63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zsolesz92
    az orrának ilyennek kell lennie, jégkorongoztam pár évet :D
    nekem naon teccik
  • ibor90
    az orra nem magas egy kicsit?
    és a fűzöt hogy csináltad?
  • imp99
    Ide is felnyomom a képet...elkészült a stúdiórender a koriról...lesz környezet is. Jah igen: mayával készült :)

Itt van nagy felbontásban: KATT IDE
  • ibor90
    ma csináltam...unatkoztam
  • Malakai
    Jah, split edge tool nincs alapból benne.
    Amúgy van midpoint snaping, amivel insert vertexel az edge közepére lehet snapelni.
    Vagy lehet scriptelni is, ha gyakran kell. Vhogy így pl ([apro]ezt futtatni, vagy kijelölöd a scriptet és behúzod a toolbarra[apro]):
    sEdges = $.EditablePoly.GetSelection #Edge
    for i = sEdges do
    (
    $.EditablePoly.divideEdge i 0.5
    )
  • ibor90
    köszi! örülök hogy tettszik.
    csak megsúgom amúgy nincs is benne víz :D
    mármint hogy nem raktam bele semmit, csak úgy néz ki...;)
  • Effendi
    pl. kijelölöd a melletti edge-vel együtt, nyomsz egy connect-et (connect értéke legyen 1), majd amit létrehozott edge-t, azt kitörlöd, és arról az edge-ről is letörlöd a felesleges vertex-et, amit kijelöltél segítségnek.

Bár, gondolom, hogy az egész arról szólhat, hogy két edge között akarsz húzni egy felező élt, és akkor arra csak egyszerűen a connect gombot kell használnod és ennyi.

Ha egymás melletti éleket akarsz felezni, akkor mind kijelölheted egyszerre és connect. (ha harmadolni akarod, akkor értelemszerűen a connect értéke 2, és így tovább.
  • ThomasGins
    Sztem az csak ugy látszik,mert nagyobb lehet az ior mint a vizé:)
  • zenoka
    nah ez teljesen jo lett:)
    egyedul a viz meg a uveg talalkozasa furcsa egy kicsit sok a felcentis falvastagsag egy palacknak;)
  • ThomasGins
    Szép lett,nekem bejön!
  • ibor90
    itt a kép az ásványvizesre
    Modellezés: 40 perc
    Textúrázás: 30 perc
    Render beállítás + renderelés: 2 óra

Hát erre most nem jött semmi extra ihlet meg nem is lett olyan mint ahogy elképzeltem, de ha már megcsináltam akkor csak megmutatom.
    kép
    wire
  • MadBence
    3dsmax guruk!
    hogy lehet egy edge-t pontosan elfelezni? (egyszerre többet is akár)
    Tehát egy vertexet rak a közepére. Csak ezzel az insert vertex gombbal lehet megcsinálni?
  • Aldaryn
    Moar angles!!11
  • zenoka
    ebbol a szogbol nagyon "elall" tole a haja:D de respect jofej figura:D
    respect2: vegre befejeztel egy projectet:D:D
  • zsolesz92
    lolxDASD :D
  • Free
    nah sztem ez a vége a figurának :c)

• Atika :o)
    kosziii
  • zenoka
    khhhmmm: van
  • Atika :o)
    Sziasztok 3d maxbol van 64 bites verzio?
  • Aldaryn
    Afrósabb is.
  • Free
    nezse hoszabb haj :c)))
  • Aldaryn
    Mit akarsz, szőnyegnek tök jó ez! :) Meg afrófrizunak se rossz, csak legyenek hosszabbak a hajszálak.
  • Aldaryn
    :) Folyton elgondolkodom az aláírásodon... és mindig elmosolyodok, amikor ahhoz a részhez érek, hogy "közvetlenül". :) A választék szép nagy. Szélütés, szívroham, spontán öngyulladás. Vagy esetleg, miután a kolléga a falnak csapta az egerét, ami darabokra robbanva lyukakat szaggatott az immár gőzölgő monitorba, az ablakon kivágta a gépházat, egy laza tenyérsuhintással kettébe roppantotta az ötcentis asztallapot, vérben forgó szemekkel és egy golyóstollal megindul feléd...
  • Free
    nah ennyi a max amit ki tudok hozni belőlle :(

• hunkircsi
    Micsoda egy animra bukkantam. Lebilincselő!

Mill: Codehunters

Jó szórakozást hozzá!
  • Malakai
    2D-s síkra berendezett interakció!
    Sensable cumók mennyire lehetnek hasznosak? Mondjuk az Omni 2000 EUR környékén van vhogy azthiszem, és kétlem, hogy annyira előnyös lenne, mint ami az ára...
  • Free
    kjönbyörgöm aki ért hozzá csináélojon nekem egy gömbre afro frizurát mert nekem nagyonn em megy :(
  • Aldaryn
    Én szoktam rakni egy gömböt a szobák közepére... :D (ha nincs ottan valami tárgy) de örömmel venném, ha menne rendesen a walk... Esetleg collision detectionnel. :)
  • zenoka
    en azt szoktam csinalni hogy kivalasztok a szuk belso terben egy objectet azzal a kis zoom ikonnal kozepre hozom es akkor korbefordulasnal akorul mozog igy nem zavarnak a falak..altalaban osszejon:) de lehet ez spanyolviasz:)
  • bencsab
    Kicsit megnyugodtam most, hogy nem én vagyok a béna, hogy kitépem a hajamat egy szűk belső térben való navigáláskor.
  • bencsab
    Ez egy értelmetlen és ellenőrizhetetlen megkötés. Hiszen a végeredményben nem fog látszani, hogy a látványtervhez készült modellben mivel is navigáltál. :D
  • Aldaryn
    Igen, belső tér, ha a programod is támogatja, (mert azért ez nem olyan egyértelmű ugyebár...) akkor hasznát lehet venni, belső térben navigálni MAX-ban egy rémálom. A walk trough jó dolog lenne... :)

Most nézem csak, hogy ezt spacenavigatort két csomagban lehet megvenni, van belőle "personal" és "standard". (59, és 99 dolcsi) Ami nekem itt fura, az hogy "licenszelésről" beszél a gyártó. Most vagy tök hülyének néznek, vagy pedig a kütyühöz adott szoftver licenszéről van szó. Ugyebár a "personal" "licensszel" nem lehet munkára használni. Ez egy hardvereszköz esetében eléggé fura megkötés. Megveszem a personalt, bekötöm, és amikor max-ot indítok, akkor kihúzom? Vagy esetleg nem érek hozzá? De ha saját scene-t szerkesztgetek, akkor használhatom? Vagy mi történik, ha szteretném Googli earthben egy építési terület helyszínét meglesni, ahova épp látványtervet készítek? Akkor oda sem használhatom a personalt? Az ilyenekkel tud egy cég kikergetni a világból. Szemeim előtt megjelenik a jólfésült eladási osztály, ahol egy meetingen mindenki brainstormingol, hogy vajh hogyan írható az árcédulára 60 dolcsi, és adható el mégis 100-ért? :) Aztán aki kitalálhat, hogy legyen egy hardvernek is licensze, ráadásul többfél, az kapott karácsonyra egy szép prémiumot.
  • bencsab
    Én ott látom ennek az előnyét, hogy ha belső téret modellezel, ahol mondjuk éppen szűk a hely, akkor a maxnak az amúgy nem annyira kézre eső walk-through navigálását ki lehetne váltani kapásból. Külső modell készítésénél nem hiányozna nekem sem.
    Talán ennek a nagytesója lehet még jó megoldás, ahol programozható gombok vannak, oda az alapvető parancsokat rá lehetne tenni. De az meg már valami 300EUR...
  • Aldaryn
    Hmm, most nézem csak, hogy ez a kicsi kütyü 60 dolcsiért vihető, reégebben ezek lényegesen többe voltak. :) Viszont legalább annyiért lehet hozzájutni, mint amennyit ér.
  • Aldaryn
    Nekem ezzel mindig is az volt, és az is lesz a bajom, hogy a kurzor, ha tetszik, ha nem, a viewport képével egyetemben 2D-ben van. Az addig Okés, hogy az egyik kezemben tartom az egész jelenet mozgatását, és navigálását, de mi van az interakcióval? Egyik kezemben ez, másikban az egér? :) (egyikben a navigálás, másikban a 2D-s síkra berendezett interakció!)Ugyan ezt gondolom a 3D megjelenítőkről is, amik szvsz csak nagyon speciális esetekben (pl. egy komplex fehérje térbeli modellének egyáltalán átlátása) jelentenek pluszt a 2D-s egér + VP kombóval szemben, és mindennapi használatban csak a "wow factor"-t emelik.
    Ha valakinek meg annyira nincsen térlátása (és itt ez *nagyon nagyon nagyon* -t jelent), hogy csak ilyenek segítéségével tud boldogluni, az mi a fenét 3D-zik? :D
  • zenoka
    az a maya forumban volt szerintem:D
  • bencsab
    Valaki mostanában kérdezett erről:
    http://www.cgarchitect.com/news/Reviews/Review060_1.asp
  • ThomasGins
    Csak a koránkelés...:D

Sarhidai,egy camera correction is lehet elférne a perspektiva miatt,a kabát jó lett:D
  • Aldaryn
    Whoa... mennyi minden történt itt egy nap alatt. :)

Faja akvárium! Faja konyharendszer! És Sarhidai, valami rettentő kontraszttalan kép. Itt már el lehet gondolkodni azon, hogy esetleg a monitorod van félreállítgatva.
  • Sarhidai
    Még elég WIP de gondoltam megmutatom. C&C-t :P