3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MrGEEE? :-)
uj ev uj nick! ;-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
vagy épp kicsit láncdohányos, és telefüstölte a kabint. vagy fél a repüléstõl és kis zöldet szívott el hogy megnyugodjon. :c))))
Vagy kezdõ mûrepülõ és a füstadagolót nem a szárnyak alá hanem a pilótafülkébe tette, és manuálisan indította el :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nyultap
csak odáig tartott a türelmem, hogy összedzsuvázzam picit üveget...amúgymeg nagyon náthás szegény pilóta..vagy túl sok tejet ivott felszállás elõtt<#pias>

amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

repvez
Csak cigizik a pilota és nem szellöztet. 😊
Free
tök jó. Nekem bejön. Olyan festmény feelingje van :c)
A pilótafülke üvegére is "festhettél" volna felhõ tükrözõdést. és máris nemérdekel senkit a textura :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Diffuseba is tiles. Még sínvariációt is adhatsz így az egyes daraboknak, a fúga pedig lehet más map, vagy csak szín.

per aspera ad astra

Thomas+nenad, köszi, sikerült.

nyultap
szevasztok
gondoltam, a modellezést gyakorlandó, összehozok vmi ingame modellt textúrával, miegymással. De vhogy nem volt szívem csak úgy otthagyni szegényt vmelyik eldugott mappában. Úgyhogy karcoltam köré kis hátteret.
tessenek pancsolni.

pilótafülkét leszólni nem ér<#bee1> (textúrát nem rajzoltam hozzá, modellhez hozzányulni meg már nem volt kedvem, így is annyit néztem már, hogy álmomból felkeltve is fejbõl sorolnám az egyes pixelek RGB értékeit<#zavart2> )
kócsolom

amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

ha procedural megy maskba akkor oda.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
mask?

\"So always look on the bright side of death\"

Egy nagyfelbontású csiszolt köfelület textúrából szeretnék padlóburkolat anyagot összehozni. Addig oké, hogy a map diffuse chanelbe kerül, a tiles meg bump, vagy displace, de azt hogyan lehetne megoldani, hogy a fugák anyaga is más lehessen?

FRenkie
jaja közbe eszembe jutott a spacing tool köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Spacing tool,és egy kis trükközés, vagy például csinálj a görbébõl egy vékony fonalat, és scatterolj azon, vagy pluginek, meg scriptek, pl. a Vatje féle scatter.

per aspera ad astra

FRenkie
hogy lehetne egy görbe mentén scatterolni tárgyakat?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Boba
Kerem kapcsojja ki.

Free
Jéééé......
Többet nem tudok hozzáfûzni . :c)

wow! De kar hogy nem jatszom a simmel :-(
Azer az megtitszteltesnek vesszuk hogy betekintettel.
Egyebkent szivesen segitenek ha nem lenne annyi dolgom.
:-)

Kata
Engem az érdekelne, hogy bevállalná-e valaki. 😊 Mert akkor felvenném vele a kapcsolatot a részletek miatt.

[/cserf][/fülünyúl]

Aldaryn
Helyesbítve... De. mégis bonyolult. 😊 Nem egyértelmû, ennek utána kell olvasgatni, mi hogy merre mettõl minek, és miért.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ahogy elnézem a világhálót, új objektumok készítéséhez midnenki ezt a segédprogramot használja.: SimPE
Gyakorlatilag semmi másra nincs is szükséged, ha megvannak a mesh-ek, és textúrák. (ahogy én azt elképzelem) csupán egy kis ügyködésre ebben a programban. Nem tûnik bonyolultnak, de kipróbálni perpill nem tudom, mert elég SIMS híjján van a gépem.

per aspera ad astra

Kata
(Bár a méret itt már nem lényeges annyira, mert meghatározható, hogy hány négyzetlap területet foglaljon le. Így gyakorlatilag egyet is lefoglalhat egy akkora tárgy, ami kilóg a telek mind a négy oldalán is.) 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Egy-két objektum kéne, ami csak dísz (maximum környezeti pontot ad), és semmi animálás nem kell hozzá, statikus "szobrokról" lenne szó. Egész pontosan pár repülõgépet szeretnék méretarányosan a simeknek (természetesen akkora méretû gépekrõl lenne szó, amik még beférnek a telekre).
A linket köszönöm, de nekem semmi programom és tudásom nincs ezekhez a moddolásokhoz. :/

[/cserf][/fülünyúl]

Aldaryn
Miért is lenne baj, telis tele vagyunk itt csupa segítõkész emberekkel.
Ahogy elnézem, a SIMS2 modoolásra is külön kis univerzum épült, de sajnos kipróblni nem tdom így septiben, mert a SMIS2 ISO-im a leégett gépembe voltak, pedig de szerettem õrült sorozatgyilkososodit, pincében szomszédkínzósdit játszani.

Mod site példának okáért.: http://www.modthesims2.com/create.php

Pontosan mi kellene? Plusz objektumok ingame? Használhatók, vagy csak díszek? Új skinek, emberkék? Új tevékenységek? Ezeket mind, mind létre lehet hozni, de nem kevés munka. A modellezés és textúrázás bakfittynek tûnik, a hangsúly a rengeteg leanimálandó mozdulaton van, azt hiszem.

per aspera ad astra

Kata
A meshek más játékból valók, vagy ilyen 3D programokkal elõállítottak. Tehát még nem volt közük a sims2-höz, senki nem próbálta meg konvertálni õket, csak poligonhalmazok textúrával.

Azért remélem nem baj, hogy írtam ide, ez a topik és ti vagytok az utolsó reményem.

[/cserf][/fülünyúl]

Aldaryn
Hmm... ha fogadnom kellett volna, hogy a tõzsgyökeres SG tagok közül ki nem ír soha a MAX topicba...

Nade, szerintem ez nagyon attól függ, hogy mennyire egyszerû a folyamat, gondolom megvan a jól bejáratott fejlesztõi készlet az anyagok beviteléhez, mint ahogy megvolt az anno a SIMS esetében is (bár ha jól emlékszem, ott kicsit bonyolultabb volt a dolog, itt elég szimplán 3D modellekkel vacakolni) Miféle meshek vannak meg? Aki azokat gyárotta nem boldogult a konvertálással, beépítéssel? Na nem offenzíven, csak amolyan tudakolódzósan kérdem.

per aspera ad astra

Kata
Sziasztok!
Bocs a zavarkolódásért, csak félve érdeklõdnék, hogy tudna-e valaki már meglévõ 3D mesh-eket és hozzájuk tartozó textúrákat a Sims2 játékba konvertálni, beállítani? Illetve lenne-e kedve is hozzá?
Elõre is köszi a választ!

[/cserf][/fülünyúl]

lac coo
Köszönöm, közben rájöttem magam is, ugylátszik már nagyon éjjel volt nekem 😊))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Shader libet egyébként szerintem érdemesebb .max fileként felépíteni, mert abból is ugyan úgy megnyithatod az ott használt anyagokat, viszont belehuppanva bármikor renderelheted is õket scene setup nélkül.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ha például elmented egy jelenetben. 😊 De ha belepakolod egy material libraryba, és azt elmented az egész pontosan elnevezett "Save" gomb segítségével, akkor abból is elõ tudod csalogatni.

per aspera ad astra

lac coo
Srácok !
Ha készítek egy nekem tetszõ material-t, akkor azt hogyan tudom késõbbre elmenteni?

A gombja meg van, de utána sehol nem találom 😊))) Gondolom Matlibs-be menti , de utána legtöbbször eltûnik a következõ indításra ...<#fejvakaras>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

de 😛

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Csak nem kijott az uj CarSpecial?
tudom, nem varez topic, de aki kedvet érez autó modellezéshez és nem talál megfelelõ blueprintet, szóljon privátban (!)

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

repvez
nem fog muködni én probáltam de csak azzal a játékkal muködik ami dx9-es.Az ARMA is jo volt csak hibauzivel elszált capture közben.Bár elég huzos lenne ha az egész szigetet betudja kopizni.
Papirzacsi
Az il2-t át lehetváltani dx módba, azt hiszem alapból opengl-ben fut. Lehet akkor megadná magát, és hagyná kiszedni a modelleket.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

repvez
Hát ezzel a NURBS to poly konvertálástol nem vagyok oda, probáltam igaz mayába de ott a tökéletesen passzolo nurbsos felületemet átkonvertáltam polyvá és kb fél cm-es eltérések lettek mindenhol a rajzhoz képest gondoltam dobok rá egy kis smootot de a méret nem sokat csokkent csak simáb lett ugyhogy csak több melo lett vele 😞

Malakai az elérési utak jok mivel egy helyen van a mat fájlal együtt.Majd holnap probálok egy testscent felrakni.
ha maxban nyomulsz akkor én a polyt javaslom. a rajzok úgysem annyira pntosak, (általában sosem passzolnak teljesen össze az ívek a különbözõ nézetekben). a törzs- és szárnyszelvényeket spline-nokkal is megrajzolhatod és extrude vagy loft. vagy a nurbs-ot átkonvertálni ha az neked egyszerûbb.
Malakai
A bitmap elérések rendben?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Az mért van, hogy nekem ahhol üveg material van ott ilyan pontok jelennek meg??

ThomasGins
Sztem tegyél ki egy scene példát,mert azoknak ugyanuk kell müködniük mint standardban.

repvez
A rajzokbol már beszereztem egy halommal csak még a technikát nem sikerült megtalálnom/elsajátitanom amivel gyorsan egyszerüen és pontosan tudnék modellezni.NURBS-ban meglenne a pontosság mert a törszmetszeteket szépen korbe lehet rajzolni csak a bonyolultabb formáknál elakadok.Polyba egyszerübb a dolog csak ott nem annyira pontos és nem olyan gyors a modellezés.
alienintruder,
talán az IL-2 sturmovik topicban is próbáld megkérdezni, hátha ott tudják.
amennyire én tudom, az il2-ben a modellek is az sfs fájlokban vannak és a #7251 hozzászólásban mintha arról esett volna szó hogy ezeket sikerült feltörni.

aki meg saját repcsit akar modellezni, itt talál hozzá rajzokat:
http://www.airwar.ru/other/drawe.html
nem jatszom:SS csak a regi emlekek😄D najo most vegig toltam a spellforce 2 ot meg neki kenne esni az nwn 2 nek de azon kivul nem jatszom😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

repvez
Egy kicsit más téma.Olyankor mi lehet a probléma ha kész vray anyagokat használva az egyszeruek muködnek minden gond nélkül de amibe már van textura meg bump az nem.Pedig azok is betöltödnek a megfelelö helyre a mateditorba.Pl ha egy parkettát akarok egy planre tenni annak csak a sine lesz barna de a mintázat és a bump már nem lesz rajta.Kell még valamit állitgatni vagy ugy is müködni kéne hogy csak ráhuzom a testre?
Ugyan ez a helyzet szörös materialnál.
És igen! A cod2-vel nekem is ki irta de a lock on meg az il2 nem akarja megadni magát. Azért nagyon köszönöm uram!😊
ThomasGins
azt hittem kisebb lesz tömöritve😞

repvez
HÁt 144MB nem mostanába menne fel 128kbit-es feltöltéssel.De ha jol olvastam itt a quickstartban akkor a 3dr fájlt kéne beimportálni de az nincs benne a maxban pedig a telepitésnél meg is kérdezte hogy hányas maxom van.Egyébként csak dx9-es játékoknál müködik a lockonbol ezért nem tud kiszedni semmit
ThomasGins
Ha documents könyvtárba lévõ 3 könyvtárát összetömörited és kirakod vhova akkor megpróbálom beimportálni én is.

Ja, hogy benne van...
Most néztem csak meg.
Ejnye ejnye.
Itt egy:
Quickstarttutor