63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
jó a logód -
köszi -
A "belső kör2 az általad beállított fény 100 %-a, a "külső kör" pedig az a rész , ahol a fényed kifelé haladva fokozatosan nullára gyengül .
Tehát ha nagyon széles átmenetet, gyengülést akarsz, akkor széles külső kör kell neked . -
Directional Parameters, Hotspot a belső teljesen megvilágított sugár, a Fallof a külső, ahonnan már teljes sötétség, a kettő közt meg átmenet.
Amúgy meg RTFM, Súgó, Google, meg vaze. :) -
Olyat lehet valahogyan csinálni h a target directel ha megvilágítok vmi ne legyen egy világos kör?
Nem tudom megfogalmazni:D
tehát mint a vraylight, hogy ne legyen egy adott megvilágított felület hanem olyan szépen legyen elosztva a fény.
Szóval ha egy falat megvilágítok középpen ne ugy legyen h egy fénykör és körülötte feketeség, hanem szépen sötétedik a széle felé.
Van egy tippem hogy hol kell, de ma ki vagyok szorulva a laptophoz, ezért nem tudom megnézni, mert a nagygépen van a max.
De viszont kéne a titka. esteleg ott kell ahol lehet állítani a paraméterein? (van ott 2 mező amit ha növelek, akkor nő vagy a belső vagy a külső kör, gondolom az lesz a félárnyék meg a teljes árnyék, de nem tom)
segítsetek légyszi ha érthető a kérdés -
Nahh akkor asszem visszaterek 7.5-re, kicsit csalodott vagyok.
egy kis NFR amit nem ertek nincs arnyek pedig van spot light is a sceneben, aminek vray shadow van megadva, de nekm ugy tunik itt nem latszik.
-
4D #36113 Ne hidd. Dejavue amit írsz. A max ilyen. (nem véletlen, hogy én jól elvagyok még mindíg a 6-tal, amit pl. meg a 9-ről hallok...ajj jajj.)
A fejlesztések meg (csak nehogy vitát indítsak) mostanság, a vegyél megint új hardverre hegyeznek. Tisztelet persze a kivételeknek.
-
7.5-os maxnal nincsenek ilyen gondok...egy dual 450MHz procis geppel hasit mint a raketa, na jo az kicsit tulzas de a jelenlegitol gyorsabb...ez az amit nem ertek -
Node miert csak nalam jelentkezik ez a problema? -
Nekem is gyakran előfordul ilyesmi . V-ray anyagokat használva többször is .Néhány anyagnak pl. idegesítően lassan tölti be a bitképeit (amit nem értek, mi lehet azon olyan hosszú idő..) . -
4D #36109 Szerintem csak az van, hogy a max már csak ilyen. Azaz, az alapjai lassan vagy 10 évesek, a srácok csesztek rá, hogy átgyúrják.
A követelmények meg nőttek. -
Dolgozik, csak nem ertem miert lassu? Pedig nincsenek ,illios polygonszamok, nem ertem:( 2GB 800Mhz RAM, X2 4600+ proci 460W táp van nem hiszem, hogy keves lenne. -
Hasonló volt már nekem, mondjuk nem percekig, de néha marha sokáig tökörészik az autómentésekkel.. Hogy miért csinálja azt nem tudom, de mondjuk nálam ritka. -
mor ram, mor cépéú, mor powaaa! De szvsz nézzed meg, hogy olyankor dolgozik-e a géped. -
nah ezzel én még nem találkoztam. olyan volt már hogy bizonyos nagyobb poly számú objektet nem tudtam texturázni de olyankor nem lefagyott, hanem egyszerűen L szállt és hibajejelentéseket szeretett volna küldeni. -
Ja 8-as max -
Udv!
Emberek talalkozott mar valaki olyan problemaval, hogy ha akarmilyen objecten csinalok barmifele valtoztatast, pl extrude utana ha leokezom akar percekig is kepes menteni a max? Majdnem olyan mintha lefagyna, de nem csak tulzottan sokaig sz@rakodik. Vagy pl a textura betoltese...
Van erre valami orvossag? Mi a kinnya lehet a baj, nem tudok rajonni:( -
Legalább egy rhino tesztképet mutass nekünk:) -
nenad #36101 hehe :-) -
zenoka #36100 Ez igaz:))) valszeg mar nem is tudja fejbol a teapot koordinatait:D -
Nehogy már L hidd neki... mikor láttunk tőle egy jó potos nfr t utoljára??? :c)))) -
zenoka #36098 Visszaeso :)
s mikor kezdesz online okitast ungarische nebuloknak?:))) -
nenad #36097 kijott az uj vray rhino4 hez. (beta1)
mar szinte semmi kulonbseg nincsen a maxoshoz kepest.
vray camera displacement stb ott figyel.
erdekes hogy a maxos problema amikor szetdobja a targyat (nincs weldelve) itt is jelen van, erdekes modon, weldeles sem oldja meg.. :D
Akkor most 3deztem egy kicsit :D -
Ronin666 #36096 Nagyon unatkoztam, így a WCdet felturbóztam PS-el. :) VAlami ilyesmit akartál gondolom. Nem kell hozzá 3D, ha nem akarsz mozgást, PS-ben meg 2 perc. És már sugárzik is a WCből az urán. :)
Jaj de hülyék vagyunk... :D
-
itt a kép komolyabb változata:
tudom a wc alját ujra kéne modelezni de nincs nekem arra 2 percem ;)
-
köszi, ps-el jó lesz?:D max-szal foggalam sincs, hogy kéne.
#36091 7 oldalú cylinder, edit mesh, és a vertexeket huzogattam.
a végén meg egy mesh smooth
a téglát csak azért tettem be h ne legyen üres a fal, a parkettát tényleg nem szokták fürdőbe rakni(felázik és vége)
itt igazábol a wc-t hangsúlyoztam de kezdek rájönni h a környezet sokban befolyásolja a képet, vagy nem tom h hogy kéne fogalmazni.
Van még mit tranulnom
a graffiti tényleg érdekelne h hogyan csináljam. -
Ezt akartam elkerülni,mert távoli asztallal használom a gépet,és a sz*r net miatt a képmegjelenités elég idegörlő,és vagy 16 screenshot lenne kb.De ha nincs más ez lesz:)
-
Ha mást nem tudsz csinálni, akkor részenként printscreen-eld, és photoshopban illesszed össze.
Csak tipp! -
Gondolom a WC egyszerű primitive-ből készült, és csak átméretezted-nyújtottad, az Edge-ket. Próbáld egy kicsit WC-sebbre formálni, polimodelling-el, mert egy kicsit az az érzésem, hogy szétfolyik a lábánál. A tégla nem megy a fürdőhöz, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor displaceld, vagy adj rá nagyobb bump-ot, úgy élethűbb.
A fa parketta is legyen inkább járólap szerintem. Amúgy szépen fénylik a WC-d :) -
Van egy 15 órás render képem, A3as 300dpi-s kép, amit nem tudok elmenteni semmilyen képformátumba,v-ray error: Cannot create bitmap,és vfb-be.
Mintha előforudó kérdés lenne ez,de nem nagyon találtam megoldást.
Ötlet? -
zenoka #36089 jo lesz ez de ilyen piszkos falak koze ilyen makulatlan parketta nem dukal:D
tessek ossze firkalni a falakat:D -
jajjj most esik le hogy szent szar :DD
Először aszittem h megláttad a képet és arra mondod :D
Lol készítés közben nem is gondoltam h az világít :D
Megcsinálom majd egyer vhogy zöldre, aztán egy kis uránérc lenyelése utáni termelés xD -
4D #36087 Holy shit=szent sz.r, a -"valami varázslatosra" utalva. -
what?:D
nem tok angolul ennyire :D
a maybe a talán azt tudom a shit csunyát is jelent asszem... -
4D #36085 The holly shit-maybe?
-
Azt nem tom szépen megcsinálni, mert nem tudsom hogy kell
Itt csak egy vraylight van felfelé fordítva a wc belsejében, a kékes fényt meg az ülőke adja.
ha meg zöld vraylightot teszek bele nem lesz csini:P
Hogy lehet sugárzást? -
inkább zöldes sugárzást tegyél bele
-
Életem első, nem tutorial alapján készült, szintemen normálisnak mondható NFR-je:
még dolgozgatok rajta.
Örülnék a kritikáknak, ötleteknek, v-ray beállításoknak.
a wc belseje direkt olyan világos( még világosabbra terveztem) mintha valami varászlatos dolog lenne benne.
Tudom, fura ötleteim vannak xD -
Chaos forum, Vray speedtest topic, mily meglepően. :P -
Tud valaki olyan linket,oldalt ahonnan lelehet tölteni a V-ray test cene-t?? Amivel a renderidőt lehet tesztelni.