63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #35999 Egy valamiben segíthetnétek. Tegnap leszedtem egy 5.2-es DivX codoket, de így sem lett jó. A kép szebb és picit egyenletesebb, de a hang így is pattog és a az egész kicsit szaggat. Mivel érdemes ilyet jó minőségben tömöríteni?
Bár érdekes, hogy szinte az összes codekkel szar volt. Arra is gondoltam, hogy lehet ez akár az after effects hibája. Megpróbálom Premierből is menteni, hátha jobb lesz. -
UFO! -
zenoka #35997 mi lesz ez pokemon labda?:D
amugy jol nez ki:D -
Ronin666 #35996 Köszi még1x mindenkinek. -
Gratulálok öregem! Szép munka!
Engem egyedul az zavar, amikor a rajzos abra latható es a kamera átszalad a falon. Nekem jobbnak tunne ha a kamera egy ajton vagy ablakon keresztul hatolna az epuletbe.

-
örexek:)
Valami logónak szeretnék most vmi csőrrel és füllel rendelkező dolgot (ami nem madár és kacsacsőrü emlős :) vmi sematikus fekete-fehérben is jól kinézős cuccot.Csak semmi ötletem:(((
Ha valaki kedvet érez,ne kiméljen:) -
És hol van ezen a teáskanna?! -
NFR
-
zenoka #35991 wow! respect a kitartashoz:) emlexem meg amikor a d21 en raktad be az elsokepet...haat valtozott azota rendesen:D
zsir lett!
-
Nőnapi NFR,azoknak a hölgyeknek akik félévente idetévednek:)
Valaki elárulhatná miért látszódnak a 3szögek?:) -
Jó lett,csak most sikerült letöltenem sajnos. -
Ronin666 #35988 thx.
A szaggatás a codec miatt van sajna. -
megnéztem szép lett mint egy horror előzetes :c)
Kicsit zavaró a szaggatottsága. nem tudom az a tömörítés miatt, vagy a minden második framet renderelem dolog miatt lett
De jó a feelingje. a Víz is kimondottan szép lett. -
Geccoka #35986 Iszonyat jo! Most tobbet nemtok irni, mert mindjart elalszom :D -
Ronin666 #35985 Köszi! :)
Lehetett volna jobb is, elkövettem pár kis bakit, amit utólag már nem lehetett javítani (vagyis sok munka lett volna). Van egy két dolog, amit nem így csináltam volna, de ez volt a kérés. No meg az elején még nem volt szó róla, hogy anim is kell, így az elkészült sceneket nem arra optimalizáltam. Pl. a külsőt nem is lehetett mozgatni térben, mivel a gyári kép 30-40%-ban PS utómunka volt.
A következő majd még jobb lesz. -
Kíváncsi leszek mostmár rá mert nem keveset tököltél a különböző dolgokkal benne. :c)
De azt mondom akármilyen is lett és biztos vagyok benne hogy jó. minden elismerésem azért hogy nem Free -zz ted el :c))) -
Ronin666 #35983 Itt a jó cím:
Kastély anim! -
nem jó nálam.... -
Ronin666 #35981 mormoff.extra.hu\animation10.avi lett elméletileg a cím, de mindjárt lecsekkolom. -
Ronin666 #35980 No még 18 perc. Sajna a kép kicsit akad, a hang meg picit pattog, de azért nézhető. 100Mb lett a vége. Majd valamikor felrakom kicsit normálisabb codec-el tömörítve. -
Ronin666 #35979 Holnapra pedig kész lesz az SPQR logo anim. Az csak 16sec, de látványosnak ígérkezik :) -
Kivárjuk:) -
Ronin666 #35977 Durván 1 óra mire feltöltöm... -
Ronin666 #35976 Na mindegy. Most kinyomatom 720*404-ben, aztán dobom fel a szerverre. -
Ronin666 #35975 Xvid 4.0-val tömörítettem én is és 450Mb a 1280*720-as variáció.
-
marcee #35974 720x405 (illetve 404, mert csak páros sor oszlop engedélyezet az mpeg4 szabvány szerint :D) felbontásban a 3500 frame 0.2-es bit per pixel aránnyal számolva 24.3MB lenne az anim mondjuk xvid codec-kel, hang nélkül. Ez a beállítás megfelelne az 1CD-s dvd rip-ek átlagos minőségének. Ellenben egy x264-es codec-kel simán lemehetnél 12-15MB-ra is különösebb minőségromlás nélkül! Szóval a méret nem akadály, virtualdub-ra fel! -
Hajrá! Kíváncsian ülünk tűkön! -
Ronin666 #35972 Ezt még elnézem neked 
Nemsokára megpróbálom valahova felnyomni. addig is pá -
bencsab #35971 Tanulómelónak viszont nagyon szép feladat, nagyságrendileg is. Szóval elismerésem.
Egyébként sztem nyugodtan összenyomhatod 320×180-ba. Neten publikálni bőven elég, ráadásul akinek szeme van, az úgyis meglátja a munka minőségét. -
Egy ilyen projekt kicsit komolyabb körülmények között is egy hónap alatt full le szokott futni. Tényleg nagyon türelmes volt az illető... Minden esetre kíváncsi lennék rá nagyon, leginkább arra, hogy mennyire villog.
-
Extra.hu?
Az ad 1GB-ot. -
Monoton #35968 sztem atw vagy uw is több mint 100 mega de nem tuti -
Ronin666 #35967 Jah amúgy nem tudom hova feltenni. Agyon tömörítve nem publikálom, ha meg DVD, vagy HD felbontásban Dvix tömörítéssel tenném fel valahova, akkor is kéne vagy 100Mb minimum. Ha van ekkora ingyenes tárhely a neten, akkor adhatnátok címet és valamikor felnyomom oda. -
Ronin666 #35966 Majd 1 éve fut a project. :)
Az elején már úgy beszéltük le, hogy én nem ezzel foglalkozom, van sulim, meg minden, így nem tudom neki pikk pakk megcsinálni a látványképeket/videót, persze nem is törtem magam össze a munkába :). Részemről meg a lényeg az volt, hogy legyen valami tanulós meló, amiért kapok is pénzt, meg azért meg is látom, hogy mivel mennyi munka van, máskor mennyit kéne elkérni érte, meg egyáltalán, hogy most mit tudok megcsinálni.
Szerintem jól sikerült, bár szívesebben dolgoztam volna valami más stílusú munkán.
De amúgy a gyerek is ráér, mert úgy is csak mostanában fogja megkapni az építési engedélyt. -
bencsab #35965 Ez igen! Türelmes volt a megrendelőd mindenesetre. Én a magam részéről az elmúlt évek tapasztalatai alapján ekkora animra 10-12 napnál több renderidőt nem szánnék, mert ennyit nemigen tudnak várni.
Szerintem flashanimba vagy wmv-be konvertáld, az elég jól tömörít, és oszd meg velünk is. -
Ronin666 #35964 No elkészült a kastélyos videó. Pár infó róla.
Főbb jellemzők:
-össz 3500 frame / 2min 20sec
-A helységek 720*405-ös 16:9-es felbontásban készültek, majd fel lettek konvertálva 1280*720-ra PS-el és itt történt meg a színkezelés, kontraszt/fényerő és kis élesség rádobása.
-Minden egyéb átvezető render 1280*720-ban készült.
-kb. 3 hónap renderrelés volt vele.
-Felhasznált progik: Vray. Max8, PS, Flash, AfterEffect, Premier, EncoreDVD, Aura.
Érdekességnek írom, hogy minden egyes képkocka külön lett természetesen mentve veszteségmentesen. A nyers képek össz. 12Gb-ot foglalnak és ezek egyben kerültek be az AfterEffect-be, onnan veszteségmentesen a premierbe, majd onnan veszteségmentesen az EncorDVD-be. Tehát az utómunkák alatt megtartotta eredeti minőségét.
A megrendelő egy minta verziót vitt el egy hangmérnökhöz és már sikerült is meghallgatnom az eredményt, de sajna annyira gyenge lett, hogy valószínűleg majd én magam csinálom meg a hangokat ahhoz, amit később referenciaként rakok fel magamnak a netre.
Ha sikerül normális méretre letömörítenem valami codecel, és felraknom ftp-re, vagy más tárhelyre (nekem sajna nincs), akkor szívesen megmutatom nektek. :) -
Evvan:) Az Artistpubot remelem nepszerusitettetek!:D (A legelejet nem lattam) -
4D #35962 Szép az enviro! Gondolom elég nyugi van.
Btw. jó aberrált egy nyelv ez, valahol a német-holland-angol mutációja lehet. -
itt is el tudnék lennigetni... -
zenoka #35960 Tuti hogy csak az oldal latogatotsagat akartad novelni nem talaltam egy kepet sem:( nem tudok norvegul:)) szoveges segitsegek kerek:DD