1528
biza kell az a mágnes
  • kicsinoki
    :) szép lenne!

H esetleg nem láttad nézd meg az EQVILIBRIUM c filmet. Tanúlságos és tipikus példája aanak amit leírtál. Kicsit lehangoló, meg van benne egy pár klise is de nem olyan rossz! Orwel 1984 c könyve is hasonló......
  • Frayer
    Lehet még azt is megérjük ,hogy bevezetik a valóságszabályozást is, meg felálítják a szeretet-minisztériumot is ahól csak úgy recsegnek ropognak majd a csontjai azoknak akik valami rosszra, netán álam ellen való dologra mertek gondolni.
  • kicsinoki
    Jaj kérlek ne adj ötleteket GY F nek, még a végén megszavaztat egy kormányrendeletet és lesz gondolatrendőrség :)
  • Frayer
    jah, jah, a kormány még nem üzemeltet gondolat rendőrséget addig a gondolataink és véleményünk a sajátunk és senki nem változtathatja meg erőszakkal, se máskép ha mi elhatározottak vagyunk.
  • kicsinoki
    Szerintem nincs értelme tovább vitázni erről a témáról, mert külömböző nézeteket vallunk. Én igenis becsületes vagyok az embertársaimmal, nem a boltból lopok nem károsítom meg az embereket. Úgygondolom eleget fizetünk az államnak, mert lassan az adók adóját is megadóztatják és mit kapok cserébe? A nyílászárókról meg csak annyit, hogy nyáron cseréltük :) Máskülömben képzeld körűlnéztem és a církósítás is folyamatban van, csak minden nem megy egyszerre! Főleg, hogy tavasszal vettük meg a házat! Úgyhogy amit nem tudsz arról ne alkoss véleményt! Az hogy te becsületes vagy és mindent legálisan oldasz meg az egy dolog plusz külön grat! De neked is meg kell értened, hogy nem mindenkinek megy úgy ahogy neked! Ha tetszik ha nem el kell, hogy fogadd! Az meg, hogy én hogy gondólkozom, vagy nem gondolkozom ahoz neked semmi közöd!
  • kicsinoki
    Szia Capa!
    Sajna még nem jelzett vissza az euromagnet, hogy megérkezett és mehetek érte. De ahogy megérkezett beszámolok a fejleményekről igérem!
  • capa2008
    Kicsinoki!

Mire jutottál a Neodymium-okkal?
  • Frayer
    Jah, miattunk éhezik az ország fele, nem a GY.F.-től.
    gy.f. letárgyalta a putyinnal hogy áron felül veszi az üzemanyagot tőlük DE ezért cserébe juttatásokat , tisztelet díjat kell hog kapjon.
    Van itt okosság, egy skót üzletember a miniszterelnöki székben is csak a saját érdekeire tud gondolni.
    Nehogy már, nem pár, maréknyi ember tehet az ország széthullásáról.
    Kb, 5-6 % lopja csak az áramot, és ennél is kevesebb a gázt.
    Utánna néztem.
    Az áramosok ott buknak el, ahól 128bit is, elégetik a kismegszakítót.
    Az a szar olyan ívet húz hogy elégeti a megszakító házát, és látható nyomot hagy a fémen is, ezt a leolvasó tudja és már viszik is bevizsgálni az órát. HA nem tudja másképpen megoldani, ha nem korrumpálható az illető.

A gázosok meg ott buknak el, hogy a kis kártya lappal összekarcolják az órát amikor bedugogatják a kártájukat. A festést szokták nézni mert direkt olyan festés van már rajta, hogy könnyen sérül.

Az elszorításos módszert állítólag nem nagyon tudják felismerni, ha csak basszák szét vele az óra házát.
    De majd kiderül.
    Na hogy állunk a G óra elszorításával?
  • 128bit
    EZ IGY VAN, SAJNOS!
  • shrike7973
    Szégyeld magad. Miattatok van MO ott ahol van.
  • 128bit
    oh igen téma van.
    Szasztok
    Én beválalom a dolgokat 1 troger ingyenélö bünözö vagyok!!!

A villanyorát megálitottam ezzel a konektorba dugos fekete okosságal!
    Ugy keztem ,hogy elsö bedugáskor leégettem a biztositékot,szedhettem szét a blombát raktam fel uj biztositékot, de ennél is nagyon látszik ,hogy okoskodás van mert megolvasztja az a kis fémlap amit bedugunk!
    Mindegy ,ugy is szét van szedve az egész,de no para mert van az ELMU nél ismerös !!! :) hoz blombát azt megcsináljuk majd!
    A lebukásrol meg annyit,hogy volt már barátomnál para ilyen villanyora buhera miatt!
    Kijöttek hozzá szépen,mondták ez nagy gáz sok sok száz ezer meg millio buntetés!!!
    Le izzadt hirtelen ,de gyorsan megnyugodott mikor megkérdezte nem lehet valahogy elintézni!A csávokák (2 en voltak) 30 ezret kértek és megcsinálták neki,számot is cseréltek ,hogy ha van valami gáz majd nekik szoljon megoldják!!!!

A vizet is megoldottuk a kis vizora leolvaso csávoka felajánlotta,hogy visszatekeri pár ezerért! Szoval sokáig fürdöm és kokszor! :)

Na ennyi LOPJATOK TI IS! :D

• prezi
    Ez nagyjából mind igaz amit leírtál, egyet is értek a nagy részével.
    De! Van egy olyan mondás: Ezt dobta a gép. Sajnos nem élünk Dubai-ban, de földrajzi elhelyezkedés nem változtat azon az emberi tulajdonságon, hogy: becsületesség :)
    Jolvan nem osztom itt a nagy szavakat, csak nem tudtam szó nélkül elmenni... tényleg azt csináltok amit akartok. A politikát/politikusokat meg magas lóról szarom le, nálam ezek neme példaértékűek =)
  • Frayer
    Mi csak példát veszünk a vezetőinkről. Igaz én nem tudok ellopni 50 milliárdot mint princz gábor, vagy mint a kulcsár gárda, de nekem a kisebb összegek is megfelelnek.
    Igaz nem vagyok gyurcsány ferenc, de igyekszem életben maradni.
    Tudod az a baj,hogy az országban nyugati árak vannak olyan fizetés mellett ami ukrajnában vagy romániában a megszokott.
    Azt nem lehet mondani,hogy a magyarok tehetnek róla, mert ha azt nézed mi többet dolgozunk mint az eu-s átlag és többet is befizetünk belőlle adnak. Méghozzá itt magyarországon van a legnagyobb közteherviselés, a legtöbb adót itt fizetik be.
    Akkor hogy lehet az hogy sosincs pénz semmire az állam szerint és azzal magyarázzák hogy beépült a napi költségvetésbe, amiben 5 millárd forint egy kilométer nyomorult autópálya, (egy sima egy sávos 30 méteres behajtó kijön 300-400 ezer ft ból) 1 millió forint a kakao biztos számítógép és 200 millió forint 10 db kutyaház a rendőrségen.
    Sajnos mi nem tudunk lopni ilyen profin legálisan, de a példából tanulva mi is igyekszünk.
  • prezi
    Félreértés ne essék. Nem a szociális helyzetettekkel van gondom. Hanem azzal amit csináltok. Végülis azzal sincs bajom mert nem az én szám lesz elkenve... :D csak azzal van bajom, hogy ILLEGÁLIS. Buherálás, lopás, smafuzás... tipikus magyar mentaliti :)
    Nemhogy inkább vennél fát, szenet, vagy lecserélnéd a nyílás-zárókat, régi konvektort... tudod, ezt hívják úgy hogy legális spórolás =)
    A számláim minden hónapban ugyanannyiba kerülnek, egy kellemes általány van beállítva ami nem megerőltető :)(15k) Ugye, hogy csak körül kellene nézni ?! Vagy arra vársz hogy más gondolkozzon helyetted ?! :D
    Végülis persze, ez a legegyszerűbb, lopni, csalni, hazudni - az élet így végképp szép lesz :)
    Jah és asszem oda kommentelek ahova akarok, mert ez egy fórum =)
  • kicsinoki
    Hali!
    Nem igazán értem, hogy miért fáj ez neked. Szerintem a büntetést nem neked kell kifizetni, hanem nekünk! Úgyhogy légyszives ezeket a hozzászólásokat mellőzd! Az, hogy ki mit és hogyan próbál megoldani az mindenkinek az egyéni döntése. Majd ha te állod télen a számlákat, akkor lesz jogod beleszólni abba, hogy más mit tegyen vagy ne tegyen!!! Lehet, hogy te simán ki tudod fizetni a számlákat és nem okoz gondot, hogy 80-100 ezreket fizetsz a havi fűtésre, de képzeld élnek olyan emberek is akik minimálbérből próbálnak megélni és boldogúlni, úgy ahogy tudnak! Szerintem had legyen ez a mi döntésünk!!! Köszi!
  • dixy
    Hello!
    A gázóra ablaka mellett szoritják meg.
  • prezi
    Még mindig ezen lovagoltok ? ugyis lesz éves ellenőrzés, ott ránéznek, ugyis látják ha jozzá van nyulva, mert ők szerelték fel... és akkor majd beviszik bevizsgálásra, onnantol meg bukta lesz :) a büntetés meg vagy fél misi, jo sokat kell még sporolnotok !! :D
  • Frayer

Én is valami ilesmire gondoltam.
    De nem hagy ez nyomot? Nem törik be az ablaka?
  • kicsinoki
    Hali!

Nekem a mágneses megoldást egy kedves gázszerelő ismerős ajánlotta, nála működik a dolog, csak aza lényeg, hogy nagyonerős mágnes kell ,mert az új gázórákba műanyagok a fogaskerekek. Ezért az acél, hogy a mágneskuplungot állítsuk le. Láttam a gázóráját és működik...., vagyis áll. Még szerencse, hogy föltalálták az olajradiátort különben mi is már rég kockára fagytunk volna. A hatszázéves gázkonvektor mint tudjuk nem valami gazdaságos.
  • dixy
    Hello!

http://nol.hu/viewattachment/view/416135/1/65/
    Találtam Róla 1 képet.
  • Frayer
    Én a gázórával nem értem el semmit a mágnessel, legalábbis önmagában nem hiszem hogy jó lehet.
    Elvileg lehet menne ha motort építesz belőle ami a gázórában lévő fém tengelyeket forgatja a neked tetsző irányba :)
    Meg elvileg a gázóra azt méri hogy hány köbméter gáz halad át rajta keresztül, úgy mint a tüdőkapacitás vizsgáló berendezés, elvileg.

Gáz órára valamit találjatok már ki mert lassan megfagyok. :)
    Valaki próbálkozott már pillanat szorítóval?
    Hól lehet olyant kapni?
  • kicsinoki
    Üdv mindenkinek!

Én a villanyóra kérdést, úgy oldottam meg, hogy egyszerűen kihúztam a falból az órát. Szerencsére a tipli elég régi ,ezért elég könnyen kijött, ezután átfordítottam (fejreállítottam). Belassúlt és egy kis idő után megált.... Ha ellenörzés, vagy leolvasás várható csak egyszerűen megfordítom, visszatolom a falba és no gond! Ez is egy megoldás és nem kell sokat szerelgetni, csak arra kell figyelni, hogy nem szebad sokat ide oda forgatni, meg huzogatni, mert elkophatnak a tiplik. Most a gázórát próbálom megbuherálni. Megrendeltem az euromagnettől 2 db 50*50*25 Neodymium mágnest ,aminek darabja 8000pénz és bárki számára elérhető, illetve megrendelhető. Meglátjuk mit alkot a gázórával...... Majd beszámolok az eredményről...
  • Frayer
    Azt nem tudom.

De majd nézd meg,hogy nálad az óra hogy néz ki, és próbáld kitalálni,hogy nálad működhet e, esetleg ovatosan megpróbálhatod.

Majd számolj be az eredményekről, és mond meg hogy milyen tipusú pillanatszorítót kell venni, hól lehet beserezni? És hogy milyen tipusó órát szorítottál el vele.
  • dixy
    Hello!

Nos nekem van több külömböző méretű pillanat szorítóm,szakmámból kifolyólag.A kérdésem az ,hogy Tigázos-vagy Fővárosi gázórát szorittott el az a bizonyos gyerek?
  • Frayer
    Na jóvan menny innen mert nem akarok veled vitatkozni.
    Ha meg tudnák mérni hogy hól és mennyi áram vesznek le az óra előtt akkor most nagyon sok ember lenne bajban hirtelen.
    De mivel erre fele se tudnak csinálni semmit, csak a fejüket vakarni, úgy műshol sem tudnak csinálni semmit. Esetleg elkapják a mágnesekseket, vagy a kismegszakítós tökösöket akik meg is érdemlik.
    De azért lehet hogy ilyen zufó technológiád van és te pontosan meg tudsz mérni minden coulomb töltést, ha az óránál megnézik a fvezetéket, nem tudnak rajta átmenő áramot mérni, az óra sem mér ha megszakítják azt az ágat.
    Mivel is műr jóval az óra előtt de még az utcai lecsatlakozás után leveszed az adót az elmüröl.
    Most találják ki hogy hól van ez a pont.
    Ezért nem életképes amit te mondasz, mert én veszem észre hogy nem mászkálnak minden háznál a póznára és csatlak a főkábelre.

Na jó ennyit a villamos dolgokról.
    Most térjünk át a Gázra.

Topik új címe:
    Kell egy nagyon erős szorító!!
  • tejföl
    Oh, Ombree! Ne rontsd el a napomat a hozza nem erteseddel! "Ha rámérnek is a fővezetékre, csak a feszültséget tudják, mérni mert nem tudnak hozzákapcsolódni ahoz a vezetékhez ami bent van a lakásban és ami a fővezetékre kapcsolt külöm kismegszakítóval ellátot hálózatra van kapcsolva." Eloszor is : Nem feszultseget, hanem aramot mernek!!! Atfolyo aramot, mar ha erted! Na akkor menjunk vegig egy halozaton pontrol pontra. Legkabeles bekotes eseten van ugye az oszlop, magyarul a villanypozna. Onnan megy ket vagy tobb kabel, attol fuggoen, hogy egy vagy haromfazisu a tisztelt ugyfel csatlakozasa. Namarmost, ez a teton keresztul megy, itt csak a padlason levo vezeteket tudod megcsapolni. Kerdesem, hova rakod a kapcsolot, ami mentesiti a nem mert agban levo fogyasztot arra a nem vart esetre, ha az ellenorok lekapcsoljak a kismegszakitot? Foldkabeles bekotes eseten mas a helyzet. A te szempontodbol nezve jobb!! Csak egyszer kell kiasni a bejovo vezeteket a foldbol es racsatlakozni. Nem valoszinu, hogy egy ellenorzes soran felassak a kertedet, de ebben sem legyel biztos! Egyebkent meg jo lenne, ha legalabb minimalis ismerettel rendelkeznel.
  • Frayer
    Na lényegtelen, évekig tudnánk vitatkozni, mindenki tudja hogy 100 % os megoldás sosincsen.
    Ha rámérnek is a fővezetékre, csak a feszültséget tudják, mérni mert nem tudnak hozzákapcsolódni ahoz a vezetékhez ami bent van a lakásban és ami a fővezetékre kapcsolt külöm kismegszakítóval ellátot hálózatra van kapcsolva.
    Ahóz hogy mérni tudja a fogyasztást, ahoz legalább a fővezetékhez és a lakásban külön vezetéken folyó áramhoz kell kapcsolódnia, külön az óra előtt nem sokra megy. Az a fővezeték közvetlen kapcsolatban van a főtrafóval, és vagy 100 külön fogasztóval, ellenállásal és kapcsolószekrénnyel.
    Szóval abból sosem fogja megmérni hogy nálam van egy elosztás.
    Az eredő fogyasztást azt mérni tudja, azt meg tudja mérni mennyi a hálózat teljes fogyasztása, teljesítménye, de ha nem találja meg az elosztott vezetékemet és nem csatlakozik rá, akkor ott nem tud mérni semmit.

Mondok egy tuti helyet, ahól bejön a lakásba, ott ha a belső falon is átmegy akkor lekaparod a vakolatot, rálapcsolódsz, és a kis kábelt ami szigetelve van, a falba vésve elvezeted, majd vissza vakolsz, és újra lefested azt a rész.
    A kis vezetékedet meg oda kötöd ahova akarod, akár a faszodra is kötheted, de inkább egy kapcsolót ajánlanék.
    Erre felé nálunk, már tudják,hogy nagy baj van, mivel gondolom észre vették,hogy nem stimól a főóra és a szekrények órái által mért értékek. Ezért itt lőzöngenek időnként a szakik már 2 teljes éve és semmi eredmény. Itt több házban is több féle módszerrel is csapolva van az áram, nem igen van tisztességes fogyasztó erre felé, ez nem olyan környék. Jah itt kertes házak vannak, itt könnyen meg lehet oldani az ilyen elrejtős játékot.
    Kis házakban, meg panelban azért nem lenne könnyű.

Amúgy meg az elmünek nincs joga lerombolni a házadat csak azért hogy kiderítsék hogy hól kapcsolódsz rá a vezetékre. Max az összes vezetéket kitéphetik a falból és megnézhetik maguknak. De arra sincs joguk még.
    Te elmüs vagy?
  • tejföl
    Hat nem akarok a lelkivilagodba taposni, de ha mar arrol beszelsz, hogy a fovezeteket megcsapolod es utana te kialakitasz egy "kapcsoloszekrenyt", akkor azt valahol el kell helyezned fizikailag. Kismegszakitostul erintesvedelmi relestul. Hol? A fold alatt? A falban pancelszekrenyben? Meg aztan mi van, ha nem te vagy otthon egy ellenorzes alkalmabol? Az meg a leghulyebb ellennornek is szemet szur, ha lekapcsolt bejovo kismegszakito mellet ramer lakatfogoval a bejovo fovezetekre es mer mondjuk 20 amper fogyasztast. "Még azt is meg lehet csinálni, hogy felmászola póznára és becsavarsz a utcai világításhoz egy kis elszotót, amit a körte foglalatba kell tekerni, amivel le tudod vezetni az áramot, és amibe a körtét is bele tudod csavarni.
    Ha jól eldugod a vezetétket ami bemegy a lakásba akkor minden jó." Es hova "dugod el" a vezeteket ember? Bekened lathatatlanna tevo kenocssel? Aaa....
  • Frayer
    Amúgy találtam egy pár GÁZ ÓRÁS leírást.
    Van egy két pofon egyszerű megoldás, kiváncsi vagyok hogy működik e.
    Van itt asztalos köztetek?
    Egyik gyerek azt írja hogy pillanatszorítóval intézte el a G órát.
    Kissé összeszorította a házát úgy hogy az óra tengelye megszoruljon a házban és gyakorlatilag nem mozdul, ergo nem mér.
  • Frayer
    Jóvan én nem arról beszéltem, hogy mindenki ezt tegye meg azt tegye.
    Csak elméleti síkon megbeszéljük a dolgokat, az áramlopás ügyben. Mit lehet és annak milyen kockázatai vanak.
    Egyébként a hülye tökösök jóhogy lebuknak, mert azok TÉNYLEG a kismegszakítóba dugják, amit a szolgáltató is tud, és az ellenőrök mindig megnéznek.
    Dehát vannak tényleg ilyen hülyék akik egyenest a szem előtt lévő kismegszakítóba dug minden szart.
    Az okos ember nem csinál ilyet :)
    Az okos ember, még az óra előtt rákapcsolódik a fázisra, és saját biztosítékszekrényrt használ, egy főkapcsolóval amivel akkor kapcsolja be az ingyen áramot amikor csak akarja.
    És ugyan úgy meg lesz védve minden az elektromos tűztől is.
    Az óra leolvasók meg nem igen szokták kapcsolgatni az áramot jobra balra, amúgy is csak annyit látnának hogy a szekrényben lévő óra nem mér.
    Az hogy a fővezetékről még az óra előtt le van csatolva az áram azt sajnos nem lehet megállapítani, mivel közvetlen a fővezetékről kell szedni a fázist, az meg szépen szét van lőve akár több száz felé, több száz órához, képtelenség kitalálni,hogy hól mennyi áram folyik pontosan.
    Ha meg 10 évben egyszer jönne ilyen elenőrzés akkor meg mielőtt belépnének a bitrokra, főkapcsoló leó. Azt meg lehet hívni kávéra őket.
    Még azt is meg lehet csinálni, hogy felmászola póznára és becsavarsz a utcai világításhoz egy kis elszotót, amit a körte foglalatba kell tekerni, amivel le tudod vezetni az áramot, és amibe a körtét is bele tudod csavarni.
    Ha jól eldugod a vezetétket ami bemegy a lakásba akkor minden jó.
    Csak akkor van a baj, amikor jönnének körtét cserélni, meg hogy csak világítás időben van ingyen áram. De ez már csak a nagyon laikusok végső megoldása, akik nem találják a fázist, és nincs olyan szigetelt munkavédelmi kesztyűjük amivel meg lehet szerelni egy 220 as vezetéket.
    "nagy szerelés" Az előre elkészített "be nem csatlakoztatott" aparátusnak egy vezetékét hozzákötni a fázishoz.
    Aztán ha szerelni kell, egy kapcsolóval leoldod.
  • tejföl
    Huhh. Vegigolvastam ezt a topikot, hat nem tudom mit is mondhatnek. Ezekrol a "trukkokrol" a szolgaltatoknak is tudomasuk van, ok sem hulyek. A lopotokos modszer mindenkeppen lathato nyomot hagy a kismegszakiton. Ahanyszor csak bedudja valaki a kis rez nyelvet, apro ivet huz, ami egesnyomkent jol lathato nagyitoval. Szerzodeszsegesnek mionosul, a buntetes nagyjabol 250 000 Ft, ahogy mar elottem valaki leirta. A masik gond, hogy ELETVESZELYES!! En mindenkit lebeszelnek arrol, hogy kello szakertelem hijan a bejovo vezetekhez nyuljon. A testen athalado 100 mA mar halalos lehet. Szerintem nem eri meg. A magnest pedig azert nem erdemes villanyorara rakni, mert legyengiti a benne levo fekmagnest, ergo utana 4-5-szoros fogyasztast mer, mint ami valos. Errol is tud az aramszolgaltato, csak nem tudjak bizonyitani, hogy valoban nem "magatol" hulyult meg a fogyasztasmero egyik pillanatrol a masikra. Azert egy allando magnes magatol nem magnesezodik le egyik naprol a masikra. Az meg hogy "tanult" kollegam a topiknyito arra biztat masokat, hogy a bejovo vezeteket megcsapolva keruljek meg a fogyasztasmerot, hat finoman szolva is..... Meg ha sikerul is, az onnan "vetelezett" energia csak a trafohazban levo 100 amperes biztositekkal van vedve. Erintesvedelem nulla. Gondolkozzunk mar emberek! Ha mondjuk egy ilyen "speci" konekktorrol uzemel az olajradiatorunk, automata mosogepunk es ne adja isten meghibasodik akkor barmelyik csaladtagunkat (gyerek feleseg) halalos aramutes erheti. Megeri?? Egy ellenorzes alkalmaval eleg a kismegszakitot lekapcsolni az ellenoroknek es ha a bejovo agon ezutan is merheto fogyasztas az rogton bukta. Tenymegallapito jegyzokonyv foto, buntetes. Szoval ki-ki dontse el maga!
  • Frayer
    "Az a tolvaj nagytőkés gondolkodás hogy mesterségesen hiányt okozunk egy árucikkből és felverjük az árakat és a változatlan mennyiséget és minőséget egy bizonyos ideig akár 10 szeres áron adjuk a felhasználónak."

Jah jah, teljes mértékben igazad van.
    Ez a közgazdaságtan. Én most tanultam a suliban Gazdasági és üzleti jogot, meg mikro és makro ökonómiát. És nagyon erősen érezni lehetett azt,hogy itt arról van szó hogy a gazdagok hogy tudják meglopni a szegényebbeket. Hogy lehet az embereket kontrol alatt tartani, manipulálni, és méghozzá úgy írtak ezekről,hogy fel sem merült az írókban hogy ez rossz dolog, etikailag helytelen.

Ökonómiában a fejemet fogtam mikor ott nézegettem a különböző grafikonokat és görbéket amik lehetővé teszik hog egyszerű módon kiszámolhasd hogy milyen áron a legoptimálisabb árulni a terméket, hogy minél töb pénzt le tudj szedni a vásárlóról.
    Jah és azt megjegyzem,hogy MA magyarországon nincs ám szabadpiac, az összes geffen terméket és még egy csomó terméket , szolgáltatást az állam tartja kontroll alatt, és határozza meg az árát, mellyel jogosultsága van mesterségesen magasan tartania mindent.
    De a jog persze kitér arra hogy ez bűncselekmény és hogy ilyen magas értékeknél már minősített és hogy ezért nagyon sok évet lehet kapni, de érdekes módon csak a kisembereket ítélik el. Ha valaki meg csinál valami nagy balhét és véletlenül megtudja a kisember, parasztvakításként adnak egy nagyon enyhe büntetést amin én csak nevetni tudok, mert vagy sírok vagy nevetek.
    Pélául: Kulcsár ügy, milliárdok elsíbolása, még ma sem történt szankció, házi örizetben tartáj, de engedélyt kapott hogy szabadon mozogjon az országban.
    Princz Gábor, vagy 50 milliárdot eltapsolt a postától, pár milliárdal meg tudták fogni, aztán kapott egy nevetséges 3.5 millió forint bírságot és egy ejnye bejnyét.
    Na ez ma magyarország.

Valakit keressetek már akiben meg van a szándék a gyurcsány kilövésére mert én szívesen megvenném hozzá a puskát egy kis anyagi támogatás képpen, csak hogy egy fíreggel kevesebb legyen.
  • Keszthelyy #124
    Egy kis tisztánlátás.

Miért is lopjuk az energiát? Mert ugye drága de mennyire ugye? Az a tény hogy télen egy átlagjövedelmű család bevételeinek 33% át is elviheti.( egy nyugdíjas 68ezerből hogy fizessen ki 45ezer fütésszámlát?!) És ha
    nem tudnánk, hogy Paks 9 ft ért termel egy Kw -ot azt gondolnánk tényleg drága a drága. Viszont ebből több közvetítő rendszeren keresztül lesz 50 – 60 ft vagy több. Eközben folyamatosan sírnak hogy egyre nehezebb európai szinten is kiszolgálni a fogyasztókat. De valamiért senkinek nem éri meg erőműbe invesztálni tőkét de vajon miért? Vajon Európába hány erőművet építettek az elmúlt csak 3 évben? Szerintem egyet sem vagy annyira keveset hogy említésre sem méltó. De vajon miért?
    Mert az energia az az árucikk, amivel az idióta állampolgár a legjobban meglopható.
    Az a tolvaj nagytőkés gondolkodás hogy mesterségesen hiányt okozunk egy árucikkből és felverjük az árakat és a változatlan mennyiséget és minőséget egy bizonyos ideig akár 10 szeres áron adjuk a felhasználónak. Ez Magyarul rablás, idegen kifejezéssel spekuláció a társadalom megkárosítására.
    Na most ezután jön az, hogy ha én illegálisan vételezek, akkor egy rohadt tolvaj vagyok! És a nagytőkés vagy Állam-bácsi nekem az energiát a termelési árának tízszereséért adja az mi? Én magasan rácsinálok arra, aki ezért a gondolkodásomért elítél! Egyik ismerősömnél kikötötte a TIGÁZ édes rabló banda a gázt, de nem ám azért mert notórius nem fizető! Egy 6. havi átalány nem volt befizetve, (mert meg sem kapta a szla-t, felszólítást sem) de a lekötés pillanatában 30 ezer forint túlfizetést realizált a lekötést végrehajtó kolléga (a be nem fizetett szla. ellenére) de nem tudott mit tenni, mert utasították a végrehajtásra! Február elején 4 gyerekkel egy leányálom volt neki főleg hogy mikor visszakötötték kiderült, hogy szétfagyott a cirkója mert házon kívül volt elhelyezve a háza mellett. Az a gusztustalan energiapolitika amit itt Magyarországon is megvalósítanak egyre inkább vért kíván. Embereket a kilátástalanságba hajszolni és kirabolni és kisemmizni ehhez értenek. Mindeközben a legnagyobb tolvajok mutogatnak ránk hogy lopunk!
    Üdv. Néktek.
  • Keszthelyy #123
    Én 16 éve találkoztam a lopótökkel Dániába ottani neve Deffender volt. Én is szereztem egyet de az sokkal kulturáltabb kialakítású volt mint amiről itt beszéltek. Teljes neve Deffender-02A volt. Ki volt öntve valamilyen igen kemény műgyantával amit egy hétig bontogattam hogy le tudjam másolni. Sikerült ugyan de elég kockázatos ilyesmit forgalmazni több év börtönt lehet kapni ha elkapnak. Kaptam hozzá még használati útmutatót is ezt lefordítottam ha valakit érdekel felrakom ide de nem tudom hogy ezzel önmagában nem követek-e el törvénysértést. Mindenesetre én nem tudom használni mivel lakótelepen közös mérőhelyen nem ajánlatos a jó szomszédság miatt ugye. Magát a készüléket egy költözésnél szerintem ellopták az már nincs meg ugyan csinálhatnák akármikor de nem keverednék büntetőügybe családosként. Ezt kihagynám. Egyébként teljesen kimértem és kielemeztem a működését. Működési elvéről csak annyit hogy hasonló elven korlátoz mint ahogy egy indukciós motor ford.számát korlátozzuk. Egyszerűsége engem is megdöbbentett elsőre de aztán rájöttem hogy a megoldás pofonegyszerű. A digitális rendszerű mérők ennek az okosságnak a végét jelentik majd.
    Üdv. néktek.
  • Frayer
    Én nem nagyon tudok elképzelni ilyen szerkezetet ami nem csatlakozik az óra előtt lévő vezetékhez. Máskülönben hogy tudna létrehozni olyan potenciál különbséget az óra előtt és után hogy az áram visszafelé járjon.
    Szerintem olyan szerkezet nem létezik.
    DE HA, mégis lenne, azt minden féle képpen kutasd fel. Ez lenne a szent grál. Aztán elkezdhetnénk sokszorosítani is. :)
  • tranl
    Bocs hogy nem írtam oda de nem a lopótökre gondoltam
    Azt az óra dobozba lévő konektorba kell dugni azt pedig nagyon könnyen kiszúrják ha használsz tököt a biztosítékon meglátszik. Egyik ismerősöm egyszer dugott ilyet be és már azt is kiszúrták pedig meg sem égett de a rés nő minél többször van bedugva. Amit én keresnék az más
    A lakás bermelyik konektorjába be lehet dugni és megáll az óra semmi biztosíték semmi méretlen vezeték buzerálás ergo nem lehet vele megbukni, de nagyon drágára mondják. És ráadásul nem is lehet szerezni.
    Ha egyáltalán létezik mert én már ebben is kételkedem.
  • Frayer
    Szerintem meg lehet építeni a tököt 3 fázisúra is. Csak akkor elég sok drót fog össze vissza kuszálódni az óra körül.
    A fázisokhoz minden féle képpen hozzá kell csatlakozni még az óra előtt.
    De egyébként tudod mit?
    Ha már hozzá fér az ember a fázisokhoz az óra előtt, akkor már csak egy lépés az, hogy rákapcsoljon arra a fázisra egy elosztót egy kapcsolóval és amikor kedve szottyan az embernek csak egy kapcsolót átbillent és már is ingyen veszi az áramot a fővezetékből még mielőtt az áthaladhatna a mérőkészüléken.
    Csak arra vigyázzatok hogy ne az óra körül matassatok, mert ha jobban körülnéznek rájöhetnek.
    Inkább ott bontsátok meg ahól nincs szem előtt. Pl. a garázs falában egy kis helyen kalapáccsal kivered ott a vakolatot és hozzá férhetsz a vezetékekhez, a garázsba meg senki nem mehet be, még a leolvasó sem.
    Rákapcsolod a fázisra a kapcsolót, a nullát meg ugyan úgy veheted az órából. Raksz rá egy 8-as elosztót, meg ha akarod egy billenőbiztosítékot és mehet a vidámpark.
  • capa2008
    Az igaz, hogy leggyakoribb az egyfázisú mérõ, de nekem 3 fázisú ketyerém van ami visszaforgásgátlóval van ellátva. Ja és 3 db 20 A-s kismegszakítól fityegnek alatta. Gyakorlatilag egy komplett vidámparkot el tudnék látni villannyal. :)
    Tehát nálam a visszatekerés kilőve. Max megállítani tudom (szeretném). 0 fogyasztást meg csak a hülye csinál magának.
    Az én esetemre milyen megoldást tudnál javasolni? Mert ugye a 3 fázis az egész lakásra szét van dobálva viszonylag egyenletesen. Addig világos, hogy kiválasztok egy közeli konektort és megnézem, hogy melyik fázisról kapja a cuccot. Ha rá teszem a tököt arra a fázisra, attól a másik kettő még mindig előre tekeri. Vagy tenni kellene mind a háromra külön-külön?
  • Frayer
    Attól függ milyet készítesz, vagy milyet veszel. Az egyik leggyakoribb hazai egyfázisú mérõtípusra kapcsolva, ha az áramtekercsen 40A-es áramot hajtasz vissza. Akkor a mérõ terheletlen állapotában a számlálómûvet óránként 9,2kWh-val forgatja vissza.
    Kis potenciálkülönbségek is elegendõek, akár több tíz amperes lopó áramok létrehozásához. Túl erőset nem érdemes csinálni, mert így is úgy is ugyan az az eredmény, meg soha sem lehet cél az hogy 0 legyen a fogyasztás, az nagyon levágós. Meg ha visszafele számol nem mindegy milyen gyorsan tünteted el a fél havi fogyasztást?
  • capa2008
    Szevasztok okos tojások!

Látom kakaskodtok rendesen. Arról viszont még egyikőtök sem beszélt, hogy mekkora pillanatnyi fogyasztást tudtok megfogni (pl.: a tököddel). Lehet, hogy 3 db 60 W-os égő fogyasztását megfogja, de ne haragudj ezzel ki törölhetem a seggem. Mondjuk egy 3-4 Kw-os olajradiátorral mit csinál? Mert úgye értelme csak így valahogy lenne. Megfogja? Vagy mi az a határ (Kw-ban) ameddig lehet használni?