3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pitbull90
Köszi szépen sokat segítettél😊

Σοφια

Malakai
Object Properties \ Visible Reflection/Refraction.

repvez: Most neked a látószög a gondod? Mert az-az életben se olyan ám egy kamera lencséjén át, mint két szemmel pislogva... Széles látószög torzítani fog, ez van...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pitbull90
Szevasztok!

Lenne egy fontos kérdésem, lehet láma kérdés, de sehogy nem tudom megoldani.
Van egy kép egy planera rakva a víz bumpal van eltûntetve s számítógéppel csináltam hozzá meg, ami természetesen tükrözi a képet meg ilyenek. Nos, a bajom az lenne, hogy azt a planet amire a textúra van rakva magát a síkot tükrözi... nem lehetne valahogy megoldani, hogy azt ne tükrözze? forgattam már midnen fele raktam be plusz dolgokat h akkor tükrözze azt is és ne látszódjon de csak rosszab lett a helyzet. Gondolom texturánál meg nem lehet felvenni testeket kivételek közé, hogy ezt meg azt ne vegye észre... avagy igen?

Elõre is kössz!

Σοφια

repvez
A vray camerát a renderhez gondoltam használni .Erre a camera cliphez nem adott semmi használhatot a help, legalábbis nem arra amire én gondoltam.
A lényege hogy a valosághoz közeli látotér alakuljon ki a képen.
camera clip, nem vray camera...
en egyebkent szinte soha nem hasznlatam.
es sztem sokan nem hasznlajak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

repvez
Ti hogyan szoktátok nagy álltalánosságban egy interiorhoz beállitani a vray kamerár?Gondolok itt a FOV , a fokustávolság és egyéb dolgokra.Tudom hogy sokmindentöl függ ,de a biztos van valami megközelitö átlag amit már csak finomitani kellene.
És a viewportnál lehet állitani a FOV értékét és hogyha forgatom a nézetet akkor finomabb mozgásokat is tudjak csinálni,mert most nem tudok egy 20m2-es szobába körbeforgatni a nézetet, mert belelógok a falba és nem látok semmit.
Valaki tud ezekre megoldást?
Papirzacsi
Végülis megoldódott a dolog. Korábban volt itt szó arról, hogy pl a DOF nem közelíti a valóságot, mert a Vray igazából 1m-es unitokkal számol. Mivel úgyis próbálgattam vmit, ezért gondoltam miét ne 1m=1unit-ban csináljam(a régi 1cm=1unit helyett). Át is váltottam, megcsináltam a modelt, beállítottam vray-t renderelõnek, betettem a fényeket, materialt (no nem vmi nagy dologra kell gondolni:-) ) És lerendereltem. A lentebb linkelt hiba jelentkezett. Végül kiderült, hogy a Vray shadow bias nem igazodik az új unithoz, és maradt a 0,2. Ha visszaveszem 0,002-ra, akkor máris jó az eredmény. Bug-e? :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sharks
Köszi a segítséget! De én tényleg tök hülye vagyok ehhez, szóval jobb lenne, ha csak egy igent vagy egy nemet mondanál, aztán majd belerágom magam kicsit jobban. Igazából csak amiatt fontos az egész, mert egy játék beszólt, hogy a kártyám nem támogatja az EAX 3-at (soundblaster live 5.1) és ezt szeretném orvosolni ha lehet... tényleg köszi, többet nem nyaggatlak! 😄

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
köszi

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Malakai
Az elsõ mondat is fontos volt ám...
Ide menjél...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sharks
És van lehetõség az EAX frissítésére? Tehát ha nekem EAX 3-nál alacsonyabb van, akkor tudom frissíteni ezt?

Free
scenest iarora és megélássuk :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
kérdés ?????
az inkább kérés nem ???

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Papirzacsi
Nem, mindenhol bezártam, sõt mivel gondoltam lehet azért a probléma, mert probooleannel vágtam ki az ablakokat, ezért újramodelleztem, de az eredmény ugyan az. És gõzöm sincs miért. :-(

Malakai
Nem nyitott objektum a fal véletlen?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ja és lécci az kérdésemre válaszzoljon vaki fontos lenne 😄😄
Malakai
Kár, hogy az EAXnak semmi köze a 3D grafikához, a 3D Studio MAX-hoz meg aztán fõleg nem.
Az EAX egy hang effekt csomag lényegében, minden hangforrásnak megmondják, hogy milyen térben van (szoba, terem, barlang, stb), ennek megfelelõen egy ilyen teret szimuláló effektet rak a hangra, plussz asszem EAX3-tól tudja azt, hogyha pl van a hangforrás és a játékos közt egy fal, akkor az is torzítja a hangot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Papirzacsi
Senki többet? Omni és direct lightnál is ugyan ezt a hülye minden falra máshol vetül a fény effektet produkálja. Betettem egy gömb vray fényforrást is, annál már jobb volt, csak nem volt ilyen szép az árnyék széle.

Sharks
Sziasztok!

Számomra fontos, ám nektek valószínûleg nagyon amatõr kérdést szeretnék feltenni: Mi is az az EAX? Illetve mia különbség az EAX és az EAX 3 között?

Elõre is köszi a választ 😄

hello

azt akarom kérdezni hogy valaki tudna nekem e egy játékoz egy motort modellezni... lééévvi ha valaki elvállalná hogy megcsinálná az lécci irjon a fórumba..
amugy látom néhányon nagyon értenek ehheezz...😄😄

szóval lécci irjatok

köszi
Malakai
Jah, én is a fényirányt mondanám, bár én a szemben lévõ házról gondoltam, már amennyit látni belõle, de inkább mintha pont az ellenkezõ irányból jönne a fény. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
na látod mivel nekem pl arány érzékem annyi van mint egy herélt sündisznónak a vakond odujában miközben lottózik, ezért van az asztalomon 1db 3 m -es centi egy 1 méteres colstok és a finomabb munkákhoz egy subler alias tolómérõ :c)

akkor en is hozzateszek, a feny sztem nem jo iranybol jon, ugy tunik,
ha a novenyeket tuzetesen megnezem, hogy balrol jon a feny.
Egyebkent szep probalkozas.
Az aranyokkal kapcsolatban ha adhatok egy jo tanacsot mindih egy embert, vagy egy testreszt tegyel oda osszehasonlitas keppen. Es akkor azonnal erzed. (ugy ertem kepzeletben 😄)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Alapjaba veve kellemes a kep, meg picit steril, de ha feltoltod az gondolom sokat segit rajta...

Alapvetoen talan az aranyokkal van a gond, mint mar irtak a parketta eleg valoszinutlen, ezen kivul szerintem a fuggony is (a bal fuggony meg mereven elall az ablaktol, pedig be se fuj a szel), a hall atjarok szegelyeinel is otromba a textura, illetve az ablakokon arnyekot ado feny tulzottan eles arnyekot ad.

A kulso kornyezetnel is (foleg a bal oldalon) nagyok a kepek, olyan mintha egy barbiehaz lenne leteve a kertbe.

Szoval ha a texturak izlesesen, precizen ki lesznek dolgozva, es megtoltod a teret, nagyon jo kis scene lehet!
Met
Nekem még 3 dolog zavaró. A kapcsoló a falon kicsit nagy szerintem, hacsak nem valami központi panel és arról vezérlik az egész ház villany ellátását😊 Az asztal fölött a plafon nem tudom mitõl világosabb és a belsõ szobában az a gömbvillám jelenség kicsit fura.
De amúgy szép<#eljen>
Ötletes a fûtéscsõ, bár a radiátort még nem szerelték fel<#zavart1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free
talán segíthetek :c)

Nekem tetszik a kép. jó a hangulata is. ami viszont nagyon zavart és nem tudom az életben is így van e ezért elõre is elnézést de nekem ez a parketta textura túl nagynak tûnik. olyan mintha az elemei legalább 10-15 cm * 50 60 cm esek lennének. holott átlagban a fa parketta kb 5 cm * 40 cm szokott lenni. legalábbis a lerakós csiszols lakkozós.
Ez az ami nekem zavaró. meg ha már az ablakon kívûl fák vannak akkor nem lenne olyan rosz dolog ha azok a fák belûlre vetnének valami árnyékot is. élettel telibb lenne a kép. meg az igaz hogy kicsit steril. de amúgy jó. Grat

<a href=http://iaro.3dmax.hu/kep/szobam_render002.jpg>Kép (181.1 K😎</a>

na ez máár müködik bocsánat 😞😞

lac coo
Egy kis élet hiányzik belõle 😉

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Heyy..
Na emberek máár egy ideje szenvedek ezzel a képpel sztem nem rossz de még valami hiányzik belõle egy kis kiritikát illetve segítséget szeretnék ... elõre is köszönöm

ui: ja amúgy a saját szobám

Papirzacsi
Hosszú idõ után leöltem 5 percre maxolni, hogy kipróbáljak vmit. A dolog sikerült, csak érdekes dolgot tapasztaltam. EZT
Hosszú idõk távlatából nem igazán rémlik semmi, hogy mitõl van, és mivel lehetne megoldani ezt az árnyék problémát, amit az ablak vet a felületekre(ill. a kannák), és láthatóan nem érnek össze, sõt köszönõviszonyban sincsenek egymással.
A model egy plane-re rajzolt alaprajzból lett egyszerre kihúzva, ablakokat probooleannel vágtam ki. A tetejét egy doboz fedi. A fényt egy omni adja. Mi lehet a megoldás a dologra?

Aldaryn
Vagy mivel Mayát említ, ezért annak a beépített folyadékszimulátorával, de olyannyira tökmindegy, hogy mivel, mert ez egy eléggé alsókategóriás reel. Átlagos, techdemónak sem igazán jó. De legalább van hova fejlõdni.

Az a pár lenslare, és procedurális textúra pedig olyan szinten nyolcvanas-kilencvenes retrohangulatot áraszt, hogy visszanõ tõle a fanszõrzete annak, aki megnézi.

per aspera ad astra

Malakai
Mondjuk egyiket se sorolta fel a használt programok közt a tageknél, igaz hozzászólásokban már említi a maxot. Amit még mond a realflow, ott is meg lehet csinálni azt a részét, amit vafeN kérdezett.. (Mondjuk a tûz-füst eléggé FumeFXes volt.)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
Hát sztem a videó elõzményeiobõl itálve vagy Chaos Aura Vagy FumeFX lehet. Inkább Aurára tippelnék abban tök jól egyszerûen meg lehet oldani ezeket a dolgokat. én pl azzal szoktam szélcsatorna tesztet nyomni :c)

vafeN
Köszi a segítséget

[O_O] (.)(.)

Malakai
Még nem hallottam ilyenrõl, hogy pl egy foobar bekavarna, annál a gépnél vmi nagyon nincs rendben...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Emberek tényleg jo lenne ha valaki tudnaerre válaszolni #38376
Malakai
PF-el hasonlót lehet csinálni, tehát nem szimulációt, pl vortex warpokkal és ilyesmi...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ThomasGins
particleflow-val sztem lehet,ha plugin nélkül akarod.

\"So always look on the bright side of death\"

vafeN
valaki segítene?😄 Ebben a kis videoban 1:29-nél van egy rész kb 5-6 mp keresztül, azt hogyan kell megcsinálni? vagy melyik plugin kell hozzá?

[O_O] (.)(.)

ja fut a rayset_3dsmax8server és a raysat_3dsmax9_32server is volt hogy külön külön és ugy se ment 😞😞😞
ThomasGins
hm😊
kipróba

nyultap
Úgy próbáltad már, hogy nem függõlegesen szeled ketté a koponyát egy seam-el, hanem a külsõ/belsõ polyk kerülnek külön uv clusterbe?

amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is...

ThomasGins
Szerintetek hogy lehetne ezt normálisan betexturázni? Ugye mivel ureges gondoltam pelt map kettészelve jó lesz,de akárhogy küzdök csak az egyik felét teriti ki.
Szoval vagy megoldás érdekelne vagy jobb ötlet😊

Király!!
Gyanítom ezt már rég használják a politikai beszédekben, és a marketingben.
ThomasGins
off
link
<#vigyor1>

a mentalray ingyombingyom service fut?

Sziasztok!
Valaki hallott már olyanról hogy a max nem kompatibilis valamivel mert nekem amikor elindul és fut valami közben (nem minden zavaarja csak pl:foobar) a mentalray betöltésénél elakad és hibát ir ki hogy leáll a progi. És ezt csak ugy tom helyre hozni hogy ujrarakom az egészet 😞😞 Valaki halott már ilyesmirõl és ennek a megoldásáról??
Köszönöm a segitséget Mindenkinek!További szép napot!

Átváltottam OpenGl-re Direct 3d-rõl és az már segített valamelyest ,de még nem volt az igazi.Még tegnap felkutattam a lehetõ legfrissebb drivert ,de az is van vagy 4 éves.Egy dolog megoldotta a problémát az pedig a View menü alatt a redraw all views.Köszi a segítséget