1528
biza kell az a mágnes
  • magnetboy
    Egyébként még annyit, hummer barátom, hogy ennek a fórumnak a témája nem arról szól, hogy mi a becsület, hanem ötleteket és megoldásokat várunk a témában. Ha van ötleted szívesen vesszük. Ha ennyire becsületes vagy azért kíváncsi lennék, miért olvasod a fórumot, na meg persze arra is hogyan találtál rá...nyílván nem véletlenül.
  • magnetboy
    Kedves hummer3! Frayer-rel teljes mértékben egyetértek, sajnos igaz amit ír.Miért ilyen magas a gáz ára? Azért ilyen indokolatlanul magas, mert Ferink letérdelt az oroszoknak, beleegyezett, hogy jól felárazzák a gázt a magyarnak, pedig jóval olcsóbb pl 50%-a is lehetne a mainak. Gázvezeték építéséből is látszik, hogy a "kormány" az orosz vezeték építését támogatja, pedig lenne más lehetőség is amivel jobban járnánk..de nem lehet, a szerepek már ki vannak osztva. Üldözési mánia? Nem, sajnos ennél durvább dolgokat is simán megcsinálnak velünk, azért mert megtehetik.Ahogy a mondás is tartja ugye: "leszarni lehet, de felszarni nem". Na meg ugye itt vannak a Kapolyi László féle rendszerváltási milliomosok.Annak idején megvette (gondolom 3ft-ért) a csőhálózatot, amin a gáz megy, most meg van egy szállító cége és a gáz szállításáért súlyos pénzt kér, amit ugye mi fizetünk ki. Mellesleg megjegyzem, hogy csalás ide vagy oda, ők nagyban csinálják, nem úgy mint mi szerencsétlenek akik próbálkozunk itt holmi mágnessel. Kapolyi pl benne van a 100 leggazdagabb magyarban és a nyílvános vagyonbevallása szerint (mert képviselő) minimálbér után veszi fel az osztalékot és azután adózik, mi meg fizetünk a zsebébe. Ő meg nem adózik hanem offshore cégen keresztül lop. Ez csak egy ember, még páran ott vannak a tutiban, mi meg fizetünk mint köles, na most akkor ki a csaló?
  • magnetboy
    Kösz zentv! Ki fogom próbálni.A képed, amit belinkeltél nem tudom megnyitni, kérlek tedd be újra.
  • Frayer
    Az a baj,hogy nálunk 60 ezer a minimálbér, nyugat europában, németorszgában meg 400 ezer ft nyi euró. De ott ugyan annyiba kerül a gáz, sőt, néha még olcsóbb is a benzinnel együtt. Ott normális támogatást adnak a lakossági gázra, itthon meg megy a filléreskedés, lopkodás.

Bazmeg miért van az,hogy ha a magyar ember tízszer többet dolgozik sem ér annyit a munkája mintha egy német gyereknek, vagy angolnak?
    Én most éveket sporolok kocsira, lakásom nem tom mikor lesz ha lesz valamikor.
    Azok odakint, meg évente vesznek új luxus kocsikat, több lakás, nyaraló simán belefér. Amint kijön egy új lapos óriás tv , már ott áll a nappaliban.
    Soha nem aggódnak a következő hónap miatt.
    De ők sem dolgoznak többet mint én, sőt sokan itthon napi 16 órában dolgoznak, a fiatalok, hogy legyen értelme a jövőnek, de csak annyi pénzt tudnak itt magyarországon megkeresni,hogy a következő hónapban is be tudjanak menni dolgozni.
    Sok végzős diplomás társam kénytelen a macdonaldsba menni dolgozni, mert túlképzett, nem veszik fel őket sehova, mert túl drága lenne őket fizetni.
    Sok elektroműszerész diplomást kvantummechanikai, kvantumkinematikai és elektrodinamikai tudással betesznek építkezéseknél villanyszerelőnek havi 120-140 ezer pénzért.
    Komoly rendszer programozókat alkalmaznak rendszer adminisztrátori posztban szaré húgyé, de persze az mellett még el kell végeznie a szoftver fejlesztéses munkát is amiért nyugaton millió alatt nem adnak fizetést.
    Itthon meg mint romániában százötvenezer pénz már jó.

Hól itt az igazság?

Olyan mintha a magyar fa, hús, munka meg lenne átkozva, semmit nem érne.
    De erről nem a munkás tehet, hanem akik elvesztegetik az országot, csal hogy nekik több legyen. Azok a politikusaink. Akik merték elprivatizálni az országot és a benne élő embereket.

• hummer3
    Sokan most a fatüzelésbe menekülnének. Több baj is van ezzel. A fakereskedő sem hülye, nem fogja olcsón adni a fát. Fa is kevés van, mert Kazincbarcikán fatüzelésű erőmű van és Salgótarjánba tervezik a másikat. Ezt nagy hülyeségnek tartom, de kis hazánkban ....
  • hummer3
    Nincs több jövedelmem az átlagnál. Esetleg csak többet foglalkozom a jövővel átlagnál. Nem építettem csak 100m2-es házat 4 személyre, a szigetelés és a fűtés volt az 1. számú szempont már 2002-ben is. Hülyének is néztek a szomszédok amikor szigetelést csináltuk. Minek az! Most ők szeretnének, de nincs pénzük a gázszámla miatt. Vannak más módszerek is. 1500m3 az éves gázfogyasztásom. Az ősember azért ment be a barlangba, hogy ne fázzon a szabad ég alatt. Ha fázom otthon akkor minek pl a sarokkád?
  • Bmx01
    éhez az órához tud e valaki v.mi mágnest ajánlani, esetleg van e valakinek evvel az órával tapasztalata ??

én most akarok venni hozzá 1-2 mágnest, a lassan jövő hideg időszakra
  • zentv
    nekem ez az órám van ilyennel próbáltad te is akkor?
  • zentv
    noh itt egy video is "működés" közben itt éppen megy a fűtés ezt már nem nagyon fogja a kattanások amikor továbbugrik mikor már majdnem fogja. :)
    videjó
  • zentv
    magnetboy! a hasa nekem ugy értendő hogy van körbe az órán az a perem kb a felénél noh az alatt kissé jobra húzva két mágnessel kisebb fogyasztást korrektűl megfogott nagyobbat nem gondolom a NAGY mágnes megoldaná azt is
  • zentv
    Nem igazi magyar mentalitás, de kiváncsi lennék hogy neked mennyi a havi jövedelmed hogy így beszélsz mert ha 500 ezer felett van akkor valóban nem kéne itt senkinek sem ilyen dolgokhoz fordúlnia.
  • Frayer
    Hát inkább.
    Törvényes megoldásként nekem az is jó lenne ha kifizetnéd helyettem a gázt és az áramot. Ugyanis én szeretem nagyüzemszerűen fogyasztani.
    De a pénzt meg szeretem megtartani magamnak is.
    Egy 200 nm es lakást kell befűteni, rossz szigetelés mellett, 3 emberre.
    Meg egy csomó minden zabálja az áramot.
  • hummer3
    Igazi magyar mentalitás. Törvényes megoldás helyett inkább lopjunk.
  • magnetboy
    Aha, de melyik számít a hasának pontosan? Kicsinél amennyire tudod rakd közel a számlálóhoz (alulról) és kissé jobbra. A nagy mágnes méretét nem tudom, mert az kölcsönbe volt, de nagyobb volt mint 5x5 és talán olyan 3cm vastag.Az biztos, hogy a kölcsön nagy mágnes azonnal lerántotta és egyáltalán nem pörgött. Szerintem próbáld nagy mágnessel, azt nem tudom hogy fizikalialag hogyan hat a 2 mágnes, de lehet, hogy nem ugyanolyan erős mint egy nagy..nem vagyok fizikus nem tom, de a tapasztalat a nagy mágnessel magáért beszélt.
  • zentv
    Én előszőr egy darab 5*5*2.5-ös el próbáltam de nem csinált semmit kettővel is ez volt a nagy Gallus-ra a hasára kell rakni ott kezd zörögni :)
  • magnetboy
    zentv..a kis gallusra a számok alá közvetlenül de kicsit jobbra kell rakni, szomszédnál fogja..igaz kicsit az új mágnesssel (ami szerintem gyengébb) cicázni kellett. A nagy mágnes lerántj azonnal. V.órával nincs tapasztalatom.
  • zentv
    Nekem kis GALLUS G4-em van de nem fogta sehol a kocka mágnes sem kettővel is próbáltam akkor sem :( ha van ötlet szívesen vesezm.Ez a felpörgés melyiknél is van?
  • magnetboy
    Ha jól tévedek, Frayer most te a villanj-óráról beszéltél..vagy ez a gizdaórára is igaz?
  • Frayer
    Van egy ilyen dal is ha jól tudom.. Szeretném a villanyórát megállítani :

Ülök a szobámban, búsan, egyedül
    És a fájó múltra gondolok
    Odakünt az utcalámpán lassan fény dereng
    És az órámon le pereg az életem

Szeretném a villanyórát megállítani
    Szeretném az számláinkat elfelejteni
    De a villanyóra csak pereg, pereg
    Így hát, kedves, tovább szenvedek

=(
  • Frayer
    Meg kell jegyeznem,hogy az új fajta mágnes kuplungos órákat neodimiummal megállítani ha ugyan meg lehet nehezen, de ha leveszed, valami eszeveszett ütemben kezd el pörögni, mivel a nagy odatett mágnes szétzilálta a mágneses kuplung mágneses momemtumait, ezért már nem fékezi a mérőt.
    Van még egy olyan módszer ami még működik.
    Ehhez kell egy olcsó mikrohullámú sütő.
    Oda kell tenni a hullámgenerátort az órához, gyakorlatilag megfőzi az órában lévő tekercseket ami így gyengébbnek fogja mérni a bekövetkezett fluxus változásokat.
    Vagy egyszerűen leégeti az egész órát. A tekercseken lévő lakkréteget elpárologtatja, majd lehet cserélni az egész órát.
    De akár hogy is, erre a fajta manipulálásra nincsenek felkészülve.
    Nem tudják rád bizonyítani sehogysem, mert megbontva nem volt az óra, nincs egyértelmű bizonyíték arra hogy szándékos behatás következtében égett le az óra.
    Mörfi törvénye is lehetett akár a tettes.
    Ami elromolhat az el is romlik. Főleg ha érdekében is áll ez valakinek.
    Ha az órában lévő tekercsek leégnek, nem kell félni, attól még kapsz áramot a lakásban.
  • magnetboy
    Na végre! Napok óta regisztrálva vagyok mégsem engednek belépni..ejnye micsoda szigor van itt kérem! Mágnesileg lenne pár kérdéesem és megosztani való tapasztalatom. Nekem gallus 2000 g4 típusú nagy szürke "kakukkosórám" van..ezt szeretném megállítani mert állandóan csipog és idegesít, na meg drága. Kocka neodynium (vagy mi) mágnessel sehogy sem sikerült megállítanom, erre kellene megoldás. Mekkora mágnes kell, hova tegyem stb. Tapasztalat: szomszédomnak a kisebb fajta gallus 2000 g4-e van, ez egész kicsi, keskeny és fehér. Azt sikerült megállítani, áll mint Katiban a gyerek. Ha valakit érdekel megmondom hova kell tenni.
  • greentom
    Eladó 1db 70x70x30-as (N45) és 1db 50x50x20-as (N45) neodym mágnes 15000 és 6500 forintos áron.(alkalmi vétel)
    Akit komolyan érdekel írjon.
    Részleteket megbeszéljük.
  • másikisvan
    Ja és naponta 6 milliárd forinttal nő az államadósság... persze ez is a mi hibánk nem azé aki fingérhugyér eladott (privatizált) mindent... Hogy aztán többszörös áron visszavegyük. Maaagit há nóómális ?

Hát hülye azért nem vagyok. Sokan viszont annak néznek.
  • másikisvan
    Becsületesség ne nevettesd már ki magad: az életünkre törnek (nem puskával hanem gazdasági eszközökkel)
  • másikisvan
    Nem igaz. Van nékünk gázok drága anyukám, csak eladták alólunk. Mindenki rajtad akar meggazdagodni és te meg betartod az ő szabályaikat... Ne legyél ostoba és álszent
  • zentv
    Üdv mindekinek! Szintén NEODIMIUM felhasználó :).Én próbálkoztam Gázon VIllanyon nem ment két 5*5*5-ös N35-el villanynál már majdnem megáll de aztán tovább pördűl és mintha még gyorsabban mint ha nincs rajta. Gáznál meg semmi hatás kettővel egymással szembe ugy hogy a kettőt összeragasztottam úgy se már végigsimogattam vele az órát.Fatermonak a villanyórát korrektűl fogja ismerősnek aki a tippet mondta neki meg a gázt szal elég szarul érint hogy nekem pont nem GALLUS2000 G4-es gázóra van.Tippek ha vannak érdekelnének. :)
  • greentom
    Vettem egy Neodym mágnest50*50*20 N45-öst. A gázórát nem állította meg. Két mágnessel működne vajon? A gázórám tipusa Elster BKG4T.És hova tegyem a mágnest.(a gázóra mágneskuplongos)Gondolom minél nagyobb a légrés a mágnes és a mágnesezendő anyag között annál nagyobb mágnes kell. Segítsetek túlsokat fizetek.
    Persze szeretnék biztosra menni, mert nem olcsó a cucc.
  • atlagember
    52x25x50-esekkel, és 100x20x8-asokkal is próbáltam.

Csak nagyon vigyázz velük, mert rendkívül ridegek.
    Az egyik barátomnak sikerült eltörnie az egyiik nagy mágnesemet úgy hogy nem bírta megtartani őket egymás mellett, és hirtelen összeütődtek. Ráadásul ezeket kézzel, valamilyen segédszerszám nélkül egymásról leválasztani lehetetlenség, olyan erősek.
  • zubre
    Köszi. És N35-össel vagy N48-assal próbáltad?
  • atlagember
    Én ezt már próbáltam. Sajnos nem jött be.
  • zubre
    Kicsinoki érdekelne, hogy sikerült-e azzal a 2 mágnessel megállítani?
  • hummer3
    szigetelés(fal, födém) K0,2W/m2
    nyílászárók K1,4
    +szigetelt redőnyök
    1 radiátor - 1 kör az ideális áramlás miatt
    radiátoronként termofejes szelep (időszakos helyiségekbe programozható)
    arányszabályzós progr. szobatermosztát
    de még nem kondenzációs, csak turbós kazán ez még kb -20%-ot jelentene
  • pozsoka
    Áruld el a módszereket.
  • hummer3
    Hi!
    Nekem van egy pár jó módszerem a gázóra lassítására.
    Eredmény:
    130m2 szabadonálló családiház, fűtés, melegvíz, főzés. Bent télen 23C.
    Éves fogyasztás: 1500m3.
    Na, elég jó?
  • capa2008
    doncsendes!
    A töknek (a nem konektoros végét) az óra előtt hová csatlakoztattad?
  • doncsendes
    Tapasztalataim a mágnessel.
    Van most nállam egy 60x70x25 N52 neodimium mágnes (nem láttam az euromagnet katalógusban, csak N50-est) kipróbálásra.
    Nagy szürke órát nem állítja meg. Újabb típusú nagy fehér órát sem állítja meg. Kisebb fajta órákat viszont megállítja. Mielőtt beleugrotok érdemes kipróbálni, hogy működik-e az alkalmazni kívánt órán.
    Tökről: Vettem tavaly egy kicsit 18-ért, szépen teker visszafelé 4-5 kw terhelésnél lassan megy előre. Pár hete haver csinált nekem egy nagy teljesítményűt 6kw-nál még gyönyörűen teker vissza! 5 volt az ára, csak hogy tisztában legyetek az árakkal. 30 kicsit soknak tűnik!
  • prezi
    Persze, rendben, aláírom, hogy nem vagyunk egyformák. Csak azért írtam, hogy felhívjam a figyelmet arra: ennek súlyosak a következményei anyagi téren. De tényleg csak ez, jót akartam csak már elvittem magam :)
    És ha lebuksz, nem lesz pénzed cirkóra, de még megélhetésre se futi majd (azért egy fél misis bírság mindekit hazavág :D ).
    Meg szerintem felesleges ide behozni a politikát!
  • 128bit
    Most mér kell ennyit olvastatni!
    Pihenni jönne fel az ember!
  • Frayer
    A TUDATLANSÁG: ERŐ
    Amikortól írásos emlékeink vannak, de valószínűleg már a neolit korszak végétől fogva, háromféle ember élt a világon: felül, középen és alul lévő. Sokféleképpen osztá¬lyozták őket, számtalan különböző elnevezésük volt, számarányuk és egymáshoz való viszonyuk korszakról korszakra változott; a társadalom lényegbeli felépítése azonban sohasem változott meg. Még óriási földrengések és látszólag visszafordíthatatlan változások után is mindig visszaállt ugyanez a képlet, éppen úgy, ahogy a giroszkóp¬nak mindig helyreáll az egyensúlya, bármennyire kibillen¬tik is valamelyik oldalra.

E három embercsoport céljai teljesen összeegyeztethe¬tetlenek. A felül lévő célja az, hogy ott maradjon, ahol van. A középen lévőé, hogy helyet cseréljen a felül lévővel. Az alul lévők célja az, ha van céljuk - az alul lévőket ugyanis nagyon összetöri a robot, s csak időnként ébrednek a tuda¬tára valaminek, ami mindennapi életükön kívül esik -, hogy eltöröljenek minden különbséget, s olyan társadal¬mat teremtsenek, amelyben minden ember egyenlő. Így aztán az egész történelem folyamán újból és újból megis¬métlődik egy fő körvonalaiban mindig azonos küzdelem. A felül lévők hosszú időszakokon át látszólag biztosan ha¬talmon vannak, de előbb vagy utóbb mindig elkövetkezik egy pillanat, amikor elvesztik vagy az önmagukba vetett hitüket, vagy azt a képességüket, hogy eredményesen kor¬mányozzanak, vagy mind a kettőt. Ilyenkor megbuktatják őket a középen lévők, akik a maguk oldalára állítják az alul lévőket, azzal, hogy úgy tesznek, mintha a szabadságért és az igazságért harcolnának. Mihelyt a középen lévők elér¬ték céljukat, az alul lévőket visszataszítják régi szolgai helyzetükbe, s belőlük lesz a felsőréteg. Nemsokára egy új középső csoport válik ki a másik két csoport valamelyiké¬ből vagy mindkettőből, s a küzdelem újból megkezdődik. A három csoport közül egyedül az alsó az, amelyiknek so¬hasem sikerült, még átmenetileg sem, elérni céljait. Túlzás volna azt állítani, hogy anyagi értelemben nem volt fejlő¬dés a történelem folyamán. Még ma is, amikor hanyatlási szakaszban vagyunk, fizikailag jobb helyzetben van az át¬lagember, mint néhány évszázaddal ezelőtt volt. De sem a jólét növekedése, sem a bánásmód enyhülése, sem a re¬form vagy forradalom nem hozta soha egy milliméterrel sem közelebb az emberi egyenlőséget. Az alul lévők néző¬pontjából egyetlen történelmi változás sem jelent sokkal többet, mint uraik nevének változását.

A tizenkilencedik század végétől fogva sok megfigyelő számára nyilvánvaló lett ennek a sablonnak az ismétlődé¬se. Ekkor filozófiai iskolák keletkeztek, amelyek ciklikus folyamatként értelmezték a történelmet, s igyekeztek ki¬mutatni, hogy az egyenlőtlenség az emberi élet megváltoz¬tathatatlan törvénye. Ennek az elméletnek persze mindig voltak követői, most azonban jelentős változás mutatko¬zott a módban, ahogyan jelentkezett. A múltban a hierar¬chikus társadalmi forma szükségessége jellegzetesen a fel¬sőosztály tanítása volt. Ezt prédikálták királyok és arisz¬tokraták, papok és jogászok, s mindazok, akik rajtuk élősködtek, s általában ígéretekkel enyhítették, azzal, hogy egy síron túli képzelt világban majd kárpótlás jár ér¬te. A középső réteg, amíg a hatalomért harcolt, mindig olyasféle jelszavakat használt, mint "szabadság", "igaz¬ság" és "testvériség". Most azonban az emberi testvériség fogalmát olyan emberek kezdték támadni, akik még nem voltak abban a helyzetben, hogy parancsolhassanak, csak remélték, hogy hamarosan eljön ez az idő. A múltban a középső réteg forradalmakat csinált az egyenlőség zászla¬ja alatt, aztán új zsarnokságot teremtett, mihelyt a régit meg¬döntötte. Az új középső csoportok lényegében előre meg¬hirdették zsarnokságukat.
  • Frayer
    Orwel 1984 c könyve is hasonló...

Szerinted honnan vettem ezeket?
    Ez a könyv mint egy tankönyve már a zsarnok uralkodóknak.
    Nétd meg északkoreát, a hatalom szinte azonos mása az orwellinek.
    Ugyan az a tömeges agymosás, az emberek felett teljes kontroll, bárki feljelenthet bárkit bármi ürüggyel és az a személy függetlenül attól,hogy tényleg elkövette e a "gondoltabűnt" vagy sem, elviszik és jó esetben csak egy munkatáborba kerül örök életére.
    Máshol is van ilyen, Gyurcsány is simán megcsinálná, ha lenne rá lehetősége. Minden esetre törekszik rá.

Érdekes párhuzam orwell világával, hogy a gazdaság-(bőség)minisztérium a nép éheztetésével foglalkozott, nálunk meg "REFORM" címszó alatt tömeges pénzbehajtással foglalkoznak.

Az igazság-minisztérium a múlt és jelen meghamisitásával foglalkozik a könyben, nálunk meg ugyan úgy meghamisítnak minden adatot, és tüntetnek el milliárdokat az adóból.