63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Kurvajó!!! -
Elismerésem, a GI foltosodását ennyire nem tudom eltüntetni, bár light portalokkal még nem próbáltam, lehet az sokat segítene storewithirrmap módban. :) -
Épp ezt nézem én is, olyan, mintha a lightcache arra eső részletessége szólna bele a dologba. Nekiláttam én is optimalizálgatni, meglátom mi sül ki belőle, bár nagyon gyorsan nagyon jót én biztos nem tudok majd renderelni belőle. :)
Addig is, itt egy javíott verzió, több kütyüvel, hogy kicsit izgalmasabb legyen. Bár így utólag belegondolva nem ezt a garnitúrát kellett volna beletenni. :D
A scene textúrákkal, mindenestül letölthető innen.:
[repidserr] -
nenad #39816 Itt az uccso, ugyanolyan meretben, ezen van ao+toon. talan mar egy kicsit sok, de a renderido meg mindig eleg alacsony, talan egy 15-20 percet le lehetne huzni meg rola esetleg.
-
nenad #39815 es megis a kozepso hidon egy csomo hiba van, az miert van vajon?
nekem nem jott ki ott semmi sem, most nezem nagyobba hatha majd ott latszik. -
zenoka #39814 gyerekek en csak lessek..:))
/me figyel tanul jegyzetel -
Meg semmi interpoláció, és ezért 9 óra. :D -
nenad #39812 nagyobb a kep az is sokat szamit.. -
Jaja, jópofa :) -
Egy másik scene engem is érdekelne az előzőt nem tudom behivni valamiért 10 perc csámcsogás után kilövöm maxot. -
Tök jó kis móka kerekedett ebből. :) -
ez a vraytoon ügyes ötlet:) -
Ennek a scenejet nem raknád fel? érdekelnének a beállítások hogy lettek ilyen szépek a részletek... -
Nekem is! :) A plusz kontraszt is jót tesz neki. -
nenad #39805 sztem szuper lett! Nekem bejon! -
nenad #39804 en arra gondoltam amikor csak a kamera mozog, ekkor is kell tradicional modon ao pass minden framre, mig vraynel nem kell minden framre imap.
Igy ertettem.
Egyebkent jo az AO semmi bajom vele.. -
És akkor egy esti fostaliga:
2 óra... -
vaczak #39802 szvsz ahol mozog valami ott minden képkockára van AO (ami egy shader)
egy példa: http://www.alonelysky.com/b29_breakdown.htm -
Ah, szerintem tökéletes. :) Komolyan. -
nenad #39800 arrol nem beszelve hogy animnal minden kepkockara kene az AO pass is.
ami mar messze nem gazdasagos ugymond.
ez az utolso render, kicsit felhuztam az ertekeket de nem sok ertelme van ugy tunik...
alig van kulonbseg a plafononon.
-
Skylite #39799 eh...tutorial=plugin:D csak szanaszétvoltam -
Amúgy ilyet Józsi... Tesztelésre felépítessz egy ilyen kurvajó belső teret, egyre jobban tetszik :) ha már így ráérek, csinálok egy iccakai képet. -
Skylite #39797 Csáo! valaki nemtudja véletlenül annak a futónövény tutorialnak a nevét? már mindenhol szétnéztem de nemtalálom -
nenad #39796 titok :D -
vaczak #39795 a passokba renderelés bevett gyakorlat animációs filmeknél ahol képek ezreit kell renderelni vagy még többet. a GI kiváltására pedig ambient occlusion-t használnak általában, ami persze nem annyira pontos de azért elég jól közelítés és gyors. a megvilágítás arányait pedig csak kompozitban hangolják finomra, és még egy csomő egyebet, pl a mélységélességet is kompozitban adják hozzá, mert csak egy z-buffert renderelnek, ami szintén gyors. mindezt persze állóképeknél is alkalmazható, csak az a kérdés hogy ott megéri-e mindez időben egy-egy kép erejéig. -
Jaja, ott figyel, mostanában mindenre teszek kb annyit, amennyit egy párhetes koszolódás már indokolna. :D -
Ez elég pöpec! -
Akkor ki vele, mik voltak a beállítások! :D -
nenad #39791 azert itt is ott figyel a dirt meg... :-) -
nenad #39790 en sajat shadert hasznaltam GIra...
egyebkent en is csiteltem, ilyen tiszta gI-t ilyen rovid ido alatt :D
vraytoonal rajzolom meg a vonalakat, de annyira finoman hogy siman gi arnyeknak latszik.. :D Ne tudjatok meg miota vartam arra hogy vraytoon/object szinten mukodjon :D -
És reinhard color mapping modellel, de nem vrayes implementációjával, hanem külső progiban. (mert ott interaktív... ezt sem fogom sosem érteni, miért nem lehet vray framebufferbe beletenni egy realtime color mapping dobozt, annyira kényelmes lenne, így el kell indítani plusz egy programot... ) -
:) Unbiasolt render, 9 óra core2 duo 2,24GHzen, 1600px felbontásban, 1/50 adaptive qmc, 0,005 noise threshel, szerintem egész sima lett, és a 9 óra sem vészes, egész maxwell, vagy fry mellé tehető érték. -
Megoldható, csak még azt kell kitökörészni, hogy gazdaságos is maradjon. Próbálok közben valamiféle szabályszerűségeke is összeírni, hogy esetleg scriptelhető legyen, belső tereknél sokat segítene, legalábbis nekünk.
Jaj, a scene-el kapcolatban még azoknak, akik GI optimalizálással akarnak játszani: kapcsoljátok le a fal shaderében lévő VRayDirt-et, mert most van rajta egy halovány, hogy megrajzolja a finomabb vonalakat, kikapcsolás után jobban kijönnek a GI hiányosságok, és foltok is. -
nenad #39786 tesztelj...:D -
Na amíg Al válaszol addig had kérdezzem meg, hogy mitől lehet a foltossák?
Lightcach? Imap? Melyik paramétertől lesz pontosabb a dolog? persze, mindegyiktől :) -
Egy valaki tudja :)) -
nenad #39783 sztem ez tul komplikalt lehet komplex scennel, de ha a rendszerbe lenne intergralva, vagy scriptel lenne vezerelve... akkor hasznalhato.
De meg mindig nemtom vray tud e ilyet. -
marcee #39782 Index-elt fényeket a vray-be! -
Maxwellnél pl így megy, hogy tudod menet közben is akár állítgatni a fényeket külön külön.
Ez tök jó ötlet. És utólag PSben egymásra rakod rétegenként és azt mondod legyen a réteg típusa pin light vagy akármilyen ami világosítja?
Gondolom HDRben mented ki, de hogy tudod a fényeket külön külön kimenteni?
Mindegyik kikapcs, bekapcs egy, render aztán sorra a többi?? -
nenad #39780 ez erdekesen hangzik, es mukodhet is?
nem teljesen vagom, pelda?
ugy tudom vraynel nem lehet a fenyforras "fenyet" kulon passba renderelni.
Vagy igen?