3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Csini lett!

Én koszoltam még kicsit,bár üvegre okosabb módon is lehetne ...😊
link

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Kis játszadozás a sun systemmel...

dobozka kívülrõl:

dobozka belülrõl:

minden gy az, csak a kamerát egyszerûen beraktam a kis "házikóba". QMC GI.

per aspera ad astra

Aldaryn
Vlado suxx... fúúúj. 😄DD

Ha neked napfelkelte, akkor nekem teliholdas, csillogó zuzmarás éjszaka. 😄 Azt még eddig egyetlen rendszer sem tudta.

per aspera ad astra

egyebkent sztem csak az implementacio szar, mert az eredeti engineben/papiron siman volt voroses is

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nekem napfelkelte kell!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Egy DreamScape-szerû cuccot összehozhattak volna azért😊

Aldaryn
Hmm... én maradok a skynál. 😄 az nekem nagyon bejövõs. Sokat számít, bárki bármit is mondjon. A színhibás naplemente viszont lelombozó. A Naplemente must have feature. 😄

per aspera ad astra

nekem szep lett, de kell neki a kornyezet (gi)
es tenyleg csak skinre jo sztem.

Aldaryn
😊 Hehe. Nekem ettõl az "új fast sss-tõl" csak extrém furcsa eredmények születtek. Úgyhogy szvsz felejthetõs kategória egyelõre. Hogy meg mitõl "fast"...

Próbálok közben csinálni egy VrayTargetLight objectet MS-ben, de nem akaródzik összejönni a draggelés. 😄

per aspera ad astra

ugy ertem interpolacio nelkul renderelt fele annyi ideig a regi sss...

jaja en is azt vettem eszre hogy az eredeti sss sokkal gyorsabb, de az mondjuk nemigazan alkalmas skinre sztem, vagyis eleg korulmenyes

Aldaryn
hehe... szerintem a "fast SSS" helyett fastabb egy -3, -2 vel interpolált rendes sss... 😄 Még szebb is.
Erre a "fast sss"-re azt hittem, hogy valami thin backlight sahder, gyors egyaces falevelekhez. Mert az télleg kellene.

per aspera ad astra

Nekem egy kicsit illogikus a vraysun/vraysky kapcsolata.
-ha a nap enabled, akkor a skynál is a specify node-nál meg kell adni a napot, különben túl sötét lesz az árnyékos oldalon
-ha nincs megadva a specify sun node, akkor is követi a napot, viszont akkor nem lehet állítani a paramétereket. tehát ehhez le kell rakni egy napot, majd kikapcsolni. ilyenkor így jó az arány.

ja, de csak skinre van 😊
meg se probald masra hasznalni..

0.001 - 0.0015 a max szorzo color mapping nelkul/gamma color correction

fast sss mukszik..

Malakai
Nah, most tudtam csak belenézni az új VRaybe, hehe.. 😛 Sun Color Mapping nélkül mindig beég, ez normális? 😛

Fast SSS-bõl meg nem igazán sikerült rendes eredményt kicsikarni, tutira rosszul csinálok vmit. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

engem is megszánhatnátok egy privivel 😄
ThomasGins
Kicsit koszoltam én is...
link1
link2

ez ambient occlusion?

scorpeeon
az új vray engem is érdekelne, vki szánjon már meg egy provátüzivel plz 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Aldaryn
Hol van rajta a kis ökör? 😄

per aspera ad astra

Boba
Hopsza, a csocsocs csorgos arato korso... (ha az... a kis csocs cumobol gondolom... de annak a szaja kisebb es leszoktak zarni. bocs, csak nemreg irtam nepmuveszetbol is dolgozatot😄) amugy tetszik... jo a hangulata is, visszaadja a regi idoket...
amugymeg... Kes villa teapot, nem ThomasGins kezebe valo😛

ThomasGins
😄

kis okorkodes

Nem tudja valaki hol lehetne megszerezni az uj vrayt?
ha nem akaródznék estleg megvenni és nem a demo verzio kellene😊
Boba
Imageready-ban ugy van, hogy a kepszekvenciat egy konyvtarba rakod, importalod a konyvtarat, beallitod milyen gif-et akarsz csinalni, milyen legyen a valtasi ido, minoseg stb es ennyi...

ThomasGins
PS-ben mintha lenne batch converter,én acdsee-t használok.

fle go
Hm jol latom van uj Vray?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Lazarus
Ok :/ az imagereadyvel egyszerre több képet is át lehet konvertálni?
Boba
Adobe Imageready szerintem megfelelne.

ThomasGins
Mentsd ki 256 szinû más formátumban szekvenciánként,azát vmi progival össze tudod rakni animált gifként.

Lazarus
Valaki ismer olyan plugint amivel lehet GIF képeket exportálni 3DSMAXból?

Az se hátrány ha animációkat is ki lehet exportálni :S

Online játékhoz kéne többezer képet renderelni
ThomasGins

no, mi van mindenki renderel?

scorpeeon
nah, ez az új VRay érdekelne, vki +dobna 1 linkkel?/torrent is jó privátban plz

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Free
Nah közben feltettem az új Vrayt és 35 mp vel gyorsabb ugyan ez a scenes ugyanezekkel a beálításokkal

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

gyerekek-én ezta sun systemet nem találom, illetve nem tudom, hogy a phisycal camera az az-e, ami a render panelen található.

Free
nah nehogy az legyen hopgy kicsit tudok pihenni család befogott hogy mutassam meg nekik milyen leszb az új konyha 😞
bepostolom lépésrõl lépésre hogy hogyan haladok 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Papirzacsi
Igen, ez már feltûnt, hogy a matéria is megváltozott ezekben a verziókban.Így ha lesz idõm késõbb foglalkozok a kérdéssel. Bár asszem újracsinálom az egészet. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Yepp. 1.48.03. Nézz át a másik topicba.

Free
mirõl van szó most ? kicsit lemaradtam .. jelent meg új vray? vagy mi ?

Anyagbeállításokat sem mutattál még. Az 1.09-es sorozatban 50 volt az alapértelmezett subdiv, 1.4x-tõl 8-ra változott. Tehát a régi anyagok használata kerülendõ!

Aldaryn
ah, mióta vártam már r, hogy kcsiit belenézegesek az új feature-ökbe. 😊 Már készül is AP-ra a feaure demo kavalkád. hehe.

per aspera ad astra

Malakai
Látom jól jött az új release... 😉

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Maxwellben is. 😄 szerintem nem okés valami a felhasznált metódusban. 😄

per aspera ad astra

amit nem ertek hogyan lehet a naplementet es a napfelkeltet megkulonboztetni, mert olyan pirosas szint nekem nem sikerult osszehoznom..
mindeg sargas lesz.

Aldaryn
yup. 😉

per aspera ad astra

ami nagyon kira, hogy a skyt bele lehet tenni a vrayLightDome-ba is...
csinalsz egy normal direct lightot, az lesz a sun node, az enviromentbe meg megyu ugyanaz a vrayskymap.
baro jol nez ki..

Aldaryn
jah... én azt furcsálltam, hogy állítgatom az fstopot, és nem elsz sötétebb, fényesebb a kép. 😄 Kellene még egy zársebesség paraméter is, és akkor kánaán. nem tudom, feltûnt-e, de mintha egészen máshogy viselkedne a DOF a fizikai kamerával, mintha lenne egy kis specular bloom is.

per aspera ad astra

minden megy, meg lens ior is
a viewportban nem minden parameter mukszik,
egyebkent meg csak depth of field el jonnek ki sztem
zarsebesseg nincsen, ugyhogy az meg mind1