63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
DEx- #1326 :-)
Na, a vita után kicsit leült a topic, aztán most engedélyezek magamnak egy kis offtopic-ot:
Realviz Matchmover-t ki használta már?
Minden szép és jó, betöltöm a filmet, amiről le akarom szedni a kameramozgást. Nyomok egy F10-et(Auto tracking), aztán leszámolja a track pontokat, meg a keyframeket, majd az egészet exportálhatom pl. max script fájlba.
Na a gond az lenne, hogy mi módon lehet rábírni a matchmover-t, hogy mozgassa is a kamerát. Mert forog/fordul rendesen abba az irányba, ahol a filmben van, de nemmegy se előre, se hátra, semerre.
Aki nem érti az képzelje el úgy, hogy a lába le van betonozva, a fejét fordíthatja akármerre, de a lábával nemmehet se előre, se hátra.
Lehet a matchmoverbe, vmi 3Dplane-eket csinálni, felétételezem ez erre való, de nincs hozzá manualom. Gondoltam bedobom ide a kérdést, hátha használta már vki a progit... -
K.András #1325 Mondjuk én elhiszem hogy kell neki ha keresi, különben azt irta volna ide be hogy gyerekek ha látjátok a max5-öt akkor nehogy szoljatok már mert nem kell:DDD -
DEx- #1324 Hát persze, másként hogyan hinnénk el, hogy tényleg szüksége van rá? :-) -
K.András #1323 Legyen ez az ellenszolgáltatás???Mert nem is rossz ötlet... -
DEx- #1322 Mutass vmi képet, hogy mihez kell neked az 5-ös max! :-) -
Gabo #1317 giant!
A megoldás itt:
http://www.vray.info/entry.asp?entryID=62 -
K.András #1313 Dehogy ,hát rikenel halálosan jol elbeszélgettünk,nem anyáztuk egymást és még véletlen sem fogjuk egymást szidni... -
K.András #1311 Még egy két vita ,és jöhetnek a 2000-es üzire a képek :DDDD -
#1310 huh bazz, ezt most kihagyom :) -
K.András #1309 "mi köze a curvature analysisnek a tárgy formai változásához?"
"de ez nem igaz! ha megnézed curvaturegraphon-nal akkor látod hogy törik a folytonosság. egyszerűen nem célravezető túl magas és túl alacsony értéket választani, mert nem látod a görbületet"
Ezt a kettö állitásod hogy magyarázod akkor??Nem idézek rosszul mert copizom amit te irtál...Menjünk át a rhinos topicba csináltam egyett.... -
K.András #1307 A 4-es kép teljesen ellentmond annak amit itt leirtál, nézd csak meg. -
K.András #1306 Egyébként csináltál már rhinoval modellt?Mert egy wireframet akkor legalább dobjál fel. -
K.András #1305 "ha csak egy színt látsz (a középérték színét, a zöldet) akkor az feltételezi, hogy a felület görbesége folytonos. de ez nem igaz! ha megnézed curvaturegraphon-nal akkor látod hogy törik a folytonosság. egyszerűen nem célravezető túl magas és túl alacsony értéket választani, mert nem látod a görbületet."Ez akkor lenne igaz ha elvesztené a formáját a felület ha zöld lenne, de mivel nem igy van ,mert tartja azt a görbét amit a vonalal adtál meg, ezért nem lehet igaz hogy ha zöld akkor ne tartaná meg a ivét... -
K.András #1303 Azért nem mert nem lehet érteni mit mondasz ha meg nem értem akkor mit ellenkezek?Mellesleg olyan messze vagyunk már attol ahonnan indultunk mint az állat, nem is ezen ment a vita... -
K.András #1302 Modn már el vajon miért is nem lenne jo!!Mert semmi baja nincsen, szerintem elbeszélünk egymás mellett.Ha azt mondod hogy a g2-es görbe hibás az sem igaz, hát mitöl lenne már hibás? -
K.András #1299 Frankon nem vágom te miröl beszélsz. -
K.András #1293 Hova raktad? -
K.András #1291 Meg válaszolj, miért lenne már az maxon???Az auto rngel valszeg felnyomtam maxra mi???Nem véletlen auto range... -
K.András #1289 Már mit vesztesz el?Milyen felnyomod maxra, milyen maxra???Hol látod te ott hogy maxon van?Rakjál már fel egy rendes modelled ,mert kezdek kételkedni benne hogy használod egyáltalán ezt a prg-t. -
K.András #1287 "csak épp nincs értelme..."Ezzel most nem kevesebbet állitasz, mint hogy a curvature analiysnek nincsen semmi értelme... -
K.András #1285 Ok akkor pakold fel te is egy modelled, és beszélgethetünk tovább.... -
K.András #1282 Oké segitsél nekem, mondjad mit csináljak hallgatom:DDD -
K.András #1281 De ne kavarjál mert nem erröl ment a vita, szo nem volt most curvaturegraphrol, analysisröl beszéltünk. -
K.András #1278 Nem kell, mert befejeztem mindenféle vitát.
Mielött eltévednénk ezt linkelte be hogy ez hibás http://free.x3.hu/losbellos/zplayer/Clipboard.jpg
Mgemagyaráza hogy ennek a közepe soha nem lesz zöld meg jo akkor sem ha 1milliárd polybol rakom ki fentvan a kép alacson poly mellett és nagy pily mellett is és zöld kész én a vitát lezártam ha valaki akarja meg tudja nézni és eldönti maga... -
K.András #1275 Nem látod rajta, persze hogy be van kapcsolva hát mit gondolsz???? -
K.András #1273 Nézd már meg a négyes képen hogy mi történik, hogy rendezi el a polykat, ha nem lenne görbület akkor mi az ott rajta sik felület?Hát ne már... -
K.András #1271 Na ha nem rossz a piros akkor már nekem adtál igazat, ugyanis Zplayer nem kevesebbet állitot hogy az hibás, én meg azt mondom hogy ahol piros ott több polybol fogja kirakni hogy egyenletes legyen a felület, de nem jelenti azt hogy hibás.. -
K.András #1270 "naná hogy minden zöld lesz, csak a célodat nem éred el, ami az hogy lássad a görbületet!!! "
Ez mi? -
K.András #1268 Mit keres akkor görbület a fejhallgaton,ha az egész zöld??Idáig azt irtátok hogy a piros a rossz, mostmár a zöldnél nincsen görbület?Be is fejeztem. -
K.András #1266 Nézd már meg a modellt te, ha ugy lenne ahogy irod akkor mitöl van meg a fejhallgato formája??!!!Ne örjits már meg!!! -
K.András #1264 Na a Riken nevü képet is szed le töltöm fel. -
K.András #1263 Meg a 0000,00000 ezeket is szed le, ezen kis poligon szám mellett sincs vele semmi baj. -
K.András #1261 0,00,000,1,2,3,4 nevü képek azok -
K.András #1260 #1208 Erre a cimre felrakom azt a képet amin meg lehet nézni hogy semmi baja nincs, meg felrakom az utso modellemet is megmutatva rajta mire gondoltam én. -
K.András #1258 Az a férleértés forrása hogy azt nem hajlando megnézni fájlt ami küldött és belinkelt pirosan megint, nézd meg magad elküldöm neked ugyanazt a képet amit ö csinált csak holt zölden.De én a vitát itt lezártam ,hát nem fogok ugy vitatkozni hogy senki nem hajlando megnézni miröl van szo. -
K.András #1257 Értsed már meg te is, hogy egy gram hiba nincsen abban a fájlban amit küldött!!!Milyen hibárol beszéltek ti??? -
#1255 Sziasztok, Emberek!
Először is: béke legyen! :)
Másodszor: most melyik a legújabb közkézen forgó VRay? És honnan szedhető le? Tudtok segíteni? Köszi, előre is! -
#1253 én nem beszóltam, csak kiemeltem két mondatodat, amik frankón ellentmondanak egymásnak, ennyi
mélyebben nem akarok belemenni, mert nem értek hozzá, én inkább művészi szinten közelítem meg a dolgot, ott meg kurva mindegy, hogy piros vagy zöld..... -
Gabo #1252 SaWo:
Itt most kimondottan box, más néven subdiv modellezésről volt szó. A megoldási módszer kimondottan erre vonatkozott. A kocka lekerekítése csak példaként szerepelt. A leírt módszerrel tudod pl. egy összetettebb modell (fej, kéz, stb.) részleteit is kidolgozni. Pl. az ajkak kialakításakor az élek duplázásával és egymás közelébe hozásával tudod az ajak ívét kihangsúlyozni. De pl. ráncokat is így tudod elkészíteni. Így a meshsmoot után ezek a részletek jobban látszanak. (Több polygon keletkezik az adott részen.)
Ha viszont csak primitívekkel (kocka, henger stb.) dolgozol, akkor ott sokkal egyszerűbb kicserélni az alap testet a megfelelőre, mint a fentihez hasonló módszerrel vacakolni.
Azt nem tudom, hogy van-e olyan módosító, amivel utólagosan el lehet készíteni a lekerekítéseket. (Pontosabban, fejből nem tudom.) -
Chabee #1251 egy kis tutorial szöveg nélkül:
http://www.fuse9.com/Kens_Ghoul/