63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    vray toon alig latszik itt, vray dirt az amit besotetit annyira, vray toon meghuzza a halvany vonalat ami ennyire halvanyan teljesen jo.

ket fo oka van a tiszta GI nak,
    1 lightcache alapozza meg az egeszet,
    2000, sample size 0.02, scale screen, STORE DIRECT LIGHT ON!, ADAPTIVE TRACING ON, FLTER NEAREST 20, Use lightcahce for glossy ray ON. Ez is sokat segit!

2, minden materialnak van egy gi materialja...
    tehat vray override materiallal minden materialnak csinaltam egy GI
    megfelelot. (ami egy diffuse color, a texturaknak is atlagoltam a
    szinet)

3, az irradiance mapnal egesz nagy beallitasokkal is eleg gyorsan le fog
    futni a lightchache store direct light miatt. -3/-2 110HSPH egyebkent
    default low, on van minden mas, a qmc 0.005 es 0.95 azt hiszem ezen
    volt a fileodban is.

4 Vray 1.5 ben verge kicsereltek hogyan mukodik a AS aa, emlekszem
    regebben ha pl vraylightot, glossyt rendereltel, akkor az AS aa
    hasznalhatalan volt, most mar faszan mukszik relatve zajos cuccokon
    is. Mindenutt a reflectiont max 1re tettem, a padlon hagytam, 3 mat.
    apro reszeletek kedveert. EGyedul a fotelon idozott el a cucc egy
    kicsit. Termeszetesen a bucket sizet is felnyomtam az is jo tesz a
    AS sebessegenek, lehet rajta nyerni par 10 masodpercet :D
    Vegul nagyon szep sima kepet kapunk. Egyebkent qmc aa valszeg
    jelentosen gyorsabban vegezne, de zajos lenne a kep.

5 minden materialnal az optionsba at kell allitani hogy Treat glossy
    rays as GI rays: ALWAYS?

// ha ujra akarod renderelni akkor el kell menteni a lcachet is es from file kell beolvasni, mert akkor tudja hasznalni lcachet glossyra.
  • fle go
    Nekem 8800GTS van a full hangtalan léghütés nem valoszinü, hogy elérhetö de a Thermalright HR-03-al elég halk és jó hütést lehet elérni, mellesleg pl modellezésnél a gyári sem lenne túl hangos
  • Aldaryn
    kicsit off, 8800GTX kártyával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Megoldható lehat vajh egy ilyen full hangtalan léghűtése?
  • Aldaryn
    Szerintem egyszerűen csak tetszik Nenadnak az a hatás, amit produkál. Ha akarja, akkor rendereli dirt-el, és akkor nem ilyen hangsúlyos, renderidő nem lesz tőle olyan sokkal több.

Én igazán azt nem tudom kisilabizálni, hgy -3, -2-vel hogy a bánatba lesz ennyire foltmentes ez a sok vonalad. :D A részletek hiánya nem izgat, mert azt vissza lehet tenni toonnal, vagy dirtel, ez evidens, de hogy miféle beállítással lesz neked ennyire sima a GI, arra még nem tudtam rájönni, a közelébe el tudok menni, renderidő olyan 40-50 perc környékén alakul, de ennyire sima nem lesz. Pedig végigzongoráztam már az összes interpolációs algoritmust is. No mindegy, kíváncsi vagyok nagyon a beállításaidra. :D
  • bencsab
    "...aztán a reflectre tegyél egy falloff materialt, amelyben mindkét szín kb 50%-os szürke" - ennek mi értelme? Előtte a reflection színét már beállítottad, nem? Ráadásul a falloff-ot két egyforma színnel felesleges használni.
  • Ronin666
    Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet a vray toon. Igaz, hogy az élek sok helyen szépek lettek, viszont sok helyen irreálisan sötétek. Ha viszont a GIvel szeretnéd elérni, hogy ennyire jól kijöjjenek ezek a sötétebb részek, akkor az gondolom baromira belassítaná a rendert, ugye?
  • zoolee
    Csak 9 et nem találtam, és a 7 hez van jó kódom...
    PM be tudsz linket küldeni az általad felsoroltakról?
    Megkszönném..

Am nekem nem haj kell, az cask 1 példa volt, hogy ha 2 testet 1 másnak tolok akkor van fizika.
  • ThomasGins
    7es maxban nincs haj,csak ha felrakod az összes szerviz pakkot.De egyszerübb max 9-et leszedni.Fizikára meg ott van a havok féle reactor.Kipróbálás előtt érdemes átfutni a helpjét és a saját tutorjait.
  • zoolee
    Hi megint..
    Régeben a fix.t v n volt a mac -kes műsor, és abban bemutattak 1 modellező progit..
    A nevét nem tudom..
    Abban volt valós fizika, szal volt benne ilyen hejszerűség és ha annak neki húztad a másik testek akkor valósan elmozdult...
    Nancs valami ilyen a max7 ben?
    Vagy olyan, hogy nekihúzom az 1 ik tárgyat a másiknak és eldeformálódik?
    Valami baleset lemodellezéséhez kéne.
    Válaszokat THX.
  • ThomasGins
    Free megőrülne ha ezt az Al féle képet nyomnánk neki fény és árnyékra:D
  • zenoka
    fuck:
    wire
  • zenoka
    az ott fent rogton az elso kereszt "lecek"nel a csunya fekete folt az modelezesi difi?
    kivancsi leszek a beallitasokra:)

ja egy kis fun Free altal hirdetett kovetkezo speed izere feny es arnyek temaban:
    modelezes: 45 perc
    rendersetup/lighting: 10 perc
    material: 5 perc
    render 175 sec vrayyel

wire
  • nenad
    5perc ment le, hsph 75>>110
    imap -3/-2
    + tobb mem.

AAt hagytam as-en

• zenoka
    LOL!!!!
  • BIZ0906
    BP-t kéne lemodelezzi és egy GTA fillinges gamét csinálni belöle eskü megtudnátok csinálni
  • nenad
    24 az rengeteg 0.95 os glossyra, minel magasabbra allitod glossy erteket annal kevesebb subdivs kell. Ez altalanosan igaz.
  • Effendi
    Rengeteg lehetőség közül vélaszthatsz, és a krómból is van millió+1 fajta, ha egy alapot akarsz akkor itt az enyém:
    (ezután már magad próbáld állítgatni az értékeket, és rájössz, hogy pár állítással mennyire megváltoztathatod a mat-ot.)

Vraymat, aztán a diff colort és reflectet állitsd mondjuk 60-70% szürkére, aztán a reflectre tegyél egy falloff materialt, amelyben mindkét szín kb 50%-os szürke.
    Ezután a refl glossyra állíts mondjik 0,95-t a subdivet kb 24-re valamint a highlight glossyt is kapcsold be és azt vedd le kb. 0.54 körülire.
    Minden más maradjon default.
    Jó szórakozást.

ui. Ja és a világítás és a környezet is fontos, hogy kinézzen valahogy a króm.
  • Aldaryn
    Hmm... fenébe is, pedig archive-ot nyomtam belőle, néha kihagy egy-két assetet, nem tudom miért. :| Szép lett, nálam itt ha jól emlékszem valahol 1:30 körül volt a renderidő, bár, ha jól emlékszem te géped gyorsabb az enyémnél, vagy az a régi gépemmel volt? Fene se tudja.
    Minden esetre eljutott odáig a dolog, hogy már én is a renderidő lefaragásán dolgozom, nem pedig az eredeti fejlesztésen. :D
  • ThomasGins
    bőr mintázat nagyon jó ezen
  • nenad
    az aa meg mindig adaptiv subdiv ami itt mar nem szerencses, valszeg azzal legalabb 5 percet lehet nyerni, a szeken irto sokat tokolt..
    A toon vekonyabba, es atetszobbe tetele is gyorsit egy kicsit
    illetve a gi- atkonfigolasa, meg ket perc, igy jon ki kb 10 perc,
    + systemben is tobb memet engedelyezek majd.
  • nenad
    ennyit sikerult elso korben.
    holnap meg lefaragok 10 percet es jobb minosegu lesz a GI is.
    sajnos a toont kicsit tullottem. Ez jott ki maxbol..

• zenoka
    okidoki:)
  • nenad
    nekem teljesen masmilyet renderel, valszeg a color map plugin miatt?
  • 4D
    Hehe.Csak Pot-oknál megy:D
  • zoolee
    Hi, segÍtség kéne..
    Ti, hogy csináltok chrome- ot materiál nak?
    THX.
  • nenad
    par map hianyzik..
  • Met
    idáig abban a hitben voltam, hogy mentés max restart után megszűnik ez a jelenség de mégsem
  • Fehercsoki
    #39823 erre valaki?
  • youth #39830
    Előbb rendereltem, kb 2 órája ment lightcach végzett imap 3/3 pass végefele tartott, amikor elkezdett jégeső esni és megállt a gép, gondolom ingadozott az áram és ezt nem szereti. Ha renderelek éskihúzom az aksiról a töltöt, megfagy mint most, hogy miért... rejtély számomra.
  • Geccoka
    Ez nalam is volt maxnal, mikor megprobaltam kivenni valamilyen objektumot, hogy atvigyem cinemaba. C4D-ben ez attol van, hogy az az objektum amit epp kijeloltel, ahhoz tul kozel van a kamera es igy finomabb mozgast is lehet vegezni, de maxban hiaba jeloltem ki masik, tavoli obj-t akkor is lassu maradt. Szal engem is erdekelne!
  • Met
    az miért van, hogy néha belassul perspektívikus nézetben a zoomolás és a kamera mozgatás (amikor középső gombot lenyomva tologatom a képet)? és nem is tudok annyira rázoomolni a dolgokra
  • Geccoka
    All az alku :D
  • nenad
    ma vagy holnap belovom ezt a scenet aztan kozreadom, de cserebe aki letolti az egyszer lerendereli es bemonnya az idot es hogy milyen gep.
  • Fehercsoki
    3ds max 9,konfigom: 2.8 Ghz proci,1 gb ram,Gef 7600 GT,szerintem ezen futni kéne.
  • nenad
    light portalt en sem probaltam meg, ez ugyanaz a scene.
  • nenad
    ilyen nagy felbontasban az interpolacio hatranya mar elonnye valik.
    Gyorsabban es tisztabban lehet nyomatni kepet, mint path tracingel, (hasonlo reszletessegel) PT nek oriasi mennyisegu minta kell hogy kitisztuljon..
  • Fehercsoki
    Felraktam a trial verziót de nekem nem indult el,vistám van,azt írta ki hogy a működése leállt.
  • nenad
    majd kiprobalom en is.
  • Ronin666
    Nekem az előző kicsit jobban tetszett. A padló textúrája jobb volt szerintem, illetve itt kicsit (inkább nagyon :)) zavar a bútorokon a feltételezem kis mintavételezésű glossy. Nekem nagyon zajos így. Az AA néhol az erős fénynél nem jó, bár ebbe már én is belefutottam és kivi lennék, hogy hogyan lehetne javítani a dolgot. A fal foltosodása pedig annyira nem vészes. Mennyi volt így a renderidő?
  • youth #39820
    Interpoláció nélkül tényleg jobb de lasabb, de nem vártam meg hogy leszámolja csak fenn egy csíkot hagytam hogy lemenjen.