63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #34037 megelegszem en egy jo kis infraszurovel is:)
Na ma is tanultam valamit:D Kosz az infokat Mester:) -
Festett üveg kamera előtt tökéletesen megteszi, azért polárszűrőt ne akarj. :)
A feketefehér képpel annyi a probléma, hogy ott már post cuccokkal sokkal többre mész, ha van hdr renderkimeneted, és tudod, hogy a reprodukálni kívánt film milyen fényekre mennyire érzékeny, legegyszerűbb ha az RGB arányokat ismered. -
zenoka #34035 nabazz tudod mit ertel el...felfogtam (nagyszo) :)
hamar vraykamera.....azon gondolkodtam hogyan lehetne feketefeherbe renderelni plusz rogton benyomni egy szinszurot a kamera ele (baar igy vegiggondolva egy festett uveg megteszi)...szep dolgok jonnenek ki:D -
A film méretet beállíthatod, csak most perpill nem tudom, hogy milyen mértékegysége van annak a paraméretnek perpill. Ha minden system unitban lenne, akkor nem lenne gond, mert akkor ugye filmnek pl én megadom, hogy 3,5 unit, és happy vagyok. Attól még, hogy ez a vraynek azt jelenti majd, hogy a filmem 3,5méteres nem esek páikba, mert a jelenetben ehhez mérten van 500 unit széles szoba (ami nekem 5 méter, mert centiben dolgozom) és ez a vrayemnek 500m-es asztal lesz a 3,5 méteres filmemhez, tehát az arányok megmaradnak, és ez a fontos.
Ha viszont egyik helyen fix mértékegységgel, másik helyen system unitokkal dolgozikegy csúszka, vagy spinner, akkor van gáz, jó példa erre pl. a fotometrikus fényforrás, aminek ugye megmondom, hogy X cd a fényerő, ami candela mértékegységhez kötött kifejezés, tehát, amikor a fotometrikus fényforrásom a renderernek átküldi, hogy Ő system unitokban milyen erős akkor figyelembe veszi, hogy a scene scale-em miben van, és ha nálam 1system unit = 1cm, akkor ennek megfelelően dobja majd ki magából azt, hogy ő bizony Y erősségű system unitban mérve (mert ugye egy renderelő nem tud mit kezdeni azzal, hogy egy lámpa 1500cd, azzal viszont igen, hogy 887,65 unit) Viszont, a vray innen továbbra méterekben számol, és a 887,65 unitnyi fényforrásom bakfitty lesz, hogy megvilágítsa a vray számára majd egy kilóméteres szobámat, tehát skaláris szakadás jött létre. Bla, bla, blabla, bla... -
zenoka #34033 igen?? ezt en nem tudtam..ezzek a kurva mertekegysegek mindig megbolonditanak grr..lehet hogy hulyeseg de gondolom 35 mm es filmet akarnak vrayek reprodukalni..ilyenektol teljesen osszezavarodom...tehat inkabb fogom a kis x300 as minoltamat ha filmre akarok alkotni s hadszoljon... -
(például a film nagysága miben értendő? system unitban, vagy centiben, vagy stb, stb, stb...) -
És azt is célszerű figyelembe venni, hogy VRay bának 1 unit = 1 méter, és faszán vannak olyan paraméterek, amiket nem unitban, hanem már valami reprezentatív mértékegységhez kötve használ a vray ui. -
zenoka #34030 Oryon: nem teljesen en ugy ahogy ertek a fotozashoz (technikai jellegehez inkabb) de egyszeruen keptelen vagoyk ugyanazt kihozni amit kenne latnom mert (majdnem)keptelen vagyok valosagos fenyviszonyokat teremteni. SZoval annyira nem segit de viszont jo kis fun szvsz:DD..
A hozzaszolasod masodik resze kinai:P :)
Thomas
probald ki:
Asszonyt elfuttatod a karacsonyfa elott mikozbe felhomaly van s egnek a fan az izok s kb 1/2 os zaridovel F3 koruli ertekkel fotozod s a kameraval az expo alatt koveted a mozgasat..meglesz a felmeteres motionblur:D (megcsinaltam ket eve amikor kaptam tole egy allvanyt zsir kis kep lett) -
Már akinek ez a felhasználóbarátabb,ha akarok egy fél méteres motion blurt akkor ne záridővel játszak már:D
De én se gondoltam h nincs különbség.:) -
Hm, sorry, értem akkor, csak megközelítésbeli különbség és felhasználóbarátabb megoldás, cool. köszi :) -
rendertimeban nem lesz különbség. -
Hm, ilyesmire gondoltam én is, köszi.
Könnyebben megfogható így pl. egy-egy "effekt" ha valaki sokat kamerázik, fotózgat... bár gondolom súlyos rendertime értéke van :)
Valamit - valamiért :)
Megnézem, valamint a "post dof by depthmap/Zbuffer map" megoldást is.
Engem Gi és stb. effektek fakelése érdekelne vray alá, ha valaki találkozik ilyennel :)
(Olyan is jöhet, ami az effektek channel mapját viszi tovább kompozit progiba..., stb :)
De persze én is keresek, csak ezek ritkák :S -
Core technikailag semmi. A fizikálkameránál úgy lövi be az értékeket valós életből, fotózásból, filmezésből vett értékeket alapul véve, hogy az a lehető legjobban megközelítse a "valóságot" ennyi. Ha fizikálkamerát használsz, attól nem lesz egyből fasza a rendered. -
zenoka #34024 Nagy valoszinuseggel ( SZVSZ ) pl. dofnal az lehet a kulonbseg hogy a fizikai kameranal ilyen dolgokat is szamitasba vesz dof szamolasnal hogy blende zarido..ami kifejezetten sokat szamit: probald ki egymas moge helyezel ket gombot..az elsore fokuszalsz s nyomsz egyet mondjuk F2 es rekeszatmerovel s egyet F11 es atmerovel (fizikai kameranal a dof legyen bekapcsolva) ...mas elmosodast fogsz kapni ugyanannal a zaridonel. -
Urak!
Keresek egy tutorialt, nem tudom hol, és mikor találtam rá, de nem lehetett túl régen. A tutorial arról a problémáról szólt, amivel már én is számtalanszor szembesültem, hogy pl van egy fehér szoba, bevilágít az ablakon pl a nap, és megvilágít vmit a szobában, ami monjuk piros, és emiatt az objektum miatt a falak is eléggé pirosas árnyalatot kapnak. Na most a tutorialban a csávó ezt gi materiallal, vagy override materiallal, vagy mivel oldotta meg, már nem emlékszem.
Tudom, ebből nehéz kitalálni mire gondolok, de ha vki találkozott ezzel, és megvan a linkje, pl ossza meg velem , mert voltam oylan hulye, hogy elfelejtettem elmenteni a kedvencekbe, és most végre lenne kedvem idpm végigolvasni. :-) -
Hm, ezzel a fizikai-kamerával kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Vannak benne olyan beállítások, amik elérhetőek a vray-render opciója között is (dof, motion blur, stb.) és merem remélni, hogy van különbség a kettő között... kérdés, h melyik a jobb? :)
(hülye kérdés, de ... :) -
GixEr #34021 Ha reszecskerendszer akkor tegyel bele a sebesseghez +/- variaciot, szerintem sokat dobna rajta -
Inkább csak a physical camerát próbálgattam,meg a hajamat őszitettem,mert a fotózáshoz nem sokat konyitok.
Még egy nfr született ebből. -
GixEr #34019 Az autok neha meg is allnak, probald meg ugy is, igy akar sima extrude is lehetne amit utolag telaraksz noise-al... (es meg gyorsabb is) -
nfr
Még egy kis küzdés kannaautóékkal. -
szuper ezt a plugint kerestem valahol megvan nekem is az oldal elrakva de nem talaltam koszi -
Kétfélét tudok,az egyik egy script,ami bármilyen ojjektumbol csinál legobol összerakottnak látszót, a másik berak pár alap lego testet és azokbol épitgethetsz.
script
plug -
Nem tudja veletlenul valaki hogy hol talok maxhoz lego plugint? Volt egy oldal emlekszem de sehol se talalom esetleg ha valaki tudna segiteni. Elore is koszi -
fincsi -
Tok joo :) kep -
:)
másik nfr
4 óra render:(
Na majd még küzdök vele... -
de jó segge van :D -
Han Solo inverz:D -
nfr
csak olyan 10 perces... -
LOL -
Hehe... még videó is, kész... -
OFF:leégett -
Ez a szintis dolog van olyan, minthogy itt minden cg-s képet MSPainttel rajzoltunk, persze jogtiszta WinXP-vel, igaz? :D -
Elégett? O_o Akcionista tervezés? :D -
Ronin666 #34003 Duan partján elégett? hogyan? :) -
koszi -
CSak poénból:
Szabadkézi rajz órára kellett tükröződést bemutató épülettömegű makettet készíteni. Miután az első makett a Duna partján elégett :) a második meg szar lett, a harmadikat már inkább megterveztem, íme:
kép2
kép3
kép4 -
GixEr #34000 Pld:
tut -
Sziasztok nem tud valaki egy jo kis tutorialt hogy kell photoshopal egy meglevo texturahoz bump mapot kesziteni? -
Egy kicsit en is megkritizalom a munkad:)
A raklapok nagyon jok, kicsit soknak talalom rajtuk a bumpot, es ugye mint azt mar masok is jeleztek, kicsit zavaro, hogy ugyan az a textura ismetlodik.
A kuka eleg jo, meg jobb lehetne ha nehany helyen korom foltok lennenek, illetve ha nem tiszta rozsda lenne az egesz kuka hanem imitt-amott latszodna a kuka eredeti szine (nagyobb kiterjedesu foltokban).
A megvilagitas es a talaj az franko.
Roviden ennyi.
Udv