63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Jubbulást, mézesteát, vállat masszírozó bögyös szöszit!
  • nenad
    az igazság az, hogy erőteljesen beteg kezdek lenni, valamit összeszedtem.
    Ugyhogy necces lesz a jövő hét vége. Egyébként is baromi hideg van. Várjunk míg felmelegszik az idő egy kicsit.
  • bencsab
    Ez állat lett! Köszi, pont ilyen kellett nekünk.
  • Aldaryn
    Ah, amíg fürödtem, ki is találtmam az UV tangens tér magyarázatát! Látod, így kell ezt, vagy ha mégsem lesz igazam, akkor elferdítem a tényeket, és magam mellé állítom az embereket. Most tanultam politikából.
  • Free
    az elmúlt 40 hozzászólásból nem sokat értettem .... lehet ez a 3 óra alvás sorozatos elkövetése miatt van de akár mi is történt gratula érte mindenkinek.

Workshop-al mi a helyzet? nekem a 4. 5. 6. nem jó mert nem leszek elérhető(wellnes)
  • Aldaryn
    Olyan mint a 3D-s térbeli spatiális leképezés. Ne is tudom kinek a cikkében olvastam vagy égyszer így leírva.
  • Aldaryn
    Ebből is látszik, hogy gőzöm nincs mi minden van abban. :)

Mi bajod van az UV tangens térrel? Tök szaki hangzása van. :P
  • nenad
    te al, mit szivatsz itt mindenkit az uv tangens tereddel,
    már megfigyeltem, hogy mindig bedobod ezt a marhaságot ide.
    :DDD
  • nenad
    lehet raytracelni is maxscriptben.
    bocs de kibaszott fáradt voltam és elaludtam.
  • Magnum PI
    Már sikerült megírnom, igaz baromi lassú lett, nem tudom miért. A intersectRayScene-t használtam és minden intersection után egy kicsi mélyebről indítom (4x). 512x512 pixel van. Az a lényeg hogy működik. Sajnos nincs időm minden SDK-t átnyálazni :(.
  • Malakai
    Végülis, amik kellettek hozzá az egy shape (nearestPathParam) és két spline method (getKnotPoint, tangentCurve3D).
    Eléggé amatőr vagyok még maxscriptben, ahogy írtam, ezen is lehetne rövidíteni, amikor nekiálltam még nem tudtam, hogy hogyan is lesz. :)
    Max2008-ban mondjuk nem is kellene a nearestPathParam, mert van vmi új, aminél segmentenként lehet megadni pontot, de visszafele kompatibilisre akartam. :)
  • lac coo
  • Aldaryn
    Azon gondolkozom, te hol a pitlibe találtad meg a tangens tesztelést? :D Mert azt tudtam, hogyan lehet pl. egy ojjektum adott subojjektumainak adott pontjára scripttel bármit másolni, de hogy ott normális/tanges tesztet végezni, naaa... :)
  • Aldaryn
    Nenad amúgy vágja. ;)
  • Aldaryn
    Nem hiszem, hogy maxscripttel elérhetsz ilyesmit, vagy ha igen, akkor esaját intersection test rutinra lesz szükséged, amit maxscripten keresztül futtatni, nos, nem vajmi gazdaságos.

Ha ilyen mapeket akarsz renderelni, akkor ott van pl. a MR, vagy a VRay shader SDK-ja, amelyekben konyhakészen rendelkezésedre áll neked alapvető ray intersection test neked megfelelő geometriával, vagy bármilyen függvény szerűen ábrázolható testtel, ráadásul olyan térből, amit csak akarsz. Például neked ide fontos UVW tangens tér pl.
  • zenoka
    yeee kurva jol nez ki:D
  • ThomasGins
  • zenoka
    ohh ifjunti hev miert vagy oly heves...muhaha:D
  • Magnum PI
    Mégsem jó, nem tudom megkeresni a második metszéspontot
  • Magnum PI
    Rájöttem
  • Magnum PI
    Most nem tudom mennyire értesz ohzzá de ha nem nagyon akkor hagyjuk majd rájövök
  • Magnum PI
    Relief Mapping-ból írom a diplomamunkámat és tudom mi kell nekem. Ez kell amit leírtam. Array már rájöttem hogy kell sugarat indítani. Abban segíts hogy ebből hogy tudom az adatokat felhasnálni:

local r = ray [0,-1,0] [0,1,0]
    local hits = intersectRayScene r

print hits

#($GeoSphere:GeoSphere01 @ [0.000000,-0.000039,0.000000], (ray [0,-0.450039,0] [0,-1,0]))

na és nekem az a -0.450039 kellene egy változóba hogy onnan indíthassam a következő sugarata a következő metszésponthoz
  • nenad
    a program/plugin nevét add meg ahol ezt szeretnéd használni, esetleg linket, sztem egyfajta normal map kell neked, amit az nvidia photoshop pluginnal meg tudzs oldani, de lehet tévedek.
  • ThomasGins
  • Magnum PI
    Quad-Depth-Layer Reilief mapping hoz kell olyan textura ami a mélység értékeket tartalmazza a következő képen:

1. réteg ( R ): A belépési ponttávolsága a síkotól, a sík most legyen mondjuk az origóban és a kamera fele nézz
    2. réteg ( G ): Az a pont ahol sugár kilép a testből
    3. réteg ( B ): Ha van további test akkor megint a belépési pont
    4. réteg ( alpha ): Kilépési pont.

Az utlsó és az első pont közé kéne normáli az értékeket.

Az is elég lenne ha megmutatnád hogy hogyan tudok elindítani egy sugarat és visszakapni az összes metszéspontot amin átmegy. És ezt szeretném végigcsinálni egy 512x512 területen
  • nenad
    mi is lenne ez pontosan?
    tehát a kamerából induló sugarak, metszéspontját... de mivel metsződnek?
    Egyébként milyen célból kellen, hátha van valami egyszerűbb megoldás.
  • Magnum PI
    Sziasztok. Ért itt valaki a sript íráshoz? Egy olyan srciptet akarok írni ami egy kép RGBa rétegébe elmenti a néző sugár 1.,2.,3.,4. metszéspont távolságát.
  • zenoka
    wowowow, dankeee :)
  • Aldaryn
    Nem istudtam, hogy te ilyen maxscript zsonglőr lettél. :D Grat, és köszi!
  • nenad
    nagyon fasza!
    :-)
  • Malakai
    Háj ól!
    Elég rég írtam ide.. Viszont most gyors össze is dobtam a spline vertexekre copyzós scriptet, úgyis gyakorolni akartam.
    A trükkje az, hogy a maxscript csak egy interpolált ponton (ami a shape hosszán 0-1-ig terjedő szám) tud tangenst mérni, kimondottan vertexeknél nem lehet tőle ilyet kérni. Viszont egy adott térbeli ponthoz legközelebb eső pontot meg lehet keresni a shapen.
    Sok beállítást nem csináltam lehet választani copy/ref/instance legyen a másolat, meg hogy melyik tengelyével kövesse a shapet. Kicsit összecsapott, szal lehetne rövidíteni bőven a scripten, de remélem komoly bug nincs benne. Egy-két apróság még van, mint pl Editable Spline legyen az útvonal és, hogy csak egy splineból álljon az egész. Utóbbit meg lehetett volna csinálni, de ennyi elég volt a scriptből így egyszerre. :) Preview nincs, de van update (addig jó, amíg ugyanannyi vertex van, meg a script ablakát a create után megnyitva kell hagyni).
    Itt a script, csak megnyitni és lefuttatni, aztán a customizeban maLa kategória alatt van.
  • BaliBoy
    8 magos cuccal könnyű vagánynak lenni. :))
  • nenad
    piszok jó cucc.
  • nenad
    a spacingtool-t nem tudom megváltoztani, mert az beépített, nem külső script, ugyhogy max egy olyat tudok írni, ami a spline vertexeire másolgatja az adott objectumot a pivot pontjánál fogva.
    A forgatást most nem vállalnám be, ha ez jó akkor ezt szívesen megcsinálom.
  • marcee
    Realtime vray az active shade ablakban. Csak lenne már meg az a rohadt standalone verzió belőle, mert szerintem most ezerféle program támogatásával szétforgácsolják az erőforrásaikat, azért halad ilyen nyögvenyelősen a fejlesztés. :(
  • nenad
    na majd este ha lesz időm belenézek, egyébként majd hétvégén.
  • bencsab
    Pont olyan, mint a spacing tool, csak legyen olyan lehetőség,hogy csak a vertex-re tegye. Persze a lényeg a follow lehetőségén van.
  • nenad
    viszont az objektum pivot pontjának ott kell lennie, az elfordulás is kérdéses dolog.
  • nenad
    tehát ez olyan mintha array lenne, csak a vertexre tegye a másolatot?
    ezt szerintem elég egszerő lenne megoldani.
  • zenoka
    elmeleti szinten egyszeru script volna szvsz meg kell vizsgaltatni a spline-ot es kilistazni a vertexeit majd az adott objectumot oda copyzni:D marcsak scriptelni kenne megtanulni:DD