1528
biza kell az a mágnes
-
Ja ! Valaki légyszi tényleg leírhatná hogy a nagy g2000 -est is meg lehet -e bűvölni mágnessel. Ha igen mekkora kell hozzá??
-
figuramiska #235 magnetboy ha jól olvastam neked gallus 2000 nagy órád van, zentv - nek pedig kicsi, az én tapasztalataim a következők, renedeltem N 35 mágnest és a kicsi órát azonnal megfogta de a nagy óránál 3 darab se csinált semmit. mellesleg zentv neked nem hiszem hogy 23 ezret ki kellene adnod mert én 5300 ft + postaköltségért rendeltem és mondom a kicsihez egy is elég. ha kell a cím hogy hol lehet beszerezni akkor írjatok és elküldöm a linket egy EMIL- címre. Ja és magnetboy engem érdekelne hogy a nagyot ha sikerült megállítanod milyen és mekkora mágnessel tetted? -
magnetboy #234 kakada, n50 biztos jó hozzá, legalábbis szomszédban működik szépen.Amúgy a minél erősebb a jó. -
kakada #233 Hali srácok!
Írja már le végre valaki egyértelmüen, hogy melyik erősségü mágnes kell legalább a kis fehér Gallus 2000 óra stoppolására
5x5x2,5 N35, N48, N50 ??? Melyik??? -
Öszvér #232 üdv mindenkinek ötletet szeretnék van egy actartis h10 tip villanyórám meg kellene altatnom egy picit a pörgetés nem működik bedugni semmit sem lehet mit kéne tenni?
-
Öszvér #231 üdv -
hummer3 #230 Pontosan 105m2 falak nélkül a hasznos terület+20m2 garázs amit fagyvédelmen tartok. A turbós a zárt égésterű, az ami nem kéményes.A turbósnak is jobb a hatásfoka mint a kéményesnek.Ez az égésilevegő minősége és mennyisége miatt van. A Vaillant szobatermosztát Vaillant kazánnal komunikál és akkor a Vaillant kazán szobahőmérsékletre modulál.De csak a Vaillant. A Honeywell 907 arányszabályzós. Annyit tesz, hogy ha nem vagy otthon és 18°C a csökkentett akkor felfűtésnél nem rögtön fűt 22-ig, hanem mondjuk 20,5-nél megáll. Vár,hogy a radiátorban lévő hő elég-e a 22 eléréséhez. Ha igen, már nem kapcsol be, ha nem akkor picit még ráfűt. És kiszámolja, hogy mennyi idő kell a felfűtéshez. +5°-ban elég 30perc -10°-ban már 1 óra kell. Nem fűt csak annyit amennyit kell. Valamint fix értéken tartja a hőfokot, nem leng +-1°-ot. Úgy mintha az autóval fix 90-el mennél.És be lehet állítani, hogy ha már bekapcsol akkor mennyi legyen a minimális bekapcsolási idő. Ne indítsa el a kazánt 1 percre, mert az csak pocsékolás. Az autónál is a szabályzással lehet fogni. Ha egy Swiftre rátennéd a Lada porlasztót akkor sokat enne.Abba a helyiségbe ahol a szobatermosztát van - lehetőleg a leghidegebb északi szoba - nem szabad termofejet tenni.A kondenzációs kazán meg levesz a számlából 20%-ot. Nekem még nincs olyan.Nekem is SD van, zárt égésterű, tárolós. -
magnetboy #229 hummer, érdekes tényleg, hogy csak ennyi a számlád..mi fürdésre is gázzal melegítjük a vizet, tulajdonléppen minden azzal megy...főzés, víz, fűtés. A turbós kérdéssel mondjuk megfogtál, mert nem tudom, de utánanézek.Nem hiszem, hogy ennyi múlna a termosztáton, nagyon sok lenne az különbségnek.Az első télen az új fűtésnél még mom termosztát volt, miután lecseréltettem (szerelő javaslatára) kb 1000 Ft-al fizettem kevesebbet. Múltkor nem azt írtad, hogy 100m2-es a házad, vagy azóta hozzáépítettél?
-
magnetboy #228 Ok zentv, várom a fejleményeket..amúgy melyik típusú nagy órát akasztottad meg 2 n45-tel? Sok szerencsét! -
zentv #227 magnetboy! az N50-es az erősséget jelzi meg a 5*5*2-es N45-ös 7 ezer ez meg amit kinéztem 5*5*2.5 N50-es 22 ezer gondolom "kicsit" erősebb, de most már jövőhéten veszem.De a nagy óránál mondom a két N45-ös akasztotta de majd beszámolok. -
hummer3 #226 Látod ezt kapja aki segíteni akar... SD turbós? Vaillanttal nem a legjobb.. Nem fázom én sem, ha otthon vagyunk akkor 22,5°C van. Se több se kevesebb egy tizeddel sem. Ezt tudja a Honeywell többek között. Látod itt a különbség: én 120m2-re fizetek havi átlag: 12863.-Ft-ot, úgy hogy a HMV négy főre +a főzés is gázról megy. Ezért osztanám meg a tapasztalaim azzal aki kíváncsi rá. De ha nem, nem. Megtehetném, hogy csak röhögök a más baján, de az nem az én stílusom. -
magnetboy #225 Bocs zentv, nem egyforma az óránk, most nézem, neked a kis fajta van, ami engedlmeskedik, arra tuti jók a mágnesek. Bár az n50 nekem nem mond semmit, de az 5x5cm az stimmel, kb akkorával próbáltuk és azzal jó. -
magnetboy #224 hummer, nem tudom mit erőlködsz itt már..véletlenül nem a gázműveknél vagy a Minisztériumban dolgozol, mert akkor megértlek?! Amúgy meg a kazánom sauner duval és ellenőrizve van évente, srác szokott valamit a panelen állítani...igen van termofejes hertz radiátorszelep az összes radiátoron, ja és csak 60m2-es a házam. Termosztátom vaillant, programozható. Azt meg nem tartom megoldásnak, hogy fázzunk és úgy spóroljunk..akkor nincs értelme az egésznek...télen én nem akarok fázni, de szerintem ez normális. Sok híradót nézhetsz, nagyon félsz minden büntetéstől, de nem hibáztatlak, mert a médiában megy a pánikkeltés rendesen. Ez a gazdasági válság is..jól ki lett találva. -
magnetboy #223 zentv barátom! Én is kíváncsi lennék, hogy a nagy órán ami nekem is van (meg neked is) működik-e az a kombináció amit írsz. Hálás lennék ha beruháznál és kipróbálnád, majd megosztanád velem tapasztalataidat, sajnos nem sikerült blokkolnom még. Köszi! 
-
magnetboy #222 Megistom! Akkor majd diktálásnál észrevszik, de amúgy Frayerrel értek egyet..nehogy beismerj bármit is! Lehetséges az is, hogy valami átlagfogyasztást felszámolnak majd..de mondjuk max annyit fogz fizetni mint amúgy, szal nem problem. -
Megistom #221 Azt nem tehetem meg hogy nem szólok, mert havi diktálós vagyok!
Egy kicsit elhúzhatom, de ennyi.
Az óra egyébként a lépcsőházban van bárki hozzányúlhatott. -
hummer3 #220 Nekem kb 120m2 házra sikerült éves: 1470m3 fogyasztást elérni.
Igaz a hőszigetelés inkább német szabvány mint magyar. 10cm polisztirol a falra, 15cm üveggyapot a födémre, igaz 1,3K az ablak, de szigetelt redőnnyel.
Röhögtek is a szomszédok 5 éve, hogy minek annyi szigetelés. Mondom, mert 120Ft-lesz a gáz itt is, mert az olaszoknál annyi. Na erre még nagyobb röhögés. Most én röhögjek? -
hummer3 #219 Kimaradt: a gázkazánod évente tartasd karban. A lángképnek szép kéknek kell lennie. Semmi sárga szín.
Még valami: a gázcsap a szolgáltató kezében van. A gázvétel is egy kereskedelem, amihez 2 fél kell. Az egyik elállhat az üzlettől...
-
A lopótök is egy jó módszer, de csak ha ügyesen használod.
A kismegszakítóval tudsz a lekönyebben lebukni.
Ha párszor használod, az meglátszik a megsakítón. A kis rés amin bedugod az érintkezőt egyre lazább lesz, kitágúl, elszíneződik az ívtől ami az érintkezéskor jön létre, rézpor lerakodás.
Az óra leolvasók tisztában vannak ezekkel és ezért figyelik, keresik az ilyen behatásokat, majd jelentik és jönnek a laborosok.
Idő kérdése a lebukás.
Csinálhatod, csak bazmeg ne a kismegszakítónál kapcsolódj az áramkörbe, hanem csinálj magadnak egy elvezetést egy másik ponton, ha kell egy kis falmunkát is vállalj be. De a kismegszakítót felejtsd el, mert azt figyelik és idő kérdése lesz a bukta. -
toto2700 #217 hogy nem szégyelled magad -
hummer3 #216 Ha még ezek nincsennek meg: szobatermosztátot próbáld meg Honeywell CM707 vagy 907-re lecserélni (kb5-10%), a radiátorszelepeket termofejesre ahol nincs szobatermosztát. Nekem pl. a nappaliban a termofej is programozható, így napi 10 órát 3°C-al csökkentve megy ott a fűtés.Kondenzációs kazán 20%-al csökkenti a gázszámlát.
Az hogy nincs idelyük nem egészen helytálló. Volt már pár olyan eset a környéken, hogy egy illető vett 1 lakást 2 éve. MOST kimentek a TIGÁZ-tól ellenőrizni a réges-rég -építéskori- leadott gáztervet a valósággal. Nem egyezett. pl. más helyen volt készülék, más jellegű - kéményes helyett zártégésterű - készülék volt. Intézkedés: gázóra el, készíttesen új tervet, engedélyeztesse, majd bírsággal megspékelve visszaszerelik az órát. -
liptaki #215 Hali!/nem vagyok szakember ezért nem biztos,hogy jól fogalmazok/
Nekem van egy ismerősöm,akinek van egy olyan adapterje..amit ha a konektorba dugja és megkeresi fázis ceruzával az áramot/világit a ceruza/
,és utána a bizti le kapcsoló alá dugja akkor visszafelé pörgeti az áramot!!
láttam és kiváló!
kérdésem..hogy bemérhető-e??
és ,hogy mennyi a lebukási veszély..mert elgondolkodtam én is a vételén???
kösz a választ!!! -
zentv #214 No most már tényleg a mágnes vásárlás "kaoujában" vagyok csak megerősítésként kérdezek hogy a gázártámogatás el lesz e intézve kis GALLUS2000 G4-es óránál 50x50X25-ös N50-es NEO mágnessel? 23ropi egyébként.Köszi a választ előre is.Az órám ilyen már belőttem de mégeccer itt a kép. -
Ja még azt le kell írnom,hogy szankcióra csak akkor számíthatsz ha egy személyre egyértelműen van terhelő bizonyíték, ezt általában megfélemlítéssel szerzik be, kicsikarnak egy teljes beismerő vallomást, igérgetéssel és fenyegetéssel.
Akár hogy erősködnek,hogy hátráltatod a nyomozást, azt tudnod kell,hogy családtagokat nem kötelezhetnek hogy egymás ellen valljanak.
Ha befogod a szád, nem lesz semmi bajod, kapsz egy új órát és soha nem fog kiderülni hogy KI az a személy aki az órát basztatta :D
Lehetett akár pistike is a másik utcából kibaszásból.
Bármi lehetséges. Az hogy te ártatlan vagy ugyan úgy lehetséges,hogy te játszottál az órával. De ez egy olyan dolog amit soha nem lehet bebizonyítani. Olyan ez mint a korrupció, az egyik legnehezebben bizonyítható bűncselekmény, szinte lehetetlen, ha a két személy magában tartja. -
Maradj kusba, te nem tudsz erről semmit.
Neked nem kötelességed figyelni az órát.
Ha jelzed csak magadat buktatod le.
Majd jön a leolvasó és majd ő észreveszi.
Természetesen kapsz egy új órát, és a régit viszik a laborba, ahól ki fogják mutatni a mágneses behatást, abban biztos lehetsz.
De ez még nem bizonyíték arra hogy te szándékosan tetted tönkre az órát.
Akár hogy fenyegetőznek fél milliós bűntetésekkel akkor se engedj mert nagyon rá baszol ha beismered.
Nincs bizonyíték ellened, lehetett akár a jó isten is.
De azt is mondhatod, hogy nagy villanymotort tároltál az óránál az esső elől. Mindegy mit találsz ki csak ne ismerd be a széndékos behatást. Teljesen hülyének is tettetheted magad, nekem az vált be eddig mindig "más esetekben, pl bkv 200 ezres tartozás" hogy leszartam a dolgokat, jött a felszólító levél, le se szartam, évekig szóítgattak, aztán jött az idézés, polgári perre, sosem jelentem meg, leszartam. Azóta sincs semmi, soha nem válaszoltam, soha nem működtem közre, mintha halott lennék. Ha telefonon kerestek meg, megmondtam mindig , nem tudom miről van szó, én erről nem tudok semmit, kérem hagyjanak békén. -
Megistom #211 Sziasztok!
Nekem meggyűlt a bajom egy ilyen neodym mágnessel!
Ki akartam próbálni, hogy mit tesz az én kis G órámmal és olyan erős volt hogy belül valszeg szétugrott valami és most az óra nem pörög!!!
Nem tudom ilyenkor mia teendő?
Szóljak egyből a gázszolgáltatómnak, vagy várjak még egy kicsit és használjam ki a helyzetet? Lehet ebből valami bajom? Kb 10mp-ig volt a mágnes az órán, meglátszik ez belül rajta?
Külsérelmi nyomok nincsenek. egyáltalán vizsgálják az órát vagy csak egyszerűen cserélik?
Aki tud erre érdemben válaszolni kérem ne tartsa magába!
Köszi -
magnetboy #210 Az hogy zörög önmagában nem baj,maximum tönkremegy..na és? Annál jobb nem? 
Az MR-(-as órát nem ismerem...de mindenképpen érdemes körbesimogatni mágnessel, főleg ha keskenyebb fajta. -
Nav #209 az ipari magnes,kb fél tenyernyi meretü
a vizorat megfogja mint a huzat ,karatyol is töle rendesen
nem tudom valszinü allando hasznalatan eseten szet is nyomja az ora mechanikajat,legalabbis elegge zörög az óra töle -
Equimeter MR-8 gázórára esetleg volna valami ötletetek? -
magnetboy #207 Az meg hogy a gáz nyugaton is ennyi de a fizetések nem és ez nem ide tartozik nem igaz, hát pont erről van szó! Ha lenne itthon olyan fizetés én is kifizetém inkább..pont erről van szó. -
magnetboy #206 Kedves hummer! Vettem a fáradságot és visszaolvastam a javaslataid...a házam le van drájvitozva' rég, ablakok 1,1 wmk-s argon gázasok, új a fűtésrendszerem (3éves) korszerű gázkazánnal, piezóval, rézcső stb..A baj forrása az, hogy havi 20 pénz (télen,nyáron) a számlám. Ha melléteszem amit a kisvállalkozói bevételből leadózok-igaz ez nem ide tartozik- (ott nem lehet mágnesezni ugye), plusz az egyéb rezsiket, kiadásokat, ételt...és akkor még nem vettem meg olyat például amire vágyok...ez a baj. Ezért ahol tudok spórolok, mert úgy érzem , hogy én mindent megtettem/megteszek a jobbért, de ez sem elég úgy látszik...méltánytalan dolognak tartom az ilyen mértékű terhelését az embeeknek. Annak pedig, hogy mágnesezett marad az óra nincs reális veszélye, ugyanis bármitől mágneses lehetett, felteszem a kezem "én nem tudom, miért van sérülés..na hát akkor meg" különben meg bizonyítsák be..nehéz lesz, akinek sikerül annak külön benyalok. Elárulom azt is, hogy ilyenekre pont nincs emberük a gázosoknak és pont le is szarják. Ha meg drasztikusan csökken a fogyasztás akkor mi van? Muszáj nekem mindig otthon lenni? Például elköltöztem a rokonomhoz télen, ott laktam..ennyi kábé. -
tranl #205 a blomba számot nem ártana eltüntetni mert így már ki is lehet deríteni ki vagy persze csak ha gondolod. -
imiugyes #204 Szaisztok,
Van valakinek esetleg tapasztalata ELSTER bk-g 2.5 GÁZ órával kapcsolatban? Hova tegyem a mágnest? Mekkorát tegyek oda? Elég lenne egy 30cm-es mélynyomó mágnese?
-
hummer3 #203 Kedves magnetboy! A gáz nyugaton is ennyi. A fizetések nem, de ez egy másik téma. Ötleteim leírtam lejjebb. Ha gondolod részletezni is tudom.
Egy ismerősöm emlegette a mágnest. Mondtam neki is az ötleteim, hogy mit kezd vele az az ő dolga. Kíváncsi lettem rá mi ez, ezért vagyok itt. Viszont gyerekkoromból vannak olyan emlékeim, hogy ha egy szöget sokáig a mágnesen hagytam akkor egy időre a szög is mágneses lett. Ezt nem nehéz kimutatni. Vannak olyan órák amik kimúlnak a mágnestől és nem indulnak újra. Ez nagy gáz lenne... Ha van egy általános fogyasztásod és az drasztikusan csökken átalakítás nélkül akkor az gyanús lehet. -
bagyorgy #202 Greentom! Az általad kínált mágnes alkalmas "rezsicsökkentésre"? Használtad esetleg e célra? (Mert nyilván minden tisztelt érdeklődő e nemes cél érdekében szeretne ilyen eszközre szert tenni) Feltételezem ... :) -
greentom #201 Eladó 1db 70x70x30-as (N45) és 1db 50x50x20-as (N45) neodym mágnes 10000 és 4000 forintos áron. Akit komolyan érdekel írjon.
Részleteket megbeszéljük.
-
bagyorgy #200 Sziasztok!
Szerintem tök mindegy, hogy kinek mennyi a fizetése, aki szeretné kipróbálni ezt a mágneses gázóra megállíást az tegye meg. Én is szívesen kipróbálnám, csak nem tudom még mindíg pontosan, hogy MEKKORA, milyen típusó mágnes a jó, hová is kell tenni. Neodym mágnes, de pontosan melyik? Létezik belőle 100 féle. A gázóra képeknél pedig ügyeljünk, hogy ne csak a gyári számot takarjuk ki, hanem a plombaszámot is, ugyanis pillanatok alatt visszakereshető az óra gazdája.
No továbbá akkor akinek van személyes tapasztalata, képe, oktató videója, mágnes beszerzési lehetősége, ossza meg velünk. Mielőtt beruháznánk egy ilyen mágnesba (esetleg kettőbe) jó lenne minden részletet pontosan tudni, nehogy legyen egy drága levélnehezékünk. Köszönettel.
-
ha túl nagy a mágnes az is baj lehet -
zentv #198 hát csak már próbálgattam a két kocka neoval és nem nagyon reagált most egy nagyon gondolkozom csak az meg 20ropi ha meg nem megy akkor van egy papírnehezékem :( -
magnetboy #197 zentv, sikerült megnyitnom a képet, neked a kis gallus van, azzal lehet cicázni, szerencséd van.