3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak óvatosan az UHA-val. Legjobb tudásom szerint veszteségesen tömörít médiafájlokat azért olyan hatékony.

sziasztok egy kis segítséget kérnék.
Tudja valaki mi lehet a nyíllal jelzett ikon?

Bekapcsolva. A vertex-ek száma csökkent, durván 90 000-el. 😊

2 Sided material?
Aldaryn
Hogy a pitlibe lehet float color pickert kierõszakolni maxból??? Nem tudja valamelyikõtök? Ez a 255 megkötés kezd egy kicsit elavulni. Nem értem, ha MR alatt átkapcsol floatba, akkor mi a rákért nem float alapból is.
A renderelésben úgyis floatként vesz részt... grr....

per aspera ad astra

Nem zárom le a vonalat, mert a közepében semmi képpen se lehet belelátni. Jól teszem, vagy inkább zártat készítsek?

Dichter
Jó ez a Lathe, csak arra figyelj, hogy egy síkben legyen a forgástest kezdõ, vég, és pivot pontja. Egyébként ilyen testet készíthetsz polyval is, kiindulva egy cylinderbõl. Vagy NURBS.

tudnátok ajánlani egy másik módszert, amivel lehet hasonló oszlopokat készíteni? Persze csak nagy vonalakban a többit kikeresem.

Kikapcsoltam de nem igazán változott. 😞

Dichter
Akkor kapcsold ki 😊 Mert most a belsejét látjuk ezeknek az oszlopoknak.

Az be van kapcsolva.

Dichter
Flip Normals a Lathe modifier-en belül.

Hol tudom beállítani a normálokat? Nem találom.

Sajnos még csak ezt az egy módszert "ismerem", fogjuk rá. 😊

OK OK. Kezdõ vagyok mint állat, csak tanulgatok. Még semmi nincs beállítva minden alapértelmezett. Köszi a segítséget.

ezeket a cuccokat instancoljad, akkor elfogadhato lesz a memhasznalat.
hamar igy csinalod akkor erdemes.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Te, itt a normalok jol allnak??
elõszöris, a normálisok teljesen rossz irányban állnak helyenként, lõször ezt tedd helyre
csökkentsd a spline interpollációját 1-re vagy 2-re, és a lathe szegmensszámát mondjuk 12-re.
ennél kevesebbõl nem fogod tuni kihozni, a geometriához kell a vertex

Egy közelebbi. http://img90.imageshack.us/img90/9291/plet002jr.jpg

Errõl lenne szó. http://img239.imageshack.us/img239/2964/plet003ul.jpg Nagyon sok kell belõle és nagyon megfogja a járgányt.

talan dobjal egy kepet.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Egy korlátot készítek vonal-lathe-másolás módszerrel. Létezik más módszer, ami kevesebb vertex-et használ?

klikk a perspective viewportra aztan futasd ezt a scriptet:

cico = text()
cico.name = "textvazze"
max modify mode
select $textvazze
modPanel.addModToSelection (Extrude ()) ui:on

fn textchange =
(
frnum = currenttime.frame as integer

if frnum == 0 then
(
$textvazze.text = "00"
)
else
(

$textvazze.text = frnum as string
)
)
registerTimeCallback textchange
playanimation()

Free
valamit félreértettél nem az anim elkészítésével van a gondom. bármiben kirenderelem neked bárhogyan nem ez a gond hanem az hogy meg lehet e oldani, minimális modellezéssel. de mint Nenaddal beszéltem meg lehet :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
meggyõzõ.

per aspera ad astra

vafeN
Megcsinálod külön a képkockákat és valamelyik progival össze teszed

[O_O] (.)(.)

alagyalaztuk a feledat oltaran..
(vagy valami ilyesmi)

Evogordon
Foh elég széles a kamera látószöge. 😊

az utolso teapotnal fele az ugras, 250>255, egy kicsit kilog a sorbol, poen hogy egyeltalan eszre lehet venni. Minden mas color mapnal szimplan eltunne a kulonbseg.

nem vagyok geco, nem szurom be. 😊
ezt egyebkent gi egyutt mas modon trukk nelkul nem lehet megcsinalni.
Ami fekete az fekete, ami feher az feher, meg ami kozte van..

teapotcsik

Aldaryn
hehe. 😊 Kellene egy kis textúra plug, mondjuk "linear color" néven, ami szépen elvégez egy ilyen transzformációt.

per aspera ad astra

elcsocsoltem a linear workflowal megint, es ragyuttem miert - idonkent - a szinek ki lesznek mosva. Kedves max baratunk ugy ahogy van elbassz a gammat, ugyanis az arva, valamit nagyon elgazol. Ez csak a color pickerre vonatzik. Meg gradiensek meg ilyesmi

megoldas, az ilyen szinekre kell a color correct, gondolom plain szineknel nem lassit szinte semmit sem, texturanal meg lehet gamma 2.2zni, (output 1.0)

Szoval mindent be kell kapcsolni kiveve "affect color selector" (az affect material editor mar egyszer eljatsza a gammat...) plusz color correct mindenre mint ami nem textura.
A szinvalaszto relative tok szar lesz, de valamilyen furfang folytan, a szinvalasztasnal ahol mutatja a regi es az uj szint, az uj szin mindig helyes, szoval azt kell skubizni. <#levele>
elfogadhato

marha szekvenciaba akarod renderelni, mert a callback #prerender stb csak egyszer hivja meg max, a szekvencia elejen..

http://maxplugins.de/max4.php?search=
scriptbe nem lehet megcsinalni csak pluginbe..

Aldaryn
counter text vagy mi, irány a scriptspot.

Szinte döbenetes, hogy mennyire nem tud semmi érdekelni egy üveg finom savignon után... ez off, csak megdöbbent, hogy ilyekor érezlmi zsarolhatóságom nulla. 😊

per aspera ad astra

scriptspot.com -on
csorgess meg mer vizszintesbe leszek.
egyebkent nem lehet nehez, kb 5-10 perc

minth lett volna egy ilyen script..
de ha nem gyere fel skypera..

Free
nah egy költõinek nem mondható kérdés. lehet olyan csriptet írni max alá, hogy mondjuk beteszek egy textet és az abban lévõ szöveg változzon képkockánkéént?

kell renderelnem 1 -100 ig számnokat és nincs kedvem mind a 100 Frame t külön megcsinálni.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

mondjuk hatranya az hogy a kutya sem akar plusz tomoritot installalni..

nemtom regebbi idokrol emlekztek e meg az UHA tomoritesre.
van wines verizoja is, mostmar GUI-val. kb 100% jobban tomorit mint rar a legjobb tomoritesre allitva.. )foleg multimedias dolgoknal jon ki az oriasi kulonbseg, pl bmp kepek tomoritese, rar ebben nem tul jo, zipnel is legalabb 80% al jobb (zip is maximalis tomoritesen volt)
Nagyon brtutal cucc.

Papirzacsi
Olvass inkább ne hisztizz.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

vafeN
Valaki válaszoljon már a #29188 leírt kérdésemre.😄

[O_O] (.)(.)

Boba
Arulo😛

Aldaryn
Én a helyedben tengereznék. 😊

per aspera ad astra

elhuzott mindenki, vege a kurzusnak, megint itt leszek 1 hetig alon in the dark 😊 ugyhogy lesz tobb idom forumozni.. hehe.
meg persze a tengerre is. 😉

a kep teljesen jo, felesleges a "zaj" miatt aggodni.

ujedith
Sziasztok!
Kicsit felve teszem fel a kerdest, nemtudom, hogy lehet-e itt ilyet kerdezni, de eleg sokat kerestem es sajnos hiaba...
Szoval tud valaki az AfterBurn 3.2 es/vagy Dreamscape 2.5-os verzioju pluginekhez mukodo letoltohelyet?
Remelem, tud valaki segiteni...
Elore is koszi.
Ujedith

Jó ez, mi ezzel a gond.
Aldaryn
Szép! Szerintem nem is zajos...

per aspera ad astra

Free
a renderhez nem sokat értek de én az asztal léábaut a végefelé széáthúznám mert eléggé borulékonynak néz ki amúgy jó a kép