63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• youth #36039
    Hahó!
    Gyors help kéne...

Épület látványtervhez kéne pár 3ds alak (sétálnak, ülnek, bármi) nem kell hihg poly meg semmi textúra, úgyis feketék lesznek :)
    Meg valami fagenerálót tudtok ajánlani? Low poly fák is jók, bár nem lenne rossz pár realisztikus fa.
    Ja és maxwellel próbálom leszámoltatni a dolgot, egész jól bírja azt amitől v-ray kifagyott. Ráadásul v-ray fekete foltokat csinál ha két felület egy helyen van, maxwell pedig hálisten nem, csak az idő a gáz :) na mindegy van még pár napom, csak jó lenne minnél előbb valami fa meg emberkék.

Előre is köszi!
  • Aldaryn
    Vagy nemes egyszerűséggel animáld be a kamerát. Ha motion blur is akad a dologban, akkor ez nem jó megoldás, de az esetek egy részében megteszi, és kész. :D
  • 4D
    Bepozícionálod a kamerákat, és a videopost-ban beállítod hanyas frame tól vegye melyik kamera a jelenetet.
  • 4D
    Óóó yess!
  • Zsolo007
    Sziasztok!

Be lehet azt valahogy állítani, hogy egy animációnál több kamerát használjak? Arra gondolok, hogy x. frame-ig az 1ik kamerát használom, aztán váltok másikra, meg harmadikra. Lehet ilyet, vagy külön kell renderelni mindent, majd egybeollózni?
  • Aldaryn
    A RedViewr-t próbáltátok már? Valami nagyon kellemes tud lenni, hogy mindenféle VRay specifikus dolgot, pl. a VRayCamera fényerő értékeit, vagy a DOF-ot reatime lehet nézegetni
  • Aldaryn
    Nincs ezzel semmi gond, csak tessék kinyitni a lépcsőház tetejét, a betont meg tükörsimára csiszolni, és telerakni világítással!
  • ThomasGins
    PotUpdate.
    Csináljunk vidám betont:)És akkor az emberek nem ugrálnak le a hidakrol,házakrol:)
  • Aldaryn
    Lol! Ez így elég laza, mindig is azt mondogatom, hogy az emberek egyszerűen nem ahsználhan elég betonfelületet, de ez nekem is nyomasztó ^_^
  • 4D
    Azért egy pot elfért volna a legfelső lépcsőn!
  • ThomasGins
    Lépcsőház, épp lóg a darun,beemelés előtt:)
  • oryon
    Thx, megnéztem és tényleg nem rossz, de a rugalmasság miatt végülis maradtam a lentebbi példámnál, remélem jó lesz valamennyire azért.
  • zenoka
    igeeen az ott a "banerba" ott vagy?:) ha nem kulturgetto lako volnek akkor mutatnek egy ..de nem mutatok:))) na de komolyan: igazan szep hely..jo nyugisnak tunik:)!
  • nenad
    poen az anim! :-)
  • nenad
    a kepek maguktol jonnek - slideshow :-)
  • ThomasGins
    A multkori intrófélét az environ.and.effectnél beálitott motionblurral csináltam,próbáld ki.Hátránya h a vray framebufferrel nem megy,meg persze ez csak effect.
  • scorpeeon
    Nem lenne rossz :) 1 giga ram meg is van, 2GHz proci és 9.0c kari is :)
  • oryon
    Gratulálok én is

Egyenlőre én is filózok, hogy bevállaljak e egy több napig/hétig renderelődő kis animot... de "Ronin666 után szabadon..."... szal segítettél dönteni :)

Ellenben tudna valaki tippet adni akár egy kevésbé "fájdalmas" vray - motion blur beállításra, akár megoldást a post motion blurra?
    (eddig a fusionhoz találtam Reelsmart Motion Blur Pro-t, de sajna a vray velocity mapját nemigazán kezeli korrektül v. én hibáztam)
  • 4D
    Nem kevés!.
    Amit itt:
    http://www.gamekapocs.hu/cikk/1161/523/1/Crysis+Elozetes
    állítanak a fejlesztők, szerintem ők se hiszik el....

"A fejlesztők saját állítása szerint a játék remekül fut majd egy mai átlagos gépen, ami úgy egy nem dual-core-ros 2 GHZ körül ketyegő processzort, egy giga ramot, és egy teljes körű DirectX 9.0c támogatással rendelkező videokártyát jelent. És igen, szép is lesz."
  • Ronin666
    Köszi!

Igen, 1 éve kezdtem. Viszont voltak elég nagy kihagyások. A kész képek és a videó kezdése között kb. 4-5 hónap. A renderrelés is 3 hónapot elvitt, így ezzel a tempóval kb. 5 hónap alatt meg lehetett volna csinálni, ha nem kell renderrelgetni.
    Ha rendesen napi 6-7 órában nyomattam volna, akkor jött volna ki kb. 1, max 2 hónapra szerintem ez a munka.
  • 4D
    Gratula! A többit meg már elmondták mások.
    Jól bírtad, mert ha jól emléxem, ezt majd egy éve kezdted.
  • zenoka
    kiveve ha pokember felmaszik az oldalan..de neki meg plane nem kell korlat:D
  • ThomasGins
    Még a lépcsőt is most öntik a betonászok:)
    De ugye amig nincs bejárat addig nincs baleset:)
  • zenoka
    Korfolyosorol hol maradnak a korlatok?:P :)
  • ThomasGins
    Bejáratnélküli szocreál áplület ujabb epizódja
    link
  • Ronin666
    Ja ok, a full videót nem láttam még. :)
  • Malakai
    Nekem tetszik, a zeneválasztás is tetszett, a kameramozgás nem tetszik néhol, amit más is említett és néhol a sebességén is variáltam volna kicsit a helyedben.
  • Malakai
    Az benne van a videóban. :)
  • Ronin666
  • Ronin666
    Nem rossz. :)

És ez sem csúnya, amit a gyerek linkelt alá a fórumba:

• zenoka
    de nem lattam kannat..hmm..:))
  • ThomasGins
    Büntet:)
  • marcee
    Nézzétek meg innen a Cryengine2 pályaszerkesztő videót! Ez meggyalázza a max-ot.
    A techdemo is nagyon zsír persze.
  • Fisch
    nekem bejön... GRAT!
  • Free
    nah pont ez az a lényeg. :c)
    Nekem a 700 Megás vidóból csinált 12 megást Észrevehető minőségromlás nélkűl :c)
  • ThomasGins
    Update. A kerekded idomokat kedvelőknek:)mindenen smooth,plusz sss
  • Aldaryn
    A wmv újabb verziói valami meglepően jók tudnak lenni.
  • marcee
    Tök jó lett! Gratulálok! Egyedül a tömörításbe tudok belekötni! :D Xvid 4 codec nincs, max 1.2-es. Az anim viszont Divx 5.2.x verzióval készült, ami amellett, hogy idejétmúlt sosem volt igazán erős, így a méret kb 4x-ese a szükségesnek. De ez persze csak csípkelődés, mert az egész projectből ez az egyetlen részfeladat, amit nálad jobban tudtam volna megoldani. :P
  • Free
    Álltalában én a legjobbnak mindig azt szoktam javasolni, hogy minden XP ben benne van a Windows Movie Maker. és az WMV be ment. aránylag gyorsan szinte hiba nélűl. Próbáld meg azzal . Hátha mindig az eegyszerűbb a jobb :c)
  • Free
    nem .. igazság szerint eszembe jutott valami, amit valami filmben láttam material. és azt tesztelgette.
    akartam köré még ilyen energia mezőt is készíteni úgy hogy Sellach ba teszek base nak egy normál VrayLigth materialt, 0,5 os intenzitással, és 10000 Tillingelt Checkerrel opacitibe. majd a A shellack másik materiáljába másik VrajLigth materiált és arra meg egy smokot nyomni szintén opacitibe checkerrel. és a shellack biasát 50 re állítva egy gömbre köré rápakolni. úgy nézne ki mint valami erőtér körülötte. csak akár hogy állítgattam, nem jött szépen össze mert nem látszódott benne ez a gömb. majd még szórakozom ezzel a materiállal hogy hogyan lehet szépen megcsinálni ezt az erőteret, hogy legyen is de átlászó legyen de világítson is . szóval ilyesmi :d