3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
SSS

per aspera ad astra

Lazarus
Van rá lehetõség

példa
Törölt felhasználó
sziasztok max-ban van live mód, (úgy értem például van egy videóm és abba akarok 3d-s elemeket)<#help>
Lazarus
thx megoldva

Azt hogy lehet megcsinálni hogy egy lapos felület egyik oldalára ráesik egy árnyék az egy kicsit látszódjon a túloldalán is, azaz hatolson át rajta a fény?

Levélez kéne
Aldaryn
Nenad, merre vagy? 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha hozzáteszel egy alpha csatornát, akkor arra feketefehérben dolgozhatsz is, miután kiválasztottad. (ugyan úgy, mint bármelyik csatornára...).

De attól függ, mihez akarsz oacity mapot, mert ha külön map slotba pl. egy shaderbe, akkor célszerûbb külön mapban dolgozni. Persze, van, aki azt referálja, hogy minél kevesebb file legyen.

per aspera ad astra

Lazarus
opacity mapet hogy tudok photoshopban csinálni? a channelek közt bedobom az új alfa csatornát, de ha csak az aktív akkor full fekete lesz a képernyõ, az RGB csatornákat jelölöm ki egyesével + az alfát nemjó. Ha minden csatorna ki van jelölve akkor befirkálja a képet pirossal és ennyi 😞
Aldaryn
Hmm... réges régen, sosem volt elég fény, és mind kiégett. Aztán jöt az exponential color mapping, és fény is volt, meg ki s égett, de a szaturációt elvitte a cica. Most meg itt a linear workflow, emiben olyan kegyetlenül eltûnik mind kontraszt, hogy az kész. Képek alant. Hogyan lehet visszacsalogatni a kontrasztotmidenféle furmányos "adjunk hozzá occlusion mapokat" dolog nélkül?

per aspera ad astra

Tetszik mindenestül,jó agybeteg.
koszike, dereng😊
Aldaryn
Cool caustics! :o)

per aspera ad astra

Free
Érdekes "látásmód"

Nekem tetszik :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Egy másik szemszögbõl😊
Hehe

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
NFR vagymi😊

Höhö 😄

Ez nagyon állatul néz ki 😄
petesilver
Kevered! Az uwrap arra való, hogy különbözõ unwrapoló, vagyis kiterítõ eljárásokkal kiterítsd egy object felületét, hogy aztán a kaptt wireframe segítségével texturát készíts rá. ezután a texturát az objectre helyezve még mindig módosíthatod az unwrap részben a rácshálót, hogy minél kevesebb legyen a torzulást. Ez a profi eljárás, néha egyszerûbb texturáknál texturával kezdik, olyan objecteknél, amik egyszerûek, és elegendõ a max sima uv mapping eljárása, mint plane, box, sphere, elegendõ a sima mapolás, nem kell unwrapolni feltétlenül. Az eljárás amúgy igazából a bonyolultab felületek miatt jött létre, valamint játékoknál hasznos, ahol lényeg az adott texturafelület maximális kihasználtsága, 1 texturán több object unwrapolt texturája megtalálható úgy elforgatva egyes részleteket, hogy minél több textura elférjen.

Mission Impossible 2010: PRO Class

wahaaa! Tudom hanyasul nez ki, hianyos is, de ez az elso proba texturazasom 😊
Ugy nez ki valamelyest kezd leesni a dolog

a fej es a torzs kulon-kulon lett rajzolva elol es hatul is, es hat ugy nez ki rahuzta, amit ra kellett. koszonet a helpekert
Malakai
Sztem kezd az alapoktól, nem kell egybõl belecsapni a lecsóba...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lehet, h keverek valamit? az unwrap arra van, h egy textura kepben levo reszkepekre igazgasam a 'vetitopontokat vagymiket', tehat raszabjam a modelre a darabokat? Azt hittem, h ezzel csak egy kiteritett ures kepet csinalok, amit aztan festek es majd uvw mappel igazitom a modelre...
azt sem nagyon ertem, h hogy rajzolnak meg egy pl. arcot, hogy az torzulasmentes legyen mappelve
Egyfolytaban azt bujom, de nem talaltam a mappinget, csak unmappinget. Gondoltam jo lesz az is, majd visszafele csinalom 😊
ha van egy keped amit texturakent akarsz haszalni akkor cibalhatod a vertexeket (textura) hogy a kep ramasszon, de ehhez is szukseg van valamilyen szintu UVWzasra. Egyszerubb targyaknal hatasos.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Érdemes belenézni a helpbe is amúgy.

Az unwrap uvw-ben kimenthetõ a rácsháló és arra festhetsz rá, ha meg régebbi max-ot használsz, akkor keress rá a textporter-re, amivel ki lehet mentetni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

koszi a valaszt, es hogy keszitem el magat a texturat? gondolom nem csak fogok egy paintet es hasrautes szeruen rajzolok valamit, hanem ugy kepzeltem, h valahogy kapok egy abrat, amin a kifeszitett hatarvonalak vannak, amit szepen kifestek es aztan vhogy azt 'rakom' ra az aldozatra...
Hehe, én jópár éve csináltam egy szõrös hülyeséget NFR kategóriában:
Dili
Boba
az unwrappolas a kiteritett kep elkeszitese. A lenyege, hogy a texturat feltudd huzni a targyadra kisebb nagyobb torzulasokkal. (Proceduralis texturaknal sem biztos, hogy megart...)

Mire kell az unwrap uwv? Nem az a cel, h texturazzunk? nem ertem mire jo? Vagy ezzel keszitem el a kiteritett "kepet", amit paintel kifestek, es visszahuzom ra?
Aldaryn
Hehe, ez jó! 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Önarckép elõnyben😊

Free
Legyen szõrös project :c))
Minden ami szõrös :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Kéne már egy "hülyeség" project,rég vót😊

ThomasGins
Sun-t irtál elször azért gondoltam...😊
De nálam kis multiplernél is szép szürke,ambient állitás nélkül is.

Aldaryn
Hmm... és nicns a hivatalos oldaon demo? Turbosquiden sem? Ezeknek a progiknak a többsége alapból demo módban települ, és csak lehetõséget ad az aktiválásra... érdemes meglesni.

per aspera ad astra

petesilver
Asszem a cast shadow lesz az. Viszont az ambientbõl jócskán szürkét kellett csinálnom, ugyanis fekete ambientnél jelenleg fullfekete lett szinte minden!

petesilver
Nem találok olyan menüt a skylightnál, ahol bekapcsolni, esetleg paraméterezni lehetne az árnyékolást 😞 ez a gondom, extra menüt pedig nem tudok, néztem egy darabig, keresgéltem, de aztán feladtam.

ThomasGins
Shadows on?😊
Vagy nem értem a kérdést😊

petesilver
Sziasztok! Sunlight használatakor hogyan tudok a renderbe árnyékot generálni sima maxscanline renderrel?

ujedith
Neharagaudj, de felreertettuk egymast, mert nekem jo lenne egy demo vagy trial is. Az meg nem illegalis.
Regebben le lehetett tolteni hivatalos honlaprol, de ma mar csak "buy"-ol ni lehet.:-(
NA mind1. Azert kosz, hogy legalabb te reagaltal valamit!;-)
Ujedith

Aldaryn
Olvastad mi van a bannerben?

per aspera ad astra

ujedith
Sziasztok!
Tud valaki egy mukodo AfterBurn vagy Dreamscape plugin letoltohelyet?
A hivalatalos oldalrol mar csak venni lehet, nem lehet tolteni..😞
Pliiiz help!
Koszi elore is!
Ujedith

az en xprofomban nincsen benne 😊
egyebkent gondoltam ra.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
Gyerekek komolyan arra nem gondolt senki , hogy a XP Profban beépítve van egy Movie maker amivel minden aranyos dolgot meg lehet csinálni és m,még csak le sem kell tölteni. majdnem minden codekkel tud dolgozni ami telepítve van de én webes dolgokra mindenképpen a wmv t javallom mert k.. jól tömörít és meg lehet oldani minõség vesztés néálkûl is

ThomasGins
Kiprószálom mindet!😊
Köszi nektek!

Be

be tudod tenni a kepet...
pszt!

a trial 30 napig fullos, szedd le innen
http://download.techsmith.com//camtasiastudio/enu/camtasiaf.exe
hmm, ez mar valami ujabb, 28 mega 😄

De azokkal nem tudod betenni a képet és a premier pro nekem eddig bevált.És szerintem elég sok tömörítést ismer!És a cél az hogy azok aképek ott legyenek nem??
Akkor mit számit az a pár száz mega 😊))

camtasia tudja mind1iket.
es csak 20 megat foglal 😄
mondjuk ez is sok, de azert ez eleg jo

ThomasGins
Mondjuk nekem is,ha már 1-2 megás progikkal konvertálgatni lehet.

ThomasGins
De, elé és mögé kell😊