3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de egy apróságot azért mégis szeretnék megtudni, hogy a víznek van a tapadási felülete, ennek van egy értéke (miniskus), a higanytank lefelé, a víznek felfelé stb. de valami táblázatra lenne szükségem, mert nem találok sehol ilyet
elöre is thx
van vray material abban benne van minden ami kell.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
De jobban szeretem - mar ha kulosegrol van szo, a mellizmosabbakat.
A
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
nem árt tudni, ha valaki vizel meg üvegezik
Üveg: 1.50 - 1.89
Vákuum (ûr): 1.0
Víz: 1.33 (20’C: 1.33335, 35’C: 1.33157, 100’C: 1.31819)
per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Szóval, V-Ray-ben ugye nem használható a Raytraced material. Nálam legalábbis. Ti hogyan csináltok tükrözôdôs materialokat? Próbálgattam, hogy a Reflection map-ra tettem Fallof materialt, elôtte meg átállítottam fresnel-re valamit egy tutorial alapján, de rohadtul nem az lett az eredmény. Szóval ti hogyan csináltok ilyen anyagokat V-Ray-ben? Bocs, ha zavarok a kérdéssel, de nagyon jó lenne tudni... <#nemtudom>#nemtudom>
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
per aspera ad astra
Amúgy õ Thomasné?
per aspera ad astra
Persze mindenkirõl leher szép és ocsmány képet csinálni.
\"So always look on the bright side of death\"
Nenad, neked õ "gebe"? 😛 Manapság már ez lett a kórosan kövér. 😛
per aspera ad astra
Miért van az ha valaki szeplõs akkor annak a szépségét megkérdõjelezik?
olyan mint a gáz, azért szagosítják, hogy érezzék
ettol fuggetlenul lehet kedves es jofej
😊
bocs, hogy kihagytam belöle a teáskannát, különben ott van, csak a lámpa mögé bújt
tegyél egy függõleges felület mellé egy spot-ot, úgy, hogy fölfelé világítson, nézd alulról a felületet valami jó húzott perspektívából, majd camera correction.
a spot-nak a kévéje az eredeti perspektíva szerint lesz levágva, ami torzításkor elég érdekes eredményt ad.
ezt meg hogy növeljem a nézetséget😊
Szoval... ugye varosi kornyezetben kozel mesz az epulethet, de hogy beleferjen hatrakell donteni a kepet. Itt lep be a 3 pontos perspektiva, amitol a foton az epulet ugy fog kinezni, hogy hanyatt akar dolni. Ez kerulendo.
Vannak esetek, amikor ez jo, amikor a magassagot kell erzekeltetni, de ha a pontossag, az aranyok szemleltetese a lenyeg akkor "kihuzatos" (nagy negativos gep) vagy kisfilmes gep eseten (24-36 leica meret) "perspektiva korrekcios dontheto objektiv" kell. Ez az obi a gep vazatol fuggetlenul dontheto, igy az epulet sikjaval egyutt marad a negativ.
Hol, es miert hasznaljak? Ahol a pontossag a lenyeg. Nem muveszeti fenykepezesnel, hanem mernoki, adminisztracios kepeknel. Pl nem mind1, hogyha valaki egy templom freskorol akar kepet csinalni, akkor az nem torzulja szana szejjel magat. Ergo pl konyvekbe, muzeumokba ilyet illik hasznalni. Ugyan ugy, ahogy pl a hatalmas hieroglifa falakrol is igy keszulnek a nagyobbacska kepek.
Arrol nem is beszelve, hogy ha pl epiteszeti szempontbol nezzuk, akkor egy mernok csunya pofat fog vagni, ha egy durvan perspektivikus keppel allitunk be. Azzal nemtud mit kezdeni, stb...
per aspera ad astra
A hajtogathato obival a fenykepezo sikja marad meroleges az epuletre, az obit pedig felfele fordithatod. Igy ugyan azt a kepet kaphatod, mintha a gepet forditottad volna felfele, csak a 3 pontos perspektivikus torzitas nemlesz a kepen, csak 2 pontos. Epiteszeti cumoknal eleg fontos dolog. Jo moka olyet hasznalni!😉
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>