63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hé! Én nem azt mondtam, hogy "A raytrace DOF über alles. Minden más meg qrva szar!!!! Aki azt használ az barooom!".
Egyáltalán nem. Én csak az mondtam, hogy a Raytrace DOF az igazi. A többi meg félmegoldás. Ez kb olyan, mintha raknék 10 lencsét egy ortho kamera elé, hogy "igazi" lesflare-eket csinálhassak.
Nekem eddig a CEBAS Dof-ja jött be. Gyors is, meg szép. Csak általában estére renderelek, akkor meg már úgyis mind1, ha egyszer van 10 órám. De ha animot csinálnék, vagy tesztet, akkor ESZEMBE se jut igazi DOF használata.
Amúgy Galy továbbra is jó a dugóhúzód. Bár a leg első kép, amit beraktál, nos, az a legjobb. -Szerintem. -
telepítenem nem tennem :) sorry -
Lenne még 2 nagy problémám:
(nemrég formáztam, ezért most mindent újra fel kellett tennem...)
-a max 5-öt ha elindítom, minden simán megy, csak ha kilépek a maxból benn marad a futó folyamatok közt (windows XP-m van) így elfoglal vagy 100 MB-ot ráadásul csak úgy tudom kikapcsolna a gépet ha kilövöm a futó folyamatok közül...
-a másik hogy a Brazil 1.0 -t feltettem és álltalában nagyon jól teljesít, de vannak rossz pillanatai és akkor kihagy a renderelésből részeket és akkor elég hülyén néz ki a kép...
Aki találkozott már ilyen problémával, kérlek keressen meg
Előre is köszi: Youth
:) -
Nagyon cool ez a kép! -
Igen, ez így bővebb :DDD -
Corel RULEZ!
:D
-
Gabo #1622 youth:
Ez az a DOF vagy Deept Of Field effekt amiről az utóbbi hozzászólásokban beszéltünk.
Két főbb megvalósítása van. Az egyik a kameránál állítható be általában. Ez lassabb, mert a képet a progi ilyenkor több lépésben rendereli le és ezekből hozza létre a fókuszon kívüli részek elmosását.
A másik egy renderelés utáni effekt. Ebből van olyan amit magán a Max-on belül is tudsz használni, de pl. Photoshop-ban s van ilyen megoldás. A Ps-es megoldással az lehet a probléma, hogy versenyeken nem nagyon fogadnak el olyan képet, amit külső progiban utólagosan manipuláltak. -
igen, de előbb gyakorolj a gumiszobában, ha nem sikerül ne innen kelljen moderálni :) -
Szóval csak meg kell adnom honnan töltse be.. nem? -
a www.abc.hu/kep.jpg természetesen a te képed URL-je -
tedd fel valahova netre, és írd be a következőt:
< img src="http://www.abc.hu/kep.jpg" >
csak a kacsacsőrök előtt és után ne legyen space -
Azt hogy kell megcsinálni hogy egy képet berakjon ide? mert már én is küldenék képet de nem tudom hogy kell berakni? Valaki... -
Ez a kép meg ismerős lehet az új VRAY galériából, nos EZ SEM MAX DOF....
-
"De továbbra is a valós DOF ai igazi."
Háááááááááát ebben nem vagyok olyan biztos, nézd csak!
Brazil render with depth of field. Render time 190 minutes (Athlon 1700+)

Lenscares Depth of Field applied to Original image. Extra Render time 6 seconds on a Athlon 1200

-
Sziasztok!!!
Galy! Hogy csináltad meg hogy dugó-húzó körül el van mosódva a környezet? legalább is amit ezelőtt csináltál ott jobban látszik... Szóval ez kamera-beállítás vagy mi?
Előre is köszi: Youth
amúgy nagyon szép :) -
Gabo #1613 Emberek! Mind a két effekt jó eszköz. És mint az eszközök esetében általában az adott cél az, ami meghatározza, melyik a jobb.
Ha csak a perspektíva hatást szeretnéd fokozni, elég a render utáni effektezés. Ha maximális fotórealizmus a cél, akkor pedig jöhetnek a számítás igényesebb megoldások.
Szerintem a lényeg az, hogy nem szabad túlzásba vinni egyetlen effektet sem. Arra érdemes törekedni, hogy kifejtse a látványra az áldásos hatását, de ugyan akkor ne legyen tolakodó, szembeötlő.
Freak, ha van türelmed készíts mind a két effekttel egy-egy képet valamilyen kisebb felbontásban és hasonlítsd össze őket. Amelyiknek az eredménye jobban tetszik, válaszd azt. -
khmmm 

-
Na ez milyen DOF???
http://user.sync.hu/galeria3d/galy_galeria/3d_dugo_huzo3.jpg -
Hmmm.Megnéztem. Nem rossz, gondolom csak Z map kell neki, az igazat megvallva nem sokat dolgoztam még AfterEffects-el. Amúgy a CEBAS DOF-ja sem rossz. Egész szépen észreveszi az éleket.
De továbbra is a valós DOF ai igazi. -
beleférne a real DOF is, de semmi szükség rá
-úgysem látod a különbséget
-művészkép, az csak jó, ha furcsa
-megdöbbentően jó ez az effekt, aki nem ismeri, csekkolja a www.frischluft.com címen az autós képet -
Pakold erősebbre a density értéket, nomeg a direkt fény falloffját állítsad be úgy, hogy a hotspot és falloff értékek közel legyenek egymáshoz. -
Ha a render 2 óra, akkor úgy is ott kell hagyni estére... Egy este pedig kb 8 óra. Abba egy rendes raytracelt DOF is belefér... Nem? Amúgy a glow-nál arra gondoltam, hogy a képen látható fényforrások: Ablak, Ajtó, lámpa, túlzottan erősek a többi részhez képest. Ilyenkor a kamera képén ezek a foltok nagyon kirobbannak. -
igen, az ráférne a belső izzóra....
na majd holnap nyomom az új képet -
Gabo #1603 Ha jól tudom, igen. -
hát végül is kipróbálhatom....
akkor ez a glow tulajdonképpen a Lens Effect GLOW, ugye? -
Gabo #1601 Freak:
Én nem a kameránál beállítható DOF-ra gondoltam, mert az tényleg lassú. Helyette a render effektek között használhatót lenne érdemes megnézni. A logos képemen is azt használtam. A progi renderelés után nyomja rá az effektet a képre és 1-2 percnél több nem hinném, hogy kellene neki. Szerintem még mindig pontosabb, mintha PS-ben effektezed a dolgot, lévén ez a kép objektumaihoz igazítható.
Az említett glow szintén render effekt. De ha volumetrikus fényeket fogsz használni, akkor nem biztos, hogy szükség lesz rá. A fényforrások körül hoz létre egy homályos, elmosott aurát. -
Ja, és sajnos a falak textúrái épphogy homályosan, de wrapolni nem lehet őket, mert az nagyon látszik -
huh mennyi info :DDDDDDDDD
de végül is belefér a módosítgatás, mert a legnagyobb felbontáson is 2 óra 14 perc a render
Nos, a világítás természetesen fehér falakkal lett belőve először, de ugye a textúrák miatt kapásból sötétetebb lett az egész. Viszont ennél világosabbra nem akarom csinálni, mert elveszítené a depresszív hatását.
DOF lesz rajta mindenképpen, de csak nagyon enyhe, amint rájövök, hogy kell használni a Lenscare DOF effektett Adobe After Effects alatt, mert nem akarok 10 órán át renderelni csak emiatt :)
Ami szintén lesz benne, az egy volume light effekt az ablakon beszűrődő fénynél.
A letört buditető meg a papír, és glow ötlet tetszik, de nem egészen vágom, milyen glow-ra gondolt Aldaryn....
A víz hullámzása nekem sem tetszik túlzottan, meg nem is egészen ilyen vizet akartam, hanem valami jó állott világosbarna szutykot, csak kicsit erős lett rajta a textúra meg a reflection. Meg a hullámok is gagyik.
Caustics... Na igen, ennél a résznél valami trükkön töröm a fejem.... Nem lehet azt megcsinálni, hogy lerenderelem pl. CSAK a poharat meg a mellette lévő falat (matte-shadow vagy valami egyéb láthatatlan anyaggal), és a kirajzolódott caustics-t utólag illesztem a képre??? Csak azért, mert ez már tényleg megölné a rendert, egy normális caustics már 400x300-ban is 10-20 perc, ilyen felbontásnál meg brutál nagy számokkal kéne dolgozni.........
Mindenesetre kösz a tippeket, segítettek! -
Wow G!
Jól néz ki nagyon, de lehet, hogy nem fürödnék egy ilyen fürdőszobában...
:DDD -
Gabo #1597 Freak:
Nem rossz.
Szerintem amin érdemes lenne még csiszolni, az a megvilágítás. Nekem első blikkre kicsit túl sötét a kép és így a részletek sem érvényesülnek annyira. Próbáld meg a fényeket úgy belőni, hogy csak sima fehér textúrákat raksz fel először. Majd ha a fények rendben vannak, utána pakold fel a materialokat.
Egy enyhe DOF pedig tényleg javítana perspektíván.
Ezen a képen nem tudom kivenni, de ha nincs, akkor a padló csempéire is érdemes lenne egy bump mappot rakni. Vagy esetleg önálló objektumként egyesével felépíteni őket.
Ha ezt a lerobbant hangulatot még fokozni szeretnéd, akkor a padlót érdemes lenne kicsit összekoszolni. Leginkább a falak tövében és a sarkokban. A wc fedelét is le lehetne szedni és inkább mellé a sarokba a falnak kellene támasztani. Maga az ülőke maradhatna.
Egy elgurult félig letekeredett wc-papír tekercs is jól mutatna.
A lámpa bura is túl "szabályosan" áll. Esetleg kicsit félre lehetne csúsztatni, billenteni.
A háttérben hiányzik az ablak. Egy lepattogzott festékű, kisé lógó ablak...
Ezek persze csak ötletek. De szerintem ha akkora felbontásban tervezed a végső rendert, mint amit írtál, akkor meg kell tölteni a képet részletekkel. -
Huh.... Eklektikus. :D
Nem is igazán tudok mi véleményt írni, mert nem tudom, hogy a szürrealista elemek mennyire, hogyan fontosak benne. Egyáltalán, hol az objektív realista és szürrealista közti határ... :))
szóval: Szerintem a víz kissé hullámzik, ennyire nem szokott. A legjobb az lenne, ha valami hullámgenerátorral csinálnád meg... Úgy, mintha pl. épp most zárták volna el a vizet.
Amúgy a textúrák ekkora felbontásnál nem lesznek túl elmosottak?
A kamera perspektívája tök jó, a renderelt kép lehetne egy kicsit nyúltabb. (Mármint az aspect ratio, nem a Lencsevastagság, vagy a FOV)
Kellene belé egy csepp caustics, főleg a víz, meg a pohár miatt. Tudom, hogy ez még vip, ezért csak halkan írtam az előzőket... :)
Ugyan így a DOF-ot is. Az sokat dobna rajta, nem nagy, hanem egy csepp, egy halvány dof... Persze ez is csak halkan. Mert ugyé ez nem a kész kép. :D
Jaj, még 1 apróság: Ha ennyire sötét a környezet, akkor a fények sokkal jobban kijönnek. Sosk, sok erős glow kéne még.
Hangulatilag tök jó a kép! Olyan... furcsa. Főleg az a pohár. Nem igen tudja az ember agya elrakni semerre... :)) -
Nos, mégiscsak lesz egy WIP shot, de csak azért, mert tartalmilag már teljes a kép, már csak apróságok hiányoznak, mint pl. kilincs, meg néhány textúra.
Az eredeti mérete 6000x4500, ami azt jelenti, hogy egész tisztán látni a WC lehúzó nyelét is, ami pl. ilyen felbontásnál nem látszik.
Kérem a véleményeket!
-
Köszönöm! :) -
:) (TELEPÍCCCS MÁN ICQ-T!) -
Pontosan. Nem lehet... -
Sitni Sati: Afterburn, DreamScape
Cebas: Pro Optic Suite / Pyrocluster (asszem)
Amúgy meg ÉLETHŰ felhőket fényképezőgéppel lehet csinálni.... :)) -
Segítsetek nekem! Melyik Max pluginnel lehet (élethű) felhőket csinálni?
Köszi! -
:))) Most tényleg nem érek rá... "Meghalni kéne, de nem lehet...." Tudod, "a" suli. Sajnos. -
Nyiri #1588 Aldaryn: honlap??? -
frank3d #1587 Azért raktam be, hogy kritizáljátok!
Brazil!
Valami tényleg nem stimmel! :)