34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#5395 offtopik ^^
(nem mintha ennek már nem lenne mind1 :S) -
#5394 Ja értem! Hát a hűtésről meg annyit, hogy én azzal kapcsolatban paranoiás vagyok. Mindent kihűtök. -
#5393 hát általában, ha jó az anyaga a hűtőnek akkor nem kell nagynak lennie, pl van p4-re 50e-ért hűtő és olyan hogy még venti se kell rá, ja meg ezért kell hozzá fasza szellőzésű 290e ft-os gépház. A memó az úgy műxik, hogy az egy külön kis cuccon van amit az alaplapra rádugsz, olyan mint egy kártya. -
#5392 Hát minimum. De azon gondolkodtam, hogy ott van 4 darab ekkor proci azon a viszonylag kis helyen. Hát nekem a 2.8-as Intelemre egy akkora hűtő van, hogy csak ne, de akkor ezeket mivel hűtik? Már úgy helyileg is. Lehet, hogy vízhűtéses? Azt meg anniyra nem ismerem, lehet, hogy az kevesebb helyet foglal. És még valami aztán off vége: hogyan lehet rajta 32 GB RAM? Ezt valaki magyarázza meg. -
#5391 Ez az alaplap jóindulattal 500.000 Ft + ÁFA :DDD -
#5390 Lehet ilyet a blúfisbe kapni -
#5389 Na egy ilyen lap kéne nekem: alaplap
persze mindennel, a 4 db 3 Ghz-es Xeon procival a 32 GB DDR2-es ramokkal egy quaddro videokarival és kb. 5 évig hozzá se kéne nyúlnom a géphez :DDDD, csak ahogy számolom ez kb 4-5 millába lenne :DDD lol -
#5388 Az áfával vaó játékot lehet ám úgymnond törvényesn is űzni. Akiről én beszélek, a világ leg becsületesebb embere még is százezreket spórolt már meg nekem és nem fiktív számlákkal meg hasonlókka, hanem azzal, hogy tudta, mit mikor hol, és mennyiért kell venni. és nem csak nekem, hanem nagyon sok más embernek is. De ha valaki egy kicsit szemfüles, akkor könnyen spórolhat (pl nem a bluefishben kell új gépet venni). -
#5387 Szóval akkor feltesszük, hogy van otthon TV, akkor feltesszük, hogy ah az ember új gépet vasz, akkor az előző monitorja megvan tehát feltesszük, hogy van monitor (nem legeslegelső alkalomra gondoltam, amikor gépet veszek). Vagyis ha azt mondom, hogy mért lenne a géphez monitor, akkor azt is mondom, mért lenne a konzolhoz TV. Ja és a TV-néél tartva a konzol képe még mindig sokkal szarabb, mint egy monitoron (PC-n) játszott játéké. -
#5386 Afaval meg addig jatszol, mig az adott baratodnak nem ellenorzik az alloeszkoz-nyilvantartasat :) -
#5385 Jo :) Es mi a francot csinalsz monitor nelkul a gepeddel? nem ertem az analogiat :) 50-bol konzol ami megy tvn, 100-bol gep amit nezel, hogy vilagit monitor nelkul? :))) -
#5384 Na igen, de ez nem így működik ám! A képlet egyszerű: ma még viszonylag bonyolultabb egy konzolt úgymond feltörni és rajta másolt játékkal jáccani. Ha azonban netán esetleg véletlenül mégis neaggyaisten az lesz, amit az #5382-ben mondol, akkor előbb-utóbb a nép kitalálja az oda is könnyen feltörhető játékokat. És ugyebár az illegális másolatko készítésének és terjedésének színhelye megint csak a PC. Nem ám olyan fekete-fehér a világ, hogy egyk napróla másikra csak konzol. Ez egy folyamat lesz TALÁN, és közben a világ erre reagálni fog. Akkor sem fogja megvenni mindenki a játékokat. Az emberi leleményeség határtalan. Erre találtam ki azt az egyszerű mondást, hogy bármit, bármilyen rejtvényt, kódot, jelet, bármit, amit az ember hoz létre, előbb-utóbb egy másik ember biztosan feltöri és ez nem csaka a játékokra értendő, hanem mindenre, de itt most a játékok biztonsági rendszerére céloztam.
Ami még megjegyezendő a konzollal kapcsolatban és talán nem hangsúlyoztam eléggé, az az, hogy rengeteg embernek csak az számít, hogy saját maguk fejlesztgessék, rakják össze gépüket a nagy választékból és ne kapjanak kézhez valamit, amit valaki beállított és azt mondta, hogy az jó lesz úgy.
Harmadik dolog, hogy azt ne feledjük el, a PC-s fejlesztésekből építkeznek a konzolok. Magyarul a PC mindig előnyt élveznek a konzolokkal szemben. A konzolok nem lennének PC-k nélkül.
Ráadásképpen egy-egy játékot egyeltalán nem a konzolokra építenek, hanem egy adott hardwerkörnyezetre (lásd a stalkert is Nvidia gépekre tervezik). És persze a fejelsztés is ott zajlik. A konzol csak a végső színtér, ami egyenlőre gazdaságos, később nem lesz az és az emberek sem hülyék. -
#5383 offtopik -
haxoror #5382 "Játékosok fóruma" :)
Játékok szempontjából néztem, sztem a PC-re fejlesztések le fognak idővel állni és konzolra megy majd minden. Persze a konzolokat is fejlesztik és pl. RPG-k vagy stratégiai játékok is mennek majd rajtuk. A konzol fix bevétel a PC meg optimalizáció miatt amúgy is macerás és könyebb a warez is. -
#5381 Igen az vicces, hogy ismerek olyan ember, aki kichippeltette majd még fél évig ment neki és a chip miatt a szó szoros értelmében elégett a PS2-je. Na akkor szidhatta a fentieket rendesen. -
#5380 Soha nem olvadnak egybe. Hogyan vehetné át a konzol (ami játékra jó) egy sokkal többet tudó és mérhetetlenül több lehetőséggel felálló PC helyét. Vagy hogyan lehetne egy egybeolvasztott dolgot létrehozni? A konzol azért konzol, mert az egyes szériákra (amik ugyan azt tudják) egyszerű optimalizálni egy játékot. De ha azt már egy PC-vel kombinálják, akkor tuningolhatóvá, átalakíthatóvá válik és ráadásul ennek semmi értelme sincsen. -
#5379 Tölkéletesen igazad van és kristály tisztán látod az üzleti érdekeket. Nagyon jól lehet a népen keresni, ha rá van kényszerítve valamire. -
#5378 Olyankor a konzolosok elvesztik minden adatukat, amit a legutóbbi mentéstől produkáltak. Van konzolja az öcsémnek, tudom. -
#5377 Monitor nélkül gondoltam és 100-ból egy ATI9800-as, ASUS alaplapos P4 2.8-as (HT), 1 GB RAM-os + 160GB SATA winyó + 400W-os táp + gépház + egyebek. Csak ismerősöket kell szerezni és ügyesen jáccani az ÁFÁ-val. Ugyebár az 25%! -
#5376 Hát a konzolra csak a veszély miatt nem költenék.Mivel igaz hogy majdnem szinte minden gamet le lehet rá tölteni de a chipeltetés az az életartam rovására megy. -
haxoror #5375 Nemtom én azon gondolkodom hogy passzolom a következő PC ápgrédelést és a rászánt pénzből inkább konzolt veszek, a PC meg megmarad netezni. -
#5374 +n -
#5373 De én jelen időben godoltam. -
#5372 Olyan nagy gáz lenne szted, ha egy sima konzollal lehetne mp3-at, dvd-t, divx-et lejátszani, netezni, monitort rákötni és játszani??
Csak azért mert nagyon úgy néz ki ez lesz a jövő. (tán a divx nem tuti :-D)
Én akkor tuti vennék egyet (de mire ez megjelenik már elmúltam 30 :-D) -
haxoror #5371 Kristálygömb, tarottkártya a szokásos cuccok :) -
Zsoldos #5370 nocsak :)) es mibol kovetkeztettel erre.. -
haxoror #5369 Nem a gép mellé, hanem a gép helyett. Ahogy a dolgok alakulnak a PC és a konzol egybe fog olvadni. -
#5368 Ha már off=
Én spéci az életben nem vennék konzolt,de még csak le se ülnék elé..
Nem csak az életkorom miatt(23),mert engem évekkel ezelött sem érdekelt.
Szeretek játszani,de hogy a gép mellé még vegyek egy XBox-ot mondjuk,...hát az nekem elég nevetséges gondolat. -
#5367 Itt most nem csak a GTA-ról van szó. PC-re egyre kevesebb jó cucc jön ki, és sokszor azok is rohadtul össze vannak gányolva (LD. Vampire:Bloodlines) Most olyan pangás van a PC játék piacon, amilyet még nem nagyon tapasztaltam, és a közeljövő se tűnik olyan sokkal jobbnak. Sajnos a játékírás már rég nem hivatás és művészet, hanem egyszerű üzlet. (Tisztelet a kivételnek) PC-re pedig azért sokkal macerásabb optimalizálni egy játékot, mint konzolra, és az eladási statisztikák jóval a konzol alatt maradnak, jó, mondjuk a SIMS-et leszámítva. Így aztán egyszerűen nem éri meg a cégeknek a macerát. Én is rühellem a konzolt, de mit csináljak, játszani szeretek. A PC szitu pedig nem áll túl rózsásan. Őszintén remélem, hogy a jövő rácáfol erre, de nagyon sötétnek tűnnek a fellegek... -
#5366 Ha te lenél az egyik fejlesztő akkor a megfelelő összegért Te is halasztotad volna a kiadást.Én teljesen megértem őket. :-)
-
#5365 Na a grafról ne is beszéljünk, mert az egy hányadék!!! Ja meg arra hogy dugom rá az 5.1-es fülesemet? -
#5364 Direkt erre megy ki a dolog, hogy vegyünk konzolt! Én ezért nem veszek mert engem így ne kényszerítsenek hogy vegyek egyet! Pl San Andreas, a SONY barátunk lefizette a kiadót hogy csak fél év múlva adják ki PC-re, lol. -
#5363 ...És ami a legjobbna szíven szúr: nincs CTRL+ALT+DEL, pedig bizony ki szokott fagyni!...
Es szerinted olyankor a konzolosok mit csinalnak? Megvarjak a kovetkezo aramszunetet hogy lereseteljen a gep vagy mi? :) Szerintem nezz utana ennek a dolognak, mert kicsit el vagy tajolva :) -
#5362 ...(memóval együtt 50e, amiből már egy fél gép kijön, nem is akármilyen!)...
Ja, nem akarmilyen ;D jo szar ;> 50e egy normalis tftre nem eleg, es az nem a gep fele :) -
#5361 Igen és meg kell mondjam, most itt látva a PS
2-re a SanAndreast...pfff. A hangulata jó, de ez ugye a gammától függ viszot a grafika: na hát arról nem szólnék semmit. Szerintem szörnyű. Éljen a 8x-os vonalsimítás! -
#5360 Mércét. -
#5359 Ezenfelül az igazi probléma az, hogy a felbontás kevesebb, mint 800x600. Ezért nem ütheti meg nálam a PC-s méréct a konzol. -
#5358 Én nagyon konzolellenes vagyok. Egyszerűen irtózoma gondolattól, hogy nem nézhetek bele a játékba, nem változtathatom kényem-kedvem szerint, nem peccselhetem és így ugye nem tudoma hibákat kijavítani, amik azért vannak bennük. Meg az egész konzol dolog olyan, mint egy lebutított számítógép és ahhoz képet nagyon drága (memóval együtt 50e, amiből már egy fél gép kijön, nem is akármilyen!). Arról ne is beszéljünk, hogy ahhoz, hagy játszani lehessen vele másolt játékokkal is (mert ki az a hülye az öcsémen kívül, aki megveszi 16e-ért a játékokat) ki kell üttetni. És még akkor sem szereti mindig a feltört gammákat. És ami a legjobbna szíven szúr: nincs CTRL+ALT+DEL, pedig bizony ki szokott fagyni! Na mindegy, ez az én bajom. Megértem azokat is, akik konzoloznak, de nekem 101/102 gomb kell a teljes élvezethez! -
#5357 Lassan összevonhatjuk ezt a fórumot a Duke Nukem Forever fórummal... -
#5356 Jó a szó!Én is fontolgatom egy Ps2 beszerzését.