63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #39899 HEEET perc? wtf?:) ja quad:) -
nenad #39898
thx bencsab -
-
Geccoka #39896 Lefuttattam ujra, ugy hogy csak ez futott:
14.34 eszmeletlen :D
(egyebkent core2duo e6600es huzva 3.33ghz-re)
Sajna fR-el ennek a kozelebe se tudok erni egyelore minosegben, nemhogy renderidoben, de majd meg probalkozom. -
nenad #39894 texturak hianyoznak... ilyenkor mindig megno a renderido nem is kicsit vmiert..
toltsd le a filet alabb, es tedd be oda ahol a max file van.
-
renderidő 58 perc 27,8 mp
-
Azt hiszem most már menti fileba az expót, és a curvest is. -
nenad #39891 a framebuffernal a use colors curves correction, vagy mit nyomjatok be, nemtom hogy azt elmenti e a fileba. -
zenoka #39890 csak aze nem mondjuk hogy mennyire fasza ez a beallitas hogy nehogyd elbizd magad, mert meg a vegen nem fogsz nekunk ilyen beallitasokat mutogatni:):)
-
nenad #39889 mindig is mondtam, ha a maximumot akarod kihoni vegyel szar gepet, s ha megtanultad a szoftver hasznalatat akkor vegyel egy atomeromuvet :D -
zenoka #39888 megnyomtam en is a render gombot:
25 perc lett :S :)) -
nenad #39887 akkor, majd nekialliallok es megcsinalom hogy an en gepemen legyen 10 perc
:D eddig csak szivattalak benneteket Heheh! ;-) -
Aztahétmeganyolcát! Lerendereletem, 20perc. Nenad, hoztada formád, gratulálok! :) -
nenad #39885 semmi info az FPUrol sehol. Sajnos.
az egyik forumon azt mondjak nincsen benne.(ceg forrasra hivatkozva) -
nenad #39884 jaja, en is utolag allitottam saturaciot es kontrasztot a vegso kepen.
nem olyan izmos az koma, az enyem igazan nem eros, laptop.
Asztali modellek siman lefikkantjak, ugyhogy barki lerenedereli gyorsabb lesz..
nem is rossz az a 18 perc :D -
Izmos géped van! :) -
Geccoka #39882 Ja, meg annyi, hogy a winamp meg az utorrent ment a hatterbe, igy maxnak csak 93% proci jutott... -
Geccoka #39881 Na, lefutattam. A colormapping plugint sajna nem tettem fel, ezert kicsit kimosott lett, az asztal es a padlo texturaja alig latszik. A beallitasokon nem valtoztattam, csak megnyomtam a render gombot.
Most atviszem a modellt cinemaba es nekiesek finalrenderrel is :D Kivi vagyok ra mit hoz/hozok ki belole. -
Ronin666 #39880 Olvasgatom a honlapot, de nekem sajna nem a legjobb az angol tudásom. Valaki esetleg le tudná írni nagy vonalakban, hogy miről is szól ez a megoldás, illetve hogy egy maxos renderreléshez windows alatt is használható? -
Ronin666 #39879 illetve ha jól látom a működési elv kicsit más: link -
Ronin666 #39878 Nem lenne rossz. Persze azért egy MAX alatt készült tesztre kivi lennék. Ha csak 10x gyorsabb lenne, mint a jelenlegi procim, akkor is beruháznék rá. Persze kérdés a beszerezhetőség, a végső ár, a támogatottság, az alá épülő alaplap, stb. -
nenad #39877 az AA tersholdot levettem 0.01re ezert lett ilyen iszonyat hosszu a render itt, csak proba volt. -
nenad #39876 ez a -3/-2 es cucc, 41 perc az en gepemen.
link
ja azt en is neztem, fasz se tudja mi van ott.
lehet az egesz geomot at kene nezni, felul is kozepen megjelenik egy folt valamiert.
-
Jobb oldalt a bútorok fölött elég necces, de amúgy szép.
Mondjuk jobban megnézve az minden képen olyan. :P -
nenad #39874 -
nenad #39873 meg megy az uccso render, HQ, hehe, aztan fellovom az elozo verzsont -
Geccoka #39872 Scenet akarunk :D kivancsi lennek en is a renderidomre... :P -
BIZ0906 #39871 Külföldön nem is, az de ahogy itt kaphatólesz Hunban már látni fogod az árkülönbséget. -
bencsab #39870 Egy ilyenből kellene összeállítani egy rendszert:
http://www.hwt.hu/hirek/hir/tilera_tile64_64magos_processzor_intel_xeon.html
Mellesleg nem is drága. -
Igen, ez volt nekem nagy meglepi, régeben úgy ment, hogy bármelyiknél (irrmap/lightcache) be volt tikkelve, hogy store direct light, akkor a direkt fényeket mindenképp GI cahcheből renderelte. (régebben, az olyan 1.45 korszak...) és éppen ezért nem is volt homloktárben, hogy ezt kapcsolgassam. Viszont basszus... O_o Kikapcsolva 24 perc az irradiance map pass, bekapcsolása után pedig 7 (!!!!) perc lett. :) Ráadásul sokkal simábbak a részletek. -
nenad #39868 vagyis a lampanal (es ugye csak vraylight tudja ezt)
erdekes. -
nenad #39867 felulirja, ha az imapban nincen benne a store direct light akkor a fenyt directbe rendereli.. -
nenad #39866 bocsesz, igazad volt, de tarolja a fenyforrast is a lightcache, erdekes, azt hittem hogy csak imap tudja.
mindez direct lightal.
Akkor az imap pontositja ezt le. -
nenad #39865 mondom hogy minennek OVerride material kell...
es a store direct light nem azt jelenti hogy
a fenyt a vegen a lchachebol rendereli, hanem azt hogy a feny erteket abban tarolja, magyaran nem kell visszatracelni a fenyforrashoz/skyhoz. -
vertexeket, hogy lehet egyvonalba igazítani? pl. van egy ives görbém amit ki szeretnék egyenesíteni
az align-t próbáltam de sose úgy mozdult el ahogy kellett volna -
Hmm, csak eltöprengve azon, hogy a 2000subdiv 32 perc a gépemen, kezdem úgy érezni, hogy annyira nem voltak szarok az eddigi idejeim. :D Ha nálad a teljes kép 40-50 perc. :D
És kezdem úgy érezni, hgy lassú a gépem. Fenébe. -
marcee #39862 Mire én ezt mind feldolgozom?!!! :P -
Hmm... Érdekes, majdnem mindent így állítgattam be, és gondolom hasonló megfontolásból is, mint te. A lightcahe beállításaim 0,02, és 1500subdiv, de nem hiszem, hogy az a +500 annyi. Adaptive tracinget nem kapcsoltam. Az itt annyit számítana? Olyankor mintha ponthogy a sötét területekről hagyná ki a mintákat, és csak a hotspotokra koncentrálna.
Store direct light on. Hmm, ezt nem kapcsoltam. Nemrég volt egy projectünk, (beltér) ahol véletlen bekapcsoltam, fene se tudja miért. Aztán úgymaradt, és furamód elég sokat segített az irradiance mapnak számolódni, viszont a végső képen a direkt fényeket direkt fényekként, és nem gi cacheből renderelte.
Na, próbálkozok még. -
nenad #39860 aa, treshold 0.05
0/2
filter off
randomise samples on
system, face level coef, 0.5
bocs, remelem mas nem maradt ki -
nenad #39859 imapnal 25 az interpolate samples.