1528
biza kell az a mágnes
-
hub #316 próbálta már valaki a gázórát "visszaszívni", tehát visszafele pörgetni? Korábban (még a plombálás időszak előtt) hallottam olyat, hogy fordítva tették fel az órát és az szépen visszaballagott egy korábbi fogyasztási állapotba. Nos? -
A nagyméretű órákat biztos nem fogod meg mágnessel. Egyedül a régebbi kisméretű (fehér)órát fogja még egyenlőre, de már azokat is olyanra cserélik amivel nem tudsz mit kezdeni.A haveréknál kis gallus volt fenn a mágnes stabilan tartotta, óracsere volt ,feltettek egy szinte ugyan olyat, és most már nem tud vele mit kezdeni a 80x30-as N45 ös sem.
Gondolom ezeknek a kuplungja többszörösen árnyékolva van vaslemezzel, így a mágneses tér elnyelődik mielőtt elérné a kuplungot.
. Egyenlőre úgy néz ki az állás 2-1 oda.
-
kisazoli #314 valaki meg tudja mondani hogy az actaris g4-et mivel és hol tudom lefogni?köszi -
hüllye #313 A nagyok megpróbálnak lerabolni bennünket,és lehet h, ez sikerülni fog nekik.
De a nincsteleneknek semmi vesztenivalójuk.
Mikor ez bekövetkezik, olyan dolgokat fognak/fogunk művelni, amiket most még el sem hinnénk/képzelnénk saját magunkról:(
-
A nagyok nagyon erősen lopnak.
Amíg ők ilyen mohón elszipkázzátok előlünk az anyaga javakat, addig nekünk, szinte kötelességünk megvédeni magunkat azoktól a hatásoktól amiknek ők tesznek ki minket.
Ha nem teszi lehetővé a rendszer,hogy elég maradjon gázra, villanyra, ételre, lakásra, akkor sajnos, el kell kezdeni trükközni.
Nem kívánhatják azt,hogy adjuk oda mindenünket, és még dögöljünk is éhen, fagyjunk meg a hidegben.
Milyen kapzsi egy állat ez az ember.
Más ember nyomorúságából húz hasznot, hogy neki ne kelljen dolgoznia, így lehet az,hogy egyeseknek olyan vagyonuk van,hogy ha egymagának kellene saját erejéből megkeresnie azt az értéket, több ezer évig kellene dolgoznia.
De helyette dolgoztat másokat, azok a mások, felőle meg is fagyhat, éhen is dögölhet.
-
Hi!
Nemrég dolgoztam egy gázszerelőnél, és elkezdtem faggatni, hogy van e tuti megoldás.
Azt mondta. hogy a mágnes nem ér sokat mert műanyagból vannak a fogaskerekek, összeszorítani sem érdemes, mert vagy összeroppan, vagy semmilyen hatást nem tudsz elérni, mert nagyon lötyögősre van megcsinálva, és inkább összeroppan.
Az óratest és a számláló közötti kis résbe sem érdemes dugdosni semmit, mert karcolódik, és a fogaskerekek elhelyezkedése sem teszi lehetővé, hogy egyszerűen meg lehessen állítani.
A végszó az volt, hogy fagyasszam le az órát.
Persze mert az olyan egyszerű!!!
Na pá, jók legyetek. -
He! Ne lopjatok mán villanyot meg gázooot !! Mé kell eztet csináni?
A lopásot haggyátok a nagyokra..... -
zentv #309 elviekbe elment az üzi -
hüllye #308 a gép letiltja az "itt"-et
küld el privát -
zentv #307 Itt -
zentv #306 Itt az óra a neo meg rendes 50-es hova rakjam már végig simogattam ezt is 3-al is egy 50-es meg két 35-ös el valamit nyösözörg de vígan pörög tovább. -
hüllye #305 zentv
rajta van az órán a max átf.
6köb+igaziN50=megoldás
-
zentv #304 és ha pörögne az óra akkor mi a megfelytés? bejelentem hogy szar?
de akkor meg gondolom bevizsgálás van rögötn -
zentv #303 az rajta van a számlapon? N50-es 23ezer volt :( -
hüllye #302 Mekkora átfolyású az órád? 6köb v nagyobb?
Biztos, h n50-es?
Mennyi ft volt? -
Bizony ! Én kipróbáltam egy leszerelt villanyórával és utána úgy bepörgött azt hittem sose áll meg. Még jó hogy nem élesben próbáltam
Ha valaki jót akar tenni az áramszolgáltatókkal akkor bűvölje végig egy egész lakótelep óráját egy ilyen fránya mágnessel..

Jujj de gonosznak tetszik lenni !!
Egyébként a 80x30-as n45 szintén nem fogja a nagy szürke gallus órákat.
Tehát a nagy szürke órával rendelkezők mind böcsületes emberek .!! Köztük én is.
-
figuramiska #300 zentv, vigyázz a villanyórával. mert ha szétzilálod a villanyórában lévő fékezőmágnest, 2szer 3szor de akár 4szer annyi villanyszámlát fogsz fizetni. -
zentv #299 Megjött a GEO N50-es 5*5*2,5-es természetesen ez se foja a cuccot de a gázt se a villanyt ACATRIS a gáz óra ha valakinek kell eladó! :( -
plokijuh #298 Csak a számlálót láttam belülről... az nem nagy szám, és nekem sem segít. marad a pulóver, meg a cserépkályha. -
Akkor te már láttad egy g.óra belsejét legalább.
Mi volt benne. Úgy megnéznék egyet belülről.
Lehetőleg egy nagy szürke gallus 2000 -est.
Ja persze nem ilyen áron, ettől kicsit olcsóbban....
-
plokijuh #296 Nekem is sikerült részt vennem egy vizsgálaton, ahol a "független" szakértő szétszedte, majd lefényképezgette az óra belsejét is. a Számlálót/fogaskerekeket mutogatta, illetve az azon lévő állítólagos karcolásokat, amit én nem láttam, mondjuk be is voltam sz.rva.. Ezt erősen kihasználják és a "független" szakértő erősen javasolta, hogy írjam alá, hogy elfogadom a szabálytalan vételezés tényét, fizetünk 240 ezret és akkor nincs per, meg komolyabb vizsgálat, ami problémát és sok-sok pluszköltséget jelent.
Azóta már találkoztam egy-két emberrel, akik közül valaki épp a "független" szakértőt támadta meg, merthogy rendben van, hogy ő egy igazságügyi szakértő, de valahogy már 15 éve mindig ugyanazt az embert hívja a TIGÁZ, és nekik nem is kerül semmibe, mert áthárítják a vizsgálat árát 30eFt, szóval ez az ember nem harap a munkaadója kezébe, ezért kérni kell SAJÁT választási lehetőséget független szakértőre, esetleg megfizetni egyet, hogy jöjjön ő is.
Ugyanis az egész úgy van beállítva, hogy hiába mész oda, te csaló vagy, a te szavad nem ér semmit egy SZAKÉRTŐ-vel és még 3 TIGÁZ-tanúval szemben.
Magyarul: ha tényleg nem nyúltatok hozzá, akkor megéri küzdeni, és elmondani, hogy volt két hónapig albérlője az ingatlannak és az próbálkozott, de mikor észrevettétek azonnal kirúgtátok. Ez kb. 2 hete történt, és épp be akartátok jelenteni...
Egyébként itt van a szerződés, amit írtatok (mehet rá kamu név, cím...) nem fogják keresgélni, max. feljelentés... Az, hogy az adatok nem valódiak, az titeket is meglep, mert személyijében ez volt... Kész..
(Ja, most jut eszembe.. leginkább a fogaskerekek tengelyének a "perselyét", tehát a végét mutogatta, amiben ül az egész, mert az olyan sérülékeny anyag, hogy 2-3 mozdulat is meglátszik rajta.)
Egyébként mindent összevetve mi is pluszban vagyunk, de azért nagyon gáz volt az egész... -
liptaki #295 hali!!
tudja valaki azt a cimet..ahol valami lámpa szerü dologgal lehet áramot megtakaraitani...azt irják akár 80°al is vissza esik az áramszámla?
létezik
köszi a választ!!
-
hüllye #294 Sajnos ez így igaz.
Ha "véletlenül" megsérül az óra, már csak egyet lehet tenni!!
A felfedezésig annyit //v.többet//vételezni,ami kb fedezi a majdani büntit.
-
Na majd meglátod.
Ennél a módsernél nem kell hogy legyen valami is a mérőben.
Elég a festék. -
Zsókica #292 Szia!
Te jelen voltál bevizsgálásnál? Vagy nem voltál ott. Én azért abban reménykedem hogy az óra belsejében nem látszik semmi. A külsö festék kopás meg bármitől lehet. -
Csak az idegen befolyást vizsgálják, és a kísérlet is annak minősül.
Szóval megy majd a büntetés.
De már hányszor elmondtam,hogy ÓVATOSAN, meg ne karcoljátok a festéket mert végetek van. -
Zsókica #290 Igen a folyamatott tudom, de engen igazából az érdekelne hogy a hézagmérö hagyot-e nyomot vajon a számlálónál. Persze tudom ez majd bevizsgáláskor kiderül. Igazából az bosszant hogy nem loptuk a gázt, igaz csak probálkoztunk és gondolom ez is büntetendő. Azt nem tudod véletlenül hogy azt is kitudják-e mutatni hogy a számlálót nem sikerült meg állitani. -
zolti75 #289 Te is segíthetnél nekem "hüllye"légyszííííí! -
hüllye #288 Gázóra cserekor a szerelők egy leplombált zsákba teszik, majd a központban, vagy vizsgálatra kűldik vagy nem, de ha a cserekor rögtön észlelnek v.mit. lefotózzák az órát,jegyzőkönyv..stb+ azonnal független szakértőhöz küldik.A vizsgálat időpontjáról előre értesítenek vagy elmész vagy nem, ha nem mész akkor tanuk előtt kinyitják a zsákot,átvizsgálják a szerkentyűt.A vizsgálat díja 30e.A bünti díját úgy állapítják meg,hogy leszereléskor összeírják a készülékeid éves fogyasztását azt megszorozzák 2-vel.Egy 18kw-os kiskazánnál ez 240e-re jött ki.Amit leírtam az sajna tapasztalat.
-
zolti75 #287 Emberek!!Aki ért egy kicsit is hozzá segítsen:)
-
hub #286 Egy gázóra képes visszafele forogni? Van benne visszaforgatás-gátló? Csak kérdezem... -
Zsókica #285 Párom hézagmérövel probálkozott igaz annak már 10 éve de most jöttek gázórát cserélni, és a számláló felett festék kopás van, ami nem is lenne gond részemre ha nem tudnám hogy régebben prpbálkozott a párom. Igaz a gázosoknak a kopás is gyanus és ebböl indult ki az egész bevizsgálás. -
zolti75 #284 Sziasztok!Nekem egy gallus 2000 g4 gázórám van.Sok elméletet olvastam itt de hasonlóságot még nem tapasztaltam.Nem tudom merjek _e belevágni,de egy próbát biztos hogy megér szerintetek milyen erőssébű,és hova kell elhelyezni a neót???Előre is köszönöm.Ui.:mérnök Úr tanácsát várom ,úgy vettem észre ő elektronikában is jártas mint én. -
Hát elég gyenge elmélet!!!
A v.órákban már nincs fém fogaskerék.
Visszaforgatni sem lehet az újabb órákat mert visszapörgés gátló van bennük.
Egy centrifuga állórész megfelelő forgórész hiányában, kb. 1perc alatt szénné ég.Ha meg nem adsz neki elég feszkót csak mondjuk 24v-ot akkor annyi mágneses tér sem lesz benne hogy egy iránytűt kitérítsen.
Aki nemhiszi járjon utána !!
(mérnök úr).

-
hüllye #282 Ez csak elmélet vagy gyakorlat??? -
Azt már leírtam, ugyan olyan elven működik mint a mágnessel megfogott számláló.
Csak itt annyi a különbség,hogy az "elektro"mágnesek körbe körbe fogják hajtani az órában lévő fém fogaskereket. Így visszafelé tudod forgatni az óra számláló lapját.
Kicsit bonyolult a megépítése, de akár készen ki is szedheted egy régi centrifugából az elektromotort. Azt meg át tudod alakítani úgy hogy az óra köré tudd helyezni, a tekercsek körbefogják a villanyórát, és beindítod. De mivel nincs szigetelés, óvatosan. Figyelj hogy ne zárja rövidre semmi a szerkezetet. -
janoskovacs #280 Frayer ez a villany motor amit egy 8 éves kisgyerek is megtud csunálni ez érdekelne ,egy kicsit bővebben.
-
zentv #279 ACTARIS G4-re továbbra is keresném a megoldást.
-
hüllye #278 millen próbálkozásra gondolsz
-
Zsókica #277 Azt mondja meg valaki, ha csak probálkoztunk a gázóra megállitásával azt kitudják mutatni bevizsgáláskor?