3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Baromi jók még mindig/újra.
A konvertered beépül majd rq-ba illetve az exporterébe?

Free
mennyi a render idõ?
Minõségre nagyon szép és szines :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
😄

\"So always look on the bright side of death\"

win98?
directx?
videokaresz driver?
tedd at szofverre renderingre.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Szépek nagyon!

Nagyon szepek!!

ha mar itt tartunk nagyjabol elkeszultem a standard material-rq mat konverterremmel es ket interioron teszteltem le az eredmenyt..

masik interior

egyebkent ezeket anno meg vrayel csinaltam es persze a materialt ugyan nem lehetett teljesen ugyanolyanra csinalni de azert erdekes experiement volt latni rq ban a vegeredmenyeket..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

dehogynem, az mindig is volt benne.
csak pfm a kiterjesztese (portable float map)
hdrshop ugyanugy megnyitja...
De tiffbe is menthetsz 32bit/ch..

Lewy_
A google barátomtól megkérdeztem, hogy a Vista 64biten hogy fut a Max 64 bites verzsönje, de sajna nem sokat reagált rá. Ha netán valaki idõt és fáradságot nem kímélve megpróbálta már e lehetetlennek tûnõ vállalkozást, kérem ossza meg velünk eredményeit.A 32 bitesrõl tudom, hogy nagyon harmatosan teljesít szinte mindenben, de 64bitsrõl még nem sokat hallottam. Elõre is thx.

Up!
Elkezdtem probalgatni hogy lehetne normalis bokor/fa modeleket osszehozni mindenfele plugin nelkul..itt az elso (eleg furcsa bokor)
veletlenul nem ismer valaki olyan online dokumentumot ahol ágszerkezetek vannak?😄DD

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
KÖszi!
Corel maradt a végén,csak nem akartam feltelepiteni.Corel tud alapbol psd-be menteni,csak külön progit akartam, nem egy 500megást😊

nyultap
ezt találtam:

hi, i just saw your enquiry on this forum, i know its a late but if you still require the info here it is, i had the same problem, in order for you to convert a cdr file to psd format in layers, all you have to do is place place each seperate component on a seperate layer in corel draw using the object manager, after that you can export the image in psd format and it will be in layers no problem

amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

emmegmi?

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

ThomasGins
off
tud valaki egy cdr to psd konvertert,ami rendesen layeresen konvertál?

vafeN
meg van😊))))) csak elöször máshol kerestem és köszi szépen a segítséget

[O_O] (.)(.)

vafeN
bár nem is találom😄 ( tom hülyén hangzik^^ )

[O_O] (.)(.)

vafeN
Nem.

[O_O] (.)(.)

A g-buffert beallitottad az objektum tulajdonsagaiban??
vafeN
Valaki tudna segíteni? Perpillanat ezen dolgozgatom ( nincs még kész teljesen ) de van vele egy olyan problémám hogy amikor video post-ba akarom rendelni egy glowval, akkor csak ugy tudom megcsinálni hogy az egész ilyen lesz mint a képen és csak a spherere szeretném hogy hasson, próbáltam már object id-vel meg effect id-vel meg mindennel, de sehogysem sikerült. Meg lehet oldani valahogy?

[O_O] (.)(.)

ALIENwoods
Kérdésem, hogy MAX 7 és 8 is elindulás után rögtön kifagy, ez mért lehetséges?

köszönöm
nyultap
4D köszi
Geccoka: jah, nagyjából ez a történet

dradge: most nincs elõttem max, de asszem customize/configure/viewport/configure driver és ott lesz vmi olyasmi, hogy displayed bitmap size vagy vmi hasonló, az alatt meg match as close as possible or sámthing.

Sziasztok!Elnézést hogy, ilyennel írok be ide, de már nagyon sokat szívtam vele!A érdésem az, hogy a maxban a blueprintek nagyon pixelesek, olyannyira,hogy nem tudok modellezni!Mit lehetne vele tenni?köszi a választ elõre is!
Aha, szoval eljutottal a modellingben valahova, ahol meg eleg lópoli a cucc, azt megorizted, aztan tovabb finomitottad a modellt, majd mikor keszlett a vege csinaltal egy normal mapot es azt rahuztad a megorzott lóra?
Jol latom? 😄

Szép a modell, és a textúrák is rendben vannak, grats.
Sziasztok!

Lehet a maxba berakott kép minõségén vlhogy javitani?

Üdv

nyultap
szia
kösz.
maga a normal map generálás nem volt túl bonyolult, lowpolyból kiindulva kidolgoztam highres-t, aztán sima projection.
Annál inkább megszenvedtem árnyékok bake-lésével. Vmiért, akármilyen szépen kértem, MR nem volt hajlandó render to texture-ban odafröccsenteni a normalmapos fake árnyékokat. De amúgy sima renderben normálisan leszámolta az ambient shaderrel. Úgyhogy 1 napnyi szenvedés után kénytelen voltam ezt is vray-re bízni😊

Nagyon szupi!
Szabad megkerdezni, hogy milyen technikaval keszult? Marmint hogy lett a hi-polybol low-poly+normal map...
Van sejtesem, de inkabb megkerdem 😄

lac coo
Sorstársaimnak ,akik kûzdenek a Vray beállításaival , egy nagyon jó kezdõknek való tutorial :

pass: archi-cat

:-)Tutorials3D.Rendering.rar

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

nyultap
zsolesz: csak annyi, mielõtt nagyon elõrehaladott állapotba kerülnél gitárral, hogy nemigazánvan 8 húros gitár 😊 legyenaza8 inkább 6 vagy 12 😊

nyultap
agyiste'
legújabb lowpoly próbálkozásom, egyúttal elsõ normal map-os kísérlet.
itte

clay
wire

3600 face az ojjekt , 1K-s textúra + 512x512es normal map.

hát nem tudom mihez kell (nem tudom mit értesz "lap" alatt), de pl boolean-nel lehet tárgyakat egymásból kimetszeni, de ez nem mindig járható út, vagy javasolt módszer, sõt.
sziasztok. hogyan tudok olyat csinálni hogy pl egy lapból egy kör kivágok.még láma vok

az is lényegesen többõl áll azért ívesedik. mindössze csak az alap mesh élei vannak megjelenítve wireframe-ként. a maxba is van ilyen (isoline display), és akkor tök így néz ki: kevés vonal, íves felületekkel.
repvez
igen, de szerintem ha rányomok párat akkor lényegesen több polybol kéne hogy álljon vagy pedig az alapmodelnek kellett nagyon kevésböl elkésíteni.
nem tudom hogy van e víz plugin, de pl. részecskéket simán lehet felfelé spicceltetni (és aztán graivitációval vissza hullajtani), a metaparticle meg folyadékszerû kinézetet külcsönöz nekik (mármint a részecskéknek).
zsolesz92
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy létezik e(biztosan létezik de nem találtam) olyan plug-in ami szökökutat tud csinálni. nem kell mozgó, de lemodellezni nem hiszem hogy le lehet a vizet vagy nagyon sok munka. nekem olyan plug-in kéne ami "köpi" a vizet. segítsetek légyszi. googleban erõsen keresem a water plug-in-t de nem találok olyat ami kéne.

nem értem mire gondolsz. ha egy szimpla polygon modelre rányomsz pár subdiv-et akkor az ilyen íves lesz.

az alap mesh simán átkonvertálható és maxba is ives lesz subdiv-vel.
repvez
Egy kérdésem lenne ,hogy ezen az oldalon a srác modo-val készitette a modelleket,de nem jöttem rá hogy hogyan sikerült neki ilyen kevés polybol ilyen ives felületet kihozni és hogy elég furán mennek a wire képen is a vonalak.Ez milyen eljárással készülhetett?ÉS hogy ezt át lehet-e konvertálni jelentös minöségromlás nélkül "hagyományos" Polygon modellé?

repülõ modellek
zsolesz92
dehogy haraxok, inkább örülök hogy irtál, máskor legalább ezekre odafigyelek.

" ugy meg egy plane sem kerult alla vilagitas tulkepp nincs" =
, ugy hogy egy "plane" sem kerult a model alla es tulajdonkeppen vilagitas sincs...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

neharagudj de nem csak a texturaval van gond...tenyleg erdemes volna elso korben sok sok tutorialt csinalni..mert ez nagyon nem sikerult jol😞
modelt se lehet velemenyezni mert nem latszik ettol a "texturatol" ugy meg egy plane sem kerult alla vilagitas tulkepp nincs..erdemes volna korulnezni a neten hogy ki hogy csinalt gitart..s lehet hogy a tutorial vegignyomasa utan probalkozz csak sajat gitarral...
s ne hadj ha tudod hogy nem az igazi tessek igenyesnek lenni magaddal szemben addig probalkozni utana olvasni gyakorolni amig ugy latod hogy igen ez most neked megfelel...hiba az esetek 99% ban van az alkotasokban nem az a lenyeg hanem hogy Te ugy erezd hogy erdemes volt idot/energiat belefeccolni...
no offense

zsolesz92
na itt van, de nem lett jó, a texturát nem találtam el...
ezt inkább hagyom, nehogy csunyább legyen 😊
classical guitar

ooo ebbol a szogbol semmi nem jon le a modellbol...a tobbit meg meg ugyis javitod..mutass wire-t😉 valami olyan szogbol ahonnal lathato is valami😊

zsolesz92
csak a line-t renderableve tettem.
na itt a kép

Texturákat hajnal 3kor nem nagyon volt kedvem keresgélni, szóvalmég folytatom valószínüleg ezt a képet.
DoF-al nagyon lassu volt a render nem volt kedvem kivárni fõleg hogy nem is olyan jó kép.kamera állását sem találtam el, egyedül talán a modellezést gondolom normálisnak. Hozzátenném hogy nem tutor alapján készült, csakmert láttam ilyen tutort.

lac coo
Line-ból elég egyzserû cilindert csinálni, szal én azzal próbálkoznék .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

zsolesz92
sziasztok. gitárkészítésnél(modellezésnél 😉 ) a húrokat line-nal vagy inkább cylinderrel érdemesebb megcsinálni? vagy van rá valami más megoldás? Esetleg a loftos megoldás?

nekem + az hiányzik hogy nem lehet állítani hogy víz helyett sörrel szimuláljon /de biztos ez is a buborékok miatt van 😊/
amúgy az elején nem fejbõl tölti vissza a "vizet" hanem Buddha pocakjából 😊)

Free
Zenoka: Majd megnézem a helpet Rhinóban :c))))

Jó ez a vater akármi szimulátor .. de nekem mindig az hiányziok az összes ilyen víz meg és egyébb folyadékszimulációban hogy a buborékok nincsenek sehol.
Pl amikor az elején a fejbõl visszatölti a "vizet" inkább olyan mintha gél lenne. és ez igaz a többire is. sehol egy bekeveredõ buborék a vízbe vagy hasonló.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
RQ-ban nincs hdr output még?

per aspera ad astra