18917
Radeonok
Kártyák összehasonlitása: #3207/#4321-ben!
  • MiQ
    Én sem. Nem értem, miért csinálja. Azt hiszem megvárom a következő béta verziót.
  • Bilux
    Nekem tökéletes bár nem uninstallaltam le az előzőt..(WinXP)
  • Balko
    akkor inkább nem próbálom majd ha kint lesz ATI oldalán majd akkor!
  • MiQ
    Hát nekem nem jött be az új driver. „Szét baszta” a képet. A system restore azért segített a bajomon
    Van valaki, aki kipróbálta és elégedett vele XP alatt?
  • Balko
    MIlyen ez az új driver? Mik az újitások?
  • [Walaki]D`Lair
    hát nekem eddig radeonom volt de most Geforc 3-at vettem. szó se róla imádom ezt, de az ati aaaz bezzeg ati :DDD
  • Crazyn
    DVT->VGA átalakítót hol lehet kapni?
  • MiQ
    Köszi! Már töltöm is.
  • MiQ
    Egyébként a mérete sem akkora mint ami az én kártyámba való. Beírásnál baj lehet.
  • MiQ
    Hááát asszem csak a 128 MB-shez jó, ezért nem is próbálom ki.
  • MiQ
    Köszönöm a segítséget!
  • gtom
    nektek hány fokon megy a gpu meg a memória?
  • Vidam
    remelem jol emlekeztem...
  • Vidam
    pass: ati
  • Vidam
    ftp: vai.ira.hu
    port: 21
    user: radeon
  • vrob98
    En igy szedtem le meg a sima Radeonomrol a bordat es tok konnyen lepattant, szal mukszik a dolog.
    Amugy egyetertek, hogy folosleges masik borda 8500ra.
  • Borg
    valami olyasmi irnak, hogy le kell hüteni a kártyát, 10percre a fagyasztóban, majd egy telefonkártyát aládugva hogy ne sérüljön a nyák, csavarhuzoval le lehet fesziteni. De nemtom hogy ez jó e vagy sem, nem próbáltam, minek is. Még 300on is megfelelő a hűtése az oig. ati fannak.

Egyébként artic alumina ragasztót nem tudom hol lehet itthon kapni, de érdekelne engem is, ha valaki tudja.
  • Crazyn
    El tudná nekem valaki magyarázni, hogy mi módon lehet leszedni egy built by ati 8500-ös kártyáról a hűtőegységet. Lehetőleg károk nélkül.
  • MiQ
    Nemtudod véletlenül, hogy honnét tudnék retail bios-t leszedni?
  • Borg
    Nekem sem melegedtek a ramok, nem azért raktam rájuk. Mindössze prezentáció képpen, hogy igy néz ki.. meg ártani nem árt ha rajta van, és ha majd vmod vagy biosflashelek, akkor joljön rajta..
  • Vidam
    nekem pirosnyakos PM van, es nem megy aza bios. no kpe,utana vakon allithattam vissza.

Gonodlom, mert ez mar nem az atmatricazott stuff, hanem az oridzsi PM gyartmany. :)
  • MiQ
    Borg! Nekem mindenféle hűtés nélkül 230-ról 265, persze melegek a ramok, de nem hibáznak. Lehet hogy ha hűtéssel menne tovább???

Anee! Én is csurgatom a nyálam egy R300LE után.

FEKETEKÉZ! Hogy is van ez a retail bios?
  • Feketekéz
    ***Borg***
    Lehet hogy elég lenne csak biost sütni. Nekem is ez volt és mint már írtam a memória alapba 3.54 voltot kapott. Amikor ezt megmértem, egy kicsit megrémültem, hogy 258on már szemetel. Ezután sütöttem bele egy retail 250/250 -es biosté csodák csodájára 290-en se szemetel.
  • Borg
    és nincs csökkentve a feszültsége:)
  • Anee
    aha csak az enyémen nem 3.6os ram van hanem 5.5ös aminek a vége 181.....
  • Borg
    De a tieden nincs csökkentve a volt fogd már fel:)
    A tiéden a melegedés volt a határoló tényező, az enyémen meg a feszültség.
  • Anee
    nekem is a borda nélkül elérhető legnagobb frekvenciára dobott 15-öt
    160->184->200
  • Borg
    Jah, 230rol indultam, szoval ahhoz képest hogy nincs vmod elég jó...
    vmodot meg majd valamikor... most két hét relax lesz, aztán utána talán lesz ihletem tönkretenni:)

Amúgy ime egy kép a radeonomról, most készitettem (sajnos csak egy mini casio digicam volt):

(kicsit halodik a bme, ha esetleg most nem jelenne meg, ezért van)
    // még 1 kép van itt: http://cwx.ini.hu //
  • vrob98
    Mondjuk azt nemertem hogy 252on meg szobahomersekletu, 261en meg mar jo meleg :)
    Na mind1, voltemelest mikor csinalod mar meg? Semmi nyoma nincs, ha attol felsz
  • vrob98
    230rol indult
  • Anee
    Hát 100% hogy lesz új 250$ ért is már OEM vagy LE-nekem kurvamind1- szóval egy olyanra beruházok...
    csak azok már édeskevés a Duron 950........................
    Borg:ez még édeskevés....nekem fesz emelés nélkül jelentett 15MHz-et a borda
  • gtom
    meg lehet valahol nézni a teszt eredményeket?
  • Borg
    Na, minden ok, 3dmark2001se-vel tesztelve,

252 - semmi hiba, bordák éppen szobahőmérsékletűek
    258 - semmi hiba, a bordák érezhetően melegednek
    261 - a forgó ló körül esik a hó:) és a bordák jo melegek is mar.

Szóval vmod nélkül is sikeredett pár Mhz ugyan, persze sebességben ez nem jelent túl sokat...
    Asszem ha majd tudok adni több voltot a kártyának akkor jön ki igazán a bordák értelme.
    Majd megpróbálok képet is csinálni róla.
  • nocomment
    Na igen csak éppen nekem egy két game pl nem megy azzal a driverrel (powermagic r7500).
    És amikor a SoF2-nek csak a hangja indult el, úgy döntöttem eredmény ide vagy oda, maradok a hivatalos drivernél.
  • Borg
    Na, felvérteztem végre a saját radeonomat is a saját hűtőbordáimmal:)

Minden zsir király, csipeszes megoldás funkcionál ezerrel, most márcsak egy 3dmark2001SE kellene, hogy teszteljem a frekiket a ramoknak.
    Voltot nem emeltem szal nemtom lesz e eredménye, de hidegek az biztos:)

(akit érdekelnek a bordák, infók itt: http://cwx.ini.hu)
  • netrunner
    Ehhez már bika proci is kéne, meg alaplap ami kihasználja az agp 8x-et...
    De az már túl sokba kerülne, én azthiszem kivárom az agp 16x-t... :))))
  • MiQ
    Asszem kell nekem egy ilyen
  • MiQ
    Idézet a Terminal cikkéből:

„Tulajdonságai alapján nagyon ígéretesnek tűnik az ATI üdvöskéje. A 107 millió tranzisztort tartalmazó chip már DirectX 9 gyorsító lesz. A benne dolgozó nyolc pipeline egyszerre 16 textúrával képes dolgozni. Vertex shaderből 4 darab lesz benne. 256 bites DDR memóriainterfésze lesz, valamint szinte biztos, hogy AGP 8x támogatást is tartalmazni fog. A chipet egyelőre csak 150 nanométeres technológiával fogják gyártani. Az R300-al szerelt kártyák ára 399 dollár körül lesz megjelenésük idején.”

Na milyen egy ilyen; HE?
  • Vidam
    komam, es a reference vagy a legfrissebb omega/plut drivert ajanlom. csinaltam egy tesztet drivereket, Gigabyte kartyaval es az jott ki gyoztesnek. sebesegben alig van kulonbseg, de hozadatot progik, es ficsorokben az Omega/Plut az legkoserebb mostansag..
  • Bilux
    hol a theatre chip? integrálva lesz a magba?