63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ahh, félreértettetek, én nem pöcsöltem a beállítások optimalizálásával. Medium irrmap preset, meg mert láttam, hogy zajos, felvettem 100-ra subdivjét. egészen másra kellett nekem ez a tér, nem is nappali bevilágítással tolom, csak így volt szép bemutatni. :) De örülök, hogy így megmozgatta a fantáziátokat, meg azon sem lepődöm meg, hogy nenad pofátlanul alacsony renderidőket tol ide be. :D

Amivel én konkrétan foglalkozom most, az komplex belső tér világítása megannyi beltéri fényforrással, nem a sebesség ényében, hanem az utólagos szerkeszthetőségében. Azaz, hogy hogyn kell/lehet úgy passokban kirenderelni a képet, hogy az egyes fényforrások erőssége és színe utólagosan kompozitban változtatható legyen.
    A "kutakodás" lényege ott van, hogyan érdemes a glossy mintavételezett felületeket beálítani, hogy a kompozitban zajmentesen jöjjenek ki, mégse legyen számottevően sok (ötszöröse, hatszorosa) egy kompozitra beállított szekvencia renderideje, mint egy egyben renderelt képé. Ha csak kétszer, háromszor annyi ideig tart egy fényforráscsoportonként szétrobbantott szekvencia renderelése, már megérte, mert plusz időráfordítás nélkül végtelen variáció készülhet belőle, és máskor is elbaszunk minimum 4-5 tesztrendert arra, hogy belőjük a fényeinket, és még úgysem lesz száz százalék, hiszen szorít az idő.

Gondolom egint kimaradt egy rakatt karakter, ert gyorsan gépeltem, innen lehet válogatni akit zavar tegye a helyükre.:
    jfklsdjfiwerozerlaspőe4mckapőeüreuagxckfwekufhkasjdhudkadzwalípxyv
  • youth #39778
    Dell 6400-es laptop. Core2 2.0 GHz, 2 giga ram.
  • nenad
    gep?
  • youth #39776
    Ja ez 17 perc volt.
  • youth #39775
    Na kivettem a HDR képet és visszaraktam egy v-ray skyt, valamivel jobb lett a kép de még mindig elég gánynak tartom a kis árnyékfoltokat...
    Mit rontok el skacok?
  • nenad
    13:50 GIal
  • nenad
    reinhard color mapping, adaptiv subdivision aa
    GI szamolas nincsen benne, arra meg ra kell szamolni, bocs de most nem volt kedvem ujra szamoltatani.

• nenad
    inkabb az hogy a glossynal meg mindenutt textura alapu volt a beallitas, most szedtem ki oket.. Sokkal gyorsabb.
  • marcee
    Gondolom az is levett a render időből, hogy nem volt meg a padló texturája. Al tényleg feltolhatnád azt is, hogy annyival is korrektebb legyen az összehasonlítás. :P
  • nenad
    minimal power managemeneten volt :D
  • InterFoxSOFT
    Ahol erősek a kapuk ott spóroltak a fallal!
    Próbáld magát a fényt gyengíteni.
  • ThomasGins
    800 MHz-el jó idő ez szerintem
  • nenad
    hspht is visszavettem 50re.
  • nenad
    hat nekem full mas lett a kep, meg renderel,
    sokmindent atalakitottam, kicsit tulotte, de mostmar hagyom.
    a GI viszont majdnem teljesen tiszta, es ahogy elnezem a kepet alabb kb 1/3a csokkent a renderido. (ahhoz hogy ugyanilyen tiszta GIt csinalj kb annyival tobb kellene, nem beszelve rola hogy meg tul is van love.)
    egyebkent 1000 lightcache, low imap.
    A glossy tenyleg nagy, de nem bantottam.

• Evogordon
    Az evo festésén javítottam de azt az erős fényvisszaverést nem tudom gyengíteni..

• nenad
    beolvasasnal rakerdezett adoptalja e az uj modot ahogy tud renderelni...
    azt valaszoltam igen.. kicsit setetebb a kep.
    Egyebkent gyakorlatilag mi az amit el szeretnel erni?
    Gondolom zajmentes kep legkevesebb ido alatt..(?)
  • nenad
    texturakat is dobd fel legyszives..
  • youth #39762
    Miért olyan foltos benn a szórt fény, árnyék? lehet kisebb hdr környezet kéne? Semmi lámpa csak az a naplementés cucc amit átküldtem egyszer.
  • youth #39761
    Köszi Mester!
    Benyomtam a HDRIm, ahogy mondtad, az értékeket nagyon nem állítgattam, kicsit a glossy subdt lejjebb vettem.
  • Malakai
    A munkamenetről majd írsz, hogy min kísérletezel? :)
  • ThomasGins
    Látványos, vue-ba nincs AA?:P
  • 4D
    Én is kihasználtam a freetime-ot, csináltam egy külsőt.
    Modeling max, render na mi más..Vue

Itt nagyobban:
    Watertown
    És a modell, az unforgetable grebble közreműködésével. (noná)
  • 4D
    Illúzióim nem voltak a sebességgel, mert ugye minden jobb engi a reális fizikát matekolja, az meg számításigényes.
  • Geccoka
    Huh, en epp egy hasonloan ciradas orosz epuletbelson dolgozom es meg itt is ezt kell latnom :D
  • ThomasGins
    F*szányos,ha lesz időm belepiszkálok tuti
  • zenoka
    Koszi mester!
  • Aldaryn
    Nagy rámszakadt szabadidőmben egy újfajta fényforrás kezelési munkamenetet próbálgatok épp ki, aminek a lényegéhez az alanti képnek *semmi* köze nincs, de felteszem ide, mert a módszer próbálgatásához szükségem volt egy viszonylag összetett belső környezetre, és mivel nemrég épp ilyen cirádás belsőket építgettünk, ezért gyorsan összedobtam egyet. No, a lényegre térve, ha kell bárkinek, akkor innen:[rapidshare link] letöltheti kedvére a geometriát, mert ugyan 20-25 perc alatt kész volt a tér, de sokszor jól jöhet, ha ennyit sem kell szüttyögni, ha gyorsan tesztkörnyezetre van szükség.
    Így néz ki lerenderelve:

Aki akar, az nekieshet renderidőt optimalizálni, nekem nem volt kedvem. Vray 1.5RC4 minimum. Elég septiben összerakott, építészileg is tele lehet problémákkal, mivel nekem nem ez a szakmám. :D
  • ibor90
    köszi..nem láttam
  • ThomasGins
    Na ezt kapcsold ki,felesleges kicsit:)
    Kocsi materialokra van sok tutor
  • Evogordon
    Ja megvan Vray: caustics. Igen van rajta.

A beállításai:

multipiller: 1,0
    Searchdist: 5,0
    Max photons: 60
    max density: 0
  • Evogordon
    Bocs elég hülye vagyok még ehez :D Az a foton pattogás? (Indirect illumination(GI))??

Még sok vray tutort kell megcsinálnom mert még ezen a téren eléggé kezdő vagyok.
  • ThomasGins
    Van rajta caustics?:)
  • Evogordon
    Sziasztok
    Gondoltam amíg nincs bioshock addig befejezem az EVO8-at.
    Elfogadok render/fény beállítási tippeket mert így elég gagyinak néz ki :D

Ja és természetesen lesz majd normális környezete is...

• ThomasGins
    #39589:)
  • ibor90
    hmmm...hol van már az új contest csinálnám már azt is. :)
  • Aldaryn
    Standalone. Mint minden valamirevaló renderer. :D Én is kb 1 órára sacoolnék, de renderidőket tekintve nyugodtan vedd alapul Maxwellt. Azt hanáltál már, tudom, és userek állításai alapján kb ugy ott vannak időben.
  • youth #39743
    HM. Most nézem, hogy nincs ott a renderelők között, ez külső progi? :S
  • nenad
    attol fugg milyen geped van, egy atlagos dual core-on sztem 1 ora max, a zajossagbol kinezve.. Meg ez exterior, itt relatove gyorsabban lesz tisztab a kep.
  • youth #39741
    Ez a fryrender mennyire lassú? Ez is ilyen hogy hány óráig renderelje?
    Pl ez mennyi lehet órában: link
  • zenoka
    thanxi majd lehet csinalok egy javitottat contesten kivul:D