1528
biza kell az a mágnes
-
#76 Gratula butuskák, lopjátok csak az áramot, gázt, vizet, majd ha rájönnek akkor lesz mélytorok :) Márpedig nagy eséllyel rájönnek, mert a végfelhasználó órája előtt is van mérőműszer, aminél hogyha eltérés van, akkor szépen végigellenőrizgetik mindet, és az áram/víz/gáz tolvaj le fog bukni. -
#75 akkor leírom máshogy:)
nem megy tönkre? felrobban? stb:D -
#74 Igazán "látványos" eredményt akkor érsz el, ha elöl - hátul van mágnes. -
#73 Nemhiszem,hogy gáz lenne abból,hogy kevesebbet mér.
Max ha a leolvasó meglátja. De akkor kell kitenni mikor nem jön. -
#72 raktam egy erős mágnest a számláló elé és mintha lassult volna, a kérdés, nem e romlik el ha megáll vagy nem e lesz gáz (szószerint) belőle -
SEA25 #71 A ha még nem ütött meg az áram akkor próbáld meg! Még annyit, hogy a betáp kábelen nincs gyorsleoldó. 1 próbálkozásod van! Légy óvatos!-))) -
#70 arra is gondoltam már,hogy rakok egy T elosztót a főkábelre, és egy kapcsolóval váltogatok ,hogy hól menjen az áram. A villany órán kersztül vagy azt megkerülve.
SZép kis gondolta, már csak egy villany szerelő kellene. -
#69 "De egyébként a villanyos órát nem csak mágnessel lehet megállítani, régen olvastam az aramlopas.hu -n hogy ha egy kis csíkot levágsz a műanyag kólás üveg falából és szépen bedveeted az órába egy kis résen át akkor beékelődik a fogas kerekek közé és ámen. Gyurcsány bá beszopja a fa*t."
ez egy nagyon szép mondat volt... már csak az a kár, hogy nem Gyurcsány szopja meg vele, hanem a másik 9.999.999 állampolgár.
Gyurcsány kifizeti az általatok okozott kár miatti emelést is félzsebből, de a 82 éves Rozi néni a szomszédban havi 1 nappal kevesebb főt kaját eszik majd. -
#68 vigyázzatok vazzeg, mert ha forditva rakjátok a gázórára, akkor bepörög és sosem áll meg :DDDDDDDDDD -
Oriza #67 Azok a bizonyos kerekek a gázórában műanyagból vannak...esetleg a mágneskuplungját tudod leállítani, de ahhoz tényleg nagyon erős mágnes kell. -
#66 hát, van egy olyan tippem,hogy csinálsz egy körindukciós tekercset, amiben az óra fogaskerekivel ellentétes irányban indukálódik áram.
Persze előtte nem árt ha gy erős mágnessel vagy tíz percig felmágnesezed, áthzod rajta egy irányba párszór.
Majd az körindukciós tekercsre rákapcsolod az áramot és voilá.. :D lőn világosság.
A belső fémből készült kerekek úgy viselkednek mint egy elektromotor az indukált mágneses mező hatására.
Ha jól csinálod, még vissza is tudod pörgetni nemhogy megállítani.
Ez a módszer minden olyan óránál működik amiben fémből van a belső mechanika.
Azaz, szinte minden óránál meg lehet csinálni, úgy hogy nem bontod meg az óra testet, a mágneses indukció vonalak meg mindenen keresztül mennek, nem lehet utólag kimutatni.
Gázóra, villanyóra, egyre megy, vízóra nem mindig biztos -
SEA25 #65 Hi! A legerősebb mágnes a Neodímium. A baltás nagyon jó tipp!-))) -
#64 Sziasztok. szerintem a gázórát úgy lehet megállítani,hogy beleversz egy nagyot mágneses baltával,és ha jönnek ellenőrizni,akkor az ellenőrt is meg tudod állítani ezzel a módszerrel:) -
anderzen #63 Az elektromágnes nem jó,nincs annyi hely,hogy még a kábelt is eltüntessük. -
#62 a legerosebb magnesek a szupravezetos elektromagnesek.. -
#61 neodímium mágnes... az talán a legerősebb mágnes... -
#60 ha nem lenne negyed misis pénzbírság nyugodtan megállíthatnád :D -
#59 Nekem is kell egy, mert a régi elkopott. Ki ad kölcsön egyet? -
#58 fingjál a gázcsőbe, az visszapörgeti np. -
anderzen #57 Ha a gázórát sikerülne megállitani,akkor már királyok lennénk. -
#56 hi -
SEA25 #55 Mellesleg, sok lehetőség van az áramlopásra, de sajna mindet büntetik.
Elég keményen, egy ismerősöm mesélte, hogy látott egy embert, aki látott egy olyan embert akit 1 évi fogyasztás + 250 ezer pénzre büntettek. Mert lemágnesezte az villanyórát. -
#54 a hugoddal mi újság? -
#53 Dikmá, valaki ellopta a régi tomhson nickemet. Amiben egyébként véletlenül rossz helyre raktam a "h" beűt.
Most 2007 ben újra van élesítve, de nem én használom, közben meg meggondoltam magam, kérem vissza. Most mi a teendő, van itt SG bíróság?
-
#52 De most nem azé, de ezt a forumot még én indítottam.
De akkor még kicsi voltam.
Asszem indukciós tekercset akartam csinálni.
De egyébként a villanyos órát nem csak mágnessel lehet megállítani, régen olvastam az aramlopas.hu -n hogy ha egy kis csíkot levágsz a műanyag kólás üveg falából és szépen bedveeted az órába egy kis résen át akkor beékelődik a fogas kerekek közé és ámen. Gyurcsány bá beszopja a fa*t. -
#51 :D:D:D:D:D:D::D:D:D:D -
#50 omg :DFSG:FD:FD:D:FD:D: -
#49 geccc :DSA:DAS:DAS -
anderzen #48 Zöldszar,minek kellene olyan totál komolynak lennie? -
anderzen #47 SEA25,köszi a címet és a telefonszámot. -
anderzen #46 Rayden,az nem biztos,hogy veszít az erejéből.Amúgy gázórára kellene. -
#45 akár milyen erős mágnes tkeresel egy idő után veszt a vonzó képességéből ... milyen óra megállitásához kell ?:D -
SEA25 #44 ott van az: Kőbányán (x.kerület) a Szent László tér 20. telefon.260-07-99 -
#43 ez most amugy totál komoly? -
anderzen #42 Csá.Hol találom meg az értékesitőhelyet?A honlapjukra hiába megyek fel ott nem tudok meg semmi értelmeset.IvanHoe amúgy ajánlotta magát,hogy ő ad egyet de az e-mailomra nem válaszolt. -
SEA25 #41 Hi! Neodimium nagyon erős, az Euromagnetnél tudsz venni. www.magnes.hu
Nagyon erős. A vaslemezről hárman szedtük le! Életveszélyes! Mondjuk az nem tudom, hogy arra jó e. -
anderzen #40 Sir IvanHoe helló,Anderzen vagyok.Azt írtad,hogy tudsz szerezni abból az erős mágnesből,nekem szükségem lenne egyre.Gázórára kellene. -
magnes77 #39 Na ez a lényeg, hogy mit csinál az órával.......
Ezért kellene tudni mekkora méretű mágnes kell, és hogy hol lehet beszerezni. -
#38 Ezzel kis baj van... mi van, ha melegited? Vagy épp hütöd, attól függően, milyen hőmérsékleten lesz erősebb. -
#37 és a végén le kell hugyozni...