63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #43298 self-illuminacióval próbálkoznék.
(gyakorlatilag nem lámpa ha nem használsz GI-t)
viszont jó messziről is látszik
és oldalra sem világít. -
nenad #43297 wááááá,
sztem már tönkre stresszeled azt a szoftverzt.
egyébként az egyik oka az hogy mentalozok, hogy
pluginmentesen szeretném használni a cuccot,
ami szerény véleményem szerint a stabilitásra igen
jótékony hatással van. -
Halli!
Régebben találtam valamilyen tutorban közlekedési jelzőlámpát, (ez rég volt, évek óta nem maxoztam,) most pedig pont ilyen "világításra" lenne szükségem. Tehát olyan fény, ami messziről is erős intenzítású, színes, csak szűk szögből látszik. Kerestem fórumokon is megoldást, tutorokat szedtem le, de nem jöttem rá, hogyan kell legyártani egy ilyet.
Bármi segítséget előre is köszi... -
Jah, recover nálam is volt már rossz egyszer-kétszer, persze a legrosszabb esetben, továbbra is aszondom, hogy hotkeyre kell állítani az increment save-t és rászokni a gyakori nyomogatásra (ezt is csak mondom, magam se szoktam még rá eléggé :)... -
..és szálanként tépdesem ki a hajam.
(recover recover recoverének a recovere, és korrupt, és ááááá.... tököm tele van ezzel a szoftverrel)
-
MAC Laptopon fut windows is. -
Mer már megin kitettem a lábamat az országból, a MAC laptopon meg csak a MAYA megy.
Amúgy az idő Jeruzsálemben csodás, egy órával elöbbre vagyunk állítva, és minden frankó.
Hamajd hazajutok, akkor 3dsmax újfent. Addig meg megpróbálok nem muszlim területen kóvályogni..
-
Én példul dolgozom. -
nenad #43290 mi ez a nagy csend emberek. -
Akkor bocs,majd még kipróba ujra:) -
nenad #43288 letöltöttem, kicsomiztam, másik maxba betöltöttem és jó.
a probléma önnél van. -
Sztem vmi konvertálási hiba van,legalább is maxba nem okés:) -
nenad #43286 a gyűrű model (megigérte)
gyuru2 -
zenoka #43285 pfff:S
roviden a velemenyem errol az izerol..
ennyi idot es energiat belefektetni egy ilyen munkaba..hihetetlen.. szalltak volna ki felidonel szepen csedben (volt mar ilyen a tortenelemben) semmi baj nem lett volna tulkepp... de egy ilyennel elorukkolni ma eleg vicces.. -
Kár, hogyn nem 20 évvel ezelőtt jött ki. Mostanra már (sajnos) fps gaménak sem menne el :(
-
Kis Vuk, nagy hukk, csuklok, vizet... vizet. gggggg....
http://filmdroid.blog.hu/2008/03/28/kis_vuk_kepek -
marcee #43282 A képek tanusága szerint 1.60-os verzió felett tart a vray, még jó hogy blendertől kell megtudnia egy max-osnak! :(
nenad: Jók ezek a feature videók is, de az autodesk oldalán mások vannak elvileg a példaképek alapján. A videók kb. 60-70%-a közvetve, vagy közvetlenül MR-ről szól, ahhoz vannak a fizikai fények, promaterial is... pedig bazira nem akarnék abba is beletanulni, pedig úgy tűnik kelleni fog előbb-utóbb. -
nenad #43281 nem, de piszok jó alternatíva lesz azoknak akik a renderert meg tudják venni de a keretprogramot már nem. -
zenoka #43280 off
hahaha
vray-blender
ez nagyon pojen...kerdes vajon akkor ez most at jelenti hogy blenderrel ingyenes lesz a vray?:) -
nenad #43279 Malakai privi ment. -
zenoka #43278 oo hogy utalak ezert a dragako materialert:)))))
nagyon jol nez ki.. -
ja már látom, csak elől a nagy gyémánt fura, kicsit nálam torzul és igy nem tudtam kienni a gyűrű alakját :) -
ebbe honnan kell belebújni? xD -
f*sza -
nenad #43274 Gyűrű.
(mr 8 perc 1,6ghz turionx2, 24 reflection/refraction összesen)
-
nenad #43273 találtam egy bugot, groupolt vagy több kijelölt objektumra egyszerre nem lehet tenni módosítót. Egyenlőre script, mondjuk elég nyilvánvaló bug.
-
zenoka #43272 Geccoka az jo moka lehet:)
nah egy kicsit jatszom ezzel az uj maxxal de amig ninics vray tuti hogy nem hasznalom melohoz...vray addict vagyok nincs mese:D -
Persze a raytrace dolgokban marad a régi.. :P -
nenad #43270 nemtom hogyan csinálja, nézd meg a videót, szépen be is aa-zza a környezetbe. Piszok hasznos lehet egy bizonyos beállításnál. -
Hehe... az egy aranyos tárgy. :D -
nah, ezt elismerem, fasza. És GI, meg minden újraszámolódik arra az objektumra, vagy azokat valami cacheből szedi elő? Bár kétlem, hogy objektum szinten cachelné a teljes kontribúciót, mert az rengeteg plusz memóriába kerülne. -
CSak közvetetten mert átépítettnek pár szintet és én "vezetem" le a dolgokat a cégünk részéről. szóval lebonyolódik én meg asszisztálok hozzá -
Geccoka #43266 BME, muszaki info,
ez egy alaptargy, kotelezo az infosoknak, rendesen van is belole nagy szivatas, durvan, sokmindenki melegebb eghajlatra kuldi az oktatogardat :D
en is masodszorra vettem fel, de csak azert, mert elozo felevben nem volt idom ra
Belinkelem az elso hazit, egy egyszeru Nurbs + Catmull-Clark gorberajzolo, nem tul optimalizalt, de nem az volt a lenyeg.
Meg nincs ertekelve, remelem elfogadjak
1.Hazi
Ja, es az, hogy eltunik a Nurbs bizonyos kattintas utan, az normalis, mivel nagyobb lesz a rendje a gorbenek, mint amennyi a control pointok szama. -
nenad #43265 bazzee,
render only selected object, míg a többi objektum/kép többi része marad a frame bufferben. Woow, ez azert nem semmi.
-
zenoka #43264 wow hol milyen szak?:) -
Geccoka #43263 Tudom, csak gondoltam "hazon belul" is korbenezek
-
nenad #43262 találhatsz a neten kismilliót sztem
könyvet is.
de még maxscriptet is ha nagyon keresel
:D -
Geccoka #43261 Mar csak a C4D verzioba kene beleizzitani, es meg boldogabb lennek :D
Amugy nem irt valaki ray tracert itt? Jol jonne valami egyszerubb pelda elindulashoz :D
Szamitogepes grafika targybol hazinak kell irni egy egyszerubbet. -
nenad #43260 egyébként igaz tényleg sok cucc van benne vrayből.
proxit is betették.
(yeah!) -
nenad #43259 inne elérhetőek a feature videók.
link