3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

persze, nem neki írtam, csak van, aki meg nem tudja
de egy apróságot azért mégis szeretnék megtudni, hogy a víznek van a tapadási felülete, ennek van egy értéke (miniskus), a higanytank lefelé, a víznek felfelé stb. de valami táblázatra lenne szükségem, mert nem találok sehol ilyet
elöre is thx
felejtsd el a standard materialt..
van vray material abban benne van minden ami kell.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

csak poenbol irtam, egyebkent aranyos.
De jobban szeretem - mar ha kulosegrol van szo, a mellizmosabbakat.
A

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Szerintem Thomas tudja...

per aspera ad astra

mindkettõnek 1,6, úgy az igazi, ha kicsit fejre áll minden
nem árt tudni, ha valaki vizel meg üvegezik
Üveg: 1.50 - 1.89
Vákuum (ûr): 1.0
Víz: 1.33 (20’C: 1.33335, 35’C: 1.33157, 100’C: 1.31819)
ThomasGins
Hát toljad neki,az tök jó scene volt😊

\"So always look on the bright side of death\"

Malakai
Tehát lassabb és szaggasson is? Minden framet többször teszel be. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Ah, télleg... ott az volt a bajom, hogy sehogy nem sikerült a kinti + benti fényeket összehozni. Viszont, most ki kellene próbálni az új hiperszuper sun systemmel.

per aspera ad astra

hát nemtom, én egy olyat láttam, ami digi hátfallal volt és egy apple laptopon egybõl láttad a végeredményt. s kindulva egy digit hátfal árából...

fle go
Emberek azt hogy tudom megoldani egy animna, hogy lassitva jatszodjon le? Tehat hogy ne folyamatossagot lassak hanem mintha szaggatna😊 ha ertitek mit akarok.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
#26745 erre mit nyomsz?

ThomasGins
vagy ray vagy vray😊

ThomasGins
Akkor vagy pécsre jársz vagy szexárdi vagy😊

Roger6
Láma kérdés, meg minden, de azért felteszem.

Szóval, V-Ray-ben ugye nem használható a Raytraced material. Nálam legalábbis. Ti hogyan csináltok tükrözôdôs materialokat? Próbálgattam, hogy a Reflection map-ra tettem Fallof materialt, elôtte meg átállítottam fresnel-re valamit egy tutorial alapján, de rohadtul nem az lett az eredmény. Szóval ti hogyan csináltok ilyen anyagokat V-Ray-ben? Bocs, ha zavarok a kérdéssel, de nagyon jó lenne tudni... <#nemtudom>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Aldaryn
Fõnökné? Wow. 😊 Ha nem állok eléggé a sarkamra, akkor Aldarynné is elõavanzsál fõnöknévé. ^_^

per aspera ad astra

ThomasGins
Nem sajnos😊 fõnökné😊

Aldaryn
Pontosan. :o) Mindenkirõl lehet szép, és ocsmány képet is csinálni. És még fotoshopp sem kell hozzá. Persze, az alany néha *nagyon* megnehezíti a munkát. 😊 Fotóztam egyszer egy lányt (megkért, csináljak róla pár képet, mert én amolyan grafkus vagy mi vagyok). A lánynak gyönyörû arca, és mosolya van, látszólag tökéletes alany, azonban, ha észreveszi, hogy fényképezik, akkor valami rettentõ nevetséges, és zavaró grimaszt erõltet az arcára. Vagy 2 héten keresztül igyekeztem, hogy "titokban" lekapjam.

Amúgy õ Thomasné?

per aspera ad astra

ThomasGins
Szvsz zsirpapir ide vagy oda,ha valaki szép akkor....
Persze mindenkirõl leher szép és ocsmány képet csinálni.

Aldaryn
Szerintem aranyos. ^_^ Bár az tény, hogy ennél sokkal jobb fotók is készülhettek volna az alapanyagból. Ugyan nem vagyok az agyonretusálás híve, sõt, de láttam már, hogy egyes emberek eszement kis budgetû cuccokkal (tesco-s halogénlámpa, meg zsírpapír. :o) ), teljesen "hétköznapi" lányokról profi stúdió minõségû képeket gyártanak.

Nenad, neked õ "gebe"? 😛 Manapság már ez lett a kórosan kövér. 😛

per aspera ad astra

ThomasGins
A drogok tönkreteszik....😊
Miért van az ha valaki szeplõs akkor annak a szépségét megkérdõjelezik?

ThomasGins
Bazz, és mi az ior-ja?😊

ez nem víz, életerõfolyadék, az teljesen másként viselkedik, mintha nem létezne
olyan mint a gáz, azért szagosítják, hogy érezzék
na, delutan megnezem..

szeplos es gebe 😄
ettol fuggetlenul lehet kedves es jofej
😊

ThomasGins
Rendben,de miniszkuszt rajzolj a viznek😛

ez a zöldség attól van, mert egyszer festéskor rámdölt a zöld festékesdoboz
bocs, hogy kihagytam belöle a teáskannát, különben ott van, csak a lámpa mögé bújt
ThomasGins
Nincs miniszkusz😛
echech

ThomasGins
Te zöld mániás vagy😛
Lila óra meg nem létezik😊

Boba
Igen, ez a sikfilmes kihuzatos gep. Ez a dragabbik kategoria. A masik a dontheto obi az a leica filmes SLR gepekkel mukodik egyutt.

Aldaryn
Igaz is, ezekre nem is gondoltam. Thx. az infót!

per aspera ad astra

Ackro
Boba
Hehh... vagy nagyon rossz boltok fele nezelodsz, vagy egy dedikalt Leica vagy Mamiya gepet szeretnel megvenni.😊

ezért is hívják õket úgy, hogy mûszaki fényképezõ? és nagy vágyam, hogy ilyenem legyen. már csak olyan 8-milla hiányzik hozzá:-)

érteni én sem értem, csak látom.
tegyél egy függõleges felület mellé egy spot-ot, úgy, hogy fölfelé világítson, nézd alulról a felületet valami jó húzott perspektívából, majd camera correction.
a spot-nak a kévéje az eredeti perspektíva szerint lesz levágva, ami torzításkor elég érdekes eredményt ad.

ThomasGins
Émmeg azt hittem hogy párhuzamost torzitás nélkül nem lehet fényképezni.
ezt meg hogy növeljem a nézetséget😊

Boba
Nya... ezt meg beirom, es megyek orara keszulni😄
Szoval... ugye varosi kornyezetben kozel mesz az epulethet, de hogy beleferjen hatrakell donteni a kepet. Itt lep be a 3 pontos perspektiva, amitol a foton az epulet ugy fog kinezni, hogy hanyatt akar dolni. Ez kerulendo.

Vannak esetek, amikor ez jo, amikor a magassagot kell erzekeltetni, de ha a pontossag, az aranyok szemleltetese a lenyeg akkor "kihuzatos" (nagy negativos gep) vagy kisfilmes gep eseten (24-36 leica meret) "perspektiva korrekcios dontheto objektiv" kell. Ez az obi a gep vazatol fuggetlenul dontheto, igy az epulet sikjaval egyutt marad a negativ.

Hol, es miert hasznaljak? Ahol a pontossag a lenyeg. Nem muveszeti fenykepezesnel, hanem mernoki, adminisztracios kepeknel. Pl nem mind1, hogyha valaki egy templom freskorol akar kepet csinalni, akkor az nem torzulja szana szejjel magat. Ergo pl konyvekbe, muzeumokba ilyet illik hasznalni. Ugyan ugy, ahogy pl a hatalmas hieroglifa falakrol is igy keszulnek a nagyobbacska kepek.

Arrol nem is beszelve, hogy ha pl epiteszeti szempontbol nezzuk, akkor egy mernok csunya pofat fog vagni, ha egy durvan perspektivikus keppel allitunk be. Azzal nemtud mit kezdeni, stb...

Aldaryn
hehe, na, ilyet sem láttam még. 😊 Miért baj amúgy, hogy 3 pontos a torzítás egy építészeti fotón? Elvégtére, szabad szemmel is 3 pontban látod. Vagy ez valami maradvány a kézzel készült rajzos idõkbõl? 2 pontra még csa-csak, de 3 pontra ott én már egyáltalán nem tudok rendersen koncentrálni. 😊

per aspera ad astra

Boba
Nemtom milyen a kanyarfuro, de konnyen meglehet, hogy olyan😊 Az a lenyege, hogy epuletek fotozasara hasznaljak, hogy a 3 pontos perspektiva helyett tovabbra is 2 pontos perspektivaban maradjanak az epuletek. Ha a negativ sikja meroleges az epuletre, akkor az epulet oldalai parhuzamosak lesznek egymassal, ha a fenykepezot (normal gep eseten a negativot is) megdontod, akkor felfele az epulet elei osszefognak futni a perspektiva miatt.

A hajtogathato obival a fenykepezo sikja marad meroleges az epuletre, az obit pedig felfele fordithatod. Igy ugyan azt a kepet kaphatod, mintha a gepet forditottad volna felfele, csak a 3 pontos perspektivikus torzitas nemlesz a kepen, csak 2 pontos. Epiteszeti cumoknal eleg fontos dolog. Jo moka olyet hasznalni!😉

Ackro
biztos olyan mint a kanyarfúró 😊

Aldaryn
Hajtogatható obi? :o) Az milyen?

per aspera ad astra

nem teljesen ertem, mi koze a camera correctionnek a lightokhoz?

a camera correction kellene, de v-ray alatt csak a vray light-tal jó, a sima targeted light-okkal, szarul mûkszik.

Boba
Esetleg ha bekapcsolod az otrographic projectiont a kameranal. Nemtudom ez kell-e neked. Mayaban erre van az offset. (Vagy normal fenykepezonel a hajtogathato obi😄)

a véréj tud építész(döntött képsíkú) kamerát?

Evogordon
Én is csináltam egy kis nfr-t 😊 de ez különben egy növényhez lessz ha kész lessz 😊

levél

Atika :o)
koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
utilities/preview&animation

Atika :o)
Azt hol tudom beallitani hogy ha a reaktorban csinalok egy animaciot akkor nekem csak a timlinon 100 ig szamolja ki a reaktor hogy tudom ezt meghosszabitani?

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Turkálgattam a gépemen. Találtam egy cloud_tower.jpg-t ebbõl lett valami?😊