1528
biza kell az a mágnes
-
#116 oszt mit kezdjek ezzel?
Ez egy szabványos transzformátornak néz ki. Ezzel nem lehet áramot lopni. -
nem szép de a láényeget látni... szigetelés nélkül.... -
#114 fizika barátom,fizika..... -
#113 és te honnan tudod mennyi a kokó piaciára? :P
Amúgy mindkettőtöknek igaza van, de itt ebben az esetben Frayer megoldása a jobb -
#112 Jólvan, akkor valószínűleg te jobban értesz hozzá.
Téged hogy nem csapot még meg az áram?
Bocs, de nem tudom kiolvasni mit akarsz mondani.
A szigetelés azért van rajta mert rajta kell lennie, nem véletlenül.
Szintén nem véletlenül vastag a vezetéke sem, amit te csinálsz ha az 2000 menetes és 0.1 mm vastag az eleve rövidre zárja az egész házat, jön az elektromos tűz és elviszi a házatokat. :) Az a kis vezeték úgy elég mint a szél. Ha tényleg értenél hozzá akkor tudnád,hogy itt nem csak egy tekercsről van szó. És ha megpróbálnád szakértelem nélkül reprodukálni az eszközt akkor minimum jól agyon basz majd az áram, jobb esetben belehalsz abba az ugrálós táncba amire majd az a pár száz amper invitál amikor használni akarod.
Egyszerűnek látszik a cucc, de nem ajánlanám otthon próbáld elkészíteni.
Kísérletezni meg végképp nem ajánlom.
Azért 30 ezer ft, mert ennek ez az ára. 2 hónap alatt behozná ha mindig 0 át méretnél az órával, amit nem tanácsolok, gyanus lenne.
Ennél a dolognál a gyártó rizikóját kell megfizetni.
Pl: a kábítószereket is filléres dolog előállítani akár házi laborban is, de mégis egy feles pakett kokain 15 ezer ft nál kezdődik. Holott egy deka mákgubó meg 30 perc az előálítási költség.
Nem vé -
#111 30k???? ez csak egyy tekercselt elektromágnem vasmaggal ellátva. addsz nem 230 at azt igen fasza de ez nem is jo amit kiraktál:
1,rajta van még a szigetelés
2, a mágnem annál erösebb minél hosszab, vékonyabb kábelböl van csinálva ez van vagy 0.8 as kábel meg kb max 30 menetes......
amit én csinálok azok 2000 menetesek és 0.1 esel van tekercselve.... -
#110 Na nesztek, rakok ki képet is hogy el tudd képzelni.
Itt a tököm amiről beszéltem. :)
Ha kell valakinek tudok szerezni 30 ezerért, garanciával :)
Ha lenne rá kereslet akkor nagy tételben is tudnék szerezni, csak az a baj,hogy nehéz ezzel üzletelni.
-
#109 Igen létezik.
Meg is van a kapcsolási rajza, ezt a legkönnyebb elkészíteni ami hatásosan működik és ami nem mágnesezi fel az órát.
Jah, egyébként meg kell említenem,hogy ha a neodímium mágnessel szórakozol az óra körül, akkor ha nem értesz hozzá, könnyen elbaszhatod az órába épített fékező mágnesnek a mágneses állapotát, ez pont olyan hogy ha 2-3 centire van egy erős mágnes akkor könnyen megsérül és erejétvesztve megállíthatan erővel kezd forogni a mérő óra.
Szóval a neodimiummal vigyázni, mert könnyen lehet 4-5 szörös számlátok is ha elkapjátok a fékező mágnest.
Amirőlk te beszélsz tarl, az lopótökös módszer, és olyan pofon egyszerű hogy nem is jelent kihivást.
Még a leghülyébb sem tud vele lebukni.
A „lopótök” egy egyszerû kéttekercses vasmagos transzformátor.
A tekercsvégek a hálózati feszültség fázis és nulla
vezetéke közé vannak kötve.
Kimenetei a fázisvezetéknek a befolyásolt fogyasztásmérõ elõtti és utáni pontjaira vannak kötve, olyan módon, hogy a benne indukált
feszültség a fogyasztásmérõ áramtekercsén a fázisvezetékben
folyó fogyasztói terhelõ árammal ellentétes fázishelyzetû áramot hajtson át.Az áramtekercsen ellentétes irányban átvezetett áram ellentétes irányú nyomatékot hoz létre a mérõ hajtórendszerében. Ha
nincs visszaforgás gátló szerkezet beépítve a mérõbe, amíg
a lopótök generált ellentétes irányú áram nagyobb, addig a mérõ visszafelé forog, és visszatekeri a fogyasztásmérõ számláló szerkezetét. A visszaforgásgátlóval ellátott mérõtípusok pedig állnak, nem mérik a fogyasztást.
Majdnem hogy csak a konnektorba kell dugni és már tekeredik is visszafele. Az egyik végét az óra előtti csatlakozási pontra kell kötni.
Akik lebuknak vele azok ott buknak el hogy ott erőszakoskodnak a biztosíték szekrénnyel hogy hozzáférjenek a vezetékhez.
De nem szem előtt kell megbontani a dolgokat, olyan helyről kell a becsatlakozást keresni ahól nem látszik, mondjuk az óra előtt valahól ott ahól még a telkeden vagy de még nem futottak be a vezetékek a szekrénybe. Fázismérővel meg könnyen meg tudod állapítani melyik a fázis. -
tranl #108 hallottam egy készülékről amit a lakásba lehet bedugni a konektorba és állítólag nem megy a v.óra tőle. Pesten már mindenki ezt használja állítólag, de azaz érdekes hogy konkrétan senki sem tudja hol lehet szerezni
Létezik egyáltalán ilyen és hol lehet szerezni? -
tranl #107 Frayer
Én próbáltam egy U alakú vasmagra (jó nagyra akksitöltőből vettem ki) tekerni réz huzalt 10-11 A ment rajta keresztül 12 V-on egyenáramba nem hatott igazából az órára de erőssége jónak tűnt bár lehetne még erősebb, de 12 v váltón már terhelés nélkül lassan tekerte visszafelé ugyanúgy 11 A mellett.
Hogy tudnám ezt a mágneses erőt növelni mert így is melegszik elég szépen. A kettőt kellene kombinálnom tehát az egyenáram erejét és a váltóáram forgató hatását. Olvastam visszább hogy fel kellene mágnesezni előtte az órát, de akkor nem fog gyorsabban pörögni amikor abbahagyom a tekergélést? Vagy más vasmaggal próbáljam mondjuk E alakú közepére tekercseljek?
Ha képet nem tudsz feltenni a tiedről, legalább egy részletesebb leírással segíthetnél, jó hogy leírod hogy motor kell hozzá meg kondi stb, de milyenek vagy mennyi azt is megköszönném és sokónknak segítenél ezzel.
köszi -
capa2008 #106 3 fázisú v.órára tud valaki megoldást? -
#105 Nem tom jó-e nektek de találtam egy ilyetn.
Erős mágnes.
Nem valami jó az angolom de elvileg erős:D -
tranl #104 én nagyobbat láttam de nem mindegyik órát fogja meg van amelyiket kettővel kell próbálni de tény hogy működik. Egyébként ez a mágnes a neodimium. -
#103 Én egy jópár hónappal ezelőtt fogtam a kezembe egy erős mégnest.
kb 5x5x5 centis kis kocka nagyságú volt.
Belerakták egy kesztűbe (hogy ne karcolja meg az órtát)és mondták,hogy tegyem oda a gázórához.
Így is tettem.Pár perc kísérletezés után volt egy pont ahol megállt az óra.Csak néztem,hogy mivan :)
Aztán mondták,hogy szedjem le.
Két kézzel húzva sem bírtam leszedni.Csak úgy,hogy oldalirányba lecsúsztattam róla.
Nagyon durva egy mágnes volt...
Nem is láttam még hasonlót se... -
silent75 #102 Szia!
Mondanál egy mágnes méretet, mekkora kell a fékezéshez? :)ja és egy árat is..
Üdv:K -
silent75 #101 Sziasztok!
Mondanátok nekem g.órára neo.mágnes méretet?illetve érdemes-e vele foglalkoznom?
V.órára engem is érdekelne a skicc Frayer! :)meg egy szűkszavú ámbár lényegre törő leírás melyik oldalán simogassam az órát. .:)
Üdv: K -
capa2008 #100 Frayer!
Köszönöm, hogy a szellemi szintemet belőtted egy 8 éves szomszéd gyerekéhez.
Azt gondoltam, hogy egy kép vagy egy skicc készítése nem tul nagy kérés. -
capa2008 #99 Tranl!
Neo. mágnesedel próbáltad a g.órát szelídíteni? -
#98 na fasza.
Akkor csinálok majd egy tervrajzot hogyan kell megépíteni a dolgot.
Elég egyszerű, a szomszéd 8 éves gyerek is megcsinálná.
Egy kurva egyszerű villanymotort kell oda építeni az óra köré és bedugni.
Ehez még tervrajz sem kellene, annyira egyszerű, és ezer féle képpen megcsinálható. A cél :
Mágneses erővel az óra belsejében mozgó alkatrészek mozgatása. Azaz a belső kis tengelyre szerelt mágnes ellenkező irányba való meghajtása.
Hagy ne keljen megint részleteznem hogy mi az a mágnes. -
tranl #97 Attól
De levétel után folyamatosan pörög mikor terhelés van 4.5 szeresét méri a valós fogyasztásnak nemhivatalosan bemérték. 1 hét elteltével sem csökken a forgása -
capa2008 #96 Tranl!
-A neodimium mágnestől állt meg a v.óra?
-És most hogy eltávolítottad az óra közeléből a mágnest folyamatosan gyorsabban számol, vagy csak abban a pillanatban pörgött fel mikor levetted a mágnest? -
tranl #95 Az elektromágnessel nem lehet felmágnesezni az Órát?
Nem szeretnék úgy járni mint a neodimiummal.
-
tranl #94 Az volt az érdekes hogy tökre megfogta csak reggeli levétel után pörgött be
Lehet valahogy ellen mágnesezni olvastam visszább ezt a koszorú mozgást de az milyen vagy másféle megoldás? -
capa2008 #93 Figyelj csak Frayer! Fel tudnál tenni a v. órás kütyüdről egy képet. Baromira kíváncsi vagyok. -
#92 Az hogy az oldalán hagyod a mágnest az nem működik, már megmontam.
Semmit nem érsz el vele, és ahogy már mondtam hogy ha a rossz pólusával nyomod oda akkor még rá is segíthetsz a mérésre.
Előbb mágnesezd fel az órát, egy erős mágnessel, aztán miután megépítetted a visszatekerő szerkezetet, illeszd az óra doboza köré, fogd oda kézzel, úgy hogy ne sírüljenek a plombák. Aztán kapcsold be a szerkezetet és nézd meg hogy merre mozgatja a számlálót, ha előre, akkor baj van, de csupén meg kell cserélni a polaritást, ha vissza fele, akkor fügően hogy milyen erős a szerkezet egy két perc alatt egy havi fgyasztást el lehet tüntetni.
De ha nem sikerül megbabrálni a G órát akkor sincs baj, mert vannak elektromos fűtőelemek is meg elektromos bojler, e- főzőlap, mikro, szal mindent ki lehet váltani elektromossággal. -
tranl #91 Ha a v-órát sikerül a mágnessel megbolondítani gyorsabban pörög nem csináltam semmi extrát csak az oldalára lett felrakva eddig havi 200 kw ment el most egy hét alatt 100 kw ilyenkor mit lehet tenni.
Egyáltalán túl lehet mágnesezni
Neodimium -
#90 A G órára még kisérletezek.
Arra még tartós megoldást nem találtam ki, valami bazi erős cucc kell ami vissza tudja tekerni a mechanikáját. Remélem egy 220 as betonkeverő motor mágnesei ilyen kis helyre koncentrálva már úgy fogja tekergetni a mutatót ahogy én akarom.
A motor már úton van, csak át kell szerelnem egy kicsit.
Ha tudok a G órára is egy olcsó, egyszerű megoldást, majd itt publikálom, meg majd készítek róla fotókkal mellékelt használati utasítást.
Jó az ha az ember leleményes, főleg a mai világban ahól a nép éhezik egy villany és gázszámla befizetése után. -
tranl #89 G órára is működik a visszatekerés? -
tranl #88 Szia köszi a magyarázatot esetleg rajzot vagy képet nem tudsz küldeni róla úgy talán könnyebb lenne vagy esetleg konkrétan miből mennyi kell hogy egy jó erőset meg tudjak építeni 5-10 cm lenne közte a távolság. Aki benne van az ilyen elektronikában az ennyiből biztos kitalálja hogy kell de ez nekem egy kicsit magas így első hallásra mit hova kössek. Egy rajz alapján biztos könnyebb lenne.
Köszi előre is -
#87 jahh, ne sima rézhualt használjatok, az nincs lakkozva, tekercselő huzalt kell vennetek.
Jó szórakozást.
A leg egyszerűbb módszer:
Vesztek egy léptető motort, én fényteknikusoktól szereztem, ez hozgatja a fényszórómotor tengelyét, ez speciális mert nagyon finoman lehet állítgatni a mozgását, van hozzá potméter alapból meg minden.
Szétszedni és egyszerűen felerősíteni a tápot és nagyobb mágnesekkel és tekercsekkel kell helyettesíteni a motor ilyen alkatrészeit.
Pár óra kénylemes időtöltés ha már megvan minden ami kell.
Sok sikert mindenkinek. -
#86 Nyugi fiú, ha valami oknál fogva az elmű felbontja velem a szerződést, semmi baj, én nem haragszom meg. De majd ők se haragudjanak meg amikor több tíz ezer embernek lesz egy kis mütyürkélye amivel oda állíthatják a mutatók állását oda ahova éppen tetszik és akkor amikor nekik tetszik.
A dolog nagyon egyszerű, megcsinálom a vázlatokat, kis tervrajzot egy A/4 es lapra és kiplakátozom pár helyre forgalmas helyeken jó időpontokban.
A másik meg tömeges emailen szétküldöm 1,5 millió email címre.
Ez ellen csak annyit tudnak tenni ha kicserélik azt a több milló darab mérő órát, és én úgy tudom nincs olyan szabványos óra amiben nem mikro motor lenne a fogyasztás számláló. Gyakorlatilag olyan órát kellene kitalálniuk amiben műanyagból lenne minden mozgó alkatrész. De ez lehetetlenné tenni a mérést, mivel a fogyasztás mérő mechanikáját is egy kis fémből mágnesből készült mikro motor hajtja.
Na majd ha ezt elkezdi használni a nép.
Úgy meg esik az állam bevétele ebből a szektorból, hogy csak majd úgy sírnak odafent, de ne haragudjanak majd rám, csak annyit kérek, mert én sem fogok haragudni amikor nem lesz többé áramom.
-
#85 Te is megtudod csinálni ha tanultál egy kis elektrotechnikát.
Ha tudod hogy működik egy elektromotor akkor tudod milyen elvek alapján kell megcsinálni.
Kisérletezz vele, ez is egy hobby. Mágnesek kellenek hozzá, rézhuzal a tekercseléshez és egy léptetőmotor vezérlőáramköre, pár kondenzátor.
De mosokból is meg lehet építeni. Ez nagyon rugalmas, csak egy egyszerű motork kell építeni aminek a magját kell elforgatni ami az órában lévő fogaskerekek.
Persze arra figyelj hogy jó irányba forgasd nem magad ellen dolgozz, és egy potméterrel szabályozhatod is hogy milyen erős legyen a motor, ha akarod vissza is tekerheted az órát, vagy kurvára le is lassíthatod.
A visszatekerés jobb, mert pár hét intenzív fogyasztását pár perc alatt vissza tudod állítani az órán, így nem kell félni az ellenőrtől sem hogy meglátja.
Nehéz lenne az ilyet rádbizonyítani amikor egy karcolás sem marad az órán.
És ha szét is szedik és az hogy mágnesesek az alkatrészek, az lehetett egy az óra mellett felejtett villanymotor hatása is vagy bármi más elektromos, mágneses szerszám. Az elmű a blombát nézi.
tranl írta, 2008. 02. 07. 11:18
tudsz segíteni hol találok ehhez okosságot mert ezt nem vágom.
Vagy ki tud ilyet csinálni
Frayer írta, 2008. 02. 07. 10:54
Jah, azt én is észre vettem, hogy a mágnes közelében lelassul, de aztán úgy is átfordul.
Meg kell csinálni motornak. -
#84 Én nem vagyok büszke rá, :) csak próbálom túl élni az országot meg a politikát.
Nagy anyám arra tanított,hogy mindig sporoljak, most kicsit sporolunk az árammal meg a gázzal.
Dzsilett, a sima mágnes nem haver. Fel kell rézkábelezni.
Elektromágnes kell.
Szedj szét egy elektromotort és nézd meg hogy van megépítve.
Olyan dolgot kell csinálnod amit ha az óra köré teszel az elektromágnes segítségével a benne lévő fém alkatrészeket egy adott irányba mozgatja, pontosan a fogaskerekek haladási irányának az ellenkező irányába.
De ahoz hogy ez jól működjön előbb fel kell mágnesezned az órában a kis fém fogaskerekeket, anélkül is látszik egy kicsi lassulás de nem annyira.
Úgy mágnesezd fel ha nem tudod szétszedni az órát "le van plombázva" hogy egy bazi erős mágnessel ahól a fogaskerekek vannak csinálsz simogató mozdulatokat.
Adott irányból mindig egy irányba húzd a mágnest, vízszintesen, mintha macskát simogatnál.
Ezzel kb 10 perc alatt úgy felmágnesezed a fogaskerekeket, hogy az erős mágnessel az óra oldalán a fogaskerekek közelében jelentős lassulás áll be azon a ponton amikor a nagyobb fogaskerék É polusa a mágnes D polusához ér be, a mágnes lassítja a fogaskerék elforgását azáltal hogy magához vonzza a fémkerék D polusát.
Végülis sima mágnesekkel is össze lehet zavarni az órát, a legrosszabb esetben felgyorsítod. De akkor a legjobb ha egy az óra köré épített "körindukciós" tekercsel "négyszöglető koszorú" mozgást indukálsz a fogaskerekekben. Akkor jó ha éppen a haladási irányának ellenkező irányában teszed ezt.
Ez minden óránál működik. Hogy miért? Mert minden órában a fogaskerekeket egy ilyen kis elektromotor tekeri a fogyasztás függvényében, igaz az kicsi, de nagyon közel van ahoz a tengelyhez amit mozgat.
A mi megoldásunknál a tekercsek az órán kívűl vannak, így a távolság nagy, kb 10 centi. Ezt ellensúlyozva nekünk nagyra kell megépíteni a szerkezetet.
Kell egy kis elektrotechnikai ismeret hozzá, de egy laikus számára sem lehetetlen, egy hétvégés elfoglaltásg az egész. -
#83 Szerintem meg ha már lop valaki, akkor legalább ne legyen büszke rá. Mert az óra buherálgatás egyszerű szerződésszegés. -
gerkulesz #82 Szia Frayer!
Megírnád, hogy hova kell felrakni egész pontosan a mágnest? Milyen erősségűt, méretűt használtok? Milyen a tokozása? Esetleg valami spéci alakzatba kell elrendezni a mágneseket? -
#81 majd azt is írd be amikor az egész telepet megbüntetik... :D
vagy majd a tv-ben ugyis látjuk, no problem -
#80 Nagyon király.
Errefelé már a fél utcának fele annyiba kerül már a gáz meg villyany. hehe
Egyik ipsének levágták a vezetéket mert a hülye akkor rakta ki mielőtt jött a leolvasó. -
anderzen #79 Helló skacok.Nekem a G-órára bejött a téma,köszi SEA25.Amúgy BUÉK mindenkinek. -
#78 bemész a vastelepre és ott csak az van, leszerelt órák
a mágneses dolog csak akkor nem működik ha műanyagból vannak a mozgó alkatrészek vagy aluminiumból ami amúgy drága és inkább nem használják -
#77 ez a megoldás mindegyik órához jó? kb. hova kell tenni a mágnest? mennyire kell erősnek lennie? legjobb lenne szerezni egy leszerelt órát, szétszedni, megismerni a működését,( mi hol helyezkedik el benne)és utána jöhetnének a ihletek. he-he.kérlek tanítsatok