63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
És miért nem jó a scanline?:) -
Keresem mint a hülyegyerek a "subpixel mappingot"
, aztán nagysokára kiderül, hogy az 1.5-ös verziótól van a V-Ray-ben, nekem meg még mindig az 1.49 zümmög. Namármost elmondaná nekem valaki, hogy miért van az, hogy a Default Scanline esetében a "Z Depth" szépen elmossa az éleket, míg a VRayZDepth úgy mindenféle élsimítást mellőz. Naszóval most nekem ez az első számú véréj anomáliám. Valaki segítsen legyenszíves...
-
hasonlít a feelingje a régi gyurmafilmes cseh mesék hangulatára. volt az a két fickó az ondjuk inkább báb film volt akik állanóan idióta dolgokat barkácsoltak . és olyan jó kis horgolt sapkájuk volt. nah ez mintha az ő konyhájuk lenne :c) nekem tetszik így ahogy van :c) -
Geccoka #40456 Jaj, ez kimaradt, az nem krumpli, hanem zsömi :D -
Geccoka #40455 Ja, ez csak a dekor, nem ez a lenyeg, hanem ami nem latszik, maga a konyha, ez csak amolyan legyen valami a kepen, hogy ne legyen ures a cucc :D
Azt a lenyegi reszre is keves az ido, szal... Amugy dof nelkul 17 perc alatt lehuzza a gep, itt ez is szempont :D -
zenoka #40454 gyaaa jofele:D
nagyon hangulatos kevesbe fotoreal: citrony meg a krumpli anyaga nem tetszik..meg a krumplinal levo kessel is van bajom de megnem mondom micsoda..
de a hangulat az otos:) -
Geccoka #40453 Kis fun-kep a mostani meloval :D
Dof kicsit LQ, mert hat dolgozni is kell a gepen :D -
zenoka #40452 nem al hanem Al sry:) -
zenoka #40451 al ez a commandline os dolog valami istentelenul zsenialis megegyszer koszi..
mar csak azon agyalog hogy tudom megnezni hogy all a render:D:D
bar a renderablak latszik es ha rakattintok akkor egy pillanatra fel is ugrik igy sacc per kabe sejtem merre all a dolog:D
-
Basszus, ilyenkor magambaroskadva pityergek, hogy milyen alávaló kis féreg vagyok a szakmában...Mester Úr, tessék úgy mondani, hogy tudjam is, hogy mire és hova kettintsak...
-
Komoly munkamenetben ezeket a csatornkat nem szokás anti aliasolni, biz. okokból kifolyólag. Ha az antia információra is szükség van, akkor ott van a sub-pixel weight channel, amivel megszorozva ezt megkapod ami neked kell.
Amúgy nem fetétlen attól lesz a post DOF röcögős, hogy ez így néz ki.
Nomeg normalizálni kellene ezt a Z mapot a 0-1 tartományra is, mert most egy jó rész nekem üresnek tűnik. (mondjuk 0,7 ~ 1.0 üres) -
Üdv!
Valaki megmondaná nekem, hogy az alábbi z-depth-es képen miért ilyen gyenge minőségű az élsimítás? A sima renderen minden rendben van, de mivel így akarok DOF-ot, így a végeredmény is gyenge élsimítású lesz a fotosoppolás után.
Köszi előre is a gyors segítséget. -
nenad #40447 nem, amikor kiderult a cukor dolog, meg sok webes melo jott ki, nem 3deztem azota sajnos.
Majd mostanaban lehet tobb idom lesz.
Meg mindig nincs sajat netem, talan ket nap mulva.
-
zenoka #40446 kosz sracok a segitsegeket:)
nenad: serleggel/kupaval jutottal egyebkent valamire?:) -
nenad #40445 //kapcsolodo, egyebkent van egy ms reg key is, kilovi a szuksegtelen dll-eket a membol. bar ha nagyon kell igy is ugy is megteszi, de tok zavaro tud lenni ha kilepsz egy programbol alig van mem es minden tetu lassu, sot sokszor hibernalni sem tud a gep miatta. -
zenoka #40444 marmint melyik reszerol nem halottal?
itt olvastam most:
http://support.microsoft.com/kb/833721
AL koszi ezt kifogom mindenkepp probalni.jah azt neztem mikor betolti a scene-t a max akkor mar kb 500 megat bezabalt a kis tetu:S
-
A max indítható commandline módban is, az 3dsmaxcmd.exe segítségével. Indítsd el, és szépen kidobja a helpet, onnantól meg elég egyértelmű a dolog. :)
Ilyenkor rengeteg mindent nem b@sz bele a memóriába pluszben, csak a renderhez tölti be a scene-t, és UI sincs. -
nenad #40442 ugy allitsd be hogy a boot menu megjelenjen ha valami rosszul sul el akkor at tudja valtani az originalra.
de en meg nem hallottam ilyenrol. -
zenoka #40441 televan a scene de nem fakkal hanem egyebb targyakkal:) noveny nem sok van benne:)
szerintem megnezem ezt a 3gb switchet ha delutantol nem jelentkezek par napig akkor hazavagtam valamit:P:))
commandline?! ezt a trukkot kifejtened ha szepen megkerlek? winfost commandline modban inditsam es ugy inditsam a maxot? -
Vertigo #40440 OFF: Nehany oldallal ezelott irtam, hogy nehany hete meg X2-n nyomultam, most meg c2d-n, mind2nel 2giga memo volt, amdnel DDR1-es rendszer 520-on, a proci 2600-on, intelesnel DDR2-es rendszer 1GHz-en, a proci 3000-en (persze lightos tuning mind2nel)
A jelenlegi rendszer kb 1.5x gyorsabb az X2-nel (persze nem egeszen fair a dolog, leven 400MHz difi is van koztuk igy), de ha deszka is lesz veve, en is ajanlom az intelt (X2-t csak akor ajanlnam, ha van egy jo s939-es lapod amibe jo ideje singe core a64-et hasznalsz, es csak egy procit kellene cserelni) -
Indítsad oprendszert /3GB módban, vagy használj 64bites környezetet. Mindkettő jótékonyan van az ilyen problémákra. De a scene fa mélységét csökkentve, vagy a face/leaf együtthatót állítgatva is tudz kevesebb memóriát ígénylő rendert indítani.
Nomeg max-et commandline módban indítsad, az is spórol pár száz megát. -
Most komolyan... az Inteel vs. AMD témára ennél értelmesebb választ nem lehet adni, mert az már flame. Van kismillió teszt, meg lehet őket nézni neten, levonni a saját következtetést. Az intelesek úgyis azt mondják, hogy intelt vegyél, amd-sek vica versa, annak meg sok értelme nincs. Vannak szintetikus tesztek, nézd meg, ki hogy teljesít (pl. prohw tesztjei...) nézd meg ki mennyibe kerül, és dönts. Ennyi. :) -
Koszi. Alaplapot is veszek ujjat mert regibe nem megy bele sajnos :) -
Az intelek most verik az AMD-ket. Ha van pénzef intelre akkor mindenképp azt vegyél szerintem, egy jó kis hűtés és még tudsz is rajta húzni egy jót. nem tom milyen alaplapod van hogy bele megy-e a core 2..mert ha nem akkor az már más tészta úgy nem tudom. az biztos hogy a core 2 az veri az AMD X2-t -
zenoka #40435 hasznaltam a keresot meg minden:S
de mit lehet tenni akkor amikor a max render kozben eleri az 1.5 giga memohasznalatot es se kep se hang elszall valszeg tul nagy a scene ugy 1.3 millio poly par helyen megtudom oldani hogy vrayproxyt hasznaljon par cucc de szerintem az keves lesz:S
scene-t nem szabad feltoltenem:(
es a mostaninal mar nem tudom lejebb alitani a kepminoseget mert igy is khm hany nemi kivanni valot maga utan:S -
hat ezzel nagyon sokat segitettel koszi :D -
Szép legyen, jó legyen! Ez a fontos! -
OFF.
Lenne egy kerdesem milyen procit erdemessebb megvenni Intel-t vagy AMD-t hasznalok maxot is en Intelre gondoltam de mondom megkerdem olyanoktol akik jobban ertnek hozza.
Elore is koszi -
Hair n Fur. Tökéletes ilyen célra. Afro preset is van benne talán, de nem nagy kunszt előállítani, hiszen csak "csavarodott" kb azonos hosszú szélek kellenek teljesen egyenletes elrendezésben. Ekkora hajtömeget tán még geometriává konvertálva is elbír, akkor pedig az integrálással sem lesz gondod. -
Vagy esetleg lazább hajszerkezettel :) kép -
Csinálj egy nagyobb átlátszó gömb alakot amiből jönnek a hajszálak és talán ami mégfontosabb, hogy ezek sűrűek és nem lóg ki belőle rakoncátlan hajszál, mint itt: kép -
szted? :c))))
hogyan kéne afró frizurát csinálni neki ? amolyan igazi mikrofon frizura kéne nekem :( de valahogy nem jön össze
-
zenoka #40427 lol:D honnan jutott eszedbe:P:))) -
jah a következő speed mivel a házimozi rendszer nem sokakat mozgatott meg akkor egy egyszerűbb dolog. " ásványvizes flakon...." -
Thx. Próbált már valaki Vray fuzr al afró frizurát készíteni ? vagy azt inkább a beépített hair and fur al csináljam ? -
First base! Go go go... :)
Free, ez egéz pofás. És bárhol is hagyod abba, úgy fest, mintha kész lenne. ;) -
nenad #40423 hmmm, talalkoztam egy igen finom kis teremtessel. :-)
koszi! -
nah egy kis nfr :c)))
-
"és ha azt mondja hogy olyan édes vagy akkor azt ne értsd félre"
-
Hajrá hajrá. és ha azt mondja hogy olyan édes vagy akkor azt ne értsd félre :c)
Nekem meg "végre" nincs melóm. munkahely keresés van.