63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    real speedcontest:D
    fuu most jut eszembe arra is kenne valami ezen a heten jo a tema:D
  • ThomasGins
    Ennyi idő alatt nagyon jók ezek
  • GixEr
    vagy linkeld dummy-hoz, akkor mindketto szabad marad...
  • zenoka
    nah ma esti hajtas megrendelesre:
    du 6 kor tudtam neki allni most 10 ig kellett leadni.. skiccekbol keszultek hianyos meretekkel..mindegyikbol kellet egy tisztesseges muszaki rajz (elkesziteshez) es egy render..
    muszaki rajzok autocaddel keszultek(azokat nem merem kozretenni ne legyen problem bar valszeg nem olvassa a megbizo a forumot de biztos ami biztos)
    halfsizeok:

tudom lehetne jobb is de idobe ez fert bele:S
  • Hzsolesz
    Köszönöm a segítséget...igaz, hogy egy kis fejtörést okozott az elején, mert először nem találtam a "motion ful"-t, aztán rájöttem, hogy az motion fül akar lenni.
    Azt hiszem, hogy visszatérő vendég leszek a fórumban, mert az alapok után szeretnék a programmal kicsit komolyabban is megismerkedni.
    Hy!
  • Vertigo
    Mozgatando object (kamera) kijelol -> motion ful -> assign controller rollout -> position (click) -> assign controller gomb -> path constraint hozzarendelese -> path params-ban add path (a kovetendo spline)...
  • Hzsolesz
    Sziasztok!
    Egy Target Kamerát szeretnék ráhelyezni egy path, azaz útvonalra, ami egy rugó alakú vonal.Mindezt úgy szeretném megoldani, hogy a kamera Targetja folyamatosan a képzeletbeli rugó közepére nézzen.Próbálkoztam a kamerára dobott PathDeform módosítóval, maga a kamera ráfekszik az ívre de a Target is vele együtt mozog.Tudtok segíteni?Jó módszerrel próbálkozom egyáltalán?
    Köszönöm!
    Üdv!
  • nenad
    a csucsfenyeket egy kicsit vedd vissza sztem, a jobb oldali kupakon ugy nez ki mintha nem lenne festek a feny helyen...
  • Roger6
    Köszönöm a gyors választ, otthon kipróbálom!
  • Malakai
    Mivel úgytűnik VRayt használsz a válasz egyszerű VRayEdgeTex map.
  • Roger6
    Sziasztok 3ds Max guruk!

Lenne egy kérdésem hozzátok, remélem tudtok segíteni. Szóval csináltam egy söröskupakot (tudom, hogy nem lehetne felhasználni a Heineken-es logót, de hát...), és szeretnék wireframe-es (?? - nem tudom, hogyan hívják pontosan..) rendert csinálni, valami hasonlót, mint a #40463-as hozzászólásban. Ez hogyan készül? Külön material kell hozzá, vagy esetleg valami beállítás? Ha tudnátok segíteni, azt megköszönném. A végén belinkelem a képet, amit szeretnék ezen a módon is lerenderelni:

• Ronin666
    Egyrészt. Másrészt a kép az akváriumról szól. Ezt Thomas bevilágítása jobban kihangsúlyozza. Ezen felül érdekesebb is.
  • Free
    1et értek az olyan melegebb volt
  • Ronin666
    Thomasmester fényei jobban bejöttek.
  • zenoka
    Thomasmester akvariumat egy kicsit tovabb gyurtam kerult bele par hal oszt pont.
  • lac coo
    Köszi, srácok! ;)
  • ThomasGins
    menüben Edit/select invert vagy vmi ilyesféle
    ha erre gondolsz
  • Malakai
    Alapból Ctrl+I, mint sok más programban, de az Edit Poly modifier egyéni hotkeyei felülírják ezt az Insetel alapból, viszont ha nem akarsz tökölni a key mappingal, akkor Edit\Select Invert ott van a menüben.
  • zenoka
    dobjal bele capat meg tengeri rajat:D teapotra nyomhatnal nemi moszatot es eregethetne neha neha legbuborekot:P:)
    najo popec lett:D
  • lac coo
    Sziasztok, egy gyors láma kérdésem lenne :))))
    Editpoli modban van-e valami negatív kijelölés gomb vagy bill parancs ?

THX .
  • ThomasGins
    Ennél jobban nem spirázom tul:)
  • zenoka
    honlapja jo regen frissult
    de irt ide regebben:)
  • Ronin666
    Nem ismerem az ő munkáit. Ennyire kente vágta a dolgot?
  • ThomasGins
    :)
  • Boba
    O hogyaza, hogy enne meg a fene a szerencsejet!!!
    (Gratula neki... irigylem jol. Megprobalom az O sikeret inkabb motivacionak venni, nem pedig lelombozodni.:D)
  • Zsottybobo
    Naon jó lesz...
    Csak a "borotvahab" nem szokik úszni a felszínen?" :)
  • Atika :o)
    jo lesz ;) kivancsi leszek a vegeredmenyre
  • ThomasGins
    Lópoli halketrec lesz majd ha meglesz:)
  • zenoka
    cgblog.hu "chat"-e:
    Szerda, Szeptember 5, 2007
    [00:37] Piktor: Udv mindnekinek San Franciscobol, az ILM-bol! Meg akkor is ha mindenki alszik eppen.:)
  • zenoka
    igen?? bevallom oszinten nem vettem eszre ekkora kulonbseget, ha tudom dof kell a kepre akkor mar azzal renderelem regionba a probakat is..nah mindig tanul az ember fia:D
  • bencsab
    Hát, esetenként mondjuk 3-4× annyi, mint nélküle, de van hogy csak 1,5×
  • zenoka
    tenyleg probald ki a vraycamos dofot..ha egy kicsit is tisztaban vagy a rekesz/zarido osszefuggesekkel akkor nagyon szep vegeredmenyt kapsz es erezhetoen nem sokkal lassabb a render
  • hunkircsi
    Kannatőrténeti visszatekintés! Köszi...kiszínezte a napomat.

Amúgy ki fogom próbálni a render féle DOF-ot is. Csak eddig mindig rossz tapasztalataim voltak, mármint a renderidőt illetően, és egy netes tutorialban láttam a ZDepth-es Photoshop-os DOF utómunkálatot, ezért próbáltam ki. De úgy látszik, hogy mint minden egyeszerüsített módszernek, ennek is megvannak a maga korlátai.
  • zenoka
    ugye tudod hogy a kanna a kezdetektol fogva ott volt a 3d vilagaban :)
    miert nem probalod meg vrayfizikxcam dofjat?:)
  • Aldaryn
    Szerinted annak nem lesz folytatása legalább kettő? Nézd meg a bevételi adatokat, és lassan kezdj el erre a kérdésre bólogatni. :D
  • ThomasGins
    Mi lehet Piktor bácsival h igy vége a projektnek...?:)
  • hunkircsi
    Nahátakkor, akkor...default scanline ZDepth..:) Meg kannás NFR:

Amúgy meg én szerintem, ha az ősrégi 3D Studio verziókban is lett volna teapot primitív, akkor bizony ma lehet, hogy azt mondanánk, hogy "A kanna el van vetve". De hát ugye akkoriban még csak a kockát ismerték. Rohadtul tud irritálni a kannákkal szemben elkövetett diszkriminatív viselkedés. Szóval igenis, a kanna el van vetve!
    Jóvanmár...takarodok aludni..
  • zenoka
    akkor viszont a konyhat mutasd ne a dekort:P:)))
    tenyleg jo akep csak a zsemit vedd ki:D
  • Lekonel
    Sziasztok, ide is berakom hátha több véleményt zuzzantotok:)
  • Aldaryn
    Hehe, tényleg, használd nyugodtan a scanlineos Z-t.