3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

per aspera ad astra
per aspera ad astra
Legalább a napocska glow effektét áruld el, az nagyon sokat dob a képen szerintem.
Alap beállításnál miért renderrel 27 órát? A HDRI bevilágítás dobja meg ennyire a renderidõt talán?
Szoval beraktál egy nem sima hdri-t environtbe,és ez lett belõle?😊
Ez igy nekem nem okés😊
\"So always look on the bright side of death\"
Mission Impossible 2010: PRO Class
El tudnád esetleg küldeni a renderbeállítást (ha jól tudom ki lehet menteni). Vagy ha tudsz az idõbõl levinni, hogy a minõséget ne rontsd le, akkor még játsz vele és azt küld el, ami gyors is és ilyen szép.
A napocska és fényesebb részek beégése különösen tetszik. Mintha lenne rajta valami Glow effekt. Jól látom? Ha igen, akkor azt mivel lehet odavarázsolni.
Remélem nem gond, hogy b*sztatlak, de ez baromi jó lett szerintem.
A 1.5ös vrayról van kint kép, valami image-based lighting-rol,ez mi akar lenni,és ilyet lehet az 1.49...-el?😊
kép
(\__/) ( X.x) ( } . { )
CSÚNYA KÉP
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Majd alábbhagy a hype.
Az is egy érdekes dolog, hogy az emberi szem sem tud olyan irdatlan terjedelmet egyszerre befogni, viszont képes arra, amire a kamerák még nemigen, hogy másodperc öredéke alatt a látott kép egészen más részeire összpontosítson egy-egy kis pillanatig, és ezekbõl az információtöredékekbõl már az agy szépen összefoltozza a látványt. Ugyan ez igaz a fókuszra is, hihetetlen sebességgel váltogat fókuszpontot a szemünk, ha ezt reprodukálnánk egy kamerával, és lejátszanánk, szerintem sokan rosszullennének a látványtól. 😄
per aspera ad astra
Ja akit érdekel:
http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=27
Ez is HDR cikk... most fotósok nagyon rákaptak erre. Nekem kicsit érdekes képeknek tûnnek, de persze van pár ami nagyon jó így. Mert ugye oké, hogy te tényleg így látod a szemeddel, de fényképezõ nem tudja úgy megörökíteni, hogy az ablakon kinézve lásd a felhõket meg a szoba is tök világos legyen. Na mindegy, gondoltam bedobom ha már így téma a HDR.
Youth
per aspera ad astra
Youth
Onnantól kezdve, hogy lebegõpontos az ábrázolás, és a képet arányokkal, és nem konkrét értékekkel reprezentálod, a plusz bitek plusz lebegõpontos pontosságot, és persze, egyre nagyobb tartományt jelentenek. Képzeld el úgy hogy van egy számegyenesed, és egyre kisebb egységekre tudod felosztani úgy, hogy több bitet kapsz az ábrázolásra.
Dióban ennyi.
per aspera ad astra
Megjelnt most egy új formátum a magas dinamikatartományú képekre. A .HDR az ugye 32bit .OpenEXP meg 96 bit. Most van jelentõsége a kettõnek? 32 bit bõven elég nem??? Mire jó a 96bit?
sachform.de -n van róla pár szó.
Üdv
Youth
Tudna nekem valaki olyan pulignot mondani a max 7hez hogy tud exportálni X fileba /DirectX/ mer ami nekem van az a panda az valószínüleg a bipedtet nem támogatja, és a Bonos IK-s animációkkal nem sokra megyek lépések terén...:S
Σοφια
per aspera ad astra
Nah, ugyan azzal a HDRI-vel egy újabb teszt. 27óra PPT renderelés, hogy meglássam mi is lesz a vége, mennyiben különbözik majd a lightcache+qmc megoldástól. Referenciának, természetesen.
Lineáris HDR render outputot külsõ programban hoztam 2.2 gammára, és állítottam expozíciót is.

per aspera ad astra
Szóval az élek lekerekítésérõl lenne szó. Ahogy látom nincs fillet, csak a splinehoz. Van vmi módosító a maxban ami tud ilyet, esetleg vmi plugin?
Mert a chamfer nem vmi pontos megoldás erre a feladatra, ha adott sugárral akarok lekerekíteni vmit.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Elég kinai ez igy nekem.
Állítólag teljsen hiteles reprezentációja az égbolt fényeinek, ezért is választottam tesztnek a Vray beépített sky rendszerével szemben.
Egyetlen hatalmas nagy UI koncepciós bug van viszont Vray-ben. 😊 A Vray frame buffer exposure korrekciós csúszkáját szépen lehet vinni a végtelenségbe mindkét irányba, azonban ha kihúzod a window canvasról, akkor soha nem szeded vissza, mert nincs numerikus input. hehe... Márpedig egy ilyen fényviszonyok melett a default exposure-tól minimum 7-8 stopnyit kell lefele menni, hogy ne egy hatalmas fehér folt legyen csak a render.
Pluszban jótanács mindenkinek.: Ne a napfény (VRaysun) erejét vegyétel le, hanem az exposure-t csökkentsétek. Sokkal elegánsabb. 😛
per aspera ad astra
A fenti ábrán látható, hogy mik voltak a bevitt színek, és hogy a renderben ez miként tért vissza. Mivel az intenzitásuk a fény beeséséi szögével változik, ezért csak a Hue értéket tüntettem fel, valamint annak változásait. Valamennyire elvárható volt szvsz, hogy a kissé sárgás napfény ilen módon változtat a színeken.
A jelenetet Vray-es rendereltem, semmilyen színkorrekció nem volt a renderelésbe iktatva. Az elkészült HDR render outputot utólagosan korrigáltam 2.2 gammára, és megfelelõ expozícióra. (Ez szemmértékre ment, semmi ne legyen kiégve alapon...) Ezen kívül más színkorrekció nem történt.

per aspera ad astra
per aspera ad astra
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Mission Impossible 2010: PRO Class