3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
cm

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Fizikai kamera megy valakinek? 😞 Mármint, változik valami a képen, ha a kamera setingsekkel vacakoltok?

per aspera ad astra

nah en meg osszelinkeltem a kettot, talan az volt a gond akkor..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Aldaryn
jééé.... wisdom rulz.

Unit.: cm. bár, elvileg VRay 1system unit = 1m viszonnyal számol. Lehetne bene egy spinner, amivel megadhatod a scene scale-t. 1m = 1 unittal lehetetlen dolgozni maxon belül.

per aspera ad astra

ti milyen unitban vagytok?
Aldaryn/T.Gins

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

merge uj scenebe

Aldaryn
ejj... nemmegy. :| megpróbáltam wireframebõl shadedbe váltani, és kifagyott... és autobackbe épp elmentette a shadelt verziót, szal, az is fagy. Valami gáz van talán vray bjectek shadelt megjelenítéssel.

per aspera ad astra

ThomasGins
Megnézném én is,nekem ilyen hirosima filingûre sikerülnek csak😞

tapasztalgassad, ha az lenne amit mondasz, akkor semmi ertelme nem lenne valtani..

scenet dobd ma fel legyszi.
nekem hulye szineket ad a sky

Aldaryn

Jee... majd minden default, és csak 2,8 perc volt. Életem elsõ Vraysunos rendere.

per aspera ad astra

Papirzacsi
Nos komplett interiort nem tettem még bele, de volt az a kép, ahol a csaj állt a tökör elött a lereluzáxott ablakok árnyékában, labda , repülõ a sarokban. EZ még messze nem interior, de érdekes, hogy kétszer annyi idõ alatt se végzett vele... Tegnap este feltettem az 1.47-et. Az már ugya nazokkal a beállíátsokkal a "4 fal" esetén gyorsabb volt 5 perccel, mint az 1.09 és sokkla gyorsabb mint az 1.46, de minõségben sehol se volt tõle.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

oszinten szolva sztem siman el van cseszve az egesz scene.
beallitasoktol kezdve a modellezesig.

egyebkent negy falon cimszo alatt a regebbi vray gyorsabb valoszinu, de ha bele is teszel valamit (pl egy komplex interior) az uj nemcsak hogy gyorsabb de jobb eredmenyt is ad.

Papirzacsi
Ott vannak a QMC beállításaok. Amúgy 0,75 0,005 15. Tudom ,hogy jól lehet vele növelni a sebességet, de itt most a fõ probléma a minõség beli különbség, ami a két képen hasonló beállításokkal adódik.

Azért köszi, majd mindjár átállítom a dolgokat, és meglátjuk mi lesz.

Papirzacsi
Ezek nem az én beállításaim. A kétféle v-ray összehasonlítása érdekében annak a tutorialnak az értékeit állítottam be, ami alapján végülis a szoba készült. Így lesz szives a tutorial készítõjét szídni. De az, hogy egyes értékek magasak lettek, még nem kéne, hogy azt jelentse, hogy a régebbi verzióval ennyivel szebb képet kapjak.Sztem.

ja és használj lightcache-t!

az a folt feltehetõen a color mapping rossz beállítása miatt van nyugodtan használhatsz 1/1-et és.
mint ahogy nenad is írta a hsph és az interpolate samples is el van cseszve. alapvetõen a beállításukra az igaz, hogy ha növeled a hsph-t, akkor csökkentsd az interpolate samples-t.
nem mutattad a qmc beállításokat, pedig majdnem duplázni lehet vele a sebességet.

ebben mar benne van a speci fur is 😊 es mukodik is nem fagy! 😊
vrayskynal a sun multiplier 0.001-0.002 koze erdemes tenni (gamma/linear color mapnal)
erdekes lehet a hasznalata hsv/exponential stb vel, baromira megvilagithat mindent. Ugy ertem valoszinu belul is vilag lenne ha kivulrol nezzuk..

nem kene piszkalni a color/normal es egyeb tresholdokat...
elobb magadban keresd a hibat, utana a szoftverben..

a hsph is nagyon magas, az interpolate samles 40 csak megoli a gi detailt.
stb-stb..

a foltosodas oka modellezesi hiba is lehet..

Papirzacsi
Ezek lennének a Vray beállíátsok.
1.46-os:
elsõ fele
második fele
Azóta kipróbáltam az 1.47-et is ezekkel a beállíátsokkal. Hasonlóan ocsmány a padló, a plafon, és a kék szoba fala is.De legalább gyorsabb volt.

1.09-es:
elsõ fele
második fele
A nagyon különbözõ verziók közötti eltérés miatt elég sok olyan dolgot lehet állítani, amit a régiben nem. Szóval itt gyanítom a hibát. Végigrendereltem a GI beállításoknál a secondary bounces összes lehetõségét, mert a 09es verzióban itt direct computation vagy mi volt beállítva, és ez az újból hiányzik, de az eredmény nem változott, csak a renderidõ nõtt. :-(

ha nem írod le a beállításokat,akkor elég nehéz lesz.

ThomasGins
Azért muti meg...😊

nem. a nagyobbat.

de asszem kivarom a kovetkezo verziot,(RQ) mert nem birom eltunteni a falat (hogy megis ott legyen)

ThomasGins
Ugye a kis picurt?😊

Lazarus
beázott a plafon ^^
Papirzacsi
No reseteltem az újabb verziójú V-ray-t. De nem gyõzött meg, se a minsõgée, se a gyorsasága. A anpomat a leírások átnyálazásával töltöttem, de nem sokra jutottam. Így gondoltam egy kis testnek vetem alá az újabb 1.46-os, és a régebbi 1.09es V-ray-t. Ezért ugyan azokat a beállíátsokat alkalmazva lerendereltem mindkét verzióval egy képet.
Az 1.46-os
Az 1.09-es
Esetleg vmi ötlet, hogy mivel lehetne rávenni vhogy az újabb verziót ilyen képminõségre, és gyorsaságra?

lemodelleztem az egyik kannadat.caustic testnek.
😊

ThomasGins
Igen ilyesmire,köszi!Még éjjel kipróálom ha lesz idõm...

Aldaryn
Jó mapokkal. Hehe. Galvanizáltra gonsolsz? Csepp diffuse map (kékek variálása) meg egy elég fakószürke, diffuse-hoz illeszkedõ glossyness map, plusz egy halovány noise ellegû, amolyan "general" metal bump rá, és voilá.

per aspera ad astra

milyen badogaszrut?

ThomasGins
vraymaterialban nincs ötletetek hogy csináljak ilyen bádogszerû aluminium anyagot?😊

ThomasGins
Pedig x gomb az

repvez
A dobozos gond megoldodott köszi, de a nyilak sehogyse jönnek elö.A wievport bal also sarkába mutatja a koordináta nyilakat csak azokat a nyilakat nem akarja amik a mozgás ill a transzformácio irányát mutatnák.
x vagy z vagy mi, a billentyuzet bal also sarkaban, azzal jonnek elo a nyilak.

Papirzacsi
Jelöld ki, majd jobbklikk properties display as box. És máris nem boxnak látod.

repvez
Ujratelepitettem a max7-esemet,de valamiért nem a megszokott beállitássokkal mukodik.Nem jeleniti meg a koordináta nyilakat a kijelölt objektumnál és igy nem látom hogy melyik tengely irányába akarna elmozdulni.Már végignyálaztam a helpet és az összes beállitási fület,de ha nem tudom mit keressek ugy nehéz megtalálni.A másik meg ,hogy letöltöttem a fiat500 modellt,de csak a wievportban vonalas kockákként ábrázolja a modelt és igy nem tudok modositani rajta.A renderelésnél viszont minden rendesen néz ki.
F@sza!
Aldaryn
Húvazzeg... ezek a tieid? 😊 Ez a falszín, ez a porcelán cuccok... imádom az ilyet.

per aspera ad astra

ThomasGins
Csak simán a rendernél common/assign,és ott default aztán ujra vray.A többit meg tutorokbol sok van neten,pl vray oldalán is.

Papirzacsi
Ezt a restartot hol kezdjem? Elégé nem ismerem még ki magam a Vrayben. Pár dologról már tudom mit érek el vele, de még messze a tudás. :-)

Papirzacsi
A néni modelt asszem a 3Dtotalról lehet leszedni. De ruháitól megfosztva, feltettem ide: http://papirzacsi.fw.hu/spine.rar
Amúgy va nennél egy sztem jobban elkészített is.Legalábbis van csontváza, ami nem éppen hátrány, ha vmi normális helyzetbe akarjuk hozni. Csak nem lehet letölteni sehonnan. :-( Mármint EZT!

FRenkie
Néni Sponza 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

scorpeeon
ez lesz itt az új sláger 😄 ki is hirdethetnénk egy versenyt: ki csinálja meg a legjobb képet a "nénivel" 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Free
Nah akkor közkívánatra ezt a néni mopdellt meg kellene osztanod :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Ez a neni modell honnan van? Elkérhetném?

ThomasGins

ThomasGins
Elég részletes az a nénimodell,legalább is imitt-amott😊
Vray verziováltásoknál érdemes resetelni és ujraállitani a dolgokat szerintem.

Boba
Elso ket kep sztem full korrekt! A masodik ketto az nekem kicsit furi...

Papirzacsi
fúúú, de még hogy. :-D