63014
"Aki másnak felbontás...!"
-
hát röviden. direct illumination az amit GI nélkül is látsz. tehát ha leraksz egy omnit és az megvilágít valamit.
indirect illumiation pedig a tárgyakról visszavert fény. itt lehet állítani a 'bounces'-t vagy 'depth'-et, hogy hány ilyen oda-vissza verődést számoljon ki. ha ez be van kapcsolva, akkor beszélünk GI-ről.
caustics: a tükröző és/vagy áttetsző tárgayk által visszavert/átengedett és fókuszált fényt szimulálja (pl üvegpohár árnyéka az asztalon).
a legtöbb rendernél (pl brazil, vray) a causticshoz mindeképp kell photon mapet használni, ilyenkor ált a fényforráshoz meg lehet adn hogy bocsásson-e ki fotonokat (ezek verődnek vissza a tárgyakról) és ha igen akkor mennyit.
a GI (indirect illumination) számításhoz nem feltétlenül kell photon map-et használni (legalábbis vrayben és brazilban) ott van külön beállítás a GI számításra. azok a paraméterek elég egyértelműek, és tényleg próbálgatni kell.
de minden rendererhez van valami Help, amiben ezek le vannak írva, ott meg lehet tudni hogy melyik paraméter mit csinál, mert általában mindehol más a nevük -
frank3d #1432 Sziasztok!
Tettem fel az oldalamra, Brazilhoz anyagokat!
Tippek, mellékelt pédafájlok!
Érdemes szerintem megnézni!
A cím: http://free.x3.hu/frank3d/
Frank -
frank3d #1428 Az 1700+ az mennyin mehet?
Csak azért mert az alaplapomba 1500-ig lehet pakolni! -
DEx- #1427 Én AMD párti vagyok.
Celeron 850-em volt, lecseréletem egy AMD XP 1800+(1533Mhz)-re, és 3x gyorsabban renderelt. -
frank3d #1426 András: Az volt! -
frank3d #1425 Szia!
Én is lerendereltem a képet!
Igazából az enyém is nagyon sötét és nem igazán hasonlít az általad berakott képhez!
-
Nyiri #1422 Aladryn: Nekem is nagy feketeseget szamol a phonton helyett a brazil a szobai kepnel :(
valami nagyon nem stim
mikor lesz mukodokepes a honlapod
??? -
K.András #1420 Hát ha tölem kérded én intel párti vagyok...
Gondolom tualatin procid volt nemdebár??? -
frank3d #1418 Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kiváncsi!
Melyik processzor ideálisabb a rendereléshez, AMD vagy Intel!
Azért merült fel bennem a kérdés, mert eddig egy 1200@1340 Celeronom volt, de technika okok miatt le kellett cserélnem egy 1000-es Athlon-ra (celeronom alaplapja nem szerette a radeon 8500-ömet).
Tegnap este rendereltem vele először és lassúnak tűnik!
Lassabnak mint az előző konfig!
Előre is köszönöm!
Frank -
frank3d #1417 Sziasztok!
A véleményetekre vagyok kiváncsi!
Melyik processzor ideálisabb a rendereléshez, AMD vagy Intel!
Azért merült fel bennem a kérdés, mert eddig egy 1200@1340 Celeronom volt, de technika okok miatt le kellett cserélnem egy 1000-es Athlon-ra (celeronom alaplapja nem szerette a radeon 8500-ömet).
Tegnap este rendereltem vele először és lassúnak tűnik!
Lassabnak mint az előző konfig!
Előre is köszönöm!
Frank -
DEx- #1416 Aldaryn:
Szép kép! Csak teszt? -
Ja, szerencsés vagy... -
Aaa! Nálam most kezdett el nyavajogni... Itt az alábbi kép:

Egy Brazil tanulmány része HDRI-ről, meg csonkítatlan színskálákról, stb...
A probléma: Egyszercsak, minden bejelentés nélkül, eltűnt a photon map. Semmi. Tök sötét marad minden! Pedig nem is csináltam semmit, csak renderelgettem a kész beállítást! Ez kész...
Itt a max, ha valaki tud vele valamit kezdeni:
room.max -
Azt hizsem, talán a max beépített dinamikai vacakjával próbálkozhattál. Az egy olyan förtelem (ha nem Teljesen profin állítod be!), hogy "áteséseket" produkál!
A megoldás a Reactor, ami a 4-es maxban még plugin (De alapból telepíti, csak regggelni kell), az 5-ösben pedig már a "csomag része". Ezt is a Utilok között lehet elérni, és egész pofás pdf doksit mellékelnek hozzá a helpek közt!
(Ha pedig a reactorral történt mindez, akkor az ütközési küszöb értékét vedd alacsonyabbra, és több substep is jól jöhet. Amúgy meg doksi olvasás mindenek előtt...) -
Nyiri #1412 frank: ja lejott -
frank3d #1410 Nyiri: Végeztél? -
nálam 1.0-s brazillal eddig semmi gond nincs (se a bucketek-kel, se a textúrákkal), lehet szerencsés vagyok -
Azt hiszem az un. "caustics" effektre gondolsz.
Ez nem textúra, nem is material,vannak progik, amik azzal csinálják, és egyszerűbb formáknál te magad is fake-elhetsz causticsot. (erre van is egy Max példafájl)
Brazilban készült a kép, de sok más renderer is tud causticsot (Pl Mental Ray, Final Render stb...) Ide most nem írok. Itt van a Brazilos causticsról néhány szó... -
frank3d #1406 Nyiri: Valami gáz volt, hogy megszakítottad? -
K.András #1405 Hát sorry, de ebben én nem fogok tudni segiteni asszem. -
K.András #1403 Ezt nem értem.
Minek az üveghez textura, ha nem mintás???
2.Azt hogy érted hogy az árnyáka az üvegtárgy fokuszában világitani fog? -
Nyiri #1402 okthx -
frank3d #1400 Nyiri: Már megy az ftp. -
Mondtam. Próbáld ki az 1.03-at. A hardver meg teljesen lényegtelen!
Nyiri: Folyamatban... A 3d-hez sem értek igazán, ehhez meg Főleg! (Itthon megy... felrakom: nemmegy... bah!) -
Nyiri #1398 aldaryn: mikor csinalod meg az oldalt? -
Nyiri #1397 nekem xp van es amd proci, es rendesen szamol a brazil -
DEx- #1396 nemhiszem.
próbáld meg rendes materiallal, ne a brazil materiallal. -
...Sőt, ráadásul egy osztályba járunk... De gondolom, már ezt tudod. -
Aaaaa! Ne. Megint kezdődik. NEm érdekel. Egyszer leülök, és időt szánok alapvető honlaptervezés megtanulására... :(( Sorry. EZ téynleg nem akar menni. Pedig fennt van, és a jogok is rendben vannak. (Azt állítja a server) -
Nyiri #1392 ok -
frank3d #1391 Szia!
Neked is jó8!
Rendben, délelőtt nem ígérem, hogy fent leszek, de délután és este mindenképp menni fog a gépem!
Ha kell még valami, akkor szólj és kapsz saját username-t!
Frank -
Nyiri #1390 Frank: majd holnap (ma) letoltom a maradekot, mert en is fekszek lefele, jo8!!!
sok sikert a vizsgahoz, en szerdan megyek, az az utolso :D -
frank3d #1389 Ekkora vak egy állatot, mint Én, itt van elöttem és nem tőle kérdezem meg...
Pf... -
frank3d #1388 A honlapodról jutottam vissza a Révai honlapjára, azért gondoltam, hogy győri vagy, mivel győri a suli!
Azt nem tudtam, hogy Lion győri!
Azt nem tudod, hogy ő hova jár suliba?
Bocs, hogy így érdeklődöm, csak kiváncsi vagyok! -
Hat ez telleg nem muxik Aldaryn. Kiosztottad rendesen a jogokat? -
Es persze ne felejtsuk ki a legeslegidegesitobb hibat, amit kizarolag az en idegeim tepesere talalt ki a brazil (masnal uis nem csinal ilyet): fotnok "mellelovese", ami iszonyuan undorito szemeteket general a kepbe! -
Nyiri #1385 Aldaryn:
Not Found
The requested URL /~mcdodee/tanulmanyok/brazil_hdri.html was not found on this server.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache/1.3.23 Server at www.revai.hu Port 80
Az osszes linkre ezt irja :[ -
Hehe...Úgy tűnik valahol elhagytam a logikámat... :( Hmmm. Biztos kiesett valahol.
Lion győri. Ha nem tudtad volna... :) -
frank3d #1383 Azt láttam, hogy Révais vagy!
Azért kérdeztem!
Én győri vagyok. -
Nem. Csak oda járok suliba (Révai) (Mellesleg komáromi vagyok)