3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van 3dsmax linuxra?😄 van egy eredeti UHU linux a taskamban (december ota) az egyik fejleszto/tulaj-tol kaptam..mert ha van max/autocad akkor telepitem😄D

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
😊 szóval igen.

per aspera ad astra

KILLER2
És te használtál már Vistát? Nem értem miért szidjétok a Vistát, nincs azzal semmi baj. XP sem volt tökéletes. Az igaz, hogy grafikára nem jó, meg a windows sem, de kevés embernek van Macje. Na dobjuk a témát.

Töltsük le az internetet!

Aldaryn
(jah, és igen, használtam Vistát, majd egy évig (az elsõ publikus(sá vált... 😊 ) releasektõl kezdve a megjelenésig. Aztán azt a gépet is munkára kellett fogni, így lekerült róla, mint amolyan szórakoztató célú PC os szerettem)

per aspera ad astra

Aldaryn
Aki munkára használja a gépét grafikai szegmensben, az nem szopatja magát Vistával. De jobb esetben még windowsal sem.

per aspera ad astra

KILLER2
Használtál már Vistát?

uninstall vista

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

KILLER2
Hát meg kell szokni. ha majd zavar átállítom.

engem zavart a fekete..marmint nem maga tema hanem a kijelolgeteseknel pl a vertex szinei ha kivan jelolve/ha nincs...de lusta voltam ennek az utana olvasasahoz hogy mit hogyan..majd eccer..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

KILLER2
Köszi, én picit máshol kerestem. Asszem vissza se teszem normalra. Remélem nem lesz vele több gond, mert nemrég újra kellett húzni miatta a winfost, mert nagyon belassította az egészet, nem tudom miért.

load customize ui scheme vagy mi a szosz a neve

KILLER2
És ezt pontosan hol és milyenre?

fle go
ÁÁÁÁ jol van mar, most mondjam hogy elfreeztem😊))? Ok rosszul fejeztem ki magam, persze van op rendszer is meg Vray is😊)))))))))))))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

marmint a max customizeben a gui-t hogy pontos legyek...

customize menuben allitsd at a "skin"-t darkra majd vissza normalra...

KILLER2
Az ilyen hibát hogyan is lehet megoldani Vistán? Fent van az SP2.

Free
Király.. hogy oldottad meg op rendszer nélkül a max futtatását? :c) Érdeklne engem is mert akkor hanyagolnám a winfost.. vagy átvertél és nem csak a max van a gépeden hanem oprendszer is ????

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
Koszi, nem reg bekrepalt a gepem reinstall volt elveszett minden link stb😞 Epp hogy feltettem a maxot, mas nincs is a gepen

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Render elements. VRay shadow pass. Hejj, less már meg egy kompozit tutort, amit Vlado bácsi írt. Sokkal okosabb õ nálam!

per aspera ad astra

fle go
KOszi szepen, utobbi dolgot shadow passt nem talalom😞

Aldaryn
Matte esetében alpha contribution -1-re (Ha Vrayezel), és szerintem renderelj egy shadow passt, kényelmesebben moddolható késõbb.

per aspera ad astra

fle go
az a bajom, hogy amit keszitek kepet ha matteshadow material a plane anyaga akkor egy teljesfeluletu alfachannelt kapok, holott nekem az kellene, vagy az objecttelegyutt legyen arnyek az alfaban vagy kulon legyen arnyek alfam<#wilting>nem tudom erted-e mit is akarok?

Aldaryn
Hát, matte shadow-al. 😄 Vray alatt jobbklikk tárgyon, VrayProperties, és ott lesznek a matte vbeállítások. Nem tudom, MAX matte mûködik-e alatta. Mind a kettõ paraméterei eléggé beszédesek. De szólj, pontosan melik résznél akadtál el.

per aspera ad astra

Aldaryn
És van pár pont, ahol pillanatra beszaggat. ^_^ Ezeket a videókat bárki letöltheti futtatható programként, és a megfelelõ hardver birtokában odahaza is lefuttathatja, nem?
Mikor utoljára néztem ilyen nVidia demóvideókat, azokat le lehetett.

Hajj, be rég volt, hogy a PC-t ilyen dolgokra használhattam. 😞

per aspera ad astra

fle go
Erre dobtok nekem valami megoldast?<#fejvakaras>Nem jon ossze pedig eroteljesen probalkozom

lehet nem volt benne biztos, vegul is volt mar ilyen,
realtime es prerenderelt volt.
Mondjuk ezen sztem siman latszik hogy realtime AA ide vagy oda.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
"This video was shown in the CeBIT Expo this year, and it´s rendered in real time by the ATI´s last graphical chip"

Jó, tudom, van közte egy szóköz, de akkor is...

per aspera ad astra

ez a realtime techdemoja a kartyanak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Bucser
hmmm realtime vagy pre render kedves 3d szakik?

R600 tech video

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ThomasGins
<#zavart2><#idiota>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Viszont vízhõmérsékletet nem tudtam vele mérni mindig 120-170 fokot mutatott forralás közben. (az edény alja), de a steaket sasoltam, hogy pont jó legyen,Szerintem egy hõkamerával is jól el lehet ökörködni. ^_^

per aspera ad astra

Boba
Es igy tenyleg meglehet allapitani, hogy egy csaj "HOT"-e?😄

fozesnel peldaul, (konyha)
vagy peldaul yoghurt keszitesenel a kulturat pont 38 fokos tejjel kelett osszekeverni (ami elotte forralva volt).
stbstb.

Aldaryn
Pontosan! 😊 és az enyém pont úgy festett (formára, de kajakra) mint egy StarTrekes phaser... az emberek nem értették még örülök annyira a fejemnek.

per aspera ad astra

na igy mar ertem hogy mire valo😄 fun😄DDDD

Aldaryn
Aaaa, imádom. 😊 Volt otthon egy darabig egy ipari kivitel, 300-400m-re tökéletesen mûködött, sokszor szórakoztam azzal, hogy a buszra várakozók hõmérsékletét méregetem. Az égnek fordítva pedig keményen -60 70 fokokat jelzett. Valami igazság biztos van benne. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins

jaaa<#wow1><#wow1> ilyenekre nem is gondoltam...no igen talajmechanikus vagyok vagy mi a szosz..

Winyo, proci homersekletet megmerni pl. hardverteszteknel szoktak hasznalni... meg meg sok masra is gondolom 😄

hehe jopofa de konkretan mire hasznalhato azon kivul hogy: a garazsba barkacsolsz s akarod tudni hogy a 10 perce hegesztett vasat a sarokba mar megfoghatod e s nem odamesz megtapizod hanem ralezerezel?😄 vagy kertipartinal a haver sorere vagy kivancsi hogy hozz e ujat vagy jo homersekletu e meg😊
mindenesetre mokas😄D

lezeres homerseklet mero is van, nagyon kiraly cucc.
nemtom mi a mukodesi elve, kint a konyhaban volt.
barire ravilagitsz megaszondja a homersekletet.
(kis lezer nyalab, akar relative tavolra is)

fle go
Udv!<#nemtudom>Hogy a pitlibe tudok csak arnyekot renderelni ugy, hogy azt kulon tudjam alphakent hasznalni photoshopban? Matte Shadowval gondolom de hogy?

jah hasznaljak a geodetak is a lezeres cuccokat (elmeletileg...gyakorlatilag autopalyaepitesben ahol szugseges volna annyira nem😊) ) de szerintem nem tul pontos...pl egy ruha felszinenek a texturaleolvasasahoz😄

haat a fenyelos technologiaval az a baj hogy ha mar termeszetben csinalja az ember megvakul mindenki a folyamatos fenykitoresektol😄 a masik inkabb az anyagok fenyelnyelo kepessege ami miatt nem mukodne..vagy minden egyes felvetel elott megkenne adni hogy milyen kepessegekkel rendelkezik a "fotozni" kivant anyag (ha texturarol beszelunk) mert ugye anyagjellemzok miatt maskep verodik vissza a feny egy csatornafedorok meg egy gyaszruharol😊
Nalam a feny kihuzva😉
valami olyan kell amit nem befolyasol a "fotozni" kivant dolog anyagjellemzoje csak a tavolsaga..hmm lezer?

ThomasGins
ultrahangos és lézeres 3d scenner létezik😛 kirakod a mezõre és pörög a lézer,aztán valahogy saccol

Aldaryn
ezért furcsállom, hogy nem létezik még ilyen kamera. Lényegében egy fénnyel mûködõ rendszer is elképzelhetõ lenne, mint amikor vakuzol egyet a teljesen sötét szobában, csak a cucc mondjuk saját magába is visszanyomná a "vaku" fényét, és a "film" nem a fényt, hanem interferenciát mérne, abból meg ugye az idõt -> távolságot. Fene se tudja.

Annyira evidens, hogy egy ilyen cuccal pl. a textúra (normal, displace) rögzítés valami eszementül leegyszerûsödne, ezért kétlem, hogy nincs ilyen készülék.

per aspera ad astra

ez jo kerdes: szoval van egy lencse(kamera) van annak egy fokusztavja azt gondolom van olyan kamera ami folyamatosan jegyzi ezt az erteket ki tudja szamolni...de hogy a kornyezeteben levo osszes "pont"nak a tavolsagat megmondja azt ketlem..legalabbis az en tudasommal meg az eljarast sem tudnam folfogni szerintem hogy hogyan szamolna mivel a fokuszpont ugye szamolhato a lencsebol az oke...de egy masik pontrol a cuccba juto feny az nem szamolhato..varj..viszont...egy ultrahang kameraval megoldhato lenne ami nem kepet vesz fol hanem folyamatosan ultrahangokat bocsat ki s a visszavert hangokat fogja is..tulkepp mint a denever...vagy egy tovabb fejlesztett tengeralatjaro ize...egy kamera kell mar csak szerelni s kesz is a kep rogzites is meg a zdepht merese...noh meggazdagszunk?😄

Aldaryn
Hehe. 😊 Jut eszembe, létezik olyan kamera, amivel Zdepthet lehet realtime rögzíteni? Vagy ha nem, akkor mi a rákért nem fejlesztették még ki?

per aspera ad astra

ThomasGins
Csak nehogy sörre is kitaláljanak ilyet😊

na ha mar funnolunk:
ezt lessetek meg..new 3d scenner