3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Ezt nem teljesen értem az hogy lehet hogy a scene az elsö rendernél jol renderelödik majd mikor ujra betöltöm akkot meg már teljesen sötét és kapok egy warningot is hogy inkorreckt brighness.Semmilyen változtatást nem csináltam rajta
Majd megcsinltam ujra a jelenetet és minden kék lett és 3 warningom volt (inkorreckt materialcolor) mivel minuszos RGB számuakat irt ki
Malakai
Jah, értem, a mapek közt van. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zsolo007
Írtam, hogy megvan. Be is van töltve. Csak aztnem találom hol lehetne használni.

Malakai
A "which you can download here", nem elég egyértelmû? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zsolo007
Félig jó 😊 Ezt a tutorialt csinálom éppen, csak azt nem írták bele hol találom ezt a VRayCompTex-et 😊

ThomasGins
Ja ez nem az😊

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Mat editorban a mapoknál.
Itt van hozzá leirás.Bár nekem ez kinai.
link

Zsolo007
Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy merre találom maxban a VRayCompTex-et? Körbenéztem már az összes menüt, gugli nem dob ki eredményt 😞

Be van töltve rendesen a plugin, de nincs sehol 😞

Köszi!

repvez
kössz a privit!
Majd még egy kicsit jobban áttanulmányozom most közbejött más.
OFF:
Thomas sorry hogy csak ugy el msnrol de elszalt a vinyom...ugy nez ki hogy holnap megy a kurt kfthez..f@szom egy evnyi melo s a rendszergizda meg b@szott biztonsagi menteseket csinalni...
ps: sorry a tragasagert forumtarsak.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Malakai
Pl padlóra raksz egy VRayOverrideMtl-t és külön állítod a GI-t, vagy a Render/Indirect Illumination beállításoknál a szaturációt globálisan is lejjebb veheted, vagy Color mapping...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hunkircsi
Tisztelt ádvánced véréj júzer Urak!

Már egyszer feltettem a kérdést, hogy a globális fényszóródás során a V-Ray-ben hol és hogyan lehet beállítani, hogy az anyagok színei mennyiben befolyásolják a róluk továbbhaladó fény színét. Például ha egy szobában parketta van a padlón, akkor a full fehér falat ugyan ne sárgítsa már be a globális fényszóródás esetében.
Plíz help, mert már nagyon szükségem lenne a megoldásra. Mindegyik verzióra is kiváncsi vagyok, de persze elég, a jólbevált módszer is.

Thenksz elõre is.

Ki korán kel, poligont lel.

repvez
Hát tesztelgettem.
Az elsö linkröl letöltött scenenel, ha követem az ott leirtakat akkor minden ugy néz ki ahogy ott van.De mivel ott még van 2 vraylight is ezeket kitöröltem és a direckt fényt kicseréltem sunra,igy már nem használhatok azok a beállitások.
Most 0.01-es eröségen van a sun és 2 variácoba probáltam a rendert az elsönél a GI-t 2 lightcache-el számoltattam 4,5-ös environmentel.De ilyenkor a végsö rendernél megmaradnak a lightcache foltok.
A másodiknál csak annyit változtattam hogy a GI- kicseréltem IRmapra és QMC-re,de itt is azon kivul hogy még mindig sötét egy kicsit a kép az árnyékos részeken olyan mintha penészes lenne a fal.
jah de iranymutato kellet nem komplett scene😄DD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
az elsõ linkben csak vraylight van nem sun😛

De megoldhato amugy.

repvez
köszi ezt az elsöt azthiszem letesztelem
Utmutatas:
talan1
talan2

repvez
Érdeklödnék megoldahato vrayben hogy egy szobát ugy bevilágitani hogy az valoszerünek hasson és csak 1 fényforrás legyen a jelenetben és az a nap legyen (vraysun).Tehát ugy mint igazábol egy napali szobában is csak az ad fényt vagy nem?
Ha megoldhato akkor egy kis utmutatás jol jonne hogy mit hogyan.
kifejezetten tetszik az osszhatas...regen lattam ennyire megfogo kepet..ahogy kiemeled a hatterbol a barlangaszt az valami meses....egyszeruen erzem a barland sulyat ahogy ramtelepszik...mennyibe kerul a kep mester?😊)

Free
😊)))

ez wire csak annyira high poly hogy nem látszik :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
mikulás senkinek nem hozott kontrasztot😊

gondolom wirét ne kérjünk😊

😄
Free
Én is megpróbálkoztam egy ilyen kompozicióval. a modell eléggé kezdetleges humanoid, de sztem a barlang és a kövek jól sikerûltek. a folyóval is sokat küzdöttem benne. a vízet eléggé nehéz volt belõnöm hogy szinvilágában élethû legyen.

a kép neve néger barlangászok a föld alatti folyónál éjjel.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

mognezem majd😄

Aldaryn
Még egy kicsit játszhatnál a mélységélességgel, de alakul, alakul.. Esetleg a szemüveg keretét is odatehetnéd. Kicsit bizonytalan most még, hogy hova is fókuszolunk, mert ha a cseppekre, akkor a háttérnek nagyon elmosódottnak kellene lennie, ha viszont a háttérre, akkor meg a cseppek lesznek kint a fókuszból.

per aspera ad astra

Rozsomák
bocsi a hibákért <#vigyor3>

Rozsomák
na kérem kicsit meggyûrtam még ezt a vízcseppes témát. szal mostmér elég tûrhetõ.

ThomasGins
Lehet ha ujrarendereled gi nélkül semmi extrával és az ojjektekre matte beálitást bekapcsolva,akkor 10 perc renderrel meguszod és sok photoshppozással😊

hmm lehet(biztos)...no most jon az hogy PSben utanhuzom vagy lerenderelem ujra (15 ora...tudom tudom kurvasok de egy matuzsalemen renderelek)

Aldaryn
De ha pl. fekete háttérre raksz szürke dolgokat, akkor már érdekesebbé válik az egész.

per aspera ad astra

igen de en szeretem szurket😄D..minden hatterkepem szurke..meg a munkafelulet is cadben...nem zavarja ugy a szemem😄D

Aldaryn
Röviden és velõsen azt sugallom, hogy egy szürke háttér elõtt szürke tárgyat szürke dolgok között szürkületben nem a legjobb bemutatni.

per aspera ad astra

muhaha nem😊 elvitte a zajtalanitas😄 szoval roviden velosen azt sugaltad: post workolj rajta vazee!!! 😊)))

Aldaryn
Kontrasztot nem hozott a mikulás? 😛

per aspera ad astra

Ja elfelejtettem, a dobozok egesz fainok 😊
Persze jo lenne majd szettepni meg bepiszkolni oket (mint korabban emlitettek), de tudom, 6x annyi melo mint ami eddig volt vele 😊
F.ck, nem latszodik a postom (pedig mar frissitettem, meg chace -t is toroltem...) remelem nem duplan lesz! 😞

Hali! Szoval evvel a sikatoros keppel kapcsolatban...

Valahogy a kuka olyan, mintha egy lepukkant barbiehazbol lenne, nem hiteti el velem, hogy 1:1 meret, nagyok, vastagok, "otormbak" a reszletek rajta...

A raklap texturaja is picit nagy, illetve ha jol lattam egy regebbi kepen mintha inverz lenne a bump. Esetleg ha a texturat egy zajos szurke mappal vegyitened (piacon akadnak szinte tok szurke raklapok is, hasznaltsagtol fuggoen), illetve ezeket varialnad, sokat dobna a kepen.
Nem tudom mennyire lesznek kozeli kepen a raklapok, de ha kifejezetten szem elott lesznek, meg tennek a hasznaltabbakra nemi smootht (fenyofa elei eltompulnak), illetve egy nagyon kis erossegu nagy meretu noiset.

A lang az nem tudom, hogy plugin e, vagy bitmap, de ha a kuka tokelesedne korulotte megerdemelne egy realisztikusabbat. Lehet szorakozni pluginekkel, de ha nem fujod meg kivulrol a parameterezeseket, szerintem leggyorsabb (mivel a pluginek alt. eleg lassucskak), legegyszerubb egy jo texturat megdolgozni, megmozgatni...

Nezd meg ezen ( http://www.karacsonyiudvozlet.hu ) oldalacska "introjanak" a hatteret, ott van egy lang, ami relative egesz turhetoen sikerult (tobbi reszet nem kell nezni, bena tudom, plane a gyertya, regen keszult, csak evenkent max frissult az eloter, meg sima scanline gyorscuccos)
ThomasGins
<#taps>

Reggelt!
A www.deviantart.com-os kabalas karacsonyos hatterkep:

link 1600*1200

Malakai
Ha az environmentben egy screen mappingban lévõ bitmap van, akkor azt nem fogja megtörni a refract és a reflectben se rendesen jelenik meg.

Használj pl plane objektumot háttérbe!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Rozsomák
valami ilyesmit akartam csinálni:

ThomasGins
Bump map esetleg?Meg lehet h nem jól állitottad be a háttérképet.

Gondolkodtam vagy 2 percig hogy mi lehet ez. Elõször valami idegen lebegõ gyûrûkre gondoltam, amiknek egy része láthatatlan. Talán épp most készülnek teret ugrani, de lehet hogy csak valami féregjáratot hoznak létre. Miután végigolvastam a következõ kommenteket, rájöttem, hogy nem errõl van szó, de majdnem eltaláltam. 😊
Rozsomák
hát igen nem lett az igazi valahogy nem tom elérni hogy faszán megtörje az égboltot hogy látszódjon hogy az bizony víz akar lenni.

ThomasGins
Azért meg kellett néznem a jpg nevét h mi is ez😛

Rozsomák
ja egy búvárszemüvegbõl nézünk ki éppen <#vigyor0>

Rozsomák
mai nfr

Rozsomák
itt a wire nem teljesen tökéletes mindenhol meg az oszlopfõk is hiáyoznak lusta voltam megcsinálni csak azért kellet hogy könnyebb legyen lerajzolni.

Aldaryn
Tele vagyunk már építészekkel. 😛

per aspera ad astra

fle go
Mennyi volt a render idö?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
<#taps>
egy wiret lehetne mutatni?😊