es tele van marha sok idiota buggal. (textura, poly limitek, flippelt texturak, seam lathatosagok, memory leak, ujra bekell allitani a multy-threadet es meg sorolhatnam.)

A Zbrush volt, mer nem volt mas... tobbet nem irok, nezz el pl a CgTalk-ra. Ott is elojott ez a vite... ott 10 emberbol 9 mondja ezt amit en fent is leirtam. A Zbrush megmarad a hobby, home usereknek... akiknek persze nagyon is jo! A productionba pedig vagy nagyot alakit a Zbrush 2.5 es az megy (akik lattak ebben ketelkednek... de nem akarok belemenni) vagy pedig a mudbox. Vagy ahogy az ILM is csinalta, sajat progikkal, integralt megoldasokkal.

Bocs, ha ez a stilus serto, csak ma ugylatszik sajna ilyen passzban vagyok. Bocsi... 1 masik forumon ez mar kilett beszelve egy Digices fo betateszter segitsegevel...
  • 4D
    Boba.
    Nem akarok vitát, mert nem szeretem, de khmm.
    Ezek szerint pl. az ID is home user lenne?
    Na mert pl. a D3 össze rusnya "férge is" Zbrush-al készült.
    Vagy az ILM is home user?
    ILM Using ZBrush
    A kezelés meg nem csicsás, hanem újszerű, de célszerű.
    Nálam kb fél évig tartott az ódzkodás tőle, aztán rávettem magam.
    Renderelő pedig azért hasznos a sculpting progikba, hogy pl a textúrázást is extern prg. nélkül megoldhasd.
    A picit alább belinkelt pók modellem 40 perc alatt csináltam Zbrusban.
    Az idő pénz, gondolom nálam sokkal jobb profik még gyorsabban dolgoznak vele. Ez is erőssége.
    Természetesen a Mud is érdekes, és biztos alaposan rá nézek én is.
  • Boba
    Hmm... a banner szerint meg vilagos van? Most ertem haza egyetemrol es mar eleg sotet van!:)
  • Boba
    :) Ott van nektek a Vray... joaz!:)
  • fle go
    Ehh elFreezett kerdes volt, mivel eppen csak beleolvasgattam nem derult ki szamomra, hogy nincs benne render, de koszi az infot.
  • ThomasGins
    :)Nem,de egy autólámpás kigyózást kipróbálok most,azt is régóta tervezem.
  • zenoka
    ehe kannapalyan versenyzo kannaautok?:D
  • ThomasGins
    Kannácska természetesen,de csak a teszt miatt.Hogy mi lesz azt meg ha nem Freezem el majd megmutatom:P
  • Malakai
    Gondolom egy száguldó teapot én is azzal próbáltam ki, hogy jót mondok-e. :D
  • zenoka
    ehe tok jo!! mijez?:)
  • ThomasGins
    Köszi!Őt kerestem.
    Azt hittem physical camera miatt nem foglalkozik azzal a blur beálitással:)
    siker:)
  • Malakai
    A Geometry samples-t (motion blurnél) emeld feljebb!
  • Boba
    Rendere? Semmilyen... Ez egy sculpting program. Minek lenne bent renderer?
  • Boba
    Ahm... najo. Kicsit visszaveszek a fanboysagombol, es javitok. CgTalkon is szoltak mar meg ilyenert embereket.:) Szoval jojjon a korrekcio:
    Zbrush remek program homeusereknek lowbudget-bol... mudbox pedig profiknak, filmes iparba, jatekkeszitesnel. Igy remelem Ok.:)
  • fle go
    Ahamm...izgalmas progi lehet, rendere milyen?
  • Boba
    Valami hasonlo.:) De merfoldekkel jobb, hasznalhatobb, gyorsabb, profibb. Es mentes azoktol a csicsaktol, amik miatt Zbrush kezelese nehezkes, munkafolyamata lassu.
  • fle go
    Ez valami hasonlo progi mint Zbrush? Csak belekukkantottam...
  • fle go
    ja a link: http://www.3dendora.com/tutoriales/VRay%201.46.10/Camera.html
  • fle go
    Nem arra gondolsz amit ennek az oldalnak az aljan bemutat? Motion blur kerekre...
  • Papirzacsi
    Ahogy azt korábban is írtam, a model nem az enyém, én emészhetővé tetetem a renderhez, és megalkottam a képet. Amúgy Clidey csinálta, és elsősorban statikus modelnek készült a condorhoz, bár sztem el kéne gondolkodni a repülhető verzión is, csa kérdés van e értelme, ha ilyen gyorsan jön ki a planepack. Vagy másfél éve igérgetik. :-)) Ezenkívül elképzelhető, hogy még az FS-ben is visszaköszönnek majd. :-)
  • Boba
    Mudbox!
    Mi ez, ha nem jo karacsonyi meglepetes?! Juheeeee!:)
  • ThomasGins
    Vrayben megoldható a motion blur ugy hogy a kör alaku mozgást mossa el és ne két frame között huzzon egy egyenest?
    példa
  • Atika :o)
    szep gratula
  • Bucser
    Szép Pirat:) Te csináltad a modellt? És Condorba bekerül-e?:D
  • ThomasGins
    szép lett!
  • Papirzacsi
    És hogy ne legyek nagyon off, egy kép tőlem:

Ha vmiért nem jelenne meg.
  • Papirzacsi
    Tudom, ne nekem mond. ;-) De egyébként tapasztalatból mondom, hogy nagyon sokat kibírnak azok a raklapok, még akkor is, ha nagyon megvannak sérülve.Olyat még nem láttam ,hogy a raklap hibájából történt volna vmi probléma az áruval. Soför, targoncás hibájából, viszont már sokszor. Lehet az árú fajtája miatt. :-)

Javítom magam: múltkor nemkicsit elszámoltam magam, szóval 9 tuskó van, nem 6. :-))) a 9-es sázmnál hiányoztam a suliból :-DDD
  • Geccoka
    Cinema 4D !!!! :D
  • Bucser
    eléggé gáz lenne ha mondjuk a raklapnak pont a támasztéka lenne ferde a raklap deformálódna és pont a célja a nagytömegű biztonságos tárolás kerülne veszélybe... Azért megvan ennek is a szabványa hála az égnek:)
  • Boba
    Van maya PLE.
  • Fisch
    mellesleg tök mindegy, hogy 1 vagy 2 milla, amig nem fizetsz érte...

upppsz.... ez nem warez topic... :P
  • Fisch
    Autodesk Maya vs. Autodesk 3ds Max MUHHAHHHAHHHAHHHHH
  • Papirzacsi
    Csak a művési vénád mondatja veled, eléggé tévesen ,hogy az úgy természetes, pedig az a természetes, hogy az normálisan egy kocka,vagy téglatest(raklapja válogatja). Max az normális, hogy kisebb, vagy nagyobb darabok kivannak hasadva belőle, az "okos" targoncásnak, és egyéb hatásoknak köszönhetően.
  • RelakS
    Ilyen debil alakú támasz rönköket (vagy hogy hívják) spec még nem láttam, pedig került már egy-két raklap a szemem elé (az egész talán egy kocka? Erre meg nem mernék megesküdni)
  • nenad
    free jok a raklapok, es hogy el van csavarodva csak termeszetesebb es hihetobb, szamomra. Nem kell mindennek derekszog es parhuzamnak lennie.