3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rozsomák
csináltam magamnak egy kis éptöri házi segédletet. a templom részletet majd axonometriában kell lerajzolni. így kicsit könnyebb lesz mint alaprajz meg metszet alapján <#vigyor3>

youth
EZ nagyon jó!!!!

Youth

ha tudsz varni ket unnep kozeig akkor almaszatolok vele szivesen csak akkor leszek szabin😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Persze,ezért lenne jó vmi uresféle szoba és vmi bejövõ napsütés,meg aki ért a fényképezéshez😊

\"So always look on the bright side of death\"

Free
valami scenest nem akarsz összedobni amiben benne van ez a dolog? a tanulás kedvéért. mert nekem valahogy nem akar kavisos lenni 😞

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

de a fenyviszonyokat nehez ugyanolyanra beallitani es azert az is sokat valtoztathat a dologon.

Szia
B

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
a www.fotozz.hu -n van jópár kép aminél a fényképezõ beállitási publikusak,onnan próbáltam pár csendéletet,volt amit el is talált valamennyire vray.De gondolom ez ugy lenne a legjobb ha vki cornell boxban fényképezne😊

Aldaryn
Sphere + pár noise + optimize + smooth + editpoly (chamferek) + turbosmooth. 😄 Ennyi, nem script volt, hanem egy modifier stack, aminek a legalsó noise-ját pöckölgetve elég masszív random kõdarabokat kaptam.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem a távolságokra, hanem az arányokra van hatással ez a unit scale szakadás, gondold csak végig. A fókusz esetében ez az egész azt fogja eredményezni, hogy a DOF területe lesz egészen más, mint amit elvársz (és mellesleg más, mint amit a Vray kamera DOF elõnézõkéje jelezne!)

A doksiban sehol nincsen leírva, de mivel pl. a VRay light watt értékét 1su = 1m átszámolással adta meg anno Vlado, valamint a régi 1.09 es idõkben volt róla szó a fórumon, így gondolom, hogy azóta is ugyan úgy van.

Vray fejlesztõi szempontból nemes egyszerûséggel annyit kellene még meglépni, hogy a Vray figyelembe veszi a unit scale setupot a jelenetben, ilyen egyszerû a dolog. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ez itt skálázási probléma, és nem eltolódási!

per aspera ad astra

Free
Jól van lejavítom a kukát :c)))
a csillogás tényleg nem kell rá. az eredeti fényezés foltokban az lehet lesz rajta. a koromfoltok kimaradnak mert animban nem nagyon fog látszódni

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Rozsomák
a kukával én se. még mindig hiányoznak azok a kis részletek amik élethûbbé tennék. (korom és eredeti festék foltok)

Papirzacsi
Nekem tetszik, talán csak annyi a már emlegetett raklapos dolgon kívül, hogy a kukának nem kéne csillogni, feltételezve, hogy az már évek óta ott áll hóban fagyban, egy valag kosz rárakódott, megkopott rozsdásodott stb, így nem hiszem ,hogy ennyire frissen festett hatásúnak kéne lennie, nem csinszolják minden nap fényesre, mint a vasuti síneket. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Rozsomák
az a script alkalmas vízcseppekre is? mert akkor engem is érdeklene!

fle go
Minden popec, de kukaval, meg mindig nem vagyok kibekulve<#schmoll2>

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Papirzacsi
Párszor átlapoztam már a v-ray doksit, de nem szúrt szemet, hogy bárhol is leírták volne ezt az 1su=1 métert, de ezesetben tehetnek a készítõk egy nem éppen apró szivességet...
Viszont akkor óriási ellentmondásba kéne keverednie a v-raynek saját magával, mert ha focus distance-t õ méterben kéri, és ha õ azt az én 1su=1cm-tõl eltérõen számolja(nem tudom miért ez van nálam is beálltva, pedig nem vagyok asztalos:-) ), akkor nagyon máshol kéne élesnek lenni a képnek, márpedig mindig ott éles ahova én állítom, szóval biztos igaz ez az 1su=1méter?

faintos lett... a dobozok nagyon bejonnek..😉

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Free
majd lesz egy jópár nyitott is. azz alapkoncepció hogy wezek egy raklaponb lesznek összerakva a rakodórámpán és tõlle az ajtó másik felénmeg a bontottak csak úgy összehányva :c)
majd kell keresnem egy renderfarmot mert eléggé dúrva lesz a renderidõ 😞

Al volt neked régen egy kavics generáló scripted, ami véletlenszerû alakzatokat generált, ha jól emlékszem ..
megosztanád ha tudod mirõl van szó ? 😊)

Aldaryn
Eleddig ez sikerült a legjobban. 😄 Kicsit mondjuk túl épek, tényleg olyan hatása van ennek így, mintha valaki egy sikátort "építene", én legalább is elég ritkán látok egyben kidobott kartondobozt.

per aspera ad astra

Free
nah újabb "modellel" bõvûlt a sikátor készlet :c)

Aldaryn
A vray cuccok úgy veszik, hogy egy system unitod = 1 méter. A vray cameránál megadott értékeket esezrint fogja system unitba átszámolni. Én úgy dolgozom, hogy 1su = 1cm. Innentõl kezdve adott a szakadás. Errõl beszélek/beszéltem.

per aspera ad astra

Papirzacsi
Hehe, hát elolvastam jópárszor, de okfejtésed azért volt a véréj kamerával kapcsolatban felesleges, (amúgy nem , és hasznos) mert a vray kamera minden fontosabb paraméterhez megadja, hogy milyen mértékegység, és azt õ maga számolja át unitba, szóval gyakorlatilag valós értékek megadásával egy valós méretekkel rendelkezõ sceneben neki hasonló eredményt kéne produkálni mint egy valódi kamera. Na sajna ez az ami nem jön össze.A képei rendszeresen alul exponáltak, és valós értékekkel a dof olyan mintha pl makro módban fotóznék. :-D

Aldaryn
Nah, akkor olvasd el még párszor, amit írtam. 😊

per aspera ad astra

Papirzacsi
Nos erre gondoltak helyetted a vray készítõi, mert fondorlatos módon odaírák zárójelbe a mértékegységeket, így kzártnak tartom, hogy méterben számolna, amikor mm van odaírva.
Megjegyzem, hogy már többször próbáltam a valós fényképezõmhöz hasonló eredményt produkálni a véréj fizikai kamerával, és ha sikerül is, nagyon eltérõ beállítással. Jelelmzõen a fényerõsség , és a dof ami nagyon eltér a valóstól. Szóval gyakorlatilag minden. :-DDD

megelegszem en egy jo kis infraszurovel is😊

Na ma is tanultam valamit😄 Kosz az infokat Mester😊

Aldaryn
Festett üveg kamera elõtt tökéletesen megteszi, azért polárszûrõt ne akarj. 😊

A feketefehér képpel annyi a probléma, hogy ott már post cuccokkal sokkal többre mész, ha van hdr renderkimeneted, és tudod, hogy a reprodukálni kívánt film milyen fényekre mennyire érzékeny, legegyszerûbb ha az RGB arányokat ismered.

per aspera ad astra

nabazz tudod mit ertel el...felfogtam (nagyszo) 😊
hamar vraykamera.....azon gondolkodtam hogyan lehetne feketefeherbe renderelni plusz rogton benyomni egy szinszurot a kamera ele (baar igy vegiggondolva egy festett uveg megteszi)...szep dolgok jonnenek ki😄

Aldaryn
A film méretet beállíthatod, csak most perpill nem tudom, hogy milyen mértékegysége van annak a paraméretnek perpill. Ha minden system unitban lenne, akkor nem lenne gond, mert akkor ugye filmnek pl én megadom, hogy 3,5 unit, és happy vagyok. Attól még, hogy ez a vraynek azt jelenti majd, hogy a filmem 3,5méteres nem esek páikba, mert a jelenetben ehhez mérten van 500 unit széles szoba (ami nekem 5 méter, mert centiben dolgozom) és ez a vrayemnek 500m-es asztal lesz a 3,5 méteres filmemhez, tehát az arányok megmaradnak, és ez a fontos.

Ha viszont egyik helyen fix mértékegységgel, másik helyen system unitokkal dolgozikegy csúszka, vagy spinner, akkor van gáz, jó példa erre pl. a fotometrikus fényforrás, aminek ugye megmondom, hogy X cd a fényerõ, ami candela mértékegységhez kötött kifejezés, tehát, amikor a fotometrikus fényforrásom a renderernek átküldi, hogy Õ system unitokban milyen erõs akkor figyelembe veszi, hogy a scene scale-em miben van, és ha nálam 1system unit = 1cm, akkor ennek megfelelõen dobja majd ki magából azt, hogy õ bizony Y erõsségû system unitban mérve (mert ugye egy renderelõ nem tud mit kezdeni azzal, hogy egy lámpa 1500cd, azzal viszont igen, hogy 887,65 unit) Viszont, a vray innen továbbra méterekben számol, és a 887,65 unitnyi fényforrásom bakfitty lesz, hogy megvilágítsa a vray számára majd egy kilóméteres szobámat, tehát skaláris szakadás jött létre. Bla, bla, blabla, bla...

per aspera ad astra

igen?? ezt en nem tudtam..ezzek a kurva mertekegysegek mindig megbolonditanak grr..lehet hogy hulyeseg de gondolom 35 mm es filmet akarnak vrayek reprodukalni..ilyenektol teljesen osszezavarodom...tehat inkabb fogom a kis x300 as minoltamat ha filmre akarok alkotni s hadszoljon...

Aldaryn
(például a film nagysága miben értendõ? system unitban, vagy centiben, vagy stb, stb, stb...)

per aspera ad astra

Aldaryn
És azt is célszerû figyelembe venni, hogy VRay bának 1 unit = 1 méter, és faszán vannak olyan paraméterek, amiket nem unitban, hanem már valami reprezentatív mértékegységhez kötve használ a vray ui.

per aspera ad astra

Oryon: nem teljesen en ugy ahogy ertek a fotozashoz (technikai jellegehez inkabb) de egyszeruen keptelen vagoyk ugyanazt kihozni amit kenne latnom mert (majdnem)keptelen vagyok valosagos fenyviszonyokat teremteni. SZoval annyira nem segit de viszont jo kis fun szvsz😄D..
A hozzaszolasod masodik resze kinai😛 😊

Thomas
probald ki:
Asszonyt elfuttatod a karacsonyfa elott mikozbe felhomaly van s egnek a fan az izok s kb 1/2 os zaridovel F3 koruli ertekkel fotozod s a kameraval az expo alatt koveted a mozgasat..meglesz a felmeteres motionblur😄 (megcsinaltam ket eve amikor kaptam tole egy allvanyt zsir kis kep lett)

ThomasGins
Már akinek ez a felhasználóbarátabb,ha akarok egy fél méteres motion blurt akkor ne záridõvel játszak már😄
De én se gondoltam h nincs különbség.😊

oryon
Hm, sorry, értem akkor, csak megközelítésbeli különbség és felhasználóbarátabb megoldás, cool. köszi 😊

Oryon

Aldaryn
rendertimeban nem lesz különbség.

per aspera ad astra

oryon
Hm, ilyesmire gondoltam én is, köszi.
Könnyebben megfogható így pl. egy-egy "effekt" ha valaki sokat kamerázik, fotózgat... bár gondolom súlyos rendertime értéke van 😊
Valamit - valamiért 😊
Megnézem, valamint a "post dof by depthmap/Zbuffer map" megoldást is.

Engem Gi és stb. effektek fakelése érdekelne vray alá, ha valaki találkozik ilyennel 😊
(Olyan is jöhet, ami az effektek channel mapját viszi tovább kompozit progiba..., stb 😊
De persze én is keresek, csak ezek ritkák :S

Oryon

Aldaryn
Core technikailag semmi. A fizikálkameránál úgy lövi be az értékeket valós életbõl, fotózásból, filmezésbõl vett értékeket alapul véve, hogy az a lehetõ legjobban megközelítse a "valóságot" ennyi. Ha fizikálkamerát használsz, attól nem lesz egybõl fasza a rendered.

per aspera ad astra

Nagy valoszinuseggel ( SZVSZ ) pl. dofnal az lehet a kulonbseg hogy a fizikai kameranal ilyen dolgokat is szamitasba vesz dof szamolasnal hogy blende zarido..ami kifejezetten sokat szamit: probald ki egymas moge helyezel ket gombot..az elsore fokuszalsz s nyomsz egyet mondjuk F2 es rekeszatmerovel s egyet F11 es atmerovel (fizikai kameranal a dof legyen bekapcsolva) ...mas elmosodast fogsz kapni ugyanannal a zaridonel.

Papirzacsi
Urak!
Keresek egy tutorialt, nem tudom hol, és mikor találtam rá, de nem lehetett túl régen. A tutorial arról a problémáról szólt, amivel már én is számtalanszor szembesültem, hogy pl van egy fehér szoba, bevilágít az ablakon pl a nap, és megvilágít vmit a szobában, ami monjuk piros, és emiatt az objektum miatt a falak is eléggé pirosas árnyalatot kapnak. Na most a tutorialban a csávó ezt gi materiallal, vagy override materiallal, vagy mivel oldotta meg, már nem emlékszem.
Tudom, ebbõl nehéz kitalálni mire gondolok, de ha vki találkozott ezzel, és megvan a linkje, pl ossza meg velem , mert voltam oylan hulye, hogy elfelejtettem elmenteni a kedvencekbe, és most végre lenne kedvem idpm végigolvasni. :-)

oryon
Hm, ezzel a fizikai-kamerával kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Vannak benne olyan beállítások, amik elérhetõek a vray-render opciója között is (dof, motion blur, stb.) és merem remélni, hogy van különbség a kettõ között... kérdés, h melyik a jobb? 😊

(hülye kérdés, de ... 😊

Oryon

Ha reszecskerendszer akkor tegyel bele a sebesseghez +/- variaciot, szerintem sokat dobna rajta
ThomasGins
Inkább csak a physical camerát próbálgattam,meg a hajamat õszitettem,mert a fotózáshoz nem sokat konyitok.
Még egy nfr született ebbõl.

Az autok neha meg is allnak, probald meg ugy is, igy akar sima extrude is lehetne amit utolag telaraksz noise-al... (es meg gyorsabb is)
ThomasGins
nfr
Még egy kis küzdés kannaautóékkal.

Atika :o)
szuper ezt a plugint kerestem valahol megvan nekem is az oldal elrakva de nem talaltam koszi

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

ThomasGins
Kétfélét tudok,az egyik egy script,ami bármilyen ojjektumbol csinál legobol összerakottnak látszót, a másik berak pár alap lego testet és azokbol épitgethetsz.

script
plug

Nem tudja veletlenul valaki hogy hol talok maxhoz lego plugint? Volt egy oldal emlekszem de sehol se talalom esetleg ha valaki tudna segiteni. Elore is koszi

ThomasGins
fincsi

Tok joo 😊 kep

ThomasGins
😊
másik nfr
4 óra render😞
Na majd még küzdök vele...