3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
esetleg hide attached nodes? csak tipp
Pitbull90
Hy

Lehetne e oylan kérdésem hogy kikéne exportálnom X fileba, csak az a gond, hogy texturát nem ment ki és a legnagyobb hogy ha bonokkal animálok szétmennek a polygonok és csak egy tüskés gömb lesz.. hogy ennek mi lehet az oka.. nem tudja valaki..? essetleg olyasvalaki aki iylet használ..:
http://pitbull90.uw.hu/prob.JPG

Elõre is köszi...

Σοφια

Lazarus
8asban már van, elég sok beállítási lehetõséggel
Free
ki így ki úgy

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vafeN
Mesterek és kezdõk. Lenne 1 olyan kérdésem, hogy ha vki csinál 1 3D studió max-os file-t és fel akarja tenni honlapra ugy hogy le is lehesen tõlteni. Az pénzért csinálhatja? Mert van ez a the3dstuio.com ahol pénzért lehet letõlteni dolgokat. De mondjuk kurva jók.

[O_O] (.)(.)

Atika :o)
ok koszi megprobalom 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Malakai
Shapet kell neki adni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Roger6
A render menüben van egy Show last render pont. Asszem azzal.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

utolso rendert-t hogy lehet megnezni, ha nem mentettem el?
Atika :o)
hello ha beteszek egy PFsource-t persze aztan dobok egy kis windet meg ilyenek hogy ha animalom lathato dolog legyen de lerenderelem es semmi hogy tudok materialt rakni ra vagy hogy lathato legyen?

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

szeretnek mar en is ilyen amator lenni
petesilver
Én nem, én erõsen amatõr vagyok az egészhez, De Aldaryn tényleg brutál!!!! 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Igen, a mapoláshoz használják, elmenti külön képre az unwrapolt hálót, sokféle beállítással. Maxban nincs ilyen, máig nem is értem miért, még a tutorialokban is printscreenel szedik ki az unwrap eredményét, majd méretre cropolnak.

s nem tud vk. egy 'osszefoglalo' weblapot, ahol kulonbozo anyagok es a beallitasaik/parametereik vannak felsorolva?
aldarin, redbull brutal jok vagytok!! tecc`enek a kepek 😊
Haho!

A texporter az valami kulon plugin?
petesilver
Jah semmi, azt hittem maxwellek az új képek!

petesilver
Igen, de amint az új maxwell rendereidrõl eltûnt a barack effekt, nézd csak, a teapotok kezdenek hasonlítani a vrayteapotokra. Mindent belengett a barack, azért is másabb minden a maxnál.

petesilver
Érdekes, nekem pont a szék a fõ érv a vray mellett. szerintem ha nincs valami közeg a levegõn kívül, füst, iszonyatsok por a levegõben, akkor 1 olyan sötét széket a sima nap nem éget telibe olyan fakora ekkora távolságból nézve sem, mint ahogy azt a maxwell teszi. Az én ízlésemnek totál ellentmond a maxwelles szék, és a vakító fehér fénytõl világos falon keletkezõ barackos árnyalat. Szerintem logikus magyarázat egyikre se lenne.

Aldaryn
...elrontottam ott a dologt, hogy glossy reflektív tárgyakat is tettem a jelenetbe, ráadásul nem teljesen glossy, hanem kicsit diffúz reflektíveket, és így már aztán tényleg nagyon nehéz összeegyeztetni a két jelenet anyagait. A maxwelles tepotok és székek azért illeszkednek jobban a jelenetbe, mert tükrözõbbek, és ez kcsit egyezteti õket a környezet színeivel. Nézzed csak meg a teapotokon látható tükörképeket, a Vray-es jeleetben kékesek, a maxwellnél viszont nagyon is világosak.

per aspera ad astra

Engem vegyes érzelmek fognak el. A Maxwell 9 órája baromi sok. A két kép élethûsége kb. egy szinten van szerintem. Vray-nél nekem zavaróak a tárgyak színekkel való túltelítettsége. A Maxwell meg túl fakó, de még mindig jobb, mint a vray-es variáció. Pl. a székek szemben az ajtó mellett mintha nem is a képhez tartoznának, hanem csak be lennének vágva vray-nél. A másiknál jó, de +9 óra rendert nem ér meg szerintem...
Aldaryn
Nah, valami körvonalazódik. Helyben generált égbolt helyett ezúttal egy valós kép szolgál megvilágításul. A jelenetet VRay-ben rendereltem, mindenféle color correction nélkül. Az elkészült rendert ezután a Maxwell engine color korrekciós tooljai segítségével hoztam gamma 2.2-re, és állítottam be a megfelleõ expozíciót is. Az eredményalant. A renderidõ fertemesen sok volt, valamit elbuherálhattam. ^_^ 1óra... zzz... és bûnzajos maradt.

Úgy tûnik, a Maxwell napfény festi ilyen barackosra a falakat. Hmmm...

per aspera ad astra

ThomasGins
Pipec lett!

\"So always look on the bright side of death\"

petesilver
Ilyen helyekon sokszor lehet járni, mondjuk július, verõfényes napsütés 11-12 óra között. Simán Vrayes marad a fal az ablakból bejövõ fénytõl, nem színez a falon semmit, a világos falat pont olyan sterilre világítja-égeti, ahogy vraynél.

petesilver
Igen😊 Valami olyan volt a cél tesztnek, semmi extra. Volt ilyen verzió is for fun:

Aldaryn
Viszont, ha úgy vesszük, a Vray-es kép sokkal közeleb an ahhoz, amit betápláltam a rendszernek. Mintha a Maxwell napjának sokkal sárgább színe lenne. Ez adhat némi különbséget. Maglesem mindkettõt úgy is, hogy HDR fényforrás adja a fényt.

középen a fal színe. Maxwell is meg vray is ezt kapta meg (elõzetes ammakorrekcióval persze)

per aspera ad astra

Aldaryn
Kellemes, tiszta game screenshot feeling.

per aspera ad astra

Malakai
A fal és úgy maga a fény nekem is jobban tetszik a maxwellnél, de hát idõben (és módszerben) is ott a különbség. 😛 Én spec nem érzem élethûbbnek a vray képét, de az könnyen meglehet, hogy az én szememmel van a baj. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

petesilver
Végül ilyen lett a skylightos render brazillal:

petesilver
Szerintem a képet elnézve a Vray sokkal közelebb van a valósághoz. elég ha csak a hátsó 2 széket, és rajta a fényt nézem, meg úgy összességében szerintem valósabb. Bár igen érdekes, hogy ugyanazon beállításokkal a vray render sterilebb képet ad, ami szerintem valósabb, fehér fény világos falon nem generál ilyen barackos árnyalatot, mint a Maxwell.

Aldaryn
A maxwellesben megvan az a plusz egy cseppnyi kontraszt, ami a Vray képbe kellene még. Nem tudom, hogyan lehetne oda is becsempészni. o_o? Futtatok majd délután egy PPT tesztet VRay képre, kíváncsi leszek, mit hoz ki.

per aspera ad astra

Free
nekem a vray es színesebbnekl tûnik. valahogy élénkebb..
A maxveles valahogy fakóbb.
De érdekes módon a maxvelesen a fal élénkebb a tárgyak fakóbbak

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Nah, újabbak... Elvile Maxwell és Vray is ugyan azokat a színeket kapta minden anyara mindehova. A Tükrözõdéseket már nem feltétlen sikerült belõnöm.

Maxwell 9,5 órá

Vray 28 perc

A Vray soution még mindig sokkal laposabb, és nem övök rá miért. De elõfordulhat, hogy a lightcache okozza, túl kevés sample pl. Ezzal megmagyarázható lenne az a fura fényes csík is az egyik közeli ablakpárkány támasztéka alatt.

Még dolgozom a képen. 😊

per aspera ad astra

Dichter
Igen, tulajdonképp azt nem értettem soha, hogy hogy tegyünk videora 3D-s dolgot. Mert egy képre még ok. De akkor ennek most utánaolvasok, mert támadt egy csomó ötletem 😊

Na igen, de mekkora lesz kb. a render idõ, ha annyi zajt produkál csak, mint a vray? Most mennyi volt a renderidõ és vraynal mi volt?
Malakai
Vagy maxon belül is lehet végülis csinálni egyszerûen environmentbe berakod a videót, ha ez volt, ami nem érthetõ... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dichter
Igazából pont azt a részét írtad le, amivel tisztában vagyok 😊
Ezek szerint a maxos video lett utólag valami más layerre rakva Premierben, vagy valamiben.

Aldaryn
Laza... ^_^

Maxwell teszt, kíváncsi voltam, õ mit gondol az én elképzelésemben élõ sötét sarkokról. Nos, meglepõen hasonló Vrayhez. Ezek szerint én vártam el rossz kimenetet. Mindn esetre Maxwell kép sokkal színesebb, és élettel telibb.

per aspera ad astra

oryon
Tudsz élni 😊

Oryon

udv mindenkinek Svedbol,
az uj emeberekenk zuzzatok a maxot!
a regeiknek, menjetek pihizni 😊

egy 48kbites modemrol zuzodom, ugyhogy ennyi.
csao

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lazarus
Rossz link -_-
Jólink
Lazarus
Hasonló próbálkozásom annó
Ez a kép ugyan így van elkészítve, a vízre rá van feszítve egy plane ami kapott wave módosítót és tükrözõdést. A kanna alját pedig kitakarja
Aldaryn
csak bûnlapos, a sarkoknak sötétebbnek kellene lenniük. 😞

per aspera ad astra

ThomasGins
Jól néz ki pedig😊

\"So always look on the bright side of death\"

Lazarus
Ja és persze a fényeket oda kell helyezni mint ahogy a szobában is vannak 😊
Lazarus
egy planet odapasszintott az asztal síkjára amire shadow/matte vagy valami ilyesmi módosítótt rányomott a material editorban, ezzel azt lehet elérni hogy olyan módon válik átlátszóvá hogy a ráesõ árnyékokat megjeleníti (+ ki is tud takarni objektumokat ezzel azt lehet elérni hogy pl ha belógnak ágak a kamera elé azok takarják el a videóra renderelt objektünket, de ez a lehetõség itt nincs kihasználva). Ezáltal a golyó árnyékot vet az asztalra mintha tényleg ott lenne. A tükrözõdésén viszont látni hogy az egész videó képkockája van ráfeszítve ezért hibás, de a hasonló fényviszonyok miatt nem annyira feltûnõ.
Dichter
és ezt hogy?

Lazarus
Nem az én mûvem -_-
Törölt felhasználó
Kösz szépen.
Free
Látom az erõ veled van :d